Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

Е как няма да ви зарежда "стария" дизайн след като ви стои кеширан на диска! Направете браузарите си да трият кеша при затваряне

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и задайте по-малка стойност! Настройки Настройки > Разширени > Мрежа > поставяте отметка пред Незачитане автоматичното управление на кеша и задавате примерно 10МВ. ОК

Редактирано от -FG- (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

.

Е как няма да ви зарежда "стария" дизайн след като ви стои кеширан на диска! Направете браузарите си да трият кеша при затваряне

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и задайте по-малка стойност! Настройки Настройки > Разширени > Мрежа > поставяте отметка пред Незачитане автоматичното управление на кеша и задавате примерно 10МВ. ОК

БЛАГОДАРЯ ТИ! ДЕНЯТ МИ ЗАПОЧНА ЗЛЕ,НО ЗАВЪРШИ ДОБРЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕБ! ПАК СИ ИМАМ СТАРИЯТ ХУБАВ ГУГЪЛ БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!

Редактирано от jean-claude van damme (преглед на промените)

Кое трябва да от маркирам за да неми изтрива запазените сайтове във адресната лента post-230439-0-90415500-1309539212_thumb. от няколко дни ми прави тоя номер преди не правеше тъка

Имам проблем. Когато влезна през Мозила във фейсбук снимките на профилите не се визуализират, докато на IE се показват. Какво да направя?

Проблема е в кеша на браузера - изчисти го, аз ползвах добавката ClearCashe, която за съжаление все още не работи с 5-та версия на Мозилата, но това ще се оправи след време :biggrin: Кеша може да се изчисти и от настройките, по-горе е обяснено как.

Редактирано от JoRRy77 (преглед на промените)

Липсата на изображения от Facebook може да се дължи и на следното:

• ако са добавени за блокиране на изображения в "Съдържание > Зареждане на изображения > Изключения" (Options > Content > Load images automatically > Exceptions). (Изчиства се всичко което съдържа fbcdn) Или по-друг начин е да се оправи е да се зареди FB, дясно шракване с мишката избира се опцията "Информация за страницата" (View Page Info) на таб Медиа прелиства се списъка и се гледа дали има отметка пред "Блокирай изображения от" (Block images from) Ако има се маха, ОК и се презарежда страницата.

• блокирана връзка (или невъзможност за връзка) към static.ak.fbcdn.net където се съхраняват изображенията. Причината може да е същата като по-горе или някоя добавка (addon), plugin да причиняват това. Може да проверите дали е така: Firefox > Помощ > Рестартирай с изключени добавки (Firefox > Help > Restart with Add-ons Disabled)

Освен проблема с pin-ването към таск-бара днес забелязах и друг проблем с Firefox 5. Анимираните GIF-файлове се активират само ако мишката се движи. Щом движението на мишката спре и анимацията спира.

P.S. Явно проблемът е бил само при мен, защото след рестарт на браузъра всичко е нормално.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Начи имам следния проблем - задал съм на мозилата кат почна да свалям нещо да ми отваря прозореца за сваляния,обаче кат натисна "download" на нещо и доунлоад прозореца на мозилата ми се отворя за секунда,после се затваря и изписва "download cancelled",а аз кат натисна Retry и избера да се сейфа на десктопа,то кат сварши сваляне тва дет съм го свалял въобще го няма на десктопа ми,а освен това бутоните Open и Open Containing Folder са ми тъмни и не мога ги кликна,а файла дет съм го свалил е напълно изчезнал,се едно въобще не съм го свалял.Някой може ли да ми помогне да оправя това и да си свалям нормално?

Опитахте ли с преинсталация на Mozilla ? Ако няма никаква разлика след преинсталацията на браузъра, то е възможно системата ви да е инфектирана!

Редактирано от programings (преглед на промените)

Между другото пипал ли си по темите примерно ?

Искам да питам някой спец за един проблем дето вече седмица ме тормози. С FF5 съм и започна да ми прави следния номер: Където и да се логна, след максимум 2-3 минути, като дам рефреш или да ида на следваща страница ми показва, че не съм се логнал и иска отново. Особено досадно е в Замунда. Натиснеш коментарите, то ти иска да влезнеш. Влизам, добре поне, че съм си запаметил паролите и НИК-а и не ми се налага да го попълвам и като прочета една страница, като натисна на следващата пак ми дава, че не съм се логнат. Ужас някакъв. Четох по чуждите форуми, пишат че е от кукитата. Изтрих историята, кукитата, дори някакъв файл cookies.sqlite, но нищо не помага. Дори деинсталирах Firefox-a и го сложих наново. Все същата работа. Хваща го необяснима амнезия и е ужасно досадно да трябва да се логваш постоянно. Ако някой има решение, нека го сподели. P.С. ха-ха, дори докато напиша това мнение, (бях логнат) ме извърли и когато поисках да го публикувам ми каза, че не мога, трябва първо да се логна :blink:))

в options>privacy как са настройките? изберете автоматични (Firefox will remember history)

gugry,след деинсталация на Лиско потърси останали папки Mozilla(разреши скритите папки) и ги изтрий преди инсталацията.може да си лепнал нещо - ако искаш пиши тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=137 .

Aquaris , Да. Помни историята emil644466, когато деинсталирах FF, използвах Search Everything да премахна всичко. Няма полза.

Дайте идея как може да се забрани функцията switch to tab без ползване на приставки за целта. Ползвам в момента Switch To Tab No More но тя ми скрива статуса на мрежата от адрес бара, пробвах и другата подобна приставка - switch-to-tab-blacklist за целта но и на нея не можах да и сфана цаката.

пробвах и другата подобна приставка - switch-to-tab-blacklist за целта но и на нея не можах да и сфана цаката.

А какво се получава когато напишете about:config, влизате в настройките и на реда extension.switchToTabBlacklist.blacklist зададете [".*"]

А какво се получава когато напишете about:config, влизате в настройките и на реда extension.switchToTabBlacklist.blacklist зададете [".*"]

Еми фикснах го. С това и добавка в js скрипта който обслужва разширението.

Само със това което се задава в about:config не работи. За тва директно редактирах js-a с такъв показател след като изтчетох една камара форуми.

const Cu = Components.utils;

const OLDPREFNAME = "switchToTabBlacklist.blacklist";

const PREFNAME = "extension.switchToTabBlacklist.blacklist";

const DEFAULT_BLACKLIST = [

".*"

];

const DEBUG = false;

let gBlacklist = [".*"];

Ето така редактирах директно - bootstrap.js и проблема се разреши :(

Имам и друг въпрос - защо привюто на сайтове се включва чак след като са отворени 3 таба?

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Момчета, защо версия 5.0 не ми се ъпдейтва нито автоматично, нито пък ръчно (при опит ми изписва, че съм с актуална версия 5.0) до 5.0.1? Така е на 4 компютъра, половината с автоматично обновяване, другите - с ръчно. Само при мен ли е така?

И при мен е така ,но не виждам и смисъл да се ъпдейтва ,като разлики няма , само за Mac OS има :)

Е, вероятно това е причината. Не съм чел лога с промените и не знаех, че се отнасят само до Мас OS. Благодаря.

въпроса ми е: без да искам написах в един сайт ПАРОЛАТА си в КЛЕТКАТА за username и дадох ENTER, и следователно сега ми седи там запаметена, като се натисне 1вия символ от паролата и излиза цялата като username, знам, тъпак съм си. та въпроса ми е как да я махна от там, няма проблем ако може и всичките да се махнат(и предишните usernames)? Моля помогнете, че не го ползвам само аз този сайт, и този компютър. Мерси.

(Firefox)tools>options>security>saved paswords намирате си сайта и го триете възможно е да има няколко записа със едно и също име на един и същи сайт - изтриите всички ако искате

(Firefox)tools>options>security>saved paswords намирате си сайта и го триете

възможно е да има няколко записа със едно и също име на един и същи сайт - изтриите всички ако искате

Не.. Аз никога не съм запаметявал парола и име за този сайт, Yahoo Mail е сайта, просто написах паролата в клетката на username и дадох ентер и сега седи като запаметена като натисна 1вия символ от пароалта и излиза цялото като за username..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.