Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 2)

Featured Replies

скайп добавки, блокирани случайно изображения (провери) и не на последно място разбира се кашето и бисквитките

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 294,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

скайп добавки, блокирани случайно изображения (провери) и не на последно място разбира се кашето и бисквитките

Ако това се отнася за моя случай, да, помогна ми! Изчистих кеша, историята и бисквитките и стана! Просто този браузер не ми е по подразбиране и го ползвам само за ФБ и фермата! Благодаря!

Извенете ме за закъснението. Както писах по-горе в тази директория го имам файла и бях го изтрил, но въпреки това отново не е маркирана отметката.

Пробвайте през търсачката на Windows да го откриете localstore.rdf. :)

localstore.rdf при вас трябва да е в C:\Documents and Settings\Еди\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\2taddyxq.default

Нямам го файла в директорията от този пост:

потърси го в:C:\Documents and Settings\Еди\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles

Май само преинсталация на ФФ ще свърши работа.

Май само преинсталация на ФФ ще свърши работа.

Няма нужда да се бърза с преинсталация!

Защото винаги можете да създадете отделен, нов профил на Firefox и да проверите с него. Но ако и в него имате същия проблем, тогава преинсталирайте!

:cool:

Няма нужда да се бърза с преинсталация!

Защото винаги можете да създадете отделен, нов профил на Firefox и да проверите с него. Но ако и в него имате същия проблем, тогава преинсталирайте!

:)

Много благодаря! :speak: Това свърши работа. Сега съм с два профила и при новия отметката е включена. Сега следва още един въпрос. Аз отметките си ги съхраних и ги преместих в новия профил, но добавките и всичко останало има ли начин и тях да ги преместя по подобен начин или трябва една по една да ги инсталирам и в новия профил?

Ще трябва отново да инсталирате желаните от Вас добавки. Това е смисълът на новия профил, че се започва начисто. Това важи и за настройки направени през about:config в случай ще сте правили някакви промени за оптимизация, ще трябва отново да бъдат зададени за всеки нов профил!

Редактирано от -FG- (преглед на промените)

Ще трябва отново да инсталирате желаните от Вас добавки. Това е смисълът на новия профил, че се започва начисто. Това важи и за настройки направени през about:config в случай ще сте правили някакви промени за оптимизация, ще трябва отново да бъдат зададени за всеки нов профил!

Благодаря! Почвам една по една и ще пробвам след всяка да вида да ли проблема не се дължи в някоя от тях.

Допълнение: Всичко се оправи и сега проблем нямам. Мога да изтрия стария профил. Благодаря! :yanim:

Редактирано от еди (преглед на промените)

Здравейте, имам нужда от помощ! Ползвам Mozilla Firefox 3.6.12 Нали знаете как, когато се регистрирате примерно някъде и след въвеждането на username и password понякога искат да въведем потвърдителен код, състоящ се от комбинация от букви и числа. Вече на няколко сайта не мога да ги въведа. Т.е. въвеждам ги, сигурна съм, че не греша, но сайта го приема за грешка. Когато пробвам да се регистрирам през Internet Explorer, нямам никакъв проблем. Помислих си, че може да е от кеша и бисквитките в Мозила. Изчистих ги, но този проблем остана. Моля помогнете ми!

От доста време време имам един проблем с Мозила. В някой сайтова не успява да зареди разни неща например, в сайта замунда като добавям комент и цъкна на "още емотикони" (или нещо такова) ми излиза бял прозорец!?, обаче като дам да се отвори в нов прозорец/подпрозорец се получава, но пък тогава не ми върши работа. В сайта mobile пък не ми отваря снимките на обявите...!? С Internet Explorer нямам такива проблеми, което е тъпо понеже го мразя този браузер! П.П. С Windows 7 x64 Ultimate Edition

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

От доста време време имам един проблем с Мозила. В някой сайтова не успява да зареди разни неща например, в сайта замунда като добавям комент и цъкна на "още емотикони" (или нещо такова) ми излиза бял прозорец!?, обаче като дам да се отвори в нов прозорец/подпрозорец се получава, но пък тогава не ми върши работа. В сайта mobile пък не ми отваря снимките на обявите...!? С Internet Explorer нямам такива проблеми, което е тъпо понеже го мразя този браузер!

П.П. С Windows 7 x64 Ultimate Edition

ПРобвай CTRL+SHIFT+DEL ще ти изкара прозорец за изчистване на историята. Аз попринцип слагам отметки на кеша и на бисквитките. За времеви обхват му давам всичко. Пускаш да чисти и не би трябвало да имаш проблем с емотиконките...

ПРобвай CTRL+SHIFT+DEL ще ти изкара прозорец за изчистване на историята. Аз попринцип слагам отметки на кеша и на бисквитките. За времеви обхват му давам всичко. Пускаш да чисти и не би трябвало да имаш проблем с емотиконките...

Мнее, проблема и при двата сайта си стоят....:) нещо друго!? :help:

Иначе ползвам версия 3.6.12, Adobe Flash-а ми е най-новия от сайта..нямам представа от какво може да е!

Мнее, проблема и при двата сайта си стоят....:) нещо друго!? :help:

Иначе ползвам версия 3.6.12, Adobe Flash-а ми е най-новия от сайта..нямам представа от какво може да е!

Имате ли някакви инсталирани добавки, toolbars към Firefox?

Погледнете в Tools (Инструменти) > Добавки (Add-ons) > Разширения (Extensions)

В повечето случай добавката за Skype създава проблеми. Ако имате такава добавка я изключете и рестартирайте Firefox.

Имате ли някакви инсталирани добавки, toolbars към Firefox?

Погледнете в Tools (Инструменти) > Добавки (Add-ons) > Разширения (Extensions)

В повечето случай добавката за Skype създава проблеми. Ако имате такава добавка я изключете и рестартирайте Firefox.

Олее, велик си! Оправи се, благодаря много...;)

Търся програма или добавка за Мозила, която да рефрешва страницата която му задам. Примерно да рефрешва страницата на фейсбук и таи ще ме държи винаги на линия. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

ако използвате Tab Mix PLus можете да използвате тази функционалност но ако нямате нужда от цяла добавка за убравление на табове само заради тази и възможност, можете да опитате това: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/115/

Ами ReloadEvery съм го пробвал и мисля че не върши ртабота. Ако знаеш как моля да ми кажеш.

• 2 седмици по-късно...

От вчера се отваря така началната страница с мозилата ,и някои сайтове не се отварят ,а с IE и Опера се отварят.Къде може да е проблема.Преинсталирвах мозилата 2-3 пъти все същият ефект..png] А това ми изписа като отворя Аватар.бг.

Редактирано от mrawkata (преглед на промените)

Здравейте имам едно питане към Вас-в работата операционната система е Линукс и вчера спря тока за малко и след като стартирах компютъра Мозилата не се стартира.Изписваше ми Your firefox session closed unexpectedly и т.н.Четох в една тема да изтрия фаловете sessionstore.js .Изтрих ги и сега действителност не ми показва първоначалния надпис,зарежда известно време и пак не тръгва.Моля за някакъв съвет как да го оправя.Лошото е че нямам администраторски права,но ми се струва,че ще има някакъв начин да се оправи.Моля ако някой има идея да каже.Свалих нова версия на Мозилата и накрая разширението е tar.bz2 .Бих искал да пробвам да инсталирам новата версия да видя дали ще се оправи,но нямам идея как да я пусна да се инсталира.

Здравейте имам едно питане към Вас-в работата операционната система е Линукс и вчера спря тока за малко и след като стартирах компютъра Мозилата не се стартира.Изписваше ми Your firefox session closed unexpectedly и т.н.Четох в една тема да изтрия фаловете sessionstore.js .Изтрих ги и сега действителност не ми показва първоначалния надпис,зарежда известно време и пак не тръгва.Моля за някакъв съвет как да го оправя.Лошото е че нямам администраторски права,но ми се струва,че ще има някакъв начин да се оправи.Моля ако някой има идея да каже.Свалих нова версия на Мозилата и накрая разширението е tar.bz2 .Бих искал да пробвам да инсталирам новата версия да видя дали ще се оправи,но нямам идея как да я пусна да се инсталира.

Без администраторски права няма да стане.

Някоя от добавките може да ти прави мизерии.Примерно в vbox7 имаше една временна,но много досадна реклама.Уж я махнах,но след време сайта се оплеска заради добавка.Препоръчвам ти да провериш това :wors:

Редактирано от jamc (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Незнам дали трябва да пускам дискусията тук, но... Значи преди няколко дни посетих една страница, но не и обърнах внимание (няма да споменавам коя и за какво), но след няколко дни се сетих, че ще ми трябва... Търсих 1 час, но не намерих нищо. Мозилата ми е направена да помни само 1 или 2 дни, а минаха 3-4 оттогава. Мисълта ми е дали може да върна историята? Например с програми, като Recuva и GetDataBack? Чувал съм, че има хора, които могат да върнат историята от първото влизане...Независимо колко пъти е форматиран харда...Колкото и странно да звучи е истина. Моля Ви, ако можете да помогнете пишете..!

Редактирано от Nikolov!! (преглед на промените)

ако не сте променяли настройките последните версии на Firefox (3.x) пазят посетените страници за последните 7 дни загубата на нерви, време и ресурси е по-голяма от постигнатия резултат с програмите за връщане на данни

Не знам дали си струва, но може да пробваш да върнеш системата назад(System Restore).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.