Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за 2500 лв.

Featured Replies

Здравейте, искам да си взема нов компютър, който ще бъде използван предимно за забавление(музика, филми, игри, но не с цел extreme gaming), така че не наблягам на видеокартата, а повече на добър процесор и достатъчно оперативна памет. Моделът на процесора, който е желаният за мен, е Intel i5 (Вие изберете кой от всички модели е най-правилният). Също така Ви моля да кажете какви охлаждания и приспособления за поддръжка е добре да взема, отделно от цената за конфигурацията - 2500 лв. Също така отделно от посочената за PC-то цена, Ви моля да изразите мнението си за монитор и каква периферия за звук да взема към компа.

Благодаря предварително!

Щом наблягаш повече на процесор и памет - вземи си i7 и триканална памет.

Дъно: Gigabyte GA-EX58-UD5

Процесор: INTEL CORE i7-930

РАМ: Mushkin 6GB DDR3-1600

Видео: SAPPHIRE 1024М VAPOR-X HD5770

HDD: WD 1024GB 32MB SATA II Black

Кутия: COOLER MASTER HAF-932 BLACK

Захранване: COOLER MASTER SILENT PRO M600

Звукова карта: Asus Xonar DX Sound Card

Охлаждане: Prolimatech Megahalems Rev.2

Общо: 2457лв. Доколкото разбирам игрите не са голям приоритет, затова и видеото не е High-End. При желание обаче може да се сложи и 5830/5850 за сметка на звуковата карта ( и евентуално охлаждането ). Ако не си от София тия 40лв., които остават тамън ще стигнат за доставка.

По-добре звуковата карта да е DS, малко по-добра е, моята е такава.Въпреки доста приличната си машина, най-много се радвам на нея, и на ресивъра към нея.А човекът изрично каза, че ще се ползва и за музика.За твърд диск бих добавил Samsung, който със сигурност ще е по-производителен, особено ако с HЕ103UJ се вмести в бюджета.

Hardware не ми е приоритет, но за толкова пари бих си купил нещо с марка върху него.

като например Dell Precision T5500.

Пък и XEON-a си е XEON!!!

Само да попитам погледна ли базовата цена за какви мършави компоненти се отнася? Докато стигнеш максималната конфигурация с няколкото десетки гиги памет с корекция на грешките, няколко двутерабайтови РАЙД специализирани дискове на САТА или направо няколко високооборотни САС устройства, недай си боже някое голямо "индустриално SSD, току виж си похарчил от двайсетина бона и нагоре...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Само да попитам погледна ли базовата цена за какви мършави компоненти се отнася? Докато стигнеш максималната конфигурация с няколкото десетки гиги памет с корекция на грешките, няколко двутерабайтови РАЙД специализирани дискове на САТА или направо няколко високооборотни САС устройства, недай си боже някое голямо "индустриално SSD, току виж си похарчил от двайсетина бона и нагоре...

Човека си е направил шегичка с това изказване аз за това и не му отговорих първоначално,само се посмях малко.Въпреки че аз съм си и малко антифен на марката Dell що се отнася до обикновени потребилски системи.А сървърна система за тази цел си е наистина като на свинче звънче и то без да даваме пример какво би станало ако пуснем една игричка и сравним с една нормална гейм конфигурация за половината пари.Поне от това което аз съм виждал при Dell на десктоп пазара,че и при лаптопите им спокойно в ценовата граница посочена от автора едно около 300? отиват само за името на кутията но не и за пълнежа.

С акцент върху монитора и тв.диск, без монитора само е малко над лимита с около 100 лева. Може и с обикновен диск като се сложи по-мощно видео. Просто един по-различен поглед на нещата :clap:

Наименование Цена US $

Дънна платка ASUS P7P55D-E LX /LGA1156 151,00

Процесор I5-750 /2.66GHZ/8M/BOX/LGA1156 227,00

ЦПУ Охладител Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2 PWM 44,00

Памет 2X2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON 114,00

Видео ASUS EAH5770 CUCORE/2DI/1GD5 184,00

Твърд диск 600GB WD VelociRaptor 310,00

ДВД LG GH22LS50 DVD RW LS SATA BK 22,00

Кутия CM HAF-922 BLACK 105,00

Зв.карта ASUS XONAR DS 51,00

Колонки LOGITECH X-540 / 5.1 / 70W RMS 100,00

Мишка и клав. LOGITECH COMFORT LASER DESKTOP 48,00

Захранване PSU CM SILENT PRO 600W 95,00

Монитор EIZO FlexScan EV2333WH-BK 588,00

Цена без ДДС: 2039,00

Цена с ДДС: 2446,80

Цена в лева с ДДС: 3817,01

Ако е скъп монитора, тогава един леко по-евтин Филипс Philips Brilliance широкоекранен LCD монитор 240PW9ES за около и под 900 лева.А евтиния вариант е ACER 24 LCD WIDE V243HL LED за около 400 лева. Успех в избора ;)

Идеята за маркова машина е отлична, само да не е работна станция като в случая по-горе. Просто да си избере една гейм машина средна хубост и ще има надедно решение за мултимедия за тези 4-5 години. Лека седмица на всички, браво на Испания :rolleyes:

Едит: Обърках зв.карта да слушам коментариите за мачаsad.gif

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Щом нети трябва за игри ... за какви 2500лв говорим! Според мен само компютъра ще ти излезне около 1400-1500 маааааааааахххх + отделните монитори и бля бля ... 2000лв те оправят отвсякъде дори компзтъра го водим не много "хай ама си е енд" за тия пари. Процесора щом ще е i5 значии http://iskampc.com/i...i5-750-box.html ти е напълно достатъчен а видеото ( да се комбинира с процесора както казват) може Nvidia GTS250 или ако отделиш маалко повечко парички то тогава да е GTX260 :rolleyes: И да си кажа мнението накрая ... според мен тая конфигурация не е ОБИКНОВЕНА а направо си е перфектна (донякъде) ... аз си МЕЧЩАЯ за такава междодругото :clap: 1500лв за комп и това е ;)

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Редактирано от Lyudmil
Приеми го като предупреждение. Нищо полезно няма в поста ти. (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.