Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Прочетох почти всичко което пишете тук за Мозилата, но никъде не се споменава като за моя проблем... всички я хвалите, а аз не съм доволен от нея... С Windows7 съм и в началото нямах чак такива оплаквания, но след последните обновявания почти не мога да работя с нея, постоянно се рефрешва,побелява ми екрана- почти на всеки клик и трябва да чакам по 1/2 минути.да се появи.... но само след 2/3 мин пак отначало... изтрих тази версия / всичко, папки, пусках и CC Cleaner/ инсталирах друга версия- същото.... инсталирах още по стара версия, същото... сега реших да направя преинстал само заради тази Мозила, но не съм сигурен, че това ще реши проблемът... ;):cool: И не ми се карайте много, на 50 год човек толкова може :)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прочетох почти всичко което пишете тук за Мозилата, но никъде не се споменава като за моя проблем... всички я хвалите, а аз не съм доволен от нея... С Windows7 съм и в началото нямах чак такива оплаквания, но след последните обновявания почти не мога да работя с нея, постоянно се рефрешва,побелява ми екрана- почти на всеки клик и трябва да чакам по 1/2 минути.да се появи.... но само след 2/3 мин пак отначало... изтрих тази версия / всичко, папки, пусках и CC Cleaner/ инсталирах друга версия- същото.... инсталирах още по стара версия, същото... сега реших да направя преинстал само заради тази Мозила, но не съм сигурен, че това ще реши проблемът... :) :) И не ми се карайте много, на 50 год човек толкова може ;)

Защо не пробваш с някой "Mozilla Firefox Portable".Понякога е по-удачно този вариант.

timokvet

Пробвахте ли да стартирате Firefox в "Безопасен режим" (Safe Mode)? Направете това ако не сте го пробвали и вижте как се държи.

а) Ако описаните проблеми изчезнат, то най-вероятно те се дължат на някоя/и добавка/и или разширение/я. Обичайните заподозрени проблеми добавки са тези на Skype и Google Toolbar. Изключете ги и рестартирайте Firefox. (Може да прегледате и този подробен списък)

б) Ако описаните проблеми отново се появяват, стартирайте отново в Безопасен режим и маркирайте опцията "Reset all user preferences to Firefox defaults" и натиснете върху Make Changes and Restart Така ще бъдат премахнати всякакви настройки направени от потребителя и ще бъдат възстановени първоначалните такива!

в) Ако и това не помогне следвайте стъпките тук:

Редактирано от -FG- (преглед на промените)

Да попитам - кога ще има тема за Firefox 4.X версиите. Вярно че стадия е още бета но има доста интересни казуси за разрешаване.

по-логично е темата просто да се преименува...и да включва и двете версии

ама все някакси ще изтърпиш още месец...

кое е интересен казус?

Здравейте. В момента ползвам Firefox 4 beta 10 - та искам да попитам тези, които също работят с нея. При отваряне на браузъра няма и минута и се получава за 2-3 секунди едно "замръзване" и после се оправя от самосебе си и няма никакви проблеми, но е дразнещо. При другите как е - има ли подобно нещо?

при мен не помня да е имало подобно замръзване

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравейте. В момента ползвам Firefox 4 beta 10 - та искам да попитам тези, които също работят с нея. При отваряне на браузъра няма и минута и се получава за 2-3 секунди едно "замръзване" и после се оправя от самосебе си и няма никакви проблеми, но е дразнещо. При другите как е - има ли подобно нещо?

Редактирано от goplay89 (преглед на промените)

Не.Ползваш ли някакви добавки?

Не.Ползваш ли някакви добавки?

Да. AdBlock Plus, DownloadHelper, WOT и Feedback - това са.

п.с. Разбрах откъде идва цялата работа...Feedback му дадох disable и го няма това "замръзване" - явно изпраща някаква информация към сървър и затова така се затормозява системата ми - иначе този add-on сам се е добавил, когато инсталнах бета-та. Махам го! Благодаря за съдействието и насоката, която ми даде :):speak:

Редактирано от goplay89 (преглед на промените)

Здравейте. Ползвам версия 3.6.13 и искам да попитам мозилката ли ми се бъгна или е нещо от задклавиатурното устройство . Та въпроса ми е ,че не ми отчита проверката на правописа по време на въвеждане а съм сложил отметка . Не мога да разбера защо се получава така. Като добавки ползвам гугъл толбар , мислех че проблема е от него ,тоес пробвах и без него, но същата работа .Ако някой има някаква идея ще съм благодарен да я сподели .

Първо проверете дали е маркиран желания от вас речник

Публикувано изображение

и дали е включен като разширение Инструменти > Добавки > Разширения

Първо проверете дали е маркиран желания от вас речник

Публикувано изображение

и дали е включен като разширение Инструменти > Добавки > Разширения

Къде трябва да го видя това ,че с англйиският не съм на ти и ползвам БГ версия .

Къде трябва да го видя това ,че с англйиският не съм на ти и ползвам БГ версия .

Като започнеш да пишеш нещо(за отговор примерно) натискаш десен бутон.

Всичко е ток и жица оправих го .:biggrin::wors::ph34r:

Здравейте, не знам как но ми изчезнаха всички бук-маркс от мозилата .Можете ли да ми помогнете как да ги открия и заредя отново.

Здравейте, не знам как но ми изчезнаха всички бук-маркс от мозилата .Можете ли да ми помогнете как да ги открия и заредя отново.

Да опитаме така:

Bookmarks > Organize Bookmarks > Import & Backup > Restore (ако ви е на английски)

Отметки > Организирай Отметки > Внос и Backup > Възстановяване (ако би е на български език)

Публикувано изображение

изберете някоя дата

Не така не става .Помня че на по старите версии съм влизал в инсталационната папка и от там тези отметки се пазеха в някаква папка.

да но след като направя това което показа FG излиза единствено 31 .01.2011 а тази дата не ми върши работа.намерих това което ми трябва C:\Documents and Settings\[Log-in Name]\Application Data\Mozilla\Profiles\ но сина е ъпнал компа до уин 7 а аз несъм запознат с него и не мога да намеря \Documents and Settings .Та ще съм благодарен на малко помощ по този въпрос.

Редактирано от bennik (преглед на промените)

да но след като направя това което показа FG излиза единствено 31 .01.2011 а тази дата не ми върши работа.намерих това което ми трябва C:\Documents and Settings\[Log-in Name]\Application Data\Mozilla\Profiles\ но сина е ъпнал компа до уин 7 а аз несъм запознат с него и не мога да намеря \Documents and Settings .Та ще съм благодарен на малко помощ по този въпрос.

%appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles - eто така се стига най лесно до там. Пише се горе в адресната лента на Експлорера на 7цата. Тя се активира с двоен клик там където сега на нейно място имаш падащи менюта

здравейте проблема е следния: използвам mozilla firefox 4 beta 10 и си инсталирах добавката на abv.bg но въпросната лента не се появи, а mozilla firefox 4 beta 10 я отчита като включена

ако в абв са си свършили работата като хората добавката трябва да използва add-on bar (Ctrl+/) другия вариант е ръчно да извадите показатели (ако има такива - не ползвам добавката за да знам) от Firefox>Options>Toolbar Layout

Инсталирах всички видове плъгини и пак не мога да отворя клиповете на btv.Изписва ми следната грешка: "201, Unable to load stream or clip file, connection failed, clip:[Clip]'clip name

Става въпрос за тези клипове http://www.btv.bg/shows/shouto-na-slavi

Инсталирах всички видове плъгини и пак не мога да отворя клиповете на btv.Изписва ми следната грешка: "201, Unable to load stream or clip file, connection failed, clip:[Clip]'clip name

Става въпрос за тези клипове http://www.btv.bg/shows/shouto-na-slavi

Има вероятност антивирусната прорама или защитната стена да ти блокира някой от плъгините.

Той Слави е вирус така , че нищо чудно антивирусната да го блокира :ph34r:

Има вероятност антивирусната прорама или защитната стена да ти блокира някой от плъгините

Мерси много Emokostov ! Точно това се оказа проблема- защитната стена, какво ли не пробвах...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.