Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да помогнем на wikipedia

Featured Replies

Както всички знаем Уикипедия е най–голямата

онлайн енциклопедия в цял свят.

Ако не знаеш нещо първата ти работа е да провериш в Уикипедия

защото знаеш, че там информацията е най–точна и най–вярна,

но не всичко можеш да намериш там на български.

С помагането на Уикипедия вие не помагате само на сайта,

а помагате и на милиони българи от който и деца.

Апък защо не помогнем и на сайта който иска да ни научи и който ни е научавал на нещо.

Чувам тука разни оплаквания за училищата в BG.

Еми, ако искате да помогнете на хората да се учат

и да контрирате накой хора който твърдят, че

необразовано общество ( държава ) се управлява по лесно

тогава помогнете на Уикипедия за ви помогне и тя.

Всички който имат знания по каквото и да е

могат да помогнат.

Колко от вас знаят английски език?

Еми това си е в плюс!

Могат да се превеждат статий от английски език.

Казвам английски защото е най разпространеният език

и следователно има най-много информация.

А колко от вас притежатат разни книжки и енциклопедий?

Четох темата за Google,

че не винаги инфото е точно.

Еми в Уикипедия не е така!

На кратко.

С подпомагането на Уикипедия помагате на целият български народ.

Сещам се за едно предаване с Тодор Колев "Как ще ги стигнем американците"

Най-точеният отговор е със знания.

Със знания можем и да ги разминем даже.

Защо не се огледате и да осъзнаете,

че сме стотици години назад.

Ако искате да продължавате да живеете под границата на бедноста

продължавайте да бъдете егоисти и да пазите всички знания само за себе си.

Толкова ли сте глупави и не виждате, че сме най бедната държава в ЕС.

Оффф, а аз ви говоря за Америка.

Ние европейците да стигнем пак си е голямо постижение.

Всичките чакате някой всемогъщ да дойде и да ви реши проблемите.

Чакайте, чакайте,

аве чакайте си ве,

ще си останете с чакането.

Направете нещо умно бе хора.

Да покажем на света, че българите не сме глупави хора.

Да им покажем, че не сме прислужници или миячи на чиний.

Цял свят ни се смее, но на нас не ни дреме

и продължаваме да сме глупендерите.

Какви ли не глупости чувам за това как ще се оправи България.

Ама тя сама няма да се оправи.

Народът трябва да я оправи.

Ако чакате на политиците те няма да я оправят.

Направете нещо бе хора.

Само бездействате забити пред комповете

и четете глупости.

"ЗНАНИЯ" трябва да е девизът на България.

Ама вие да не си мислите, че всичко знаете.

Това мислене е жестоко неправилно.

Лошото е че почти всички си мислите, че знаете всичко.

Не напразно мъдрецът Сократ е казал "Аз знам, че нищо не знам"

С такова мислене човек се учи постоянно,

а с обратното мислене, че знаеш всичко,

ти не научаваш повече нищо. Защо ли, защото знаеш всичко.

Ти който четеш, който и да си,

дори и да не знаеш всичко, имаш някакви знания.

Еми сподели ги.

Аааа значи филми и музика можете да споделяте, а знания

не можете.

Дори и знанията да са по английски език, това си е супер.

Колко непреведен материал има на английски,

че и цял живот да превеждаш пак няма да го преведеш всичкият.

За тези който имат желание да помогнат на децата си,

на поколенията, на себе си и въобще на цяла България:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8_%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B8

Редактирано от Bourne (преглед на промените)

То хубаво, но съм се натъквал на грешна информация в българската версия. Отлежали грешки. Това намалява достоверността, не мислиш ли? Не можеш да твърдиш че там информацията е винаги точна.

"Какви ли не глупости чувам за това как ще се оправи България.

Ама тя сама няма да се оправи.

Народът трябва да я оправи.

Ако чакате на политиците те няма да я оправят.

Направете нещо бе хора."

Да, за бога, направете - пишете статии в Уикипедия, за да оправите България?!? :)

Към автора на този манифест - ето ти едно споделено знание: В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й" !!!

И още много има - тук:

0002317_s17.jpg

Проблемът е, че няма кой да чете, а писачи много ...

.

.

.

Май ентерът ти се е повредил? Поздрав.

go6o_kara: виждаш грешка, знаеш, че е такава, но вместо да я оправиш, се оплакваш от неточностите... Наясно си, че всеки може да редактира, че и без регистрация даже, нали?

Уикипедия в действителност се нуждае от много помощ. Забелязват се купища грешки и неточности в огромен процент от страниците. По много важни теми няма статии или ако има, те са кратки преразказчета или преводчета на английските си версии. Много има да се желае. Затова и аз приканвам хората да помагат. Ако не пишат цели статии, поне грешки и пропуски да оправят. Това страната ни няма да оправи, но поне няма да кара хората да търсят нужната им информация на чужд език.

Хахаха Bourne защо първо не вземеш да понаучиш нещо, защото, ако всички, които не знаят правилата на българския език, както ти в случая, положението на сайта ще стане по-зле. :eek:

Първо информацията в wikipedia е много често неточна, особено информацията изведена на български език.Второ това сигурно е едно от последните неща, които ще помогнат на България, не вярвам това да е един от критериите, по които се нареждат страните в ЕС.Трето във форума се споделят не само филми и музика, и това е очевадно ... предполагам си влизал във всички форуми и подфоруми на сайта.Толкова много можеш да научиш от тук, повече от колкото в wikipedia, в това съм сигурна.

И все пак, умолявам хората, които не са сигурни в това, което пишат в wikipedia да не пишат въобще.

А тези, които се интересуват да не се доверяват на интернета, а да вземат книги и да четат, защото в тях по принцип си е записана по-голямата част от достоверната информация. :)

• Автор

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=forums&module=extras&section=boardrules

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Шефа тва уики не го признава изобщо,и с право-всеки си пише кво си иска

laugh.gif

• Автор

информацията в wikipedia е много често неточна, особено информацията изведена на български език

Еми нали това е целта: Да подобрим Уикипедия.

Шефа тва уики не го признава изобщо,и с право-всеки си пише кво си иска

laugh.gif

Не си пише всеки кво си иска.

Има си модератори.

П.П. То се разбра, че няма да помогнете поне...

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Никой не се заяжда, а ти казва иситната.А тя боли.

Вярно и тук се пишат глупости, но в сравнение с wikipedia, е нищо.Мога да ти кажа, че тук съм научила страшно много неща, а от там нищо.Ми няма да помагам на wikipedia, a ще помагам на хората във форума, я.Ще казвам това, което знам и ще споделям тук.Нима сме глупав народ след като не правим нищо за wikipedia? Като се замислиш е същото, само че в друг сайт(калдата).Няма смисъл да ни наричаш глупави, щото не помагаме за развитието на wikipedia.

Я се "поразшавай" из този форум и направи сравнение с wikipedia на български. ... Лично мое мнение е, че по-хубаво да направим още много неща за развитието на този форум :)

И както казах едва ли съдят за нашата страна по един сайт .... :eek:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

• Автор

Бла, бла, бла.

Не става въпрос за сайта, а за знанията.

Не си пише всеки кво си иска.

Има си модератори.

Не знам къде са обаче,нито какви са тия "модератори".

Никога няма да забравя когато влязох там да търся инфо за футболиста Живко Миланов-

статията за него беше пълна с обиди и вулгарни думи,и си стоя поне няколко дена

sad.gif

• Автор

ако не престанете с нападките един към друг , темата ще замине по направление - коша !

Да заминава ве!

Вие нормални ли сте бе?

:biggrin:

Оффф нямам думи кви сте всичките пишещи тука.

Bourne, всички са нормални тук , е има и единици дето ги хапе кучето, НО се трае . Не може всички да са съгласни с твоето мнение ... и като не са, обоснови се каде и защо не са прави според теб , а не да ги наричаш " тапаци " , " глупаци " и т.н.

А успехи !

• Автор

Не може всички да са съгласни с твоето мнение ... и като не са, обоснови се каде и защо не са прави според теб

Не са прави за това, че:

1. Нападат човекът който иска да помогне и човекът който търси знания.

2. Вместо да ме подкрепят, те ме нападат.

3. Вместо желание за знания имат желание за заяждане.

4. Вместо да помогнат те гледат да те закопаят.

5. Само се оплакват и нищо не правят по проблемът (бездействат)

Не, не мога да ви разбера честно.

Аз ли не съм добре или вие не сте добре.

Не са прави за това, че:

Какво лошо има в това да се учиш аз не мога да разбера.

:)

Няма нищо лошо в това да се учиш.

Стига да искаш.

Към теб не изпитвам никакви лични чувства -

професията ми изисква ползването на енциклопедии и речници и си казвам мнението за уикито.

Не бих подкрепила нещо,от което нямам полза и съм разочарована отдавна,съжалявам

:cool:

Wikipedia е много полезна open source ориентирана..."система".

Но определено не е най-правдоподобния източник на информация. В академията ни забраняват да позлваме уикипедия като източник, пък камо ли да го цитираме в библиграфията.

• Автор

На Google да не вярваме, на Wikipedia да не вярваме.

Е на кого да вярваме.

Значи търсиш информация, намираш информация и на края не вярваш на тази информация. Въобще защо търсите след като не вярвате.

Само не ми казвайте, че не търсите инфо в нета.

Въобще за кво ви е нет бе хора?

Аааа да си пишите глупости, извинете забравих.

Bourne, аз имам статия в Уикипедия. Положих много труд и и отделих много време за нея. Помогна ми и модератор от тук, за да добие енциклопедичен вид. Изглежда си натрупал някакви негативи, щом това градивно начинание е повод да те подхващат с рефрена, че не си струва или, че не това е проблема на България. Не очаквай разбиране от някой който не е преживял това което си преживял, това е моят съвет и не си го слагай присърце...

Е на кого да вярваме.

Позоваването на източници е едно от правилата в Wikipedia. Едва ли се знаят и останалите които са в действие, от такива които познават сайта в ролята си единствено на консуматори. И българският тълковният речник някога е бил просто нахвърляни бележки съдържащи неточности, но това никога не би могло да бъде причина да се затрие.

Забравих... не си го слагай присърце...

Е на кого да вярваме.

Значи търсиш информация, намираш информация и на края не вярваш на тази информация. Въобще защо търсите след като не вярвате.

Само не ми казвайте, че не търсите инфо в нета.

Въобще за кво ви е нет бе хора?

Аааа да си пишите глупости, извинете забравих.

Търсим,разбира се,но го проверяваме целият екип-преди да публикуваме.

Та в този ред на мисли -

правилно се пишат Ким Бейсингър,Барбра Стрейзънд-

първата укито добре я е изписало,ама втората хич не

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B1%D1%80%D0%B0_%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%B4

:)

Търсим,разбира се,но го проверяваме целият екип-преди да публикуваме.

Та в този ред на мисли -

правилно се пишат Ким Бейсингър,Барбра Стрейзънд-

първата укито добре я е изписало,ама втората хич не

http://bg.wikipedia....%8A%D0%BD%D0%B4

:cool:

И извода е? Не пишете статии в Уикипедия и не я ползвайте като приемлив източник на образование?

В тълковният речник на БАН също има не недоразумения, а идиотщини, писал съм статия за това.

Мога да ти кажа, че тук съм научила страшно много неща, а от там нищо.Ми няма да помагам на wikipedia, a ще помагам на хората във форума, я.Ще казвам това, което знам и ще споделям тук.Нима сме глупав народ след като не правим нищо за wikipedia? Като се замислиш е същото, само че в друг сайт(калдата).Няма смисъл да ни наричаш глупави, щото не помагаме за развитието на wikipedia.

Я се "поразшавай" из този форум и направи сравнение с wikipedia на български. ... Лично мое мнение е, че по-хубаво да направим още много неща за развитието на този форум :cool:

Аз пък съм научил много от Уикипедия, макар и не от българската ѝ версия. Идеята за колективна редакция е много по-добра от тази на форум, където най-малко межеш да знаеш кому можеш да се довериш. Копирана отнякъде информация, дузини многознайковци, кой от кой по-осведомен. Сравнението като цяло е науместно, тъй като търсиш победителя сред енциклопедия и дискусионен форум. Кажи ми защо да помагам за развитието на форум, от който някой търси печалба? Днес съм потребител, а утре току виж не съм допаднал някому и отнасям банчука.

haidukpikaso: а вандали има навсякъде. Сякаш да се оплакваш, че си излязла, а от някоя стена те гледа „*** ЗА ЛЕВСКИ“. И си седи там с не месеци, ами и с години.

Аз пък съм научил много от Уикипедия, макар и не от българската ѝ версия. Идеята за колективна редакция е много по-добра от тази на форум, където най-малко межеш да знаеш кому можеш да се довериш. Копирана отнякъде информация, дузини многознайковци, кой от кой по-осведомен. Сравнението като цяло е науместно, тъй като търсиш победителя сред енциклопедия и дискусионен форум. Кажи ми защо да помагам за развитието на форум, от който някой търси печалба? Днес съм потребител, а утре току виж не съм допаднал някому и отнасям банчука.

Мммм всеки, който дава някаква информация тук е длъжен да посочи източника, както е и в уикипедия.Всъщност имат много общи неща.Аз пък си мисля, че и от уикито някой си прибира парички ;) не може така, световно известен сайт да няма печалба, при положение, че е преведена на куп езици ... :cool:

И на уикито не можеш да се довериш, особено на българската версия.Не врат, ами шия.Тук поне е по-голяма вероятността някой да те поправи, ако грешиш, а там има статии, които никой,никога не поглежда... И все пак всеки си избира на кого да се довери.Лично мое мнение.

П.П - не търся победител, а казвам от кое съм доволна.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Мммм всеки, който дава някаква информация тук е длъжен да посочи източника, както е и в уикипедия.

Не знам, там никога не съм виждал копи-пейст'ната статия от нюз.дир.бг или където и да било и с дребен сив шрифт нейде да пише източника. Май не преписват дословно.

Аз пък си мисля, че и от уикито някой си прибира парички ;) не може така, световно известен сайт да няма печалба, при положение, че е преведена на куп езици ... :cool:

А потребителят няма ли „печалба“ от всичката информация, напълно свободно достъпна за четене?

И на уикито не можеш да се довериш, особено на българската версия.Не врат, ами шия.Тук поне е по-голяма вероятността някой да те поправи, ако грешиш, а там има статии, които никой,никога не поглежда...

Грешки? Ами поправи ги, като знаеш, нали е такава идеята? Коства ли ти нещо? Тук по-скоро ще те заблудят. Дали напълно целенасочено или от незнание – все тая.

Редактирано от Огнянов (преглед на промените)

Не са прави за това, че:

Не, не мога да ви разбера честно.

Аз ли не съм добре или вие не сте добре.

1.Нема проблеми брато, но ти не искаш да помогнеш на Уикипедиа, а да ни натовариш нас с тази дейност и да печелиш суперлативи на наш гръб, щото виждате ли " -АЗ подех инициативата, ако не БЯХ направил това УикипидияБГ, щеше да си остане обикновена сборка от статии "мъничета", пълни с тъпизмите на разни горделиви всенезнайковщи, излезли изпод изгризаните йм нокти..

2. Не съм видял колегите да те нападат. В случай че отказат да се подчинят на наглият опит да ги накараш да свършат нещо, за което теб те мързи или си негоден - това ли е нападението им - " Който е с мен? Ти! Добре сега заколи останалите, защото "Който не е с мен е против мен."/Св.Библия, Нов завет, Ев. от Лука 11: 23/

3. 5. Ти "Предназначени" се палиш и тръгваш със заяждане и се оплакваш, щото мама мод не те дундурка като писано яйце.

4. Откопай се от собствените си словесни фъ*кии и тогава, на трезва глава и с нужното уважение, помоли за помощ или предложи собствени средства, бъди дарител на Уикипедия, като заплатиш професионалният превод на български език на налични чуждоезични статии - примерно, или написването нови статии, както и редакцията на оплескани от такива с високо навирен нос - като теб!

Добавка от мен: Преди да направиш, каквото и да е от това описано по-горе, първо се извини на колегите!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.