Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за 2500 лв.

Featured Replies

Здравейте, искам да си взема нов компютър, който ще бъде използван предимно за забавление(музика, филми, игри, но не с цел extreme gaming), така че не наблягам на видеокартата, а повече на добър процесор и достатъчно оперативна памет. Моделът на процесора, който е желаният за мен, е Intel i5 (Вие изберете кой от всички модели е най-правилният). Също така Ви моля да кажете какви охлаждания и приспособления за поддръжка е добре да взема, отделно от цената за конфигурацията - 2500 лв. Също така отделно от посочената за PC-то цена, Ви моля да изразите мнението си за монитор и каква периферия за звук да взема към компа.

Благодаря предварително!

Добър ден,

Поздравявам Ви за добре представената тема. Трудно се намират вече хора които да знаят какво искат!

Дъно: Gigabyte P55A-UD3 (1156, P55, DDR3) 269лв.

Процесор: Intel Core i5 670 (1156, 3.46GHz, Cache 4MB, Box) 606лв.

РАМ: Mushkin 6GB DDR3-2000 Ram Kit (3 x 2GB. PC2 16000. 9-10-9-24) 372лв.

Видео: Sapphire 5850 CoD Edition (PCI-Express, DDR5, 1 GB) 599лв.

Хард диск: Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata III) 185лв.

DVD устройство: LG DVD-RW GH22LS50 DVD RW SATA BLACK 44лв.

Захранване: CoolerMaster Silent Pro M600 600W PSU 169лв.

Кутия: CoolerMaster Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP 169лв.

Охлаждане: Prolimatech Mega Shadow CPU Cooler 149лв.

Аудио: Logitech X-540 (5.1) 162лв.

Монитор: ASUS VW246H FULL HD, 2ms, 20000:1 300cd/m2, HDMI & DVI 515лв.

Общо: 3140лв.

Кажи ако има още нещо. Сложил съм малко скъпо мониторче, но ти прецени с какво разполагаш като средства и кажи ако ти идва много.

Добър ден,

Поздравявам Ви за добре представената тема. Трудно се намират вече хора които да знаят какво искат!

Дъно: Gigabyte P55A-UD3 (1156, P55, DDR3) 269лв.

Процесор: Intel Core i5 670 (1156, 3.46GHz, Cache 4MB, Box) 606лв.

РАМ: Mushkin 6GB DDR3-2000 Ram Kit (3 x 2GB. PC2 16000. 9-10-9-24) 372лв.

Видео: Sapphire 5850 CoD Edition (PCI-Express, DDR5, 1 GB) 599лв.

Хард диск: Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata III) 185лв.

DVD устройство: LG DVD-RW GH22LS50 DVD RW SATA BLACK 44лв.

Захранване: CoolerMaster Silent Pro M600 600W PSU 169лв.

Кутия: CoolerMaster Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP 169лв.

Охлаждане: Prolimatech Mega Shadow CPU Cooler 149лв.

Аудио: Logitech X-540 (5.1) 162лв.

Монитор: ASUS VW246H FULL HD, 2ms, 20000:1 300cd/m2, HDMI & DVI 515лв.

Общо: 3140лв.

Кажи ако има още нещо. Сложил съм малко скъпо мониторче, но ти прецени с какво разполагаш като средства и кажи ако ти идва много.

Пълни глупости !  Дори и не искам да коментирам поставянето на триканален кит на двуканално дъно   :baby:

За 2500 лв. единственият избор е LGA 1366  и Core i7 процесор ! 

За РАМ паметта не съм гледал каналите... Не съм я избирал защото е триканална и може да се смени с двуканална. Колкото до процесора, сложих го, защото авторът се беше спрял на него.

• Автор
За 2500 лв. единственият избор е LGA 1366 и Core i7 процесор !

Наистина ли би се вместил в цената качествен i7 процесор?

Редактирано от vorgin (преглед на промените)

Дъно: Gigabyte GA-EX58-UD5

Процесор: INTEL CORE i7-930

РАМ: Mushkin 6GB DDR3-1600

Видео: SAPPHIRE 1024М VAPOR-X HD5770

HDD: WD 1024GB 32MB SATA II Black

Кутия: COOLER MASTER HAF-932 BLACK

Захранване: COOLER MASTER SILENT PRO M600

Звукова карта: Asus Xonar DX Sound Card

Охлаждане: Prolimatech Megahalems Rev.2

Общо: 2457лв. Доколкото разбирам игрите не са голям приоритет, затова и видеото не е High-End. При желание обаче може да се сложи и 5830/5850 за сметка на звуковата карта ( и евентуално охлаждането ). Ако не си от София тия 40лв., които остават тамън ще стигнат за доставка.

Естествено, но за сметка на някои други компоненти.

mrik е показал, че може и да не се прави кой знае какъв компромис с останалите компоненти. Единствено, може би, маалко по-мощно захранване и ще влезе идеално в бюджета  :(

Може да се направи смяна с COOLER MASTER SILENT PRO M700 и пак сме в бюджета. Разумно е от гледна точка на това, че при смяна на даден компонент след време ще има резерв откъм захранване. :(Сметката за тока обаче най-вероятно няма да е много позитивна :)

GIGABYTE GA-X58A-UD3R 420

Intel Core i7 930 570лв.

Mushkin 6GB DDR3-1600 Ram Kit 309

Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata III) 169лв.

Gainward GTX465 1024MB GDDR5 574

CM HAF-922 BLACK 196

COOLERMASTER Silent Pro M700 166

DVDRW 45лв.

Около 2450-2550лв. в зависимост от наличности, курс на долара и т.н.

Допълнително, както си уточнил още в първия пост(колеги, четете какво иска човек преди да пишете!), може да вземеш:

Creative X-FI Titanium Xpress 200лв.

Megahalems Rev.B+120mm NB-BlackSilentFan XL2

Монитор: Acer V243HLbmd или 120Hz Acer 24" GD245HQBID, но за втория има смисъл ако се вземе и това. Тук вече зависи от бюджета.

Спийкърс - това е много субективно - най-добрият вариант е да отидеш в магазина с диск с любима музика и да прослушаш различни модели, пък ще си харесаш. Замисли се също дали ти трябва 5.1 система - ще бъде ли удобно разположена, така, че да може 4-те сателитни говорителя да бъдат на сравнително еднакво разстояние от ушите ти, или, както е в моя случай, компа е в единия ъгъл на стаята и просто няма как да "разхвърлям" колоните, че да се получи желаният ефект, и се наложи да се примиря с 2.1 система, та взех едни такива и изобщо не съжалявам за това - и без това игри вече (почти)не играя, а Judas Priest звучат идеално за моя непретенциозен слух.

Клавиатура и мишка са също въпрос на личен избор и най-добре в магазина на място.

п.п.

Малии, докато съм пресмятал конфигурацията виж как се развила темата. :whist:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

20100711175947.png

Както се вижда от колегите, ако не се взима от Плесио може значително да падне цената... и при това положение, конфигурацията на Lyudmil ми харесва повече :whist: От Плесио същото ще е поне 2800...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

+ за предложението на Lyudmil

само на охладителя бих сложил един такъв,бил най-добрия 120 бентилатор в момента и без да е editon.

ако се вземе и това

Малее тея се наакват малко с цените.При мен хората продават 2 чифта на самсунг + 3Д филм за 170 евро,а аз определено не живея на най-евтиното място на земята.Иначе ако автора мисли да се наслади в пълна степен на новите технологии определено си заслужава монитора с очилата.Ефекта наистина е бомбастичен.С подходящия звук наистина ще има за какво да е дал толкова пари за компютър и без да е мегагеймър.

+ за предложението на Lyudmil

ххххххххххххх

По принцип не е зле, но ........ обърнете внимание какво дъно е написал mrik / GA - EX58- UD5 / , след това обърнете внимание на дъното на Lyudmil - / GA- X58A- UD3R /  ! След това отворете линковете и разгледайте дъната  :)  Кое дъно е за предпочитане ? 

Кое дъно е за предпочитане ?

GA-X58A-UD5 ама излиза над бюджета. :)

p.s. Ако няма да се клоква екстремно(т.е. няма да се ползва 12-фазната схема на X58-UD5) бих предпочел X58A-UD3R, заради съвсем приличните възможности за клок, сравнително ниската цена и наличието на SATA 3.0, и USB 3.0

• Автор

Нещо забравих да спомена. Тъй като не съм от София, а от СО бих желал компонентите да са от един магазин, за да ми е по-лесно да ги взема, а и да ми дадат гаранция.

Нещо забравих да спомена. Тъй като не съм от София, а от СО бих желал компонентите да са от един магазин, за да ми е по-лесно да ги взема, а и да ми дадат гаранция.

Ти гаранция ще си имаш на всеки един компонент поотделно, което е и много по-добрия вариант. А на твое място, бих дошъл на място да си ги взема частите, но ако не можеш, те май всички магазини правят доставки. При всички положения те съветвам поне монитора да си го вземеш лично от магазина, за да можеш на място да го провериш за изгорели пиксели.

Моето предложение за монитор, достоен за тази конфигурация - 26" iiyama ProLite E2607WS-1

и кутия (аз съм с такава) - Lian Li PC Case PC-7FB Black/Aluminium. Определено ми харесва повече от HAF 922

Редактирано от djagi (преглед на промените)

...а и да ми дадат гаранция.

Това, че не са от един магазин няма общо с гаранцията. Просто същата ще е по компоненти, а не за цялата система, което често е за предпочитане, ако да речем след 2,3 месеца решиш да добавиш още един хард вместо да мъкнеш компютъра до съответния магазин просто сам ще си го сложиш. Относно сглобяването - дори и да не разбираш можеш да се справиш сам, а ако се притесняваш можеш да извикаш някой приятел, който е по на "ти" с тия неща.

... което често е за предпочитане ...

Според мен, абсолютно винаги е за предпочитане :yanim: За монитора - само на място се взима, ако не иска да си изпитва късмета...

GA-X58A-UD5 ама излиза над бюджета. :yanim:

p.s. Ако няма да се клоква екстремно(т.е. няма да се ползва 12-фазната схема на X58-UD5) бих предпочел X58A-UD3R, заради съвсем приличните възможности за клок, сравнително ниската цена и наличието на SATA 3.0, и USB 3.0

Да го погледнем от друг ъгъл :clap: Бива ли в Топ конфигурация, точно дъното да е ....... е, хайде - да не е Топ . За охлажданията няма да говорим, ако и тия неща да си греят здраво и без клок.

По последният въпрос - гаранциите нямат никакво отношение към това от колко магазина ще вземеш компонентите. Просто всяка част си пристига с нейната си гаранция.

Да го погледнем от друг ъгъл :yanim: Бива ли в Топ конфигурация, точно дъното да е ....... е, хайде - да не е Топ . За охлажданията няма да говорим, ако и тия неща да си греят здраво и без клок.

По последният въпрос - гаранциите нямат никакво отношение към това от колко магазина ще вземеш компонентите. Просто всяка част си пристига с нейната си гаранция.

Бих заложил на дъно с USB3 и SATA3, а в предложеното от mrik дъно тези екстри отсъстват...

Бих заложил на дъно с USB3 и SATA3, а в предложеното от mrik дъно тези екстри отсъстват...

Вярно, че отсъстват. На практика обаче, реално, какъв ще бъде прирастът от USB3 и SATA3 спрямо стария стандарт :) И колко често ще се прехвърлят и какви количества информация през тия USB3, за да се гони някоя и друга секунда ( или десетина секунди) бързодействие ? Докато греенето на VRM- а е налице при всякакви ситуации, и на дъно с USB3 и на такова с USB2 , и на дъно със САТА3 и на такова със САТА 2 . Ако наистина 50-ина лв. не са проблем винаги може да се вземе вариантът

GA - X58A - UD5 и тогава всички ще са доволни и " ше плеснат с ръце и ше се прегърнат" :)

• Автор

Стана ми ясно за гаранциите. Тогава няма проблем частите да бъдат от различни магазини.

Hardware не ми е приоритет, но за толкова пари бих си купил нещо с марка върху него.

като например Dell Precision T5500.

Пък и XEON-a си е XEON!!!

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Hardware не ми е приоритет, но за толкова пари бих си купил нещо с марка върху него.

като например DELL.

Пък и XEON-a си е XEON!!!

Вярно, но не е най-подходящият процесор за домашен компютър :)

Откъдето и да взимаш компоненти, даже да са от различни магазини, търговците са длъжни да разпишат гаранционна карта за срок не по-малък от този даван от производителя на компонента! При такава сума и скъпи компоненти разликата в общата цена може да е напълно прилична и да си заслужава разкарването по различните фирмени магазини, даже да останат пари за скромен уикенд на село...:)

Упс не съм видял втората страница на темата, ха-ха!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.