Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

такова нещо признавам си никога не съм виждал и съм 99,99% процента сигурен че такава опция не съществува в която и да е налична версия на firefox - от 2.0.0.19/20 до 8.0а1 помислете какви добавки използвате автоматично въвеждане на парола е възможно при избор на потребителско име за даден сайт, към което потребителско е запаметена тази парола, но не и при въвеждане на парола

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 296,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

такова нещо признавам си никога не съм виждал и съм 99,99% процента сигурен че такава опция не съществува в която и да е налична версия на firefox - от 2.0.0.19/20 до 8.0а1

помислете какви добавки използвате

автоматично въвеждане на парола е възможно при избор на потребителско име за даден сайт, към което потребителско е запаметена тази парола, но не и при въвеждане на парола

май не можем да се разберем, качвам снимкаpost-283323-0-36368800-1310662461_thumb.

И между другото ползвам Firefox 5.0

не би трябвало да Ви излиза паролата, освен ако нямате еднакви име и парола или по погрешка сте въвели парола в полето за потребителско име отново - това което е запаметено в полето (ако е име+парола) може да бъде изтрито от опциите ако е само елемент в ID: Ctrl+Shift+Del и слагате отметки на Form and search history, coockies, cache и active logins

не би трябвало да Ви излиза паролата, освен ако нямате еднакви име и парола

или по погрешка сте въвели парола в полето за потребителско име

отново - това което е запаметено в полето (ако е име+парола) може да бъде изтрито от опциите

ако е само елемент в ID: Ctrl+Shift+Del и слагате отметки на Form and search history, coockies, cache и active logins

точно това! най-сетне :beat: а кажете сега как да я махна :)

хихихи извинявам се, така е като чета по диагонал - наистина сте го написали още в първия си пост - грешката е моя:ph34r::cool: всъщност надали някой ще се сети че това е парола но, все пак: Ctrl+Shift+Del избирате Everything и слагате отметки на Form and search history, coockies, cache и active logins и триете за всеки случай проверете дали не е записана и като потребителско име в опциите и я изтриите и от там

хихихи извинявам се, така е като чета по диагонал - наистина сте го написали още в първия си пост - грешката е моя:ph34r::cool:

всъщност надали някой ще се сети че това е парола но, все пак: Ctrl+Shift+Del избирате Everything и слагате отметки на Form and search history, coockies, cache и active logins и триете

за всеки случай проверете дали не е записана и като потребителско име в опциите и я изтриите и от там

Пуу.. евала. Стана работата :angry: Мерси колега, по-добре късно отколкото никога май беше приказката :wub:

Здравей те.Изгубих си ОТМЕТКИТЕ как мога да ги намеря в компа?

Чрез комбинацията Ctrl + Shift + B отворете "библиотеката". Избирате опцията "Внасяне и резервно копие" > Възстановяване. Там трябва да има резервни копия. Избирате копието с най-близка дата!

Здравей те.Изгубих си ОТМЕТКИТЕ как мога да ги намеря в компа?

Ако нямаш бекъп копие на файловете с разширение *.json няма как да ги върнеш.

Потърси в папката:

За XP

c:\Documents and Settings\[your XP user name]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\RANDOM.default\bookmarkbackups

За Vista/7

C:\Users\[your VISTA/7 user name]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\RANDOM.default\bookmarkbackups

Имам проблем практически независещ от версията на Файърфокс. Някои страници тук от сайта и форума зациклят и така и не се зареждат докрай след неколкократно рефрешване на страницата(например тази новина )

Поради това,че инсталираната версия е 8.0а1(16.07.2011) реших да пробвам с по-стари портативни версии и резултата беше същия.В момента пиша от опера,където нямам този проблем(нямам проблем също под интернет експлорър 8.0/9.0 и гугъл хром).

Долу в статусбар-а стои "transfering from ssl.gstatic.com"

зДравейте пак. Имам един доста интересен въпрос - някой успял ли е да разгадае начина на работа на разширението Ctrl-Tab?

Пробвах и на чиста мозила без разширения и на такава със разширения и не мога да го накарам да проработи превюто на табовете

Ако нямаш бекъп копие на файловете с разширение *.json няма как да ги върнеш.

Потърси в папката:

За XP

c:\Documents and Settings\[your XP user name]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\RANDOM.default\bookmarkbackups

За Vista/7

C:\Users\[your VISTA/7 user name]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\RANDOM.default\bookmarkbackups

Извини ме че ще те апострофирам но няма ли да е още по лесно и за 3те вида Уиндоус ако изпише директно пътекта на мозила чрез променлива? А именно

%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\Random.default\bookmarkbackups

Това лично според мен е още по лесния вариант за достигане на директорията със запазените разширения и настройки на Лисичко :wors:

премахнете добавката и напишете в адресната лента about:config, след това намерете редът:

browser.ctrlTab.previews и променете стойността му на true

надявам се че функцията работи и във версия 4.х, тъй като нямам налична да я изпробвам

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Aquaris ме е изпреварил

about:config

browser.ctrlTab.previews от false на true

Без въпросната добавка ефекта е: Публикувано изображение

премахнете добавката и напишете в адресната лента about:config, след това намерете редът:

browser.ctrlTab.previews и променете стойността му на true

надявам се че функцията работи и във версия 4.х, тъй като нямам налична да я изпробвам

дА но работи след 3 отворени таба.

А сега смених таб мениджъра от TabMix Plus на Tab Utilities за да видя ква е разликата и Таб Ютилитис ми завзе клавиатурен шорткът който преди ползваше Adblock Plus.

Само при мен ли не се отваря сайта с добавките?

По една или друга причина ми изписва this connections is untrusted.Не го отваря през 3 браузъра.Дгугото,което забелязвам,е че трафикът към сайта ми намаля,а на всяка тема е добавен като homepage. Edit: Понежа батерията на часовника ми е изхабена.Просто смених датата и всичко се оправи.Иди разбери защо. ;)

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Незнам дали е от Firefox проблема но в интернет четох че може и от там да е.

Проблема е: отварям си deviantart.com и като разглеждам картинки резултата е такъв: post-283323-0-00450900-1311456071_thumb. просто не се виждат, дори като цъкна на някоя от тези сичките, едва едва ми отваря цялата картина или въобще не ми я отваря.

Четох, рових - не намерих отговор на проблема.

Опитах с IE и взе че си ги отваря в thumbnails mode както на скрийншота, но след 1-2 страници напред, пак не иска да ги отвори, затова не съм сигурен дали е от Firefox проблема или от нещо друго. Доста често и при търсене на картинки в Гугъл ми прави същия проблем, затова пък си помислих да не е от интернет връзката(понеже ползвам wireless) - еми не е, понеже на лаптопа на баща ми си ги отваря както трябва.

Затова пак стигам до извода че е от Firefox проблема, нещо, някъде.

По чужди форуми четох че трябвало да се спре NoScript(мисля че е някакъв addon в браузъра) за да се махне проблема. 1во - не съм сигурен ще стане ли. 2ро - май с включен този addon, Firefox бил "much safer".

Айде помагайте, че е адски досаден проблема :weather2:

Редактирано от FIEND (преглед на промените)

NoScript ако го имаш си го остави включен, просто долу в дясно на лентата с добавки (Add-on bar) трябва да има негова иконка - от там трябва да сложиш курсора върху нея и да разрешиш на devianart.com го зарежда заедно със скриптовете.

Конкретно за devianart трябва да разрешиш devianart.com И devianart.net

NoScript блокира всички скриптове в страниците, които зареждаш, но ти позволява да слагаш изключения на сайтовете, на които имаш доверие.

В действителност е много полезна добавка, ако знаеш как да я използваш и аз меко казано съм много доволен от нея :grimace:

Редактирано от The Raven (преглед на промените)

NoScript ако го имаш си го остави включен, просто долу в дясно на лентата с добавки (Add-on bar) трябва да има негова иконка - от там трябва да сложиш курсора върху нея и да разрешиш на devianart.com го зарежда заедно със скриптовете.

Конкретно за devianart трябва да разрешиш devianart.com И devianart.net

NoScript блокира всички скриптове в страниците, които зареждаш, но ти позволява да слагаш изключения на сайтовете, на които имаш доверие.

В действителност е много полезна добавка, ако знаеш как да я използваш и аз меко казано съм много доволен от нея :grimace:

нещо не разбрах как точно става. били качил скрийншот как точно я правиш процедурата :grimace:

извинявай че в този късен час те занимавам с глупости ама не съм от големите хакери :grimace:

След като отвориш сайта, най-отдолу на прозореца на Firefox (най-вероятно в дясно) се намира иконата на NoScript (ако имаш инсталирана тази добавка): post-36789-0-44388400-1311460008_thumb.p

Като сложиш курсора на мишката върху нея трябва да ти се покаже следното меню:

post-36789-0-95411900-1311460085_thumb.p

Просто натисни 2-те неща, които съм подчертал на screenshot-а и ще можеш да използваш сайта без проблем.

Можеш да правиш същото с абсолютно всеки сайт, който посетиш.

След като отвориш сайта, най-отдолу на прозореца на Firefox (най-вероятно в дясно) се намира иконата на NoScript (ако имаш инсталирана тази добавка): post-36789-0-44388400-1311460008_thumb.p

Като сложиш курсора на мишката върху нея трябва да ти се покаже следното меню:

post-36789-0-95411900-1311460085_thumb.p

Просто натисни 2-те неща, които съм подчертал на screenshot-а и ще можеш да използваш сайта без проблем.

Можеш да правиш същото с абсолютно всеки сайт, който посетиш.

проблема е че нямам иконка такава, респективно следва че нямам и NoScript? и без него няма стане така ли?

Не, проблема не е от това, че го няма, просто след като го спомена, реших, че го имаш и проблема е от него.

Ако може да ми кажеш кои добавки си инсталирал на Firefox.

Можеш да видиш списъка с обавки като щракнеш отгоре в менюто на Tools -> Add-ons и след това избереш Extensions.

Или ако Firefox ти е на български - Инструменти -> Добавки и след това на Разширения.

А, ако нямаш никакви персонализирани настройки на Firefox (настройки, добавки, отметки, запаметени пароли и т.н.) - най-сигурното решение е просто да деинсталираш Firefox, да го свалиш и да го инсталираш пак.

Не, проблема не е от това, че го няма, просто след като го спомена, реших, че го имаш и проблема е от него.

Ако може да ми кажеш кои добавки си инсталирал на Firefox.

Можеш да видиш списъка с обавки като щракнеш отгоре в менюто на Tools -> Add-ons и след това избереш Extensions.

Или ако Firefox ти е на български - Инструменти -> Добавки и след това на Разширения.

А, ако нямаш никакви персонализирани настройки на Firefox (настройки, добавки, отметки, запаметени пароли и т.н.) - най-сигурното решение е просто да деинсталираш Firefox, да го свалиш и да го инсталираш пак.

Java Console 6.0.26

Java Quick Starter 1.0

Microsoft .NET Framework Assistant 0.0.0

това са ми добавките

а иначе за преинсталирането- направих го снощи :giggle1:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.