Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Убиват птици в Кауфланд Варна

Featured Replies

Kaufland.jpg

Ако тези дни сте на покупки в супермаркет Кауфланд във Варна и детето ви със сълзи на очи започне да ви дърпа и да сочи към тавана на магазина, значи е забелязало преди вас умрелите лястовици.

Ubiti_lqstovici_Kaufland_Varna_imotdnes_com(1).jpg

Това не е някакъв увод към сценарий за пиеса на ужасите, а действително съществуваща практика:

Под покрива на Кауфланд са опънати специални мрежи, подобни на тези за улов на риба. Те са прозрачни и единственото им предназначение е да улавят и задържат птиците, които неволно са влетели в Кауфланд.

Съпругата ми сподели на вечеря, че докато пазарувала – нещо мърдащо привлякло вниманието и. Поглеждайки към тавана на Кауфланд, вижда хваната в мрежата и агонизираща лястовица.

Още на следващия ден сутринта – отидохме до Кауфланд и с очите си се убедих – снимките са доказателство.

Агонизиращите птици вече бяха загинали и висяха, оплетени в мъртва хватка от мрежите.

Под тях – всички ние пълним количките с храна, а над нас – невинни птици – висят убити да не би да ни притеснят докато пазаруваме.

Престъпният акт има няколко страни:

Първо – с перверзния метод да се реши проблема с влитащите птици.

Второ – по линия на санитарните власти: Допустимо ли е над щандове с храни да висят умрели птици?

Трето – с морала на екипа на Кауфланд, който е допуснал тази бруталност.

Четвърто – с нашето безхаберие ако не подкрепим акция по демонтирането на мрежите. Акцията започва с тази статия.

Предварително се извинявам за размазаните снимки, но докато ги правех, ми трепереха ръцете от видяното.

Ивайло Манахов

Ubiti_lqstovici_Kaufland_Varna_imotdnes_com_1(1).jpg

imotdnes.com

• Отговори 117
  • Прегледи 13,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Владимир Василев
    Владимир Василев

В Walmart например си имат процедура за премахване на животните. Периодично викат фирма, която пуска служители с въздушни пушки, които избиват птиците и бозайниците и ги изхвърля. Във всеки подобен го

• А дали статията има нещо общо с откриването на Карфур,днес?

• Филипов
    Филипов

Аман от поръчкови писания и глупости, изсрани навсякъде. Разни любитело-защитници, намерете си друго поле за изява. Писна ми да занимавате цялото общество с подобни "проблеми". И някои да печелят от

Това е нечовешко, лястовиците какво им са виновни една солидна глоба им трябва на малумното ръководство на Кауфланд = лудница.

Ха, вие търсите човешко лице в капитализма? Най-много да намерите лицемерие, което ще просъществува само до момента, до който сте изгодни някому.

това ли е днешния проблем....

Бе то това не е голям проблем,но не мисля,че трябва да постъпват така с животните.На теб хубаво ли ще ти е да си омотан в мрежи?Една глобичка да им сложат няма да е лошо.

Тия са пълни кретени. Пазаруваш, а над теб висят мъртви птици - просто чудесно... Думи нямам.

Лично на мен би ми било приятно, ако докато си пазарувам, над главата ми летят лястовички...

Още по приятно е,докато пазаруваш да ти цвъкат по главата и кошницата с продуктите.

От една стана е хубаво че мислят за клиентите си , от друга страна не е хубаво за невинните лястовици. Според мен трябва да махнат тези мрежи и да видят откъде влизат лястовиците и там да затворят за да не се случва това повече.

Редактирано от s_dimitrov12 (преглед на промените)

А дали статията има нещо общо с откриването на Карфур,днес?

А може би и "провидение свише" ? :rolleyes:

хих- разбира се, че има общо с това.

Всеки магазин се грижи вътре да не влитат птици.Напълно нормално е да се опънат мрежи.Лошото е, че не е имало кой да събере заловените и да ги пусне на свобода, а са ги оставили да висят отгоре.

Тъпотия някаква се е получила в стил Хичкок.

А може би и "провидение свише" ? :rolleyes:

хих- разбира се, че има общо с това.

Всеки магазин се грижи вътре да не влитат птици.Напълно нормално е да се опънат мрежи.Лошото е, че не е имало кой да събере заловените и да ги пусне на свобода, а са ги оставили да висят отгоре.

Тъпотия някаква се е получила в стил Хичкок.

Според търговците най-сериозен отпор ще окаже „Кауфланд“. Войната между двете вериги е пословична и се развихря навсякъде, където двете вериги се появят. Едва ли е случайно, че точно в навечерието на откриването на „Карфур“ от „Кауфланд“ обявиха във Варна т.нар. Бяла нощ. Плодовете през изминалата нощ бяха на половин цена, а на месото – с 20 на сто по-ниски от обичайното.

Източник

Снощи.И как от хилядите хора там,никой не е забелязал? Снимките нещо не ми вдъхват доверие.

• Автор

Снимките нещо не ми вдъхват доверие.

Отиди да направиш по-хубави...

Отиди да направиш по-хубави...

Нямам възможност в момента иначе бих отишла.Защото и самата статия е кофти.

• Автор

На лястовичките им е било по-кофти.

Източник

Снощи.И как от хилядите хора там,никой не е забелязал? Снимките нещо не ми вдъхват доверие.

Лесно. КиТ = кьорав и тъп. Няма да се изненадам, ако 95% никога не са поглеждали към тавана. Но дори и самия факт, че е достатъчно просташко, ме кара да мисля че е истина.

Те баш за теб ще ги пазят.

Мдаам, а тъпотията за отвлеченото дете в Мола, имаше доста подръжници...

Не одобрявам това за мъртвите птички, но не одобрявам и нелоялната конкуренция. А, Карфура си е въздух под налягане- всеки, който е отишъл да пазарува там е абсолютно наясно, че "далавера" няма.

В метаинформацията на снимката пише, че е заснета на 13.05.2010 г. от 9:18 часа. Освен това пише, че е заснета с Canon PowerShot A510. Само за информация ще кажа, че този модел фотоапарат не е ултракомпактен и е сравнително обемист и тежък, макар и не толкова, колкото професионалните апарати. Определено такъв апарат не е нещо, което нормален човек би взел рано сутрин, влизайки в току що отворилия Кауфланд. Снимката е заснета преди цели две седмици, с обемист фотоапарат и то минути след като е отворил магазина. Статията излиза в същия ден когато отварят друг хипермаркет в града.

Мдаааа, хич не е нагласено. А корабче плува ли в окото ми?

С евтини ултразвукови инсталации ще ги прогонят много по-лесно и по-безболезнено. Толкова ли е трудно да се сетят? Поредната простотия на тия "умници" от кауфланд...

Карфура може да не е кой знае какво, но е в пъти по-добра верига. А в кауфланд няма и да стъпя. Там имам приятел, който е работил, и е напуснал доброволно. Разправя ми потресаващи неща за отношението на фирмата към служителите си. Освен това са удължавали срокове на годност, продавали са развалени продукти и куп други машинации. А и самите служители често се отнасят лошо с клиентите. Е, който му харесва кауфланда, да си пазарува от там, пък нека му висят мъртви или предсмъртно мъчещи се лястовици над главата, пазарувайки стоки с изтекъл срок, на каси с намръщени продавачки...

...А, Карфура си е въздух под налягане- всеки, който е отишъл да пазарува там е абсолютно наясно, че "далавера" няма.

Далавера си има, но трябва да гледаш на кое. Има стоки, които са по-скъпи отколкото в други магазини, има и доста по-евтини.

Далавера си има, но трябва да гледаш на кое. Има стоки, които са по-скъпи отколкото в други магазини, има и доста по-евтини.

Аз като ходя на пазар не купувам едно кисело мляко.

Намаленията са им лимитирани и обикновено ги избиват от другите стоки, които са завишени.

Тъй като съм с малко дете, обикновено с мъжа ми правим един сериозен пазар в началото на месеца и спокойно мога да кажа, че от всички вериги, които съм обиколила най-евтино си остава в Метро.

най-евтино си остава в Метро.

Отиди в Пикадили там е евтино. :cool:

Само ще спомена, че веригите CBA,Бурлекс,Била и т.н. всички вземат стока и я заплащат след 45 дни.

И повечето стока е боклук. Аз лично избягвам да пазаря от големите вериги. Дори някои работи пазаря на складови цени.

А да не говорим за работа там трябва да си луд... :)

Като последваща новина, аз предлагам да се поместят интересни факти за това, какво се случва с птичките по нашите родни летища...а може и статията да се разгърне и обхване птицоцида в световен мащаб...

Разбира се във всяка верига има по нещо евтино и качествено за сметка на другите продукти. Но наистина

...най-евтино си остава в Метро.

Метро си е най-стабилната верига, с малки изключения - виждал съм леко мухлясали хранителни стоки. Но цените са доста по-ниски от тези на конкурентите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.