Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

1. Няма нужда да сменяш охладителя.2. При боядисването е възможно да се получи голяма цигания.3. Не се занимавай с глупости, а си ползвай машинката по предназначение.

Насочил съм се към 7700К с овърклок. За това съм и с това дъно с 8+2 фазно захранване.Някъде из нета видях подобни снимки, на боядисана arc midi. И не изглежда никак зле.Аз машинката точно по предназначение ще я ползвам, но мисля, че това не пречи да направя машината по-приятна за окото.
  • Отговори 791
  • Прегледи 117,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам дали боядисването на охладителя няма по някакъв начин да попречи на топлообмена му. Виждам,че този е боядисан,но явно слоят е много тънък или е със специална боя,която да не пречи на преноса на топлина. Защо иначе повечето (ако не всичи) охладители не са боядисани ?

Arc Midi R2 на Fractal Design. Направил съм някои дребни промени, преместих вентилаторът, който идва инсталиран на покрива като изкарващ на предния панел като вкарващ. Махнах горната клетка за хард дискове и завъртях долната, така че да не пречи на въздушния поток. Системата на 5V вентилатори е на границата на менингита... Ще ми се да сменя охладителя на процесора с някой, който е чисто бял, за да има още бял цвят, нещо от типа на Enermax White Cluster, но не мога да го намеря никъде в България... Идеята ми е в последствие да боядисам предната и горната решетка в бяло. Само решетките. Мисля редом с това да взема Geil Evo Potenza White памет: И да се получи една хубава черно-бяла конфигурация.

Това с цвета на охладителя е малко издребняване в детайлите. Не бих търсил определен охладител, заради белия му цвят, а заради ефективността му. Ако е само заради ефекта черно-бял, бих боядисал само последната пластина, на който и да е охладител, за да се запази черно-белия "ефект". След това какво идва, белите кабели ли ? Ами... може би, що не. Тук говорим вече за Modding. С няколко маркуча, ще се получи. Бих дори подхвърлил идеи за целта. По-долу ще приложа един, два варианта. 

Публикувано изображение

Правя си такъв прозорец, бели светещи летни не са задължителни, ама нейсе. Боядисвам от вътрешната страна на другия капак, в бяло, разбира се. Би могло да се боядисат и гумите за кабел менеджмент, но и кабелите да се "пооправят", за да не се получи нещо много, много грозно. Ако не се ползва CD може да се направи като на снимката по-горе. А за мрежите (решетките), да, ще е добре да са в бял цвят.

Ами.... спирам с идеите, че ме "хвана" фантазия. :) 

Защо иначе повечето (ако не всичи) охладители не са боядисани ?

Мързеливи са... може би. ;) 

Arc Midi R2 в бяло... Цел - външен вид.

Enermax ETS-T40 overview... Цел - цветова цоординация, съответно външен вид.

Enermax ETS-T40 review... Не е най-блестящото нещо за 90-100лв, но 99% от другите охладители губят основната ми идея за белия цвят.

Само за рамта се колебая между тази (2400MHz CL11)и тази (2133MHz CL9), или един Kingston Beast, с боядисани радиатори, който дори ще работи 99% сигурно на дъното ми...

Arc Midi R2 в бяло... Цел - външен вид.https://www.youtube.com/watch?v=wjZZDiDUPA8... Цел - цветова цоординация, съответно външен вид.Enermax ETS-T40 review... Не е най-блестящото нещо за 90-100лв, но 99% от другите охладители губят основната ми идея за белия цвят.Само за рамта се колебая между тази (2400MHz CL11)и тази (2133MHz CL9), или един Kingston Beast, с боядисани радиатори, който дори ще работи 99% сигурно на дъното ми...

В хл ешоп имат черния вариянт на охладителя който търсиш, има голяма верятност да могат да ти доставят и белия варянт. И аз с бяла линия на конфигурацията и ползвам нисък профил охладител , като преди време си бях взел бялата перка, като на енермакс охладителя от емаг за 13лв. Може да потърсиш настаро такъв тип охладител и евентуално да слагаш бяла перка. В хл има и сливнати бели кабели и е хубаво да помислиш и за тях ,щом търсиш такъв тип модинг. http://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=9 в същия магазин е 76лв. и ако не те притеснява че борда на вентилатора е червен също е варянт, за бял вентилатор за целта като най евтин варянт в момента е bitfenix spectre pro с pwm управление малко над 20лв. Може да потърсиш лооп модела на нойсблокар на старо ,че цената му нов е колкото на нисък клас въздушен охладител.П.п има и един бял варянт все пак http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=4|18|37|23635|0|0

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Чудя се, честно казано, дали за охладител да мина по-евтино с един Cooler Master Gemini и една бяла перка от например Arctic Cooling...Все пак процесора няма да вдига прекалено високи температури, а идеята за цветово координиране ще заспи...За рамта реших да е корсара, заради по-добрите тайминги.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Много ми харесаха и двата :) Само да те питам - защо са ти толкова HDD-та ? :Д

Ами събраха се с времето. Предпочитам да имам поне 2 отделни диска, да се разчита само на един е рисково.

Две Хитачита по 1 ТБ ми излязоха без пари, един познат ми продаде конфигурацията си доста евтино, защото беше закъсал. Не са много бързи, ама си работят и ги оставих. Един 500 ГБ Хитачи също ми е без пари, взех го от работата да го ползвам за системен на втория компютър, защото беше нов и по-бърз от тези, които имах, но после минах и тук на SSD.

Също така, преди време ми дефектира 1ТБ WD Black, който ползвах за системен (преди да взема ССД), и докато чаках да го сменят реших да взема един нов SG 3 ТБ и така в близките години да не мисля за място. Сменения гаранционно го сложих на другия компютър и така се събраха.

Най-малките и старите ги ползвам само за сваляне на торенти, ОС ми е на ССД-то, а игрите са на следващия най-бърз диск, както и нещата с които се работи, един от останалите го ползвам основно за бекъпи и архиви и така. Не е като да няма за какво да ги ползвам. Иначе не са пълни, имам само десетина виртуални машини, доста ГБ музика, събирана с годините, малка колекция от филми, както и доста игри, които ме мързи да инсталирам постояно, ако ми се доиграе и други такива. Важните неща ги имам на 2-3 места и така.

Бъзика на страна за рейд ли си накачулил толкова твърди дискове? :)

Райд нямам, мързи ме да правя, а и дисковете са все различни.

post-191898-0-19852000-1406845570_thumb.

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

добро утро колеги, да споделя малко нови снимки на машината:

https://imageshack.com/i/pcV5hMg7j

https://imageshack.com/i/pbUOZ7lcj

https://imageshack.com/i/ey2kAjqzj

Редактирано от amd World (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

добро утро колеги, да споделя малко нови снимки на машината:

https://imageshack.com/i/pcV5hMg7j

https://imageshack.com/i/pbUOZ7lcj

https://imageshack.com/i/ey2kAjqzj

Изрод просто някъв :DDD

• 3 седмици по-късно...

Здравейте.

Открих тази тема преди няколко седмици и реших и аз да се включа. Не толкова да се хваля :) - това което реално направих е, че преместих два от конекторите на кабела, с който се захранват петте диска отдолу нагоре(вижда се изолирбанд на оригиналните им места). Получи се така, защото преди да поръчам кабела не си направих труда да измеря точните разстояния между дисковете - при това на моята кутия дисковете са в две касетки по 4, а кабела е с 5 конектора - вероятно бих могъл предварително да се разбера с търговеца от Китай... Постарах се да подредя кабелите - новата кутия го заслужава :) - предишната беше Aerocool Vs-9 - в началото ми се стори добра, но се оказа, че положението с кабелите е неприятно, особено като станат повече от два харддиска.

Горният вентилатор на кутията е малко по-особен - води се 140 мм, но отворите му са за като 120 мм. Това е добре, до момента, в който реша да го сложа на място, където в съседство е предвидено да има друг вентилатор. По-точно казано поради изпъкналата си форма(отворите са по-навътре, отколкото би трябвало) вентилатора "навлиза" в пространството на съседния вентилатор. Вероятно и разположението на отворите за 120 и 140 мм в самата кутия има принос за ситуацията. Затова си мисля дали е по-добре с един 140 мм вентилатор, или да сложа два 120 мм. Мисля че хардовете заедно произвиждат повече топлина от процесора(при нормална работа поне) и предполагам че няма голяма разлика по отношение на охлаждането, но пък един 140 мм вентилатор по принцип е по-малко шумен от два 120 мм...

Както се вижда, бюрото ми е ъглово и доста ограничено като пространство и трябва и там да се постарая относно подреждането на кабелите и другите дреболии.

П.П. Поздравления за автора на темата!

post-349490-0-20236100-1413101452_thumb.

post-349490-0-92564800-1413101468_thumb.

post-349490-0-80369800-1413101647_thumb.

post-349490-0-56571900-1413101686_thumb.

post-349490-0-60183900-1413101778_thumb.

• 2 седмици по-късно...

Една доста добра кутия за парите си(64лв.). С лек мод(четец за карти) от мен на предния панел.
 7679357.jpg 7679430.jpg 7679432.jpg

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

Това ми е конфигурацията. Не съм описал хардуера, но който разбира ще се ориентира.

Може би нарочно е с  такава кутия? :))

Това ми е "кашона" в прекият смисъл.

Това ми е "кашона" в прекият смисъл.

Да де ама къде ти е хард диска ?

Много Еко изглежда. ;) Няма ли някаква опасност, свързана със статичното електричество или нещо такова? По принцип кутиите са метални и при конекторите отзад на дъното има специални крачета за контакт...

Даже имам един пасивен охладител за харддиск и към него има специална жичка за свързване на корпуса на харда с рамата на кутията, защото охладителя е с гумени крачета.

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

Една доста добра кутия за парите си(64лв.). С лек мод(четец за карти) от мен на предния панел.

7679357.jpg 7679430.jpg 7679432.jpg

Какво стана със предишния компютър ?

Какво стана със предишния компютър ?

Замина в други ръце. Сега това е машината за свободното ми време(скоро ще сложа и една 750TI за да тествам как се държи в игрите). :)

Замина в други ръце. Сега това е машината за свободното ми време(скоро ще сложа и една 750TI за да тествам как се държи в игрите). :)

На колко си го клокнал ? Аз успях да клокна моя със ASUS H81M-C и Cooler Master HyperT4 на 4,4Ghz на ядро и Core Ratio 4.0Ghz стоковото е 3.2Ghz като волтажа е 1.200

Редактирано от MachineZZ_BG (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте хора :) Ето докъде го докарах аз.

10346614_10203441572983624_2387395528757

10608731_10203441573303632_2823497356772

10575278_10203441573583639_5970459689766

10372819_10203441573103627_8999527083973

Машината е от подписа

Снимките са с 4870. От днес там влезе R9 290. Захранването малко разваля схемата, чудя се дали да отлепя стикера. Кутията е Corsair 230Т и е изцяло черна отвън. Гледах едни много готини спрейове, които нанасят нещо като гумено покритие, махащо се по желание в бъдеще(?PlastiDip). Чудя се дали да не я разкрася с малко червени надписи и детайли?

Редактирано от vboykov (преглед на промените)

c1b9846bc4867d76.jpg
3067885d50319735.jpg

Доживях и аз да си сменя платформата, обаче имам още работа по нея, трябва като ми остане време да отворя задния панел и тези кабели, които съм ги наврял отдолу  да ги махна и да ги сложа горе, където не мисля, някога да слагам DVD, също мисля след време да събера пари да го направя с 16 гб, за да станат dual channel и да сложа 1 SDD, също и някое видео, че това е слабо вече. 

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

С това microATX дъно, кутията изглежда  много празна.

c1b9846bc4867d76.jpg
3067885d50319735.jpg

Доживях и аз да си сменя платформата, обаче имам още работа по нея, трябва като ми остане време да отворя задния панел и тези кабели, които съм ги наврял отдолу  да ги махна и да ги сложа горе, където не мисля, някога да слагам DVD, също мисля след време да събера пари да го направя с 16 гб, за да станат dual channel и да сложа 1 SDD, също и някое видео, че това е слабо вече. 

Честито колега !Пожелавам ти да ползваш конфигурацията без проблеми.Ако може да задам няколко въпроса,как се представя кутията CM Silencio 650 Pure (какви са нивата на шум,добре ли е изолирана) и с каква цел си сменил боксовото охлаждане с това на Deepcool ?

Поздрави !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.