Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

ъ? кое да изтеглиш че не ми стана много ясно?

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето ти HTTP сървъра. Къде има линк за Firefox 4 за Windows x64? Снимка:

Публикувано изображение

Линк към HTTP (при FTP е същото) за версиите на Firefox 4 -> тук. Не виждам 64 битова версия за Windows, това е. Осраха се, както написах по-назад в темата.

Малоумната идея на Mozilia е да предложи Copy/Paste вариант за IE9 (и други подобни шарении) за Windows XP. Щото IE9 не става за Windows XP. Според мен стратегията им е тотално сбъркана и ще затрият с лека ръка всичко, което са постигнали досега. Няма как да са в кухнята и е нормално да изостават.

Засега Firefоx 4 за 64 битови системи е bloatware. Или по-меко казано - неприемливо външно приложение. Според мен не е препоръчително използването на Firefox 4 на съвременни операционни системи, заради евентуални проблеми (както видяхме) с операционната система и прочее недомислици.

Ето ти HTTP сървъра. Къде има линк за Firefox 4 за Windows x64? Снимка:

Публикувано изображение

Линк към HTTP (при FTP е същото) за версиите на Firefox 4 -> тук. Не виждам 64 битова версия за Windows, това е. Осраха се, както написах по-назад в темата.

Малоумната идея на Mozilia е да предложи Copy/Paste вариант за IE9 (и други подобни шарении) за Windows XP. Щото IE9 не става за Windows XP. Според мен стратегията им е тотално сбъркана и ще затрият с лека ръка всичко, което са постигнали досега. Няма как да са в кухнята и е нормално да изостават...

Засега Firefоx 4 за 64 битови системи е bloatware. Или по-меко казано - неприемливо външно приложение. Според мен не е препоръчително използването на Firefox 4, заради евентуални проблеми (както видяхме) с операционната система и прочее недомислици.

Какви проблеми с ОС-а?

Какви проблеми с ОС-а?

Проблеми? Hint:

.... какъв е смисълът да се инсталира този 32 битов браузър на 64 битова операционна система?

така е, не мога да споря х64 версия класифицирана като realease (дори beta такъв няма) което донякъде е разбираемо тъй като (почти) никой не вярва, така да се каже, в х64 но пък затова хората "без работа" ще има кво да човъркат на virtual OS... :speak:

Здравейте, имам проблем с новия firefox 4 и фейсбук. Прилагам снимките, като отгоре е с firefox 4, а отдолу с Опера 11. Ако може да ме посъветвате от какво може да са проблемите бих ви бил много благодарен.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Като третата снимка показвам какво става някой път като цакна на група и ми зарежда това и не се появява страницата а само ми стоят тези 3 синички стрелкички пред името на групата, също така се получава някой път със съобщенията и като се получи така искам да цъкна и на ФАЕЙСБУК логото горе вляво да ми зареди новините и пак нищо нестава.

Публикувано изображение

Здравейте, имам проблем с новия firefox 4 и фейсбук. Прилагам снимките, като отгоре е с firefox 4, а отдолу с Опера 11. Ако може да ме посъветвате от какво може да са проблемите бих ви бил много благодарен.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Като третата снимка показвам какво става някой път като цакна на група и ми зарежда това и не се появява страницата а само ми стоят тези 3 синички стрелкички пред името на групата, също така се получава някой път със съобщенията и като се получи така искам да цъкна и на ФАЕЙСБУК логото горе вляво да ми зареди новините и пак нищо нестава.

Публикувано изображение

По вероятно е проблемът да е в сайта.Може да има грешка в кода.Ползваш ли някакви добавки?

И аз имам едно въпросче.Понеже правя темички за Firefox и ползвам добавката stylish, с която мога да променям дизайна на някои страници,в моя случай на гугъл.Нещо не мога да намеря подходящ дизайн,който да се връзва с този на Firefox , а точно този,който най-много ми харесва има много гаден бъг.Някой има ли идея от къде да прочета как мога да направя дизайн на търсачката и после да го постна в този сайт http://userstyles.org/ от където след това да се ползва?За Firefox темите се ползва кода на default темата.Има ли нещо като default код на гугъл,който евентуално да ползвам?

Редактирано от jamc (преглед на промените)

ъъъ? всички скриптове за google в сайта не използват ли един и същ изходен код? питам само - по принцип съм бос в тая област

Firefox 5: социално споделяне, Home Tab, PDF Viewer, Tab App и още

По всичко личи, че Mozilla ще спазят обещанието си за Firefox 5, 6 и 7 през тази година. Firefox 5 ще навлезе във втори от общо четири стадия на разработка на 13-ти април, а финалната версия трябва да се появи на 29-ти юни. Сред новостите намираме:

- Мултиселектиране на табове, подобно на това, което наскоро се появи в Chromium. Ще е възможно избирането/затварянето/преместването/конвертирането на повече от един таб.

- Ще има нова страница за табовете.

- Add-on-ите ще са с пряка връзка с лентата с инструменти.

- Ще бъде добавен индикатор за ъплоудване на файлове.

- Home бутона ще изчезне. Наместо него, Mozilla ще добавят Home Tab с приложения.

- Ин-браузър превю: Firefox ще получи интегриран PDF Viewer (подобно на Chrome), включително и възможност за преглед на други популярни формати, сред които MP3.

- Идентификационен мениджър, чрез който, например ще е възможно едновременното използване на няколко и-мейл акаунта към един и-мейл сайт.

- Едно от най-сериозните нововъдения ще е социалната интеграция, чрез която бързо ще се достига до сайтове, като Facebook, Twitter, Reddit, Digg и StumbleUpon.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Източник: http://www.conceivablytech.com

ами имам следния проблем...преинсталирах компютъра и доиде време да инсталирам мозила...инсталирах я и тругнах да влизам в феисбока обаче ми излезна някакаф грешен сертификат и други подобни грешки .. така и с другите саитове и с други мозили ето снимки : Публикувано изображениеПубликувано изображение надявам се някой да може да ми помогне http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Добавка adblock сте инсталирали вероятно и някакви подобни за firefox.Защитата каква е.Някакво топче с две пресечи черти в систем трей?

Добавка adblock сте инсталирали вероятно и някакви подобни за firefox.Защитата каква е.Някакво топче с две пресечи черти в систем трей?

не сам качвал нишо само мозила ... ето всичките програми които имам сега на компа Публикувано изображение

ПП: става още по зле Публикувано изображение това е през ИЕ ... :)

Редактирано от fisherman1 (преглед на промените)

От инструменти,настройки,сигурност можете да добавите адреса на фейсбук като изключение. Аз лично не виждам инсталирана антивирусна.Firefox има по-нови версии,както и K-lite. Това кръгче,топче с пресечените линии на Х незнам какво е.Прилича на Clamwin.

Все пак сте посетили мисля Mozzila addons.В инструменти,добавки вижте добавките кои са. Първо трябва да се започне от защитният софтуер мисля.Тук във форума има секция Сигурност и антивирусна защита и раздел промоции на антивирусен софтуер.Незнам какви са ви предпочитанията относно антивирусна,но прегледайте промоциите.Има и секция подаряване на неизползвани лицензи.Сигурен съм ще ви услужат колегите.Поне защитния софтуер трябва да е оригинален.За регулярни сканирания препоръчвам Malwarebytes и/или Emsisoft antimalware.Имат безплатни версии и български език.Топчето не се разбра какво е?Conduit endgine?

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

...

А аз мисля, че е добре да провери системната дата и час. Часовника е изостанал, поради изтощена батерия на CMOS на BIOS, системната дата се връща на тази, заложена от производителя като начална, браузерите ползвайки тази дата, отчитат че сертификатите са невалидни, понеже имат дата на валидност по-нова от системната дата.

След това да вече да се насочим към зловреден софтуер...Което значи колегите от HJT да поемат темата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Все пак сте посетили мисля Mozzila addons.В инструменти,добавки вижте добавките кои са.

Първо трябва да се започне от защитният софтуер мисля.Тук във форума има секция Сигурност и антивирусна защита и раздел промоции на антивирусен софтуер.Незнам какви са ви предпочитанията относно антивирусна,но прегледайте промоциите.Има и секция подаряване на неизползвани лицензи.Сигурен съм ще ви услужат колегите.Поне защитния софтуер трябва да е оригинален.За регулярни сканирания препоръчвам Malwarebytes и/или Emsisoft antimalware.Имат безплатни версии и български език.Топчето не се разбра какво е?Conduit endgine?

ето снимка на добавките.. : Публикувано изображение преди това излиза грешката със сертификата...

ето снимка на добавките.. : Публикувано изображение преди това излиза грешката със сертификата...

никой ли не знае как да го оправа... ?

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Това са снимки от един и същи пост, което ме води до извода, че часовникът ти бърза.

Щракни два пъти на часовника долу вдясно, иди в най-десния таб, в поленцето paste-ни 0.bg.pool.ntp.org, цъкни на Update Now и виж как са нещата.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Това са снимки от един и същи пост, което ме води до извода, че часовникът ти бърза.

Щракни два пъти на часовника долу вдясно, иди в най-десния таб, в поленцето paste-ни 0.bg.pool.ntp.org, цъкни на Update Now и виж как са нещата.

хмм доло пише че сме 2002 год. а го сверявах 100% сам сигорен направих каквото каза но пак дава някаква грешка ето: Публикувано изображение

Ами ето значи къде е ключът от палатката. Изтегли това, разархивирай го и пусни cmdtime.bat - автоматично ще свери и датата, и времето - това, което първо препоръчах, работи само ако датата на твоя компютър съвпада с датата на сървъра.

Ами ето значи къде е ключът от палатката. Изтегли това, разархивирай го и пусни cmdtime.bat - автоматично ще свери и датата, и времето - това, което първо препоръчах, работи само ако датата на твоя компютър съвпада с датата на сървъра.

за сега всичко е точно мерси много :cool::wors: :wors:

Искам да питам дали има някакъв начин да си видя запаметената парола в мозилата ... беше ми запаметена и брат ми е излезнал ... и сега я няма , а не я помня .. пробвах с е-мейла ... хаха ама и на него е същата паролаа ... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif има една опцияя .. която да видиш запаметените паролии .. но я няма и там другите ми излизат но нея я няма ... няма как да няма мозилата да не помни някъде запаметените пароли или историята от началото на инсталирането ... благодаря предварително ..... :)

амии пробвах ги сегаа .. показва ми същите където са си в секюрити ... в настройките .... или другият вариант е някъде да се пазят под някакъв файл .. всичките влизанияя .. и да се отварят ... ама не знам къде ... ??

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.