Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Ами доста тиха е кутията и самите перки, разбира се и тази шумоизолация е доста добра спор няма. Понеже взех конфигурацията от 1 познат от jar-a понеже всички части с 10 % отстъпка, защото работи там и ми излезе по-евтино от колкото в никем, но да ви кажа жара сайта им пълна трагедия. Значи поръчах Същата кутия без Pure гледам идва Pure, което е в + на мен, те се лъжат, не аз. Това охлаждане го взех временно, защото в сайта им пише, че процесора идва без охлаждане, а то дойде с боксово и ме подведоха.... Затова взех това, но се учудвам, че за 12 лева е толкова тихо и охлажда процесора, със сигурност е по-добро от боксовото. Това е причината, по която съм с това охлаждане иначе щях да си купувам CM hyper 212 evo,  но го нямаше никъде в града в наличност, а не ми се чакаше 1-2 дена. Та ще изчакам черния петък и на Коледа някакви оферти. :)

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 791
  • Прегледи 117,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да попитам някой който има SSD. Трябва ли да е здраво закрепен в кутията? Защото имам кутия HAF 922 и там за закрепване на HDD има пластмасови "чекмеджета", и мисля само да го поставя в едно от тях. Без закрепване. Дали ще стане ?

Да попитам някой който има SSD. Трябва ли да е здраво закрепен в кутията? Защото имам кутия HAF 922 и там за закрепване на HDD има пластмасови "чекмеджета", и мисля само да го поставя в едно от тях. Без закрепване. Дали ще стане ?

Мисля,че да те тия дет копаят ги връзват и ги слагат на земята гледам,та не вярвам нещо да му стане...

Не е кой знае какво:

7758804.jpg

7758807.jpg  

Кутията ще бъде заменена с Cooler Master N300  :)

Определено си се насочил добре, за нова кутия, защото тия кабели... Иначе като я вземеш пусни 1 снимки да видим как е. :) http://nikem-bg.net/computer-components/CM-N400-BLACK-USB3-X-2--NO-PSU/picture.htmlТази не е ли по - добре. За парите си. Макар, че кутията е супер всичко ми хареса, без предната лента, как са я сложили, затова ще те разбера ако не я искаш. :)

• 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Браво колега отлична машинка! Нека ползвателя да е жив и здрав и да си я ползва дълго време. Сливнатите кабели са почети задължителни в такъв тип система. Като гледам как дънцето се губи в тая огромна кутия си представям с какви размери е!

Мен ми предстои нов билд след като продам още един два чарка, задължително със слийвнати кабели именно да се види напълно завършен вид на една система, за това и ви предложих в темата ,особено за такъв тип система което всичко е на ниво.

Поздравления за труда и едно голямо браво от мен!

Благодаря.

За слийвинга обмислям варианта да му поръчам за 20 евро 2 удължителя 8-пин и един удължител за основното захранване готови слийвнати.Удължителя за процесора си вървеше с кутията и беше слийвнат.Едва ли ще го гътнат като се има предвид колко пари изсипа до момента а и ще ми спестят един цял ден занимавка с неясен край,понеже тепърва ще трябва да се уча и може да има и грешки в цялата операция.За да стане с удължителите ще трябва да му разтребя обаче задния капак защото ще дойдат още букси и кабеляци отзад.

А кутията че е голяма,голяма е,но лично аз съм леко разочарован от качеството на изработката.КАто оставим скърцащата вратичка,страничните капаци са доста тънка ламарина,има забележки в боядисването на скритите места и разглабянето на предния панел и на капака е като усещане на ръба,че нещо всеки момент ще се скъса или счупи.Вярно е че аз съм разглезен с моята,но тази струваше още повече от това което аз дадох преди 5 години.А аз получих за капаци примерно шлифован алуминий и вътре с носеща рамка от метал.Това е обаче мрънкане на високо ниво както казват немците.Възможностите за подредба са уникални и в разчертаването вътре за дънни платки имаше формати за които не съм и чувал.

А хората дето са казали,че апетита идва с яденето са много прави.Откакто пуснах темата питанка,човека 3 месец си купува моето списание което чета,като първия си купи 4-5 различни и това му харесало най-много.Почнаха се въпроси за овърклок и кое колко носи.Молби като му инсталирам работите да сложа и програмите за бенчмаркове и т.н. И че да тих е ама трябвало на снимката с името да напиша фаза 1,защото водното си било водно и така.С две думи още един изпращял на темата хардуер :D

Красота,красотаааа, нека си го ползва със здраве и без аварийни ситуации! Също може да се барне още малко. Да се подменят перките със добри тихи на кутията и да светят червено и кабелите, които мислиш да му взимаш да са червени. И ще стане 10/10 Голям кеф колега за тази конфигурация отново поздравления! Кеф ми е на очите. :D

Бяло. Ако ще има светлини трябва да са в бяло. Иначе цялата красота ще заприлича на голяма червена каша и целия труд по цветовата координация отива подяволите с такси за твоя сметка.

Е тя кутията може и бяло да свети,но той си иска червено.Точно затова и не съм му поръчал още слийвнатите кабели защото те са изцяло черни а той иска да има и червени между черните.Пак си нямах работа и му показах една картинка от extreme форума на Pcgh,където е така.Вентилаторите последно гледаше тези на корсар черните с червения ръб.Искаше и с такъв да сменяме оригиналния на Noctua-то,едвам го разубедих.

Иначе аз още не съм решил моята дали да е в бяло или синьо.На него черно и червено ще му отива но моята е светла отвътре и мисля като вариант сини маркучи на водно и сини такива вентилатори.Само че са лев а ще ми трябва и още един за отпред,защото този от кутията ми свети червено.

За бяло изпълнение това ми напълни душата като разглеждах.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Бяло. Ако ще има светлини трябва да са в бяло. Иначе цялата красота ще заприлича на голяма червена каша и целия труд по цветовата координация отива подяволите с такси за твоя сметка.

Колега той си го прави на него да му харесва, черно и червено е много красиво, особено, когато дъното ти е на ROG и имаш черна кутия. Не го прави на теб да ти харесва нали. :) Иначе за перките на корсар, са добри и да слага, ще стане красиво, а добре че си го разубедил, а ако имаш време свали и разглоби, което си е голяма играчка ноктоа перката и ги направете черно с червено.... :D 

Щом държи на червеното осветление:

NZXT CB-LED20... Лятото мисля да си подаря едни бели такива...

За кабелите вече ще има проблем май, щото не знам дали могат да се намерят миск слийвинг... Намирал съм само такива: Bitfenix 24pin червен удължител... Мисля и такива да си подаря някога в бъдеще... Ама кога - никой не знае...

За кабелите вече ще има проблем май, щото не знам дали могат да се намерят миск слийвинг... Намирал съм само такива: Bitfenix 24pin червен удължител... Мисля и такива да си подаря някога в бъдеще... Ама кога - никой не знае...

Какво имат предвид под 3 нива на светлина, слабо, нормално, силно ли ? А и според мен това няма да свети много добре, като гледам малко ми изглеждат дървени, но не знам. Иначе и аз съм им мярнал око. :)

От лентата по принцип няма нужда,кутията си е осветена и така.Мислех че се вижда на клипчето.Освен това има възможност за вътрешно,външно осветяване или и и двете спрени или пуснати.Същото е с белите диоди отзад където са конекторите.Екстрата която поне на мен ми хареса най много.Аз заради тая тъмница под бюрото си качих моя да стои горе до монирора,че ми писна да си чупя пръстите всеки път като ръчкам нещо.

Удължители тук продават всякакви,но само един цвят.За смесен цвят трябва човек да пипне сам.Което не е проблем ако не се ходи по 10 часа на работа всеки ден,но с работата идва малко нанагорно....

Какво имат предвид под 3 нива на светлина, слабо, нормално, силно ли ? А и според мен това няма да свети много добре, като гледам малко ми изглеждат дървени, но не знам. Иначе и аз съм им мярнал око. :)

Точно слабо, средно и силно се има предвид. Най-вероятно 5, 7 и 12 волта... Предполагам...

А дали свети добре - сам прецени...

IMG_0145.jpg

lit-237_2.jpg16060470_02.jpg

b0bb89cb_IMGP63292.jpeg

Надявам се да се вижда добре какво имам предвид, като казвам, че бялата светлина е най-добрият избор. При бялата светлина бялото е бяло, черното е черно, червеното е червено и т.н. При червена светлина бялото е червено, черното е червено, синьото е червено и т.н.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Защо синьото е нежелан цвят? Всички производители са с червени дъна или златни или черни.Защо?

Защо синьото е нежелан цвят? Всички производители са с червени дъна или златни или черни.Защо?

Защото очевидно не си си направил проучването правилно :) Има доста сини дъна на пазара. Асрок, Гигабайт, Асус, МСИ... За различни платформи... Просто не си си направил проучването. Двата най-разпространени цвята са именно червено и синьо. По-лесно се намира синя рам, отколкото който и да е друг цвят, сини вентилатори има сериозно количество... Не виждам никакъв проблем с правенето на синя система...

Дъната от висок клас на Асус и Гигабайт са червени/златни/оранжеви. Msi са червени или жълти. Асрок са ok. Просто ми е странно защо всички "gaming" дънa са червени. 

Дъната от висок клас на Асус и Гигабайт са червени/златни/оранжеви. Msi са червени или жълти. Асрок са ok. Просто ми е странно защо всички "gaming" дънa са червени. 

Asus P9X79-E WS

Asrock X99 Extreme 4

Gigabyte Z87X-UD3H

Asus M5A99FX PRO

Половината дъна на Asrock

MSI, MSI и MSI

Не се оплаквай от липса на сини дъна. Аз искам бяло дъно, и те са или Х99 или MSI... Аз за едното нямам пари, с другото не искам да се занимавам... Лоши спомени...

Защото може би цвета на огъна, дракона, дзвера и т.н. Са червени хахах и самия цвят с това е известен, хмм :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.