Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Пишеш горе в лентата about:config и влизаш,после е описано.

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

мдааа, ще трябва да си играеш със скриптове - с добавка няма да стане

или да погледнеш това: https://addons.mozilla.org/af/firefox/addon/auto-context/

Е тази добавка пък съвсем не става.Пише че не е севместима с Mozilla 4.0.1 :eek: А за скриптовете нямам си понятие как става :ph34r:

нормално да не е съвместима то си пише, ама няма кой да чете идеята беше да видиш дали ти върши работа това е автоматично изкачащо контекстно меню при селекция и каква всъщност е цялата идея копирането да е на първо място? просто заради навика или има цел?

Ами свикнал съм копиране да е на първо място...както и да е, ще трябва да свиквам със Ctrl+C/V . Мерси все пак :rolleyes:

Тихичко се е появил и първият Бета кандидат за версия 5 на Firefox:

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/5.0b1-candidates/build1/

Засега все още е в секцията Nightly на сървърите на Mozilla, но пък...:

Публикувано изображение

Ако спазят старата традиция, след няколко дни до семица ще преименуват найтлито без промени в Бета, ама традициите може да се окажат не това, което бяха...

На пръв поглед не ми работят част от разширенията (нормално), по-бързичка е, но това може да се дължи на спрелите разширения (пак може да е нормално); няма български език, засега е само на английски. Няма (или поне аз не виждам) някакви забележими промени по интерфейса.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Не знам дали тук е мястото да попитам, но само тук видях тема за Mozilla. Съвсем скоро преинсталирах компютъра, оказа се, че съм забравила да копирам отметките които имах. Има ли някакъв дори минимален шанс, да си върна отметките преди преинсталацията. Или това е глупав въпрос?:biggrin:

Не знам дали тук е мястото да попитам, но само тук видях тема за Mozilla.

Съвсем скоро преинсталирах компютъра, оказа се, че съм забравила да копирам отметките които имах.

Има ли някакъв дори минимален шанс, да си върна отметките преди преинсталацията. Или това е глупав въпрос?:ph34r:

Има шанс. След преинсталацията имате папка C:\Windows.old, която видях в лога на OTL от темата ви в раздела "Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове".

Трябва да влезете в папката C:\Windows.old и да намерите файла bookmarks.html в профила за Firefox. После информацията от файла може да се импортира (въведе) в активния профил.

Нещо такова: C:\Windows.old\Documents and Settings\<username>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\<old profile>\

<username> е потребителското име

<old profile> е старият профил

Имам проблем :ph34r: Когато включа Mozilla (4) ми се обновява всеки път и всеки път ми отваря страниците: "Firefox е обновен" "Google" - това ми е начална "FireBug" - просто страницата на сайта на добавката... Всеки път се обновява за няколко секунди... Сканирах за вируси - няма... Преинсталирах Mozilla-та пак същия проблем... Благодаря предварително!

Има шанс. След преинсталацията имате папка C:\Windows.old, която видях в лога на OTL от темата ви в раздела "Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове".

Трябва да влезете в папката C:\Windows.old и да намерите файла bookmarks.html в профила за Firefox. После информацията от файла може да се импортира (въведе) в активния профил.

Нещо такова: C:\Windows.old\Documents and Settings\<username>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\<old profile>\

<username> е потребителското име

<old profile> е старият профил

Не знам дали вчера успях да спомена, че си гениален :jumping11:

Стана, открих ги, не мога да ги прибавя, но ги виждам, в диск C

БЛАГОДАРЯ! :)

Редактирано от Reni Naseva (преглед на промените)

Внасянето на html (да речем от стария файл bookmarks.html, който е във C:\Windows.old) отметки във Firefox става от: Отметки -> Показване на всички отметки -> Внасяне и резервно копие -> Внасяне от HTML. Снимка:

Публикувано изображение

Резервно копие на отметките става пак оттам: Изнасяне като HTML

Внасянето на html (да речем от стария файл bookmarks.html, който е във C:\Windows.old) отметки във Firefox става от: Отметки -> Показване на всички отметки -> Внасяне и резервно копие -> Внасяне от HTML.

Резервно копие на отметките става пак оттам: Изнасяне като HTML

Не, и така не стана. Може би бъркам, но се съмнявам-правя всичко както е обяснено.

Пробвах няколко пъти. Да, внасят се отметки, но тези които са си в mozilla

ето така изглежда лентата с отметките сега. Тези оградените, са ми новите отметки след преинсталирането, а другите направих по описаният по-горе начин.

Не ми е голям проблем това обаче, за два-три дни ще си ги внеса една по-една :biggrin:

Важното е, че ги открих, за което отново благодаря:hush:

post-300002-0-28258300-1304628743_thumb.

Как ставаше номерът при преинсталация за запазване на хисторито на Мозилата? Нещо се ходеше в C/Documents and Settings? Някой да каже, ако може!

Как ставаше номерът при преинсталация за запазване на хисторито на Мозилата? Нещо се ходеше в C/Documents and Settings?

Някой да каже, ако може!

Ползвай това Цък

не, предпочитам по другия начин.Ако някой знае, да каже. А с тая програмка как точно става?

не, предпочитам по другия начин.Ако някой знае, да каже.

А с тая програмка как точно става?

Архивира се хистори, букмарки, плъгини, запазени форми, пароли и т.н. в един файл

а с копирането коя папка трябва да се копне?

%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles

след копиране за възстановяване трябва да копирате СЪДЪРЖАНИЕТО на директорията, която ще намерите в директорията, която ще се създаде на това място след първото псукане на мозилата

Здравейте, проблема е следният: когато си чатя с някого във Фейсбука през мозилата ми излиза постоянно някво съобщение, че трябва да се инсталира някъв Aplle quique-time player, след като му дам да си го свали ми дава ерор с Manual install , има ли начин да се забрани появата на това нещо ???

Здравейте, проблема е следният: когато си чатя с някого във Фейсбука през мозилата ми излиза постоянно някво съобщение, че трябва да се инсталира някъв Aplle quique-time player, след като му дам да си го свали ми дава ерор с Manual install , има ли начин да се забрани появата на това нещо ???

1. има тема за мозила

2. Да, теглите си софтуера от сайта на Епъл и го инсталирате

Здравейте!Сложих се преди няколко дена новата Мозила.Досега бях с 3.5.19 и вървеше перфектно.Сега четворката ми е направо гадна.Пооправих я чрез настройките, преместих прозорците като на старата, и тая сутрин пуснах профилактичен скан с МБАМ, ами то вече 10 минути сканира някакви Cashe-та на тая нова Мозила.Толкова ли е тежка? :speak: Преди за 12 - 13 минути сканирах с МБАМ сега все още е на 19 минута и все Мозила сканира.Да взема да я махна и да си сложа старата?Ще имам ли някакъв проблем?

На моята слаба машина не ми е тежи (имам само най - необходимите адд -они), по - бърза е от 3.,а след като свикнах с промените я намирам и за доста по - удобна. Можете да си сложите старата, но тази е много по - сигурна откъм краш и защитена откъм атаки и гадини, пък и защо не изчакате 5. Току що сканирах с МБАМ, бързо сканиране отне 1 минута и 49 секунди.

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

Здравейте!

Имам следния проблем: Пробвах да деинсталирам toolbar-a с Babylon, но резултатът е нулев след като го изтрих дори от Program Files.

Има ли начин, освен да деинсталирам целия Firefox, да го махна?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.