Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво щеше да стане, ако се беше изгубила...

Featured Replies

• Автор

------------------

Много, много повече - хората създават и погубват богове.

Т.е. ние сме повече от богове - човекът е демиург.

Съгласен съм с горното, но ако напишеш Живот така, с главна буква :huh:

Ох, от времето на г-н Его и Туксума, бях сигурен, че интересните хора са в този раздел:ph34r::lol6:;):lol6::lol6::lol6::lol6:

Живота е голям наркотик. Всеки си взема дневната доза и се разделя с нея трудно. Иначе и на болест предавана по полов път, със странни симптоми и фатален изход го оприличават. Сега за да не бъде това което е, а именно офтопене, защото мене ме гледат под лупа m193.gif ще трябва да допълня нещо от рода на...

И все пак християнството нямаше да е същото без Библията...

• Отговори 61
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• а защо трябва да вярвам в нещо което някой друг налага като правилно и единствено? едва ли когато Исус едно време е представял своето хммм учение е имал предвид точно това....и това съще е теория бтв

• Puppet Master
    Puppet Master

Нищо нямаше да стане, най-характерният белег за масите и техните религии и водачи е бързината, с която биват забравяни и заменени. Самите религии съществуват още със зараждането на човечеството, пър

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Християнството специално не е от най-състрадателните религии, аm-аm. Ако ти остане малко време, прескочи до блога ми - преди около 2-3 години имам статия за православното "предание". Това е нещо като

...

Мъдрост наричаме онова което е пред очите ни, но не можем да го видим. То е очевадно и в същото време далечно и непознато. Духовното развитие е форма на мъдростта. То дава някакви познания от рода на "бъди добър", които всеки е чувал, но малцина са практикували искрено. Даже масовото явление е обратното - да се присмиваш на някой който работи върху себе си, а не върху придобивките около себе си. Те ми се смеят, че съм различен, а аз им се смея че са еднакви... Тухлите градят комунизма и други готини неща, но едва ли водят до себеусъвършенстване. Иначе е готино да знаеш всичко и всичко да ти е ясно icon-for-accessibility-for-the-blind-t9836.jpg. За целта е нужно да не знаеш нищо, да си сляп и глух. Такива и из форумите пишат. Има това, няма това, точка. Няма напъни ентелектуални, няма копнежи, няма работа върху Себето. Такива обичат да раздават присъди, да слагат етикети, да опростяват, докато изпростият. Всичко е въпрос на избор. Не, по-скоро на вкус

Нещо за емотките щях да пиша, но не пиша достатъчно бързо...

Библията е ключовият момент в проявата на този вкус, мъдрост и себеусъвършенстване. Но не в това дали ще се чете, а как ще се чете. Грешният прочит също може да доведе до вяра, но крива. Това ми напомня на историята за Арджуна. Това е индийски принц, става после крал, ако не се лъжа. Има една недостъпна планина която никой не може да изкачи и всеки тръгнал по склоновете и е намерил своята гибел. Боговете обаче са обещали най-големите оръжия на този който успее. Сещате се, че нашият принц я изкачва. На върха той търси своята награда, а богът му казва:

- Какво търсиш, та ти вече го притежаваш, щом стигна до тук.

Та така и Библията. Изпитанието е да я прочетеш, но по правилният начин. Ако успееш, значи си достоен за някакви качества. То си е субективно, за някой и съвестта и хуманността са недостатъци, та пак си е въпрос на вкус. И т.н.

Те го правят несъзнателно. Дисквалифицирани са m052.gif

направо не мога да повярвам колко много съм съгласен с горенаписаното :huh:

Точно така е - библията е със седем степени на схващане.

Това се случва според вътрешното състояние на четеца, с ключ, който всеки сам си изковава.

Но никой друг, само Притежателят на ключове.

И тази тайна е явна, но съвъшено скрита.

---------------------------------------------------------------------------------------------

А профаните, които не са изковали ключове, нека си лаят, че нищо не виждат...горкичките :ph34r:

Та толкова за Библията и тайните съкровища, скрити в нея.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

7 И като отивате, проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи.

8 Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте.

9 Не вземайте нито злато, нито сребро, нито медна монета в пояса си, :ph34r:

Да не говорим за ценоразписа на "поповете" кръщенето варира от 30до 50лв . ;)

Да не говорим за лимузината на "главния" православен на България и за часовника на ръката му . :lol6:

Има видео клип, за този човек и за тези стихове от БИБЛИЯТА, ама айде да не ви тормозя толкова. :huh:

направо не мога да повярвам колко много съм съгласен с горенаписаното :wors:

Точно така е - библията е със седем степени на схващане.

Това се случва според вътрешното състояние на четеца, с ключ, който всеки сам си изковава.

Но никой друг, само Притежателят на ключове.

И тази тайна е явна, но съвъшено скрита.

---------------------------------------------------------------------------------------------

А профаните, които не са изковали ключове, нека си лаят, че нищо не виждат...горкичките :huh:

Та толкова за Библията и тайните съкровища, скрити в нея.

Ау, Вал еб* си цитата, който си пуснал за някакви си шест реда?!

----------------

добре де, ще го скъся... ;)

Бих предпочел да удължиш собственото си мнение, заслужава си да го чете човек...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

8 Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте.

9 Не вземайте нито злато, нито сребро, нито медна монета в пояса си, :huh:

Да не говорим за лимузината на "главния" православен на България и за часовника на ръката му . :shock11:

Има видео клип, за този човек и за тези стихове от БИБЛИЯТА, ама айде да не ви тормозя толкова. :wors:

------------------

Прав си, точно така е - църквата е превърната в блудница, обслужваща земните царе...

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.

7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.

8 Звярът, който си видял, беше, но го няма; обаче, скоро ще възлезе из бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създанието на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма, но пак ще дойде.

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Откровение, 17

Прав си, точно така е - църквата е превърната в блудница, обслужваща земните царе...

Аз нямам думи, нямаш си на представа колко апокрифи има и колко са били-незачетени и сега някои апокрифи, сега ги "обсъждат" и преди са ги незачитали а сега им обръщат внимание- тя не стига че БИБЛИЯТА Е ГОЛЯМА КНИГА , СЕГА АКО СЕДНА ДА ЧЕТА И ВСИЧКИ АПОКРИФИ, НЯМА ДА МИ СТИГНАТ ,СИГОРНО ДЕСИТИЛЕТИЯ... :eek:

Много изморително е-дълго- да се прочетат всички вселенски събори- аве тия нормални ли са? нещо което са гласува- така се избира ,да или не?! :nono:

Иисус Христос в Библията е споменат над 70 пъти, като човешкия син, и някъде към 10 пъти, като Б..я син, и това нещо се гласува,-дали е човешки или Б..и,

Да не говорим пък колко синове има Б.. според Библията и кои са първородните, :shock11:

Клипчето, което го гледах,беше много ;) смешно, православния глава, онзи с лумузината и часовника, нарича -католиците -еретици,

има и др. видове -

евангелисти-бягайте от тях- тия са "недобре" с музика и изценирани сцени- правят шоу, :huh:

имаше и протестанти .., едни другимо се плуят....

най-смешното и кратко нещо,което съм го чел,беше за вселенските събори, папата("безгрешен" в избора си и начина на упраление - представител на Иисус Христос :wors:

Редактирано от J0J0 (преглед на промените)

Аз нямам думи, нямаш си на представа колко апокрифи има и колко са били-незачетени и сега някои апокрифи, сега ги "обсъждат" и преди са ги незачитали а сега им обръщат внимание- тя не стига че БИБЛИЯТА Е ГОЛЯМА КНИГА , СЕГА АКО СЕДНА ДА ЧЕТА И ВСИЧКИ АПОКРИФИ, НЯМА ДА МИ СТИГНАТ ,СИГОРНО ДЕСИТИЛЕТИЯ... :eek:

Много изморително е-дълго- да се прочетат всички вселенски събори- аве тия нормални ли са? нещо което са гласува- така се избира ,да или не?! :eek:

Иисус Христос в Библията е споменат над 70 пъти, като човешкия син, и някъде към 10 пъти, като Б..я син, и това нещо се гласува,-дали е човешки или Б..и,

Да не говорим пък колко синове има Б.. според Библията и кои са първородните, :nono:

Клипчето, което го гледах,беше много :shock11: смешно, православния глава, онзи с лумузината и часовника, нарича -католиците -еретици,

има и др. видове -

евангелисти-бягайте от тях- тия са "недобре" с музика и изценирани сцени- правят шоу, :huh:

имаше и протестанти .., едни другимо се плуят....

най-смешното и кратко нещо,което съм го чел,беше за вселенските събори, папата("безгрешен" в избора си и начина на упраление - представител на Иисус Христос :wors:

---------------------

Ми така е, даже още по така...

И какво от това?

Прави ли всичко това Библията нонсенс?

Може ли християнство без Библия?

И без КОЯ Библия?

И изобщо що си блъскаме блъските по тия въпроси вече 2000 години? ;)

---------------------

И какво от това?

И без КОЯ Библия?

И изобщо що си блъскаме блъските по тия въпроси вече 2000 години? :nono:

Не ми се говори, обсъжда това- дълъг ще е разговора, чета за кръстоносците, за папата, и за други неща, чета ,чета , за да знам нещо като цялостно значение и да нямам грешна представа за това.

Тия кръстоносците се хвалят че за избили- май беше 20 000 магиоснични за единия поход, избиват ги, без да знат какво е магия и как се прави, как се предпазва от нея .

АВЕ ЧЕСТНО КАЗАНО, НЯМАМ ДУМИ, НЕ МИ СЕ ОБСЪЖДА, А ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ЧЕТА, ДОРИ В МОМЕНТА .

аве тия нормални ли са? нещо което са гласува- така се избира ,да или не?! :eek:

Да не говорим пък колко синове има Б.. според Библията и кои са първородните,

това най много ме "възмути" САМО НИ БАЛАМОСВАТ, КАКТО ИМ ОТЪРВА НА ТЯХ.

9 Не вземайте нито злато, нито сребро, нито медна монета в пояса си, :huh:

Да не говорим за лимузината на "главния" православен на България и за часовника на ръката му . :shock11:

Има видео клип, за този човек и за тези стихове от БИБЛИЯТА, ама айде да не ви тормозя толкова. :wors:

Редактирано от J0J0 (преглед на промените)

---------------------

И какво от това?

И без КОЯ Библия?

И изобщо що си блъскаме блъските по тия въпроси вече 2000 години? :wors:

Може ли човечеството без Християнство(всъщност без каквато и да е религия)?

Щото през онези времена тези които са имали време да мислят са имали наистина много време за това и е нямало толкова отвличащи вниманието фактори като интернета и електронните медии...

Ние пък я караме по инерция...Робска народна психика, нарочно обработвана в тази посока от управляващите(т.е.)богатите в комбина с духовенствата на различните религии...

Щото през онези времена тези които са имали време да мислят са имали наистина много време за това и е нямало толкова отвличащи вниманието фактори като интернета и електронните медии...

Ние пък я караме по инерция...Робска народна психика, нарочно обработвана в тази посока от управляващите(т.е.)богатите в комбина с духовенствата на различните религии...

---------------------------------

Сложни въпроси, при това само всеки сам може да си отговори - според собственото си дълбинно усещане.

На някои са им нужни богове - и ги създават.

На други власт - и се свързват с боговете.

На трети вяра - и отиват при боговете и техните посредници.

Четвърти стоят отстрани и се хилят.

---------------------------------

И само Бог всемилостиво и търпеливо обгръща с безлична Любов чадата си...

:wors:

• Автор

А може ли човек без очите си.

Държа да е ясно, че "вяра" не е мръсна дума. Неприятно ми е пренебрежението и от хора с имунитет, само защото имат различни убеждения. Постове могат да бъдат трити, но съзнанието едва ли. Едни вярват в християнският бог, други в Буда, трети, че няма богове. Всеки един вярва, не знае, а тъкмо вярва, защото не може да докаже убежденията си. Човек прави своя избор в какво да вярва, според това какви нужди има и в крайна сметка какво носи вътрешният му мир.

Останалото е...

Та така и Библията. Изпитанието е да я прочетеш, но по правилният начин. Ако успееш, значи си достоен за някакви качества. То си е субективно, за някой и съвестта и хуманността са недостатъци, та пак си е въпрос на вкус. И т.н.

По правилния начин... но като не знаеш кой е той? Религията е извзела това право всеки сам да разбира прочетеното и е дала препоръчителни тълкувания едва ли не за всяка дума от Библията. Не казвам, че не са правилни, но...

право на всеки човек е сам и по собствен усет да се научи да живее. Не под строй. Не със забрани. Не под авторитарното ръководство на друг човек.

Самата Библия има тази власт-да въздейства върху човека, да отключва неговото вътре и... нататък зависи от самия човек. Книгите на Библията съдържат достатъчно мъдрост и поучения.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.