Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

амии пробвах ги сегаа .. показва ми същите където са си в секюрити ... в настройките .... или другият вариант е някъде да се пазят под някакъв файл .. всичките влизанияя .. и да се отварят ... ама не знам къде ... ??

Да не би да търсиш това?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

ами точно това обясних в горният пост ... че точно там го няма ... и дали има някъде друг начин да се види .. ???

От днес имам следният проблем с Firefox 4.0: Като размърдам курсора и започва да се "почиства", а понякога "чистото" пак се "зацапва". Чистих кеша, бисквитките, ресторвах профила - резултат никакъв! Досега такова нещо не ми се беше случвало. С никой от другите браузъри нямам такъв проблем. Моля, някой да помогне? П.П. С Win7 64 bit. съм.

Здравейте, имам малко неприятен проблем с лисицата, а той е следния: Когато се опитам да гледам филми онлайн, ми изписва следното: "Plugin Container.exe for Firefox спря да работи" Windows 7 Ultimate x86 SP 1, Mozilla 4.0, Win7codecs 2.8.1 Final, направил съм всички уиндоус ъпдейти до момента. Пробвах също, чистена на DNS кеша,(ipconfig /flushdns), проверих дали всичко е наред в services.msc, сканиране за вируси, преинсталация на Windows Media Player for Firefox plugin(1.0.0.8),спрях защитна стена + Vurtual Clone, изтеглих около 10 различни кодеци,ъпдейтнал съм си всички плъгини и все така си крашва.... Ето малко инфо за грешката игнатура на проблем: Име на проблемно събитие: APPCRASH Име на приложение: plugin-container.exe Версия на приложението: 2.0.0.4094 Времево клеймо на приложението: 4d83749c Име на неизправния модул: StackHash_2264 Версия на неизправния модул: 0.0.0.0 Времево клеймо на неизправния модул: 00000000 Код на изключението: c0000005 Отместване на изключението: 0326b5ed Версия на ОС: 6.1.7600.2.0.0.256.1 ИД на езикова променлива: 1026 Допълнителна информация 1: 2264 Допълнителна информация 2: 2264db07e74365624c50317d7b856ae9 Допълнителна информация 3: 875f Допълнителна информация 4: 875fa2ef9d2bdca96466e8af55d1ae6e about:support ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Firefox Версия 4.0 Потребителски агент Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0 Директория на профила Активирани приставки about:plugins Настройки на компилирането about:buildconfig Разширения Име Версия Активирано ID Get Styles1.0.23true{6236BA26-C117-4007-928C-DE0716C7FA80}Usage Stat1.0.5true{6236BA26-C117-4007-928C-DE0716C7FA96}KFD Flv1.0true{8675f4b3-2f19-11ed-2d6b-0800600c0a16}Java Console6.0.20true{CAFEEFAC-0016-0000-0020-ABCDEFFEDCBA}Java Console6.0.22true{CAFEEFAC-0016-0000-0022-ABCDEFFEDCBA}Java Console6.0.23true{CAFEEFAC-0016-0000-0023-ABCDEFFEDCBA}Java Console6.0.24true{CAFEEFAC-0016-0000-0024-ABCDEFFEDCBA}AutocompletePro - Your handy search suggestions [email protected] Statusbar1.5.7true{daf44bf7-a45e-4450-979c-91cf07434c3d}Adblock Plus1.3.6true{d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d} Променени настройки Име Стойност accessibility.typeaheadfind.flashBar0browser.history_expire_days.mirror180browser.places.smartBookmarksVersion2browser.startup.homepagehttp://google.bgbrowser.startup.homepage_override.buildID20110318052756browser.startup.homepage_override.mstonerv:2.0extensions.checkCompatibility.4.0b falseextensions.lastAppVersion4.0gfx.direct2d.disabledtruenetwork.cookie.prefsMigratedtrueplaces.database.lastMaintenance1303143440places.history.expiration.transient_current_max_pages96522places.last_vacuum1300459644privacy.cpd.cachefalseprivacy.cpd.cookiesfalseprivacy.cpd.downloadsfalseprivacy.cpd.historyfalseprivacy.cpd.sessionsfalseprivacy.sanitize.migrateFx3Prefstruesecurity.warn_viewing_mixedfalse Изчертаване Описание на видеокартатаATI Mobility Radeon HD 4300 SeriesID на производител1002ID на устройство9552RAM на видеокартата512Драйвери на видеокартатаaticfx32 aticfx32 atiumdag atidxx32 atiumdvaВерсия на драйвера8.831.2.0Дата на драйвера3-8-2011Direct2D е включенfalseDirectWrite е включенfalse (6.1.7601.17563, font cache 1,50 MB)Рендер на WebGLGoogle Inc. -- ANGLE -- OpenGL ES 2.0 (ANGLE 0.0.0.541)Ускорено изчертаване в Windows1/1 Direct3D 9 Поздрави Радо

Редактирано от seldom (преглед на промените)

Проблемът ми е, че щрифта на firefox 4 ми е размазан. Интересното е, че когато изключа хардурното ускорение, щрифта си става нормален. Как мога да оправя проблема без да спирам хардурното ускорение. С windows 7 съм.

Все още без успех.

С IE9 нямам този проблем...

Проблемът ми е, че щрифта на firefox 4 ми е размазан. Интересното е, че когато изключа хардурното ускорение, щрифта си става нормален. Как мога да оправя проблема без да спирам хардурното ускорение. С windows 7 съм.

Оставяш включено хардуерното ускорение.Влизаш в настройките на Fire Fox с about:config. Намираш gfx.direct2d.disabled и от false го сетваш на true

Редактирано от seldom (преглед на промените)

Все още без успех.

С IE9 нямам този проблем...

Оставяш включено хардуерното ускорение.Влизаш в настройките на Fire Fox с about:config. Намираш gfx.direct2d.disabled и от false го сетваш на true

Благодаря! Оправи се. :)

Здравейте! Имам едно питане свързано с запазването на профила ми на ФФ от една ОС и прехвърлянето му на друга. Знам как, къде и какво да правя при Windows XP, но питам пътя за Windows 7 и дали може запазения профил от ХР да отава за 7?

пътя е същия: %appdata%\Mozilla\Firefox\... не би трябвало да има проблем при смяна на ОС, но ако не се чувствате сигурни можете да използвате добавки от рода на FEBE или MozBackUp

Надстроих уиндоуса от Виста на 7 и всичко си бачкаше,но след това вижте как Мозилата започна да размества изображенията и да не се виждат изцяло шрифтовете като го прави това само на някои сайтове?!?С най-новата версия съм,а на Хром нормално си отваря сайтовете.Какво може да е това?

post-8002-0-72602500-1303469864_thumb.jp

Надстроих уиндоуса от Виста на 7 и всичко си бачкаше,но след това вижте как Мозилата започна да размества изображенията и да не се виждат изцяло шрифтовете като го прави това само на някои сайтове?!?С най-новата версия съм,а на Хром нормално си отваря сайтовете.Какво може да е това?

Изключи си всички добавки и след това ги включи една по една.Най-вероятно там е проблема.

За жалост не се получи http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

При положение, че ОС е била upgrade-вана аз бих създал нов профил, прехвърлил отметките и инсталирал добавките.

Погледнете тук

При положение, че ОС е била upgrade-вана аз бих създал нов профил, прехвърлил отметките и инсталирал добавките.

Погледнете тук

Получи се,огромно благодаря!

Редактирано от denko1 (преглед на промените)

Здравейте.Изтеглих си Мозила 4 но има някои работи дето много ме дразнят. 1.Бутона за Refresh искам да е до този за началната страница. 2.Да си има отделен бутон за Stop на страницата и да е до Refresh 3.Open New window да е първи подред. 4.И като искам да копирам някъв адрес напр. www.kaldata.com или kkk.txt в менюто "Копиране" да е на първо място. Абе общо взето да си е като старата мозила.Мерси. :cool:

Здравейте.Изтеглих си Мозила 4 но има някои работи дето много ме дразнят.

1.Бутона за Refresh искам да е до този за началната страница.

2.Да си има отделен бутон за Stop на страницата и да е до Refresh

3.Open New window да е първи подред.

4.И като искам да копирам някъв адрес напр. www.kaldata.com или kkk.txt в менюто "Копиране" да е на първо място.

Абе общо взето да си е като старата мозила.Мерси. :cool:

Това за бутоните лесно се оправя от Customize и драгваш/местиш бутоните.

Пробвах ама не става с тази добавка...Казвам че само като копирвам напр. aaa.txt и първото което се появава е "Отваряне на връзката" а всъщност то не е никаква връзка а само текст...Това искам да променя а като гледам в добавката няма такава опция.

Редактирано от milen1112 (преглед на промените)

кое точно контекстно меню искаш да промениш? със снимка ако може

Бихте ли ми помогнали с оправянето на шрифта на FF 4 .Стои размазан и не успявам да го оправя.На предната страница на темата има описан същия проблем,но аз не мога да намеря тези опции(звучи тъпо :wors: ).

Бихте ли ми обяснили като за начинаещ.С уиндоус 7-64бита на български съм.

Намерих опцията и всичко се оправи.

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.