Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Защо синьото е нежелан цвят? Всички производители са с червени дъна или златни или черни.Защо?

5749_big.jpg

• Отговори 791
  • Прегледи 117,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

И така, днес дойде новото ми охлаждане, Silverstone TD03, или както го наричам аз - STD03...

Не съм доволен нито от звука, нито от охлаждането, ама майната му, убаво е за страх...

И така, разколачих моята машинка и щракнах няколко снимки на Silverstone...

gallery_81632_1248_24077.jpggallery_81632_1248_19094.jpggallery_81632_1248_9582.jpg

На последната снимка има бонус - моят палец...

Реших да зашия двата вентилатора за радиатора и да ги плесна отзад на моя Fractal Design Arc Midi R2, дето ми струваше повече от процесора...

gallery_81632_1248_32059.jpg

Един час по-късно най-накрая успях да огъна тея маркучи, та да мога да монтирам помпата...

gallery_81632_1248_2908.jpggallery_81632_1248_15450.jpggallery_81632_1248_41780.jpg

И като забръмча туй мила моя майно льо...

Викам си така няма да стане... Махнах единя вентилато и го забих на дъното на кутията за вкарващ.

gallery_81632_1248_27778.jpg

gallery_81632_1248_30.jpggallery_81632_1248_36948.jpggallery_81632_1248_34634.jpg

И те така... Компютъра стана по-шумен, температурите на процесора са същите, но от друга страна вече имам 3 вкарващи и 2 изкарващи вентилатора и видеото едва вдига 60 градуса под стрес тест...

И те така... Компютъра стана по-шумен, температурите на процесора са същите, но от друга страна вече имам 3 вкарващи и 2 изкарващи вентилатора и видеото едва вдига 60 градуса под стрес тест...

В бъдеще използвай основната функция на форума - питай. Мoдела би трябвало да е SST-TD03 и ако си дал 150лв. за него кофти. За тези пари се взима въздушен охладител с по-добро КПД и нива на шум. 

Пример: Silver%20Arrow%20EX%20Top45.jpg

В бъдеще използвай основната функция на форума - питай. Мoдела би трябвало да е SST-TD03 и ако си дал 150лв. за него кофти. За тези пари се взима въздушен охладител с по-добро КПД и нива на шум. 

Пример: Silver%20Arrow%20EX%20Top45.jpg

Знам, ама пуста лакумия... И да отреагирам подобаващо О БОЖЕ НЕ... Не дадох 150лв... Намерих го по друг начин за 100...

Знам, ама пуста лакумия... И да отреагирам подобаващо О БОЖЕ НЕ... Не дадох 150лв... Намерих го по друг начин за 100...

Ако имаш възможност го върни и си вземи сребърната стрела или една Ноктуа 12-ка или 14-ка. Но ако си с Атлона, който беше заявил преди време не виждам смисъл.

Ако имаш възможност го върни и си вземи сребърната стрела или една Ноктуа 12-ка или 14-ка. Но ако си с Атлона, който беше заявил преди време не виждам смисъл.

Със 760К съм... Странното е, че държи същите температури, като бокса... Но е по-шумен. Имах проблеми с монтирането на помпата. Утре ще опитам да я разкача и монтирам наново, защото може и аз нещо да съм омазал при монтажа. Но за сега не съм доволен. Дори на ниски обороти вентилаторите бръмчат...

Нищо, майната му, мина вече... Платен е, ще си го ям вкъщи сам...

Може по-натам да му сменя вентилаторите, но за сега така ще е...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Със 760К съм... Странното е, че държи същите температури, като бокса... Но е по-шумен. Имах проблеми с монтирането на помпата. Утре ще опитам да я разкача и монтирам наново, защото може и аз нещо да съм омазал при монтажа. Но за сега не съм доволен. Дори на ниски обороти вентилаторите бръмчат...

Нищо, майната му, мина вече... Платен е, ще си го ям вкъщи сам...

Може по-натам да му сменя вентилаторите, но за сега така ще е...

Млад си още и имаш време да си сърбаш попарата. :D

Разгледай всичко от-до,дали нещо не си забравил,не ми се вярва така от нищото да бръмчи..

Разгледай всичко от-до,дали нещо не си забравил,не ми се вярва така от нищото да бръмчи..

Така си бръмчи. Помпата не се чува на 12V. Но това са вентилаторите. Спрях единя с ръка и системата замлъкна. Просто вентилаторите са шумни... Въртят на 1400 оборота все пак...

Странното ми е, че при стрес теста температурите са същите, като бокса, а изкиза горещ въздух, в смисъл охлажда си, но не знайно защо 65 градуса си ги държи... Ще пробвам утре да го преинсталирам.

PS: хубава картинка си си сложил ;)

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Както казваш майната му,здраве да има. Нали се учим от грешките си. Аз бях чувал единия кракен и добре че не се подлъгах за на моя човек компа. Днеска му инсталирах разни работи и ноктуато не се чува а процесора седи на 30 градуса. Сега съм го оставил да се ъпдейтва и утре вдруги ден тестове вече с натоварване.

Иначе утре си поръчвам водното и се надявам моя да млъкне най накрая че е голяма бучалка. Бяха ми отговорили в един немски форум и остана една дреболия да изясня и го почвам. Но повече в отделната тема която ще направя....

Така си бръмчи. Помпата не се чува на 12V. Но това са вентилаторите. Спрях единя с ръка и системата замлъкна. Просто вентилаторите са шумни... Въртят на 1400 оборота все пак...

Странното ми е, че при стрес теста температурите са същите, като бокса, а изкиза горещ въздух, в смисъл охлажда си, но не знайно защо 65 градуса си ги държи... Ще пробвам утре да го преинсталирам.

PS: хубава картинка си си сложил ;)

Смени перките, с качествени и градусите ще са по малко, както и шума. 

Няма смисъл... Преинсталирах охладителя, сложих го пуш-пул... Prime95 - 60C за една минута...

Самия AIO си е ташак до безобразие...

Колега,ако желае да си закупи наистина качествени вентилатори цената ще е почти колкото стойността на самото охлаждане Силвърстоун.Ако желаеш ще ти дам няколко линка за да се увериш,цената на един подобен варира от 38-54 лв.Зависи от възможностите,вида на управление,производител и т.н.Дори в момента видях,че в hl-eshop предлагат добри модели на Be Quiet -.bequiet.com/en/casefans

Поздрави !

Колега,ако желае да си закупи наистина качествени вентилатори цената ще е почти колкото стойността на самото охлаждане Силвърстоун.Ако желаеш ще ти дам няколко линка за да се увериш,цената на един подобен варира от 38-54 лв.Зависи от възможностите,вида на управление,производител и т.н.Дори в момента видях,че в hl-eshop предлагат добри модели на Be Quiet -.bequiet.com/en/casefans

Поздрави !

Да и аз бих му предложил, тези : http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=3|17|37|15712|4128_0_0_0_0_0_0_0|0Взимаш 2, но 60 лева, от където и да го гледаш, колега, но ефект ще има! :) Иначе колко пари го взе този охладител ? Защо не взе нещо H80i? Или паричките са проблем. :) Другия вариант е, да го изкараш извън кутията, още по малко ще загрява, разбира се ако го позволява кутията. :)

Аз току що скочих на това и вентилаторите определено са ми още отсега любимата част. въпреки че ми бяха препоръчани 2 пъти по-евтини и на теория малко по-мощни,просто не можах да се сдържа.Точа им се от около година и половина,но на белите а сините са още по-готини. Както и мисля да си правя кабелите сини се надявам да заспи.

А Silent Wings на be Quite са наистина много добри,на мен Prolimatech-a ми е с такъв,определено като спра другите от него шум не излиза.

Вентилатори по 40 лева,хора можете да си вземете 4 от тези за същите пари,а ако се раздрънкват на 6 месеца да ги сменяте,33 лева си е много скъпо за вентилатор,2 от тях ви излизат колкото една плочка рам от 4 гигабайта,което е много по-смислен ъпгрейд.

Изморен съм. Не желая да се занимавам с тоя боклук вече... Пуш пул стрес - 63 градуса за 3 минути... Помпата е гореща, маркучите са топли, вентилаторите правят ураган, процесора вдига 63 градуса... Нямам желание да се занимавам вече с това...

Прибирам го в кутията и ще видя какво ще го правя... Може да го натруша ей така да си изкарам яда... Мамка му, бокса държеше 61 и не качваше повече...

100лв на вятъра хвърлих... Здраве да е... Пари се изкарват...

Изморен съм. Не желая да се занимавам с тоя боклук вече... Пуш пул стрес - 63 градуса за 3 минути... Помпата е гореща, маркучите са топли, вентилаторите правят ураган, процесора вдига 63 градуса... Нямам желание да се занимавам вече с това...

Прибирам го в кутията и ще видя какво ще го правя... Може да го натруша ей така да си изкарам яда... Мамка му, бокса държеше 61 и не качваше повече...

100лв на вятъра хвърлих... Здраве да е... Пари се изкарват...

Поиграх си да потърся в нета малко за този охладител. Да дават го ужасно шумен обаче и много добър като температура. Това с тея 63 градуса е по скоро някакъв проблем. Не би трябвало да бъде. В единия тест беше държал I7-965 на 40 градуса. Нещо има с твоя....

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Аз току що скочих на това и вентилаторите определено са ми още отсега любимата част. въпреки че ми бяха препоръчани 2 пъти по-евтини и на теория малко по-мощни,просто не можах да се сдържа.Точа им се от около година и половина,но на белите а сините са още по-готини. Както и мисля да си правя кабелите сини се надявам да заспи.

А Silent Wings на be Quite са наистина много добри,на мен Prolimatech-a ми е с такъв,определено като спра другите от него шум не излиза.

Колега Нойсблокер има ли нещо общо с тези вентилатори?

Защо не взе два радиатора за това което си намислил. Според мен дори ибдва читави за 140мм перки радиатора ще себсправят много по-добре от един 360мм!

Те са Нойсблокър,Бионик серията,но заради цвета са ребранд.Оригиналните са бели.

Радиатора знам,че може да ми е малко малък,но засега ще е така.По 100 вата на една 120мм перка площ,аз отивам към 350-400 най-вероятно.Затова взех и по-дебелия(45мм).По нататък ще се добавя още,иначе ще ме изселят от нас ;) .Че си поръчах и сет за слийвинг и стана дълго и широко....

В моята кутия по принцип влизат 2х360 (3 120мм вентилатора) и един 120 отзад.Така че нямам шанс за 140мм вентилатори.

Поиграх си да потърся в нета малко за този охладител. Да дават го ужасно шумен обаче и много добър като температура. Това с тея 63 градуса е по скоро някакъв проблем. Не би трябвало да бъде. В единия тест беше държал I7-965 на 40 градуса. Нещо има с твоя....

Сагата приключи... Помпата е изгоряла...

Сядосах се, откачих вентилаторите, пуснах стрес тест и след 6 минути помпата пареше, радиатора беше на стайна температура...

Продавам водно охлаждане с изгоряла помпа... :D

Сагата приключи... Помпата е изгоряла...

Сядосах се, откачих вентилаторите, пуснах стрес тест и след 6 минути помпата пареше, радиатора беше на стайна температура...

Продавам водно охлаждане с изгоряла помпа... :D

Не може ли да я върнеш, нали има гаранция, това не е нормално да изгори ей така помпата от натоварване.... WTF При мен на prime95 20 минути със 212 evo на стокови честоти 58-59 градуса.

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

Не може ли да я върнеш, нали има гаранция, това не е нормално да изгори ей така помпата от натоварване.... WTF При мен на prime95 20 минути със 212 evo на стокови честоти 58-59 градуса.

За 760К ли говорим? Бокса ми държи 63-64 след 20-тина минути стрес...

Иначе не. Не е нов, няма гаранция...

А имам съмнение че помпата всъщност работи, защото AIDA Ми я показва на 2500rpm... Но няма движение на водата... Не знам дали няма запушване някъде...

За 760К ли говорим? Бокса ми държи 63-64 след 20-тина минути стрес...

Иначе не. Не е нов, няма гаранция...

А имам съмнение че помпата всъщност работи, защото AIDA Ми я показва на 2500rpm... Но няма движение на водата... Не знам дали няма запушване някъде...

Защо не говориш с човека от който я взе да го погледне.

Сигурен съм,че ти го е дал изрядно, просто си е направил добро име и не би си позволил да пробутва неработещ продукт!

Щом мери обороти,следователно върти нещо? Няма как да върти и да не тече вода,ако не е запушено или прекъснато някъде.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.