Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Днес си поиграх да оправя малко кабели и мислех че го завършвам а се оказа че вместо 2 8pin за графичната карта са ми пратили 2 8pin за процесора.

P1140255.JPG

P1140256.JPG

Пръстите вече ги избърсах а надолу не е за показване,понеже на графичната карта опънах слийва на оригиналните кабели да подпрат захранването и сега са още по-грозни.

P1140260.JPG

• Отговори 791
  • Прегледи 117,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://prikachi.com/images.php?images/384/7929384c.jpgЛеко с ново дъно от днес защото старото се прецака и му изтече вече гаранцията преди месец . Новото дъно е fm2a75 pro 4  взех го от един пичага от hardware.bg даже и кутията смених нещо  не много голямо даже дойде с един вент бонус :D

http://prikachi.com/images.php?images/384/7929384c.jpgЛеко с ново дъно от днес защото старото се прецака и му изтече вече гаранцията преди месец . Новото дъно е fm2a75 pro 4  взех го от един пичага от hardware.bg даже и кутията смених нещо  не много голямо даже дойде с един вент бонус :D

Asroсk от известно време насам правят доста прилични дъна... Честито да ти е... Виждам Kingston HyperX Genesis рам, процесорчето кое е?

И кутията ми е неразпознаваема от тая снимка...

Днес си поиграх да оправя малко кабели и мислех че го завършвам а се оказа че вместо 2 8pin за графичната карта са ми пратили 2 8pin за процесора.

P1140255.JPG

P1140256.JPG

Пръстите вече ги избърсах а надолу не е за показване,понеже на графичната карта опънах слийва на оригиналните кабели да подпрат захранването и сега са още по-грозни.

P1140260.JPG

Човек,не знам как не ти омръзва такъв модинг да правиш :D

Вземи се модернизирай с едно ново процесорче,защото си с 920 доколкото знам... :D

http://most.bg/kutii/daotech/daotech-m011-middle-atx.htmlтова е кутията :D процесора си е ветеран :D amd a10 5800k :D :D .За мен е перфектен повече не ми трябва :D:)

Вземи се модернизирай с едно ново процесорче,защото си с 920 доколкото знам... :D

Има една поговорка не учи г*за как да с*ре а му дай тоалетна хартия :D дано ме разбра ;)

С това ми се занимава в момента и това ми е интересно.Като го довърша няма да се сещам после години сигурно. Компютъра пък от снимките не е моя и условието със собственика беше,че той плаща аз му го сглабям както бих си го направил за мен а той не ми дава пари за това.Само ми го оставя да го тествам и снимам за форума...

Това с модернизацията беше много сериозна дилема. Защото водното и джаджите за модинг ще ми излезат колкото един i7-4790K с адекватно дъно. Но като пипнах на човека компютъра и го раздвижих се оказа,че местата на които му усещам по-голямата скорост са в игрите които използвах да правя тестове ,но не и с това което си правя всеки ден. Все пак да не забравяме,че моя е и с около 40% овърклок и при всички случаи е далеч от понятието бавен.Когато изобщо играя в момента то това е WoW или Diablo 3. Или Hearthstone.A както знаем това не са игри убийци на хардуер,така че моя дъртак си ми стига. А да го сменя с някоя умряла i3-ка или бюджетна i5(дори и на хартия да са по-бързи) не мерси. Най-малко 4690К а то като ще е той направо ще е големия батко. Все пак от 8 нишки да сляза на 4 си е стъпка назад.Каквото и да показват тестовете на хартия.

Защото на хартия например и ССД-то на човека Самсунг 850 Pro е много по-бързо от моето 830.На практика и двата компютъра стартират за 25-30 секунди,като моя е затлачен с програми неговия е чиста инсталация.А аз дори нямам SATA 6GB на дъното....

Та така.Ъпгрейд ще има,но засега залагам на оптиката ,то това е най-лесното да боднеш една плочка в слота ,да я намажеш с паста ,охладителя отгоре и готово. Затова и блокчето ми за процесора е мултисокет,така че като ми се навири и/или мога да си позволя да не сменям и водното.Предпоставка са едни  излишни 500 евро естествено :D Все  пак може да живея в чужбина,но нито ги рина с лопатата ,нито ги късам от дърветата....или пък ги взимам от някой,както ми намекна един господин наскоро....

Здравейте, и аз да се похвалям днес ми дойде Samsung EVO 850 120GB BLACK, та дойде ми поръчах го от Hl-esh** беше на промоция 167 лева. Доволен съм доста.

При включване на системата 15 секунди не ми мърдат грубо. Не съм го засичал точно. При преинсталация грубо 9-10 минути. Ето малко снимки: 

fd6acd1bc771be2b.png

13d3ca0acc37903f.png

b6ca9053c3dfe934.png

139f7b4bf9122eb0.png

Ето още няколко, че им оправих размера.

84fc45319425b50b.JPG

ee52549210ab7873.JPG

Нямам идея защо са толкова малки снимките. Правени са с телефона, ми който е iPhone 5 

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

15 секунди не е ли бавно? Включил ли си Sata контролера в AHCI режим? Аз съм със сравнително бавния A-Data SP900 и от мъртво състояние до десктоп ми отнема 7-8 секунди максимум.

PS: Честито SSD, със здраве да си го ползваш и да няма проблемите на 840...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Компютърът го направих миналата седмица за подарък на дете на мой познат.

Case Bitfenix Prodigy
CPU 4770K
MB Evga Z87 Stinger
RAM Samsung 2 x 8 GB @1600
GPU MSI GTX 960 2GD5T OC  
PSU Corsair AX750 GOLD
SSD Intel 330

6441.jpg

6442.jpg

6443.jpg

6444.jpg

6445.jpg

Турист - Искам да те поздравя за добрата конфигурация, вече я гледах в друг форум и следях как се държи новата 960. Добре, че си се сетил и тук да я пуснеш да видят малко красота... :D 

Mini-ITX-а е трепач,браво!

Още едно доказателство, че Mini-ITX машинките не са за подценяване.

Пфф тая бялата конфигурация е уникално красива :) Дано да се хареса и оцени от детето,уникален подарък е.

Малко снимки на системата от подписа!

А къде ще монтираш ROG Front Base-а? :D Браво за старанието, но се е получил голям сбироток. 

А къде ще монтираш ROG Front Base-а? :D Браво за старанието, но се е получил голям сбироток.

Контролера от давна го продадах :D

Здравейте, да се похвалям малко с недовършения си мод, та днес ни остана с 1 приятел време и решихме да продължим с  идеята ми. Става въпрос за страничен плексиглас/Прозорец. Плексигласа го взехме от практикер за 7,50/ 2мм дебел, но не беше точен с размерите за кутията, разбира се и с ъглошлайфа го смалихме точно с кутията. Ето малко снимки:

ad9d552b881e6b3b.JPG

Задължително пробно парче трябва да имате, за да ви свикне ръката, когато пробивате и да пробвате размерите на боргите, както и болчетата. (Врътките).

1181a60c4bad1a29.JPG

Пробихме кутията първо с по тънка бургия и после с по дебела, с цел улесняване. Направихме в 4-те ъгъла на кутията дупки за да се захване добре.

7cb4a64a1b575917.JPG

Тук вече залепихме и карбоненото фолио и му направихме дупките, като измерихме точно с дупките на кутията.

0b41d0dd78b99e89.JPG

Тук отново се вижда.

e3570dc9fb2d73b5.JPG

Тук вече е на кутията от подписа ми. Мисля, че добре изглежда особено с карбона, защото преди нямаше и се виждаха дупките и т.н От кутията, както и го бях закрепил доста тъпо с една миша опашка горе и се клатеше и т.н

59fea5c19c913190.JPG

Вече е на мястото си, където трябва да е.

b13228d88992d2ef.JPG

Отново, само че с отворена вратичка.

Всичко това не е краят. Имам още доста идеи. Ще се слага дъно на ROG версиите, защото главно мода ми е с черно, червено, та и една MSI 970-980 в зависимост кога ще се купува и как ще е долара. Както и ланпички с PCI контролер за намаляване и увеличаване в червен цвят. Също мисля да боядисам гумичките, които са на дупките за кабелите, както и хубави червени кабели да взема по нататък. Другата по трудна част е нещо като този капак: http://www.mnpctech.3dpixelnet.com/picture_library/600t_corsair_window_ultimate_gaming_pc_case_mod_fatrix5.jpg Отново с карбон, само че мисля да го направя отново от плексиглас 2 парчета лепя с силикон и отгоре карбон и на мястото на тази бяла лепенка, която е на снимката от интернет ще се изреже COOLER MASTER и ще се сложи от вътрешната страна една червена ланпичка и ще свети надписа в червено. Като цяло това сами бъдещите идеи, като първата стъпка вече е направена. Надявам се да ви е харесало. за 17 лева, като още доста карбон ми остана е доста добре. 

П.П Не знам какво му става на форума, но за 2 път си пиша коментара, защото когато публикувах форума изобщо и сайта отказа напълно, пишеше че е голямо натоварването и поста ми го няма. Не ми стана много хубаво. 

Доста добра система! Изобщо цветовете и всичко ми допада много! Поздравления и от мен, колега! Колкото до твоя капак според мен не си го барай, мисля че така си е добре, а и както каза е измислено с тази перка. Иначе винаги има и нещо, което губиш в моя случай беше шумоизолацията на страничния капак, но когато ми е кеф я слагам, макар че забелязах,че като отворя плексигласа е по - шумно, така че малко или много задържа шума. А за перката на плексигласа не е сложно, намислил съм и това след време като взема хубаво видео да сложа 1 да вкарва срещу него, но едно не знам как да направя и невъзможно сам да го направя, именно кръглата дупка, трябва да го нося на лазер да го режат... И моя, някога ще прилича на тези красиви конфигурации, които правите, но скоро няма да е. :) Отново поздравления! 

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

Доста добра система! Изобщо цветовете и всичко ми допада много! Поздравления и от мен, колега! Колкото до твоя капак според мен не си го барай, мисля че така си е добре, а и както каза е измислено с тази перка. Иначе винаги има и нещо, което губиш в моя случай беше шумоизолацията на страничния капак, но когато ми е кеф я слагам, макар че забелязах,че като отворя плексигласа е по - шумно, така че малко или много задържа шума. А за перката на плексигласа не е сложно, намислил съм и това след време като взема хубаво видео да сложа 1 да вкарва срещу него, но едно не знам как да направя и невъзможно сам да го направя, именно кръглата дупка, трябва да го нося на лазер да го режат... И моя, някога ще прилича на тези красиви конфигурации, които правите, но скоро няма да е. :) Отново поздравления! 

Мани ги рогата, скъпи са...Gigabyte също седят много добре и са червени и ги има по 230-50 лева Z97X...

Мани ги рогата, скъпи са...Gigabyte също седят много добре и са червени и ги има по 230-50 лева Z97X...

Това ми е напълно ясно, но ако падне, от някъде лев след време няма как да не си взема ASUS-a фен съм им. 

Станало е супер. Слийвинга сам ли си го прави,да удариш едно рамо,или са готови купени? 

Слийвинга е правен по-поръчка!

Като цяло конфигурацията трябваше да е в бяло-черно разцветки, но се наложи да ползвам червената рам и за това избрах тези разцветки.

Издирвам и едни скоби за самите кабели(трябва ми само за 24-пиновия кабел),ама в България ги няма,или поне аз не намирам!

Някой,ако е срещал такива да пише задължително:

https://www.google.bg/search?q=sleeved+скоби&biw=598&bih=279&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8PPyVMa7MYGuUaSVhOAJ&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=3#tbm=isch&q=sleeved+cables+comb

Слийвинга е правен по-поръчка!

Като цяло конфигурацията трябваше да е в бяло-черно разцветки, но се наложи да ползвам червената рам и за това избрах тези разцветки.

Издирвам и едни скоби за самите кабели(трябва ми само за 24-пиновия кабел),ама в България ги няма,или поне аз не намирам!

Някой,ако е срещал такива да пише задължително:

https://www.google.bg/search?q=sleeved+скоби&biw=598&bih=279&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8PPyVMa7MYGuUaSVhOAJ&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=3#tbm=isch&q=sleeved+cables+comb

Тук в България ли ти ги направиха кабелите, ако да къде?! :) Тази скоба има ли конкретно име? 

Тук в България ли ти ги направиха кабелите, ако да къде?! :) Тази скоба има ли конкретно име?

Ами конкретно име няма,води се скоба за слийв кабели.

Ако търсиш кабели едноцветни по-добре си купи от hl-eshop на битфеникс, като цена излизат горе долу колкото ще дадеш и за тези по-поръчка.Иначе битфеникс имат и цветни модели,но като гледам за сега цветовете им са само синьо-черни и червено-черни.

Ще ти пратя на лично все пак кординатите на човека ,ако ти трябват в разветки по твой вкус.

Ами конкретно име няма,води се скоба за слийв кабели.

Ако търсиш кабели едноцветни по-добре си купи от hl-eshop на битфеникс, като цена излизат горе долу колкото ще дадеш и за тези по-поръчка.Иначе битфеникс имат и цветни модели,но като гледам за сега цветовете им са само синьо-черни и червено-черни.

Ще ти пратя на лично все пак кординатите на човека ,ако ти трябват в разветки по твой вкус.

Да, знам че има там. И мисля от там да взема по нататък, но много кофти сайта им защо не сложат снимки как да разбера какъв цвят е и т.н. Уж преди пишеше в заглавието цвета сега не. Аз искам само 24 пиновия и за видео картата след време като си взема и на процесора. 

За картинка ето тук може да ги видиш.Аз поръчвах на моя човек от тези.

A за скобите също ги има тук. Благодаря playalistic ,още една супер идея.

ПП. Сега погледнах,изпращат до към 20 държави и както можеше да се очаква България не е между тях :(

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.