Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е майката на децата на Каин и Авел ?

Featured Replies

В Библията за това не се споменава, единственото, което се отбелязва е това как Каин позна жена си, която зачева и ражда Енох. Най-вероятно жената е била дъщеря или може би внучка на Адам и Ева. Това са го оставили като загадка, което е нормално за тогавашните еврейски писари.

• Отговори 63
  • Прегледи 15,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това е типично изказване на радикален ислямист! Това исказване е обида не само за християнството, но и за ортодоксалният Ислям! В самият Коран, Аллах е казал точно обратното - Сура 5: 43. И как ще

• Нека да видим кой Разкъсва аятите на две и ги тълкува както намери за добре! Ето какво твъди потребителя: А ето я истината / Източник - http://www.kaldata.c...t=#entry1718512 Източник -

• Голям интерес започнах да гледам филмчетата за Исляма, но още в от първите кадри, в които се говореше за Мохамед, разбрах, че Дикторът не познава исляма и направо лъже вярващите мюсюлмани! Фактит

И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече. – Битие3:21

създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени – Битие 5:2

Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха. – Битие6:2

В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже. – Битие6:4

малко материал за размисъл :)

Пределно ясно е, че много от историите в Библията могат да се оспорят по научен път. Същевременно сигрно има неща, които са се случили наистина, но това не променя факта, че е пълна с измислици. Разбира се идеята й не е да бъде достоверна, ами да дава вяра. Всеки е свободен да си вярва в каквото си поиска, стига да не пречи на другите.

Дам, чакайте да разведрим тази щекотлива тема: А, кой/кои са бащите на съответните деца?baby.gif

От отдавна е разведрена тази тема и има коментари относно, кои са били техните родители ,

ама не четете, какво са написали, някои потребители, а май само си чешите пръстите,- в прозволни теми, само и само да имате повече мнения за 1 ден ? ъ ?

виж, какво съм написал, относно по този въпрос мнение номер > #5 и #10

Това за Адам, Ева, и т.н. са измислици - просто красиви притчи, които не трябва да се приемат буквално. Нали не искате да ми кажете, че им вярвате? :) Всяка една религия си има подобни измислици и преувеличения, целта на които е съвсем друга - да покаже, да ни насочи към нещо. Да ги приемаме буквално обаче ми се струва доста глупаво...

Това за Адам, Ева, и т.н. са измислици - просто красиви притчи, които не трябва да се приемат буквално. Нали не искате да ми кажете, че им вярвате? :) Всяка една религия си има подобни измислици и преувеличения, целта на които е съвсем друга - да покаже, да ни насочи към нещо.

В случая в какво може да ни насочи тази история, единствено и само към кръвосмешение ли?

В случая в какво може да ни насочи тази история, единствено и само към кръвосмешение ли?

Ас-Сиддидж разказва от Абу Малик и Абу Салих, от Ибн Аббас и от Мура

от Ибн Масуд както и някои други от сподвижниците на пратеника на

Аллах (с.a.с.), че Адам женил момчето от всеки един корем34 с момичето от един друг корем.

Ева раждала винаги близнаци: едно момче и сестра му близначка.

( 34 Ева (р.a.) раждала винаги близнаци: едно момче и едно момиче.)

за цялата статия виж в тази тема, мнение номер - #5 и #10

Старият завет е противоречиво послание като съдържание, идейност и израз. Това си има своето обяснение в отдалечаване на Времената на писане от различните автори, което не свидетелства за единен Божествен произход на Книгата. Несъстоятелността на множество библейски стихове се потвърждава от самия контекст.

Това е типично изказване на радикален ислямист! Това исказване е обида не само за християнството, но и за ортодоксалният Ислям!

В самият Коран, Аллах е казал точно обратното - Сура 5:

43. И как ще ти отредят да съдиш, когато у тях е Тората с присъдата на Аллах в нея? После подир това се отмятат. Тези не са вярващи.

44. Ние низпослахме Тората с напътствие в нея и със светлина. Пророците, които се отдадоха, съдят юдеите според нея; също така равините и правниците ­ според онова от Писанието на Аллах, което им бе поверено да го пазят, и му бяха свидетели. И не се страхувайте от хората, а се страхувайте от Мен! И не продавайте Моите знамения на никаква цена! А който не съди според онова, което Аллах е низпослал ­ тези са неверниците.

45. И предписахме им в нея: душа за душа, око за око, нос за нос, ухо за ухо, зъб за зъб, и за раните ­ същото възмездие. А който прости като милостиня, то е изкупление за него. А който не съди според онова, което Аллах е низпослал, тези са угнетителите.

Самият Аллах казва, че Тората съдържа непогрешимите Му Слова / с присъдата на Аллах в нея /. Самият Аллах казва, че „Тората е с напътствие в нея и със светлина". Самият Аллах е разпоредил на равините и правниците да съдят юдеите според онова от Писанието на Аллах. И който не съди според низпосланото от Аллах – той е от неверниците. Кой ще отрече Словата на Самият Аллах, че не е разпоредил на равините да пазят Тората? Кой ще отрече, че в 7 век Мохамед не е съдил юдеи според Тората? Кой ще каже, че през 7 век, Тората е била фалшива и Мохамед не е изпълнил повелята на Аллах да съди според низпосланото от Него? Това искам да чуя ! Да видим по-нататък в следващите аяти от Сурата, какво казва Аллах а Евангелието?

А Пророкът Мохамед е вярвал в Тората! Това е записано в Сунната - Свещенна Книга на Исляма!

"Аз вярвам в тебе и в Този, Който те разгласи."

Вижте тук - http://www.kaldata.c...00#entry1549908

И евангелията, които са в Новия завет, избрани са 4 от около 100 други, нямат общо с това, което е било дадено на пророка Иса!

46. И изпратихме по следите им Иса, сина на Мариам, да потвърди Тората, която бе преди него, и му дарихме Евангелието, в което има напътствие и светлина, и е потвърждение на Тората, която бе преди него, и напътствие, и поучение за богобоязливите.

По-ясно от това знамения дори и аз не бих могъл да кажа – Исус / Иса /, синът на Мариам / Мария / е изпратен да потвърди Тората. До тук няма съмнение, че до първи век, Тората е съдържала непогрешимите Слова на Аллах! Евангелието на Исус отново е низпослано с напътствие и светлина и потвърждение на Тората.

47. И нека хората на Евангелието отсъждат според онова, което Аллах е низпослал в него! А който не съди според онова, което Аллах е низпослал, тези са нечестивците.

Изключително важен аят!!! Християните са наречени Хора на Евангелието!!! Самият Аллах потвърждава, че Евангелието съдържа непокрешимите Му Слова / ...онова, което Аллах е низпослал в него! /!!! А които не съди според низпосланото от Аллах в Евангелието, той е от нечестивците!!! Нека християните да научат наизуст поне последните две знамения, за да показват на мюсюлманите какво е казал Аллах за Хората на Евангелието. Защо не виждам някъде да пише, че Евангелието и променено? Защо Аллах нарича Евангелието „напътствие и светлина" и заповадва на мюсюлманите да вярват в него? Защо не виждам Аллах да казва – не вярвайте в сегашното Евангелие от 7 век / когато е низпослано горното знамение/ , защото Евангелието е променено?

Да се пази, Божието слово, не е било вече дело, на народа, на който е низпослан,

Само човек целящ да се подиграва с исляма може да твърди подобни твърдение, които не са описани никъде в Свещенните Книги на Исляма!

Аллах твърди точно обратното в Корана!

Сура 21, аят7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение. И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете!

Мъжете, които е изпратил Аллах са Мойсей / Муса/ - изпратен с Тората и Исус /Иса/ - изпратен с Евангелието.Освен това, Аллах лично се ангажира да пази Библията / т.е. Напомнянето / от промяна:

Сура 15, аят 9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим.

В прав текст е записано, че Аллах се ангажира ЛИЧНО да пази напомнянето - Писанието!

А да се пази вече Корана от чуждо намешателство е било дело на Аллах!

" И низпослахме на теб (о, Мухаммед) Напомнянето,

за да обясниш на хората какво им е низпослано и за да размислят." (ан-Нахль 44)

" Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние

непременно ще го пазим." (ал-Хиджр 9)

Това, което е написано със сино е типичен пример на ислямис да подправя думите на Аллах в Корана!

Да видим какво точно е написано в Сура 16, аят 44 от Корана!

43. И преди теб изпращахме само мъже, на които давахме откровение ­ питайте хората на Писанието, ако вие не сте узнали ­

44. с ясните знаци и писанията... И низпослахме на теб [о, Мухамад] Напомнянето, за да обясниш на хората какво им е низпослано и за да размислят.

Думите в средните скоби [о, Мухамад]не са кораничен текст и не се съдържат в арабският текст на Корана!

Тук дитректно се казва на мюсюлманите, ако нещо не им е ясно да попитат за това Хората на Писанието, ако не са узнали ясните значи от Писанията!

Коранът е низпослан с Истината да потвърди Писанията! Записано е в прав текст в Корана!!!

Сура 5, аят 48

48. И ти низпослахме Корана с истината, за да потвърди Писанията преди него и да бъде техен свидетел. И отсъждай помежду им според онова, което Аллах е низпослал, и не следвай страстите им вместо истината, която си получил! За всеки от вас сторихме закон и път. И ако желаеше Аллах, щеше да ви стори една общност, но [така стори] за да ви изпита в онова, което ви е дарил. И надпреварвайте се в добрините! Завръщането на всички вас е при Аллах и Той ще ви разкрие онова, по което бяхте в разногласие.

Истината, с която е низпослан Корана е да потвърди Писанията / в мн.число / т.е. Тората и Евангелието. Това е казал Самият Аллах в прав текст – „ ...С истината, за да потвърди Писнията, преди него и да бъде техен свидетел." Кой ще представи факти, за грешка на Аллах и докаже, че Коранът е низпослан с друга истина – да покаже, че християните и юдеите са променили Писанието?! Това искам да чуя !

Това е истината ! Всичко написано тук от този потребител е обида не само за ортодоксалния ислям, но и за Православието!

Това е типично изказване на радикален ислямист! Това исказване е обида не само за християнството, но и за ортодоксалният Ислям!

Logoc, притеснявам се за тебе братко, имаш симтомите на "шизофрения" Не помниш или може би увъртваш отговорите си ?

Защото непрестанно взимаш айети извън контекст, и си измисляш тълкувания !

Самия не се виждаш на какъв идиот се правиш , като някой шизофреник си, написах под клеветите ти- отговорите им в една тема ,

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=141970&st=45

#58-ivan_7788

#59-Logoc

ти взе цитира отговорите ми, и ме нерече , че съм твърдял че тези отговори които съм ги писал, съм твърдял, че са измислици, ти нормален ли си ?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=141970&st=60 #62-aз-

Или си някой психично болен, а да не си оня от софийския манастир свещеник или поп беше май(един Богослов от София ми разказа за това...) - шизофреник дето го държат ей така в манастира и те не знаят за какво го държат ....?

Не само аз се тревожа за твоето психично здраве, защото много от хората също знаят ,че самия ти им показваш със своите си действия(теми и мнения) - симптоми на шизофрения....

Ако искаш дай си координатите да ти изпратим един екип от лекари да те изледват, па ако си нормален(едва ли ...) ....

Редактирано от ivan_7788 (преглед на промените)

Не смятам, че Библията трябва да се тълкува буквално. Дори между първа и втора глава на Битие, по въпроса за сътворението на мъжът и жената има противоречия. Да не говорим за задълбаване в потомството на Адам и Ева. Но ако човек реши все пак да погледне по-"практично" на Библията, може би трябва да обърне внимание на Глава 5 от Битие:

3. Адам живя сто и трийсет (230) години и роди (син) по свое подобие (и) по свой образ, и даде му име Сит.

4. Дните на Адама, след като роди Сита, бидоха още осемстотин (700) години, и той роди синове и дъщери.

5. А всички дни на Адамовия живот бяха деветстотин и трийсет години; и той умря.

6. Сит живя сто и пет (205) години и роди Еноса.

7. След рождението на Еноса Сит живя осемстотин и седем (707) години и роди синове и дъщери.

8. А всички дни Ситови бяха деветстотин и дванайсет години; и той умря.

Нещо не мога да зацепя - Адам е родил?

Възпроизвел се е,мултиплицирал се е,размножил се е.Няма друга поетична дума на бг език,освен ,,родил,,.

Според Исляма Адам (Мир Нему) е живял между 950 и 1000 години.

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

Logoc, притеснявам се за тебе братко, имаш симтомите на "шизофрения" Не помниш или може би увъртваш отговорите си ?

Защото непрестанно взимаш айети извън контекст, и си измисляш тълкувания !

Самия не се виждаш на какъв идиот се правиш , като някой шизофреник си, написах под клеветите ти- отговорите им в една тема ,

http://www.kaldata.c...ic=141970&st=45

#58-ivan_7788

#59-Logoc

Нека да видим кой Разкъсва аятите на две и ги тълкува както намери за добре!

Ето какво твъди потребителя:

Да се пази, Божието слово, не е било вече дело, на народа, на който е низпослан,

А ето я истината / Източник - http://www.kaldata.c...t=#entry1718512

Това, което е написано със сино е типичен пример на ислямис да подправя думите на Аллах в Корана!

43. И преди теб изпращахме само мъже, на които давахме откровение ­ питайте хората на Писанието, ако вие не сте узнали ­

44. с ясните знаци и писанията... И низпослахме на теб [о, Мухамад] Напомнянето, за да обясниш на хората какво им е низпослано и за да размислят.

Думите в средните скоби [о, Мухамад]не са кораничен текст и не се съдържат в арабският текст на Корана!

Тук дитректно се казва на мюсюлманите, ако нещо не им е ясно да попитат за това Хората на Писанието, ако не са узнали ясните значи от Писанията!

Коранът е низпослан с Истината да потвърди Писанията! Записано е в прав текст в Корана!!!

Сура 5, аят 48

48. И ти низпослахме Корана с истината, за да потвърди Писанията преди него и да бъде техен свидетел. И отсъждай помежду им според онова, което Аллах е низпослал, и не следвай страстите им вместо истината, която си получил! За всеки от вас сторихме закон и път. И ако желаеше Аллах, щеше да ви стори една общност, но [така стори] за да ви изпита в онова, което ви е дарил. И надпреварвайте се в добрините! Завръщането на всички вас е при Аллах и Той ще ви разкрие онова, по което бяхте в разногласие.

Истината, с която е низпослан Корана е да потвърди Писанията / в мн.число / т.е. Тората и Евангелието. Това е казал Самият Аллах в прав текст – „ ...С истината, за да потвърди Писнията, преди него и да бъде техен свидетел." Кой ще представи факти, за грешка на Аллах и докаже, че Коранът е низпослан с друга истина – да покаже, че християните и юдеите са променили Писанието?! Това искам да чуя !

Това е истината ! Всичко написано тук от този потребител е обида не само за ортодоксалния ислям, но и за Православието!

Източник - http://www.kaldata.c...t=#entry1718512

Съвсем ясно се вижда, че се разсича аята на две и се тълкува порочно! Аят 44 на Сура 16 е "разкъсан" на две от потребителя.

Защо човекът го прави - отговорете ди сами!

Ясно е, че понеже няма как да докаже истинността на Корана, освен да се "разсичат на две" знаменията или потребителя да започне да плюе ортодоксалния ислям и Православието!

Старият завет е противоречиво послание като съдържание, идейност и израз. Това си има своето обяснение в отдалечаване на Времената на писане от различните автори, което не свидетелства за единен Божествен произход на Книгата. Несъстоятелността на множество библейски стихове се потвърждава от самия контекст.

И евангелията, които са в Новия завет, избрани са 4 от около 100 други, нямат общо с това, което е било дадено на пророка Иса!

Това нещо не го пише никъде в Корана, а се твърди точно обратното - тряава да се вярва в Тората и Евангелието!

ти взе цитира отговорите ми, и ме нерече , че съм твърдял че тези отговори които съм ги писал, съм твърдял, че са измислици, ти нормален ли си ?

http://www.kaldata.c...ic=141970&st=60 #62-aз-

Или си някой психично болен, а да не си оня от софийския манастир свещеник или поп беше май(един Богослов от София ми разказа за това...) - шизофреник дето го държат ей така в манастира и те не знаят за какво го държат ....?

Не само аз се тревожа за твоето психично здраве, защото много от хората също знаят ,че самия ти им показваш със своите си действия(теми и мнения) - симптоми на шизофрения....

Ако искаш дай си координатите да ти изпратим един екип от лекари да те изледват, па ако си нормален(едва ли ...) ....

Не знам кой какво ти е казвал, но бих искал да ми покаже - къде в по-горния ми пост съм използвал думичката " измислици", че аз не можа да я намеря?

И нито думичка за това - защо Мохамед е вярвал в Тората, а потребителя твърди, че няма божествен произход?

Пълна обида за ортогоксалния ислям...

Никакъв отговор за това, че Тората и евангелието съдържат Словата на Аллах, а потребителят твърди, че нямат божествен произход....

Такава обида за ортодоксалния ислям аз не съм чувал до сега!

Да видим каква е истината за Евангелието! Записано е в Сура 6:

155. И това е Писание, низпослахме го Ние благословено. Следвайте го и се бойте, за да бъдете помилвани!

Това е заповедта на Аллах – Писанието е благословено и задължение на вярващите да го следват! Колко мюсюлмани спазват този завет на Самия Аллах? Никъде в прав текст Аллах не е наричал Корана " Благословен".

156. Да не казвате: "Писанието бе низпослано само на две общности допреди нас и към онова, което изучаваха, бяхме в неведение."

Аллах е разбрал, че ще има вярващи, които ще кажат в бъдеще – Писанието не е за нас, а е за юдеи и християни. Тук се твърди, че това е заблуда и грях!

157. Или да не казвате: "Ако и на нас бе низпослано Писанието, щяхме да сме по-напътени от тях." Ето вече получихте ясен знак от вашия Господ, и напътствие, и милост. Кой е по-голям угнетител от онзи, който взима за лъжа знаменията на Аллах и се отвръща от тях? На онези, които се отвръщат от Нашите знамения, ще въздадем най-суровото мъчение, защото са се отвръщали.

Тук Аллах дава ясен знак на мюсюлманите, че Писанието е низпослано точно за тях – „поличихте ясен знак от вашия Господ". Предупреждава, че знаменията на Аллах не трябва да се приемат за лъжа, защото ще полседва най-суровото мъчение за „вярващия"! Изпълнават ли днес мюсюлманите този завет на Аллах?

158. Нима чакат само да им се явят ангелите или да се яви твоят Господ, или да се явят някои от знаменията на твоя Господ? В деня, когато се явят някои от знаменията на твоя Господ, не ще помогне вярата на душа, която преди не е вярвала или не е придобила благо в своята вяра. Кажи: "Чакайте! И ние чакаме."

Мюсюлманите трябва вярват в Писанието, а не стоят и чакат да разберат кои знамения са на Аллах и кои не са. Това чакане не ще им помогне, защото преди не са вярвали.

Брат Logoc, шизофрения означава да имаш 2 личности в едно тяло, никога болен човек от шизофрения няма да разбере,

че е болен от шизофрения, ако другите около него не го разберат че е такъв и не му кажат !

Самия ти братле , Logoc твърдиш че това е Истината

Ето виж какви пише в посочения линк от тебе, с твърдението от тебе и мене че то е истината

Друг е въпроса, ако на "сгобяването" на Библия през 4век, хората, добавяли- своите си идеи > http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=156735

“ И низпослахме на теб (о, Мухаммед) Напомнянето,

за да обясниш на хората какво им е низпослано и за да размислят.” (ан-Нахль 44)

“ Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние

непременно ще го пазим.” (ал-Хиджр 9)

Брат Logoc, шизофрения означава да имаш 2 личности в едно тяло, никога болен човек от шизофрения няма да разбере,

че е болен от шизофрения, ако другите около него не го разберат че е такъв и не му кажат !

Ето виж какви пише в посочения линк от тебе, с твърдението от тебе и мене че то е истината

Друг е въпроса, ако на "сгобяването" на Библия през 4век, хората, добавяли- своите си идеи > http://www.kaldata.c...howtopic=156735

Голям интерес започнах да гледам филмчетата за Исляма, но още в от първите кадри, в които се говореше за Мохамед, разбрах, че Дикторът не познава исляма и направо лъже вярващите мюсюлмани!

Фактите – Пуснете първото видео и поставете брояча на минити / таймера / на 04:16 /ако не искате да гледате всичко преди това!

Видеото - тук : http://vbox7.com/pla...:babf46c4&r=emb

Дикторът ни казва следното:

„- около 600 години след Исус християнска делегация идва при пророка Мохамед (с.а.с.) в Мдна и са разговаряли 3 дни и 3 нощи в месжид ан Набави джамията на пророка..."

Да оставим настрана, че написалият титри не знае арабски и е написал грешна транслитерация „месжид ан Набави"! Правилно е да се напише - Масджид ал-Набави / в превод от арабски – Джамията на Пророка /. Джамията се намира в Медина!

Но по-важно друго – по времето, когато е живял Мохамед / 20 април 570 – 8 юни 632 гог. След Христа /, такава джамия / Масджид не е съществувала! Една бърза справка в Нета , ще ви покаже, че съм прав!

„Масджид ал-Набави в Медина е издигната през периода 705-709 г. от халифа ал–Уалид върху мястото, което преди е заемало жилището на пророка Мохамед."

Източник - http://wapedia.mobi/...%B0%D1%83%D0%B8

Несъмнено, това е гавра с ислямската религия! По-голяма гавра аз не съм срещал!

Аллах обаче твърди друго! Посланието низпослано на християни и юдеи е точно посланието дадено на Исус!

Написано е в прав текст!

156. Да не казвате: "Писанието бе низпослано само на две общности допреди нас и към онова, което изучаваха, бяхме в неведение."

Аллах е разбрал, че ще има вярващи, които ще кажат в бъдеще – Писанието не е за нас, а е за юдеи и християни. Тук се твърди, че това е заблуда и грях!

157. Или да не казвате: "Ако и на нас бе низпослано Писанието, щяхме да сме по-напътени от тях." Ето вече получихте ясен знак от вашия Господ, и напътствие, и милост. Кой е по-голям угнетител от онзи, който взима за лъжа знаменията на Аллах и се отвръща от тях? На онези, които се отвръщат от Нашите знамения, ще въздадем най-суровото мъчение, защото са се отвръщали.

Тук Аллах дава ясен знак на мюсюлманите, че Писанието е низпослано точно за тях – „поличихте ясен знак от вашия Господ". Предупреждава, че знаменията на Аллах не трябва да се приемат за лъжа, защото ще полседва най-суровото мъчение за „вярващия"! Изпълнават ли днес мюсюлманите този завет на Аллах?

158. Нима чакат само да им се явят ангелите или да се яви твоят Господ, или да се явят някои от знаменията на твоя Господ? В деня, когато се явят някои от знаменията на твоя Господ, не ще помогне вярата на душа, която преди не е вярвала или не е придобила благо в своята вяра. Кажи: "Чакайте! И ние чакаме."

Мюсюлманите трябва вярват в Писанието, а не стоят и чакат да разберат кои знамения са на Аллах и кои не са. Това чакане не ще им помогне, защото преди не са вярвали.

Само човек целящ да се подиграва с исляма може да твърди подобни твърдение, които не са описани никъде в Свещенните Книги на Исляма!

Аллах твърди точно обратното в Корана!

Сура 21, аят7. И преди теб изпращахме Ние само мъже, на които давахме откровение. И питайте знаещите Напомнянето, ако самите вие не знаете!

Мъжете, които е изпратил Аллах са Мойсей / Муса/ - изпратен с Тората и Исус /Иса/ - изпратен с Евангелието.Освен това, Аллах лично се ангажира да пази Библията / т.е. Напомнянето / от промяна:

Сура 15, аят 9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим.

В прав текст е записано, че Аллах се ангажира ЛИЧНО да пази напомнянето - Писанието!

Сура 5, аят 48

Колкото повече ти чета мненията ти, разбирам че си един шизофреник, който не помни какво е казал !

Друг е въпроса, ако на "сгобяването" на Библия през 4век, хората, добавяли- своите си идеи > http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=156735

“ И низпослахме на теб (о, Мухаммед) Напомнянето,

за да обясниш на хората какво им е низпослано и за да размислят.” (ан-Нахль 44)

Когато се прочете няколко айета назаде, преди айет 44 се разбира , че това се отнася за Мухаммед с.а.с.

А по принцип хората с нормален и здрав разум като четат айета разбират че това се отнася за Мухаммед с.а.с.

“ Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние

непременно ще го пазим.” (ал-Хиджр 9)

По-интересни са някои индиански вярвания за сътворението на хората - там е имало няколко опита, при едни неуспешен са били създадени маймуните. :) Горе-долу едва при третия Бог е успял да създаде човека.

А при Тората всичко е засукано, а после след векове са си го променяли в Библията, а за Корана да не говорим.

;) Т'ва верно ли го пише в библията?

Да само,че на латински.В миналото само жените са раждали :blink: .

Logoc-you Ememy of Allah-стига сънува,тия сме ги чували вече.

Обеснявала съм ти за Масджид ал Хараам.Дори в Уикипедия има обяснение.

В какво на теб ти се ще да означават аятите е друг въпрос :clap: .

и още нещо:в арабския няма буква ,,в,,така,че не се престаравай с превода.

По-интересни са някои индиански вярвания за сътворението на хората - там е имало няколко опита, при едни неуспешен са били създадени маймуните. :blink: Горе-долу едва при третия Бог е успял да създаде човека.

...

Твърдението, че третият опит е успешен е доста спорно. ;)

Така е, когато дилетанти се занимават с научна дейност и правят опити с непредвидим изход...

Доказателството за това, че и третият опит е бил неуспешен, ще дойде след не повече от няколкостотин години, когато природата се отърве от навлеците и всичко започне отначало.

Това са притчи, какво спорно може да има в една притча? Освен това не е от трети, а от четвърти според маите...Стига сте възприемали думите буквално.

Това са притчи, какво спорно може да има в една притча? Освен това не е от трети, а от четвърти според маите... Стига сте възприемали думите буквално.

И пети опит да е, няма никакво значение - притчи.

Превод специално за теб, който не възприема нещата буквално:

Твърдението, че третият опит е успешен е доста спорно.

Превод: Сътворяването на човечеството едва ли е успешна работа на "създателя".

Така е, когато дилетанти се занимават с научна дейност и правят опити с непредвидим изход...

Частичен превод: дилетант = господ, създател

Доказателството за това, че и третият опит е бил неуспешен, ще дойде след не повече от няколкостотин години, когато природата се отърве от навлеците и всичко започне отначало.

Превод: И този опит е неуспешен, защото до няколкостотин години човечеството ще направи Земята негодна за живот и природата ще се отърве от хората.

:mark:

• 1 месец по-късно...

Като разбирате много ми кажете,как след като децата на Адам и Ева са Каин и Авел(двама братя)e продължило човечеството.

Според богомилските легенди жените са две. Ада и Сета. Сета е жената на Авел, в която се влюбва Каин. Заради нея е братоубийството. Децата на Каин носят страшни имена - Сета ражда Хет - Ужас, а Ада - Навал - Безумие.

Каин и Авел: http://www.otzvuk.com/Knigi/New_books/Rainov/Kain%20i%20Avel.htm

Според тези легенди, Каин не е син на Адам и Ева, а е син на Сатанаил и Ева. От Сатанаил Ева има близнаци - Каин и Каломаин - Син на Желание и Дъщеря на Хубост. Каломаин полудява, защото е яла от плода на познанието и изчезва завинаги.

От Адам Ева имала син, наречен Авел - Ридание.

Цар на мрака: http://www.otzvuk.com/Knigi/New_books/Rainov/Tzar%20na%20mraka.htm

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Почетох с огромно удоволствие, Лу! Благодаря!

Какви "дечица" само... желание, хубост, ужас, безумие, ридание...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.