Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Чудесна машина :) Честито. Колко излезе ,ако не е тайна ? 4к стигна ли ?

• Отговори 791
  • Прегледи 117,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чудесна машина :) Честито. Колко излезе ,ако не е тайна ? 4к стигна ли ?

В лева ли говориш? не биха стигнали според мен. 

Никога не съм ги смятал.

Почти всички компоненти ги имах а някой даже са на години.

Май само картите са новото тук и дори тази конфигурация я разчекнах и правя две нови.

По-принцип не задържам дълго време едни и същи части но винаги имам по няколко от всичко за всеки случай .

Когато  части станат прекалено много или остареят морално сглобявам от тях компютри и ги продавам.

Примерно от тази конфигурация дето беше за състезанието сглобих две много добри машини .

Намерих снимка на едната може да намеря и на другата.

Публикувано изображение

Редактирано от WebTourist (преглед на промените)

@HyDra ми пише ЛС в които ми обяснява колко кофти е да се ползва SSD . Не знам какво да отговоря.

В същото време отказва да даде негови резултати с неговата 2011 система (ако има такава ) но пък праща чужди резултати изнамерени в нета.

Малко ме е срам, че мой сънародник го прави това.

Не ми се беше случвало някой да се да ползва чужд резултат изваден от нета.

Дори в hwbot.org, overclock.net, techpowerup.com където има какви ли не танганайци никой не ползва чужд резултат за да се хвали с него.

Наистина неприятно. 

@HyDra ми пише ЛС в които ми обяснява колко кофти е да се ползва SSD . Не знам какво да отговоря.

В същото време отказва да даде негови резултати с неговата 2011 система (ако има такава ) но пък праща чужди резултати изнамерени в нета.

Малко ме е срам, че мой сънародник го прави това.

Не ми се беше случвало някой да се да ползва чужд резултат изваден от нета.

Дори в hwbot.org, overclock.net, techpowerup.com където има какви ли не танганайци никой не ползва чужд резултат за да се хвали с него.

Наистина неприятно. 

Може ли да кажеш, какви са му аргументите относно SSD. Може би, ние обикновените потребители да имаме изкривена представа относно твърдотелните дискове.

Направил си няколко грешки братле.Едната е че тези 2 SSD drive 1во са слаби и 2ро ненужни.SSD има ограничение от към живот.И смело бих казал че едиснтвеното ефектно е 2те видео карти.При такава машина смисъла от това водно се губи,освен ако не говорим за extreme edition CPU .Единственото което ми е интересно е с тези 9 перки шума как ти е ? Като свърши живота на SSD...Бих те посъветвал да огледаш OCZ  ;)най добрите SSD .И не се хвърляй на капацитета,защото рано или късно ще го изхвърлиш така или иначе.Трябвало е да се съветваш със спецове.Аз съм със socket 2011 и те уверявам че това на снимката не е най най в света.Успехи и споко скоро всички ще увиснем от към овърлока.Интел планират масово вкарване на BGA ...Въпреки исказването ми си се постарал и си го съчетал идялно

На ЛС

Main articles: Wear leveling and Write amplification

If a particular block was programmed and erased repeatedly without writing to any other blocks, that block would wear out before all the other blocks — thereby prematurely ending the life of the SSD. For this reason, SSD controllers use a technique called wear leveling to distribute writes as evenly as possible across all the flash blocks in the SSD.

Все едно това не сме го чели и той е първият, който ми отваря очите и аз трябва да страдам всеки ден за грешката си.

Няма да оспамвам темата . Ще потърся начин да не му чета ЛС-тата.

На ЛС

Все едно това не сме го чели и той е първият, който ми отваря очите и аз трябва да страдам всеки ден за грешката си.

Няма да оспамвам темата . Ще потърся начин да не му чета ЛС-тата.

Не си губи времето с такива потребители, където само са чули нещо и спорят без да имат и бегла представа за нещата. Иначе и аз имах такива "премеждия" с един, където ми пускаше чужди снимки и резултати и се хвали че са негови. :D  За да не получазавш ЛС просто го блокирай от профила си. Предполагам се досещаш щом ти праща чужди резултати, че едва ли той притежава нещо на сокет 2011. ;)

Здравейте . 

Снабдих се с водно охлаждане + Asus GTX 780 Poseidon .

Ето и снимки :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Още снимки  цък , цък , цък , цък , цък , цък

Благодарности на WebTourist за съветите при избора на части , както и за отговорите на всички досадни въпроси, които му задавах през последните 1-2 месеца :)

Редактирано от naTpuoT (преглед на промените)

Допреди малко играх на тв-то крисис 3 1920х1080 на мах ефекти между 55-65 фпс :)

направих и шотове с фрабса но защо не показва фпс-то на снимките :(

трябва да си купувам нов монитор

Невъзможно е тази карта да изкара това FPS на 1920 х 1080 със всичко на макс дори и с i7-3970X

Ако твърдиш обратното се обзалагам на каквото кажеш.

Със всичко на макс ще играеш със средни 20 fps .... 

Редактирано от slav40 (преглед на промените)

С тази карта (AMD 270x) с всичко на макс е точно 20 FPS (ама макс) като на определени места ще пада на 5 FPS  и автомата ще гърми със скоростта на пушка помпа.

Mantle не може да му помогне тук, защото той помага когато картата е силна но е спъната от процът докато в неговият случай и процът и видеото спъват тази игра (ако е на макс).

Тествали сме тази игра с почти всичко. Спорили сме колко GPU рам и е нужна. Колко FPS прави всяка карта с него.

Видеа, снимки, SLI  . С всякакви процесори и карти съм тествал и знам, че от процът зависи малко.

Тоест разликата между различните I7 e точно 0 при 3930, 3960x, 3770к , 2600к, 4770к и каквото се сетиш над 8 нишки . Ако са на еднакъв клок всичко дават еднакво.

При i5 спъва но нищо особено. I3 си е минимумът. Но най-много зависи от картата.

Карта под р9 280 не може да подкара тази игра на макс с повече от 20 FPS ако ще два процесора да и сложиш.

.........

Eто едно клипче със 7870 с клок 1100х1400 и i3 2105 (3.1гхц) не знам да ли спъва картата, щото тя си бичи на макс лоуд. Махнал съм верт.синхронизация и блура(че ме дразни).Иначе всичко др. е на макс, но не мисля че от тях ще падне fps-то. 

Предполагам, че ако се играе в мулти ще е с това fps което пишеш иначе е малко по-високо на сингъл. По време на записа fps-то пада с 2 до 5 точки.

http://vbox7.com/play:b1aa08c8dd

Редактирано от slav40 (преглед на промените)

Eто едно клипче със 7870 с клок 1100х1400 и i3 2105 (3.1гхц) не знам да ли спъва картата, щото тя си бичи на макс лоуд. Махнал съм верт.синхронизация и блура(че ме дразни).Иначе всичко др. е на макс, но не мисля че от тях ще падне fps-то. 

Предполагам, че ако се играе в мулти ще е с това fps което пишеш иначе е малко по-високо на сингъл. По време на записа fps-то пада с 2 до 5 точки.

Да. Клокната толкова прави.  Щеше да е по-добре ако процът можеше да се клокне на @4.0 

Това щеше да помогне много но i3 не се клокват. Картата и на @3.1 си е 100% но от този клок губиш кадри.

Crisis 3 нe поддържа ли Mantle? там спъването от процът е минимален и ще получиш  макса, който може да даде  картата.

BF4 е така .

Аз не съм пускал кризиса отдавна и сега преинсталирам .

Да не оспамваме темата, че е за модинг. :)

Е не ти вече определено се взе за 5та генерация мозък.Къде си чел тези съвети къде съм дал ? И от ако беше казал че имаш силата да виждаш в бъдещето защо не каза по рано "пич" ? Двама трима ти се вързват на думите и си номер едно :) ,релакс малко ти запали и ти излезна пяна от устата.А цялата идея беше че пишеш някакви фантастики.Коментара че имаш супер световно уникалната машина...Казах го в началото и пак ще ти припомня,единственото което до някаква елементарна степен което имаш за 2те видео карти.Които също не са кой знай какво.Направи sli с GTX Titan и тогава претендирай че имаш машина от висок клас.За тази ретро машина на сокет 1155 си е чиста загуба на пари :) .Ако те е яд че си похарчил парите си неправилно,съди себе си не хората ..."Пич"

Е не ти вече определено се взе за 5та генерация мозък.Къде си чел тези съвети къде съм дал ? И от ако беше казал че имаш силата да виждаш в бъдещето защо не каза по рано "пич" ? Двама трима ти се вързват на думите и си номер едно :) ,релакс малко ти запали и ти излезна пяна от устата.А цялата идея беше че пишеш някакви фантастики.Коментара че имаш супер световно уникалната машина...Казах го в началото и пак ще ти припомня,единственото което до някаква елементарна степен което имаш за 2те видео карти.Които също не са кой знай какво.Направи sli с GTX Titan и тогава претендирай че имаш машина от висок клас.За тази ретро машина на сокет 1155 си е чиста загуба на пари :) .Ако те е яд че си похарчил парите си неправилно,съди себе си не хората ..."Пич"

Интересно ти каква машина имаш, че така да определяш на кой "щайгата" е ретро. Колега тук от километри личи чиста завист, че някой има средства, желание и умения да направи такова нещо. Разбирам всеки втори да има подобна машина и да се каже, че на колегата не е нищо особено, но реалноста в БГ е друга. Точно такива машини за 3/4хил.лв. са супер рядкост. Само да ти кажа ако не си наясно, че точно този "ретро" 3770К след клок си е на едно ниво с 4770К, а с такъв процесор все още няма приложение/игра при която той да идва слаб. :rolleyes:

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Интересно ти каква машина имаш, че така да определяш на кой "щайгата" е ретро. Колега тук от километри личи чиста завист, че някой има средства, желание и умения да направи такова нещо. Разбирам всеки втори да има подобна машина и да се каже, че на колегата не е нищо особено, но реалноста в БГ е друга. Точно такива машини за 3/4хил.лв. са супер рядкост. Само да ти кажа ако не си наясно, че точно този "ретро" 3770К след клок си е на едно ниво с 4770К, а с такъв процесор все още няма приложение/игра при която той да идва слаб. :rolleyes:

Само да внеса яснота. Имам и 3770к и 4770к и съм готов да тестваме, че са почти едни и същи с лек превес за 4770к. Тоест 3770к клокнат е доста над 4770к неклокнат.

4820 е хубав проц но някой да ме убеждава колко е по добре от 3770к  . Няма нужда. Пък и колегата hydra отказва дори да даде един бенч, защото сигурно е пробвал и като е видял резултата му е станало зле.

Ако го има де. Може и да послъгва.

Е не ти вече определено се взе за 5та генерация мозък.Къде си чел тези съвети къде съм дал ? И от ако беше казал че имаш силата да виждаш в бъдещето защо не каза по рано "пич" ? Двама трима ти се вързват на думите и си номер едно  :) ,релакс малко ти запали и ти излезна пяна от устата.А цялата идея беше че пишеш някакви фантастики.Коментара че имаш супер световно уникалната машина...Казах го в началото и пак ще ти припомня,единственото което до някаква елементарна степен което имаш за 2те видео карти.Които също не са кой знай какво.Направи sli с GTX Titan и тогава претендирай че имаш машина от висок клас.За тази ретро машина на сокет 1155 си е чиста загуба на пари  :) .Ако те е яд че си похарчил парите си неправилно,съди себе си не хората ..."Пич"

Колега ти още един тест не си дал с твоя "6 ядрен" 4820 процесор за да видим как точно се представя той в бенчове.  

На ЛС ми писа за един пич дето имал по-добър резултат от мен и виждам, че си го издирил в нета и по-точно в световната класация за 2xSLI компютри.

http://bit.ly/1ggBtlp

Ако беше погледнал малко по-надолу щеше да видиш на 17 място българското знаме и моя ретро компютър. 

Та чакам да видя за какво ти си дал парите си. 

На горната снимка ако беше забелязал съм написал, че имам и 3960x.  На снимката върху кашона дъното е ROG Rampage IV Formula 2011 но го ползвам предимно за 

е такива тестове на кашон. Иначе имам и други дъна. Когато кажеш вадя и почваме да мислим над темата "каква е ползата от 2011 и има ли тя почва у нас".

Пускам още един ретро компютър, който сглобих преди два месеца.

В момента ползвам него. Може да е ретро но поне за сега ми стига.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Хардуерът е :
Asus Rampage 4 Gene 
Intel 3960x 
Nvidia 780ti Classified 
16 GB Corsair Dominator 1866
SSD 180 gb Intel
Hard 1000 GB /7200/32 mb

Unigine Valley 780ti@1500/8200 - i7 3960x @4.8

Публикувано изображение

Не ви разбирам :) .Каква ви е идеята да се изтъквате пред децата тук ? И пак ще припомним че ти не говориш за Бг а за света.Прекалено много палиш братле.Влиза и то в по голяма употреба сокет 2011 от колкото предполагаш.Говорим за сърварна машина с която имаш ли експирианс правиш пари.Нямаш играеш игри.Лошо няма и 200 штаиги да метнеш в сайта все ми е тая.Няма какво да завиждал не си единствен който е изпробвал неща от висок клас.А за поредната ти щайга пак ще ти кажа.Нещо със 7 или 8 fan колкото там си нахакал за мен е супер тъпо.Това след време ще се разбръмчи като ярмомелка.След като правиш машина с хидро система.Огледай нещо по подходящо като zalman...И пак да те захапя на за SSD защо не виждам PCIE ? А караш с едно и също всяка машина която сглобяваш.Та от всичко това къде е мястото за завист и на какво човек да завиди ?

Пич вместо да се радваш, че има поне 1 българин, който се опитва да се класира колкото се може по нагоре в класациите, а ти гледаш само кусурите, които даже няма такива на неговите машинки. Онова не било хубаво, т'ва щяло да почне да скимни и шуми, май самия ти си лапето тука, на което момчето показва машините. Щом мислиш, че машинките куцат покажи нещо твое, което няма след 2 години да скърца и да му иди живота.  Евалата пич за труда и машинките, пожелавам ти да се издигаш все повече и повече. 

СПОРИТЕ ЗА ГЛУПОСТИ И ОПСАМИХТЕ ТЕМАТА!!! ИЗТРИИТЕ СИ МНЕНИЯТА - БЕЗСМИСЛЕНИ СА!

не ми пукак как приемате "тона" ми!

Направил си няколко грешки братле.Едната е че тези 2 SSD drive 1во са слаби и 2ро ненужни.SSD има ограничение от към живот.И смело бих казал че едиснтвеното ефектно е 2те видео карти.При такава машина смисъла от това водно се губи,освен ако не говорим за extreme edition CPU .Единственото което ми е интересно е с тези 9 перки шума как ти е ? Като свърши живота на SSD...Бих те посъветвал да огледаш OCZ ;) най добрите SSD .И не се хвърляй на капацитета,защото рано или късно ще го изхвърлиш така или иначе.Трябвало е да се съветваш със спецове.Аз съм със socket 2011 и те уверявам че това на снимката не е най най в света.Успехи и споко скоро всички ще увиснем от към овърлока.Интел планират масово вкарване на BGA ...Въпреки исказването ми си се постарал и си го съчетал идялно по свой си вкус,което си е най важно :) .Глас и от мен

Пич RAID с SSD е супер смислено нещо, и аз го ползвам, за живота няма проблеми, като умрат си купувам нови, данните така или иначе не са локално :).

Стара, но поддържаща все още. :) Днес почистих основно всичко, смазах вентилаторите и ударих една боя. От вътре черно от вън черно,сиво. :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Новата придобивка  снимките не са мой защото камерата ми не струва :D

Публикувано изображение съжалявам за качеството  :(

Новата придобивка Публикувано изображение4.jpgПубликувано изображение7.jpg снимките не са мой защото камерата ми не струва :D

Публикувано изображение съжалявам за качеството  :(

Това Hyper T4 ли е на снимката ? Няма ли да е по-добре да го завъртиш ?

Това Hyper T4 ли е на снимката ? Няма ли да е по-добре да го завъртиш ?

Да Т4 е но не не може да се завърти другият начин е да тегли от вън въздух но всичко отива към видео картата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.