Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Адът в различните религии

Featured Replies

Мда, точно това е ключовата дума - да си представим и ако. Аз в момента си представям много неща, които нямат нищо общо с реалността и какво би се случило ако Аспарух бе преминал Рейн, а не Дунав?!? Между другото средната продължителност на живота е към 71 години.

Много си в грешка, поради неправилна нагласа, липса на интерес и невежество.

Преди да се изказваш, че нещо не съществува и няма общо с реалността, малко се образовай и потърси инфо.

Има толкова много данни от дълбока древност до днес, особено последните два века... които никак не може да бъдат оборени.

Просто ние наистина никак не сме само тези тела и определено има души и живот след смъртта.

Не говоря за адове, защото това е сложно за изследване.

Запознай се малко с Танатология, съчиненията на Реймънд Муди и тези след него...

И после приказвай кое го има в реалността и кое не.

• Отговори 83
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само тук ли са?

Тук живееш 40-50 години... Да си представим, че никога повече не се родиш в тоя свят. След тоя свят ако душата ти живее 40 000 години още в кофти светове... Тогава тук ли ще ти е бил ада?

Не го приемам за ад, нито за рай. Приемам го такъв, какъвто е.

Не знам какво ми носи и следващия момент, а ти ме питаш за други светове...

Не мисля върху тези въпроси. Една илюзия по-малко :rolleyes:

Адът, раят и Божието царство са в мен и от мен зависи дали ще живея в покой, или ще се мятам между ада и рая.

Съжалявам ако те разочаровам, но за мен това е правилния начин.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Много си в грешка, поради неправилна нагласа, липса на интерес и невежество.

Преди да се изказваш, че нещо не съществува и няма общо с реалността, малко се образовай и потърси инфо.

Има толкова много данни от дълбока древност до днес, особено последните два века... които никак не може да бъдат оборени.

Просто ние наистина никак не сме само тези тела и определено има души и живот след смъртта.

Не говоря за адове, защото това е сложно за изследване.

Запознай се малко с Танатология, съчиненията на Реймънд Муди и тези след него...

И после приказвай кое го има в реалността и кое не.

Последната мода е смъртта на домашните любимци. Гледал съм го този доктор, в шоуто на Опра. В САЩ е пълно с такива доктори, които си живеят и печелят доста добре от такъв бизнес. Знам го от опит, защото съм живял там и съм се нагледал на такива шоумени по телевизията и радиото. На някой милионер му умира рибката и кучето и той си плаща за консултация при този доктор, който го утешава. Така че не препоръчвай "учени" като Муди взимащи по стотина долара за да ти кажат общи приказки.

Последната мода е смъртта на домашните любимци. Гледал съм го този доктор, в шоуто на Опра. В САЩ е пълно с такива доктори, които си живеят и печелят доста добре от такъв бизнес. Знам го от опит, защото съм живял там и съм се нагледал на такива шоумени по телевизията и радиото. На някой милионер му умира рибката и кучето и той си плаща за консултация при този доктор, който го утешава. Така че не препоръчвай "учени" като Муди взимащи по стотина долара за да ти кажат общи приказки.

Хахах

Ужас.

Наведе ме на размисъл за психическия цензор към дълбоките истини и явно не случайно в библията са написали, че някои няма да повярват, ако ще и мъртъв да възкръсне пред тях и да разправя какво е там.

Много си в грешка, но е безсмислено да се хабя да ти обяснявам. Съквартиранта ми и баща ми са същитекато тебе.

Муди е покойник, не знам дали него си гледал в шоуто на опра, но той е бил един доктор, който е записвал разказите на хора, които са били в преживяване на раницата на смъртта. След него научната общност вече гледа сериозно на тези въпроси и се водят много дискусии по темата. Има и много такива доктори като него, наскоро в 30 английски болници им бяха разпоредили да записват тези спомени на хората от оня свят. Всъщност въпросният "оня свят" е съвсем близо, навсякъде около нас и всяка нощ сме там...

... но явно правилата на играта в тоя свят е да не се знае това, вероятно с цел някакво изпитание. И за това голяма част от хората имат такъв мощен психичен цензор за тези неща и за всякакви доказателства по темата.

http://duhovno-razvitie.com/granitsata.htm

Редактирано от braksi (преглед на промените)

Въпросът за това дали съзнанието може да съществува след физическата смърт е открит, но мнозинството биолози и изследователи по невронауки отговарят отрицателно на този етап. Те може и да грешат, разбира се. За пълнота ще изложа накратко научните обяснения. Фармакологичното обяснение посочва, липса NDE при упойка. 67% от тези,които се опитват да се самоубият чрез свръхдоза и изпадат в клинична смърт нямат спомени от гранични състояния. Физиологичните и неврологичните обяснения на панорамата на живота са свързани с нервни удари в теменния лоб, недостиг на кислород в мозъка или образуването на CO2. NDE е било обяснявано и като подобно на халюцинациите при сензорна изолация и липса на кинестетични усещания, но това не обяснява виждането на сцени от реанимацията.

Но това, че все още няма пълно обяснение не означава, че никога няма да бъде открито или че трябва да вярваме на бабини деветини ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Въпросът за това дали съзнанието може да съществува след физическата смърт е открит, но мнозинството биолози и изследователи по невронауки отговарят отрицателно на този етап. Те може и да грешат, разбира се. За пълнота ще изложа накратко научните обяснения. Фармакологичното обяснение посочва, липса NDE при упойка. 67% от тези,които се опитват да се самоубият чрез свръхдоза и изпадат в клинична смърт нямат спомени от гранични състояния. Физиологичните и неврологичните обяснения на панорамата на живота са свързани с нервни удари в теменния лоб, недостиг на кислород в мозъка или образуването на CO2. NDE е било обяснявано и като подобно на халюцинациите при сензорна изолация и липса на кинестетични усещания, но това не обяснява виждането на сцени от реанимацията.

Но това, че все още няма пълно обяснение не означава, че никога няма да бъде открито или че трябва да вярваме на бабини деветини :speak:

Тези атеистични глупости точно много добре са оборени от Реймънд Муди още.

обяснения за преживяването близко до смъртта

Но гробовно мислещите са си гробовно мислещи, не може да им светне и трябва да пишат изродщини. Аз не мога да си представя колко голям изрод трябва да си да измисляш изродски доводи фантастични и да отричаш фактите.

Не си спомняме и сънищата, но същите тези прехвалени учени - идиоти не спорят, че сънуваме, макар и да не сме си ги спомнили. Защо, по дяволите, спорят, че излизаме от тялото си, макар и не винаги да не си го спомняме. Баси дебилите. Разбирам да спориш на маса, но залагайки научната си титла да говориш за неща, за които нямаш право да говориш... баси изродското... и глупаците да ти вярват, защото вярват само на шибани зубари, добили научни титли...

Освен това биолозите не се занимават с въпросите на живота след смъртта, това не е предмет на тяхната наука. Това е опитност извън физическото тяло, а те се занимават със тялото само и то не със смъртта.

2. Физиологични обяснения

физиологията е клон на биологията, занимаващ се с фун­кциите на клетките, органите и целите тела на живи­те същества и с вътрешните връзки между тези функ­ции, физиологичното обяснение на преживяванията на прага на смъртта, което често са ми предлагали, гласи, че при клинична смърт и при някои други тежки физи­чески състояния спира притокът на кислород към мозъ­ка и описаните явления навярно представляват нещо ка­то последно компенсиращо издихание на умиращия мозък. Главната грешка на тази хипотеза е следната: както лес­но можете да забележите от прегледа на смъртните пре­живявания, описани no-горе, много от преживяванията на прага на смъртта са станали; преди да е настъпил такъв физиологичен стрес. Всъщност в някои от случаите въобще не е имало никакви телесни наранявания по време на преживяването. И все пак всеки отделен елемент от разказите, който се появява в случаите на тежки нара­нявания, може да бъде открит и в други случаи, при кои­то няма нараняване.

3. Неврологични обяснения

Неврологията е медицинска специалност, занимаваща се с причините, диагностицирането и лечението на бо­лести на нервната система (т.е. на централния мозък, гръбначния мозък и нервите). При някои неврологични със­тояния се срещат явления, подобни на описваните от хора, които едва не са умрели. Ето защо някои биха мог­ли да предложат неврологични обяснения на преживяванията на прага на смъртта, имайки предвид предполага­еми неизправни функции на нервната система на умира­щия. Нека разгледаме неврологичните аналогии на две от по-поразителните смъртни преживявания мигновения „преглед" на събитията от живота на умиращия и на­пускането на тялото.

Пациент от неврологичното отделение на една болни­ца ми описа особена форма на заболяване след апоплектичен удар, при което виждал мигновени картини на съби­тия от по-раншния си живот:

Първия път, когато това ми се случи, аз гледах един мой приятел, който седеше в другия край на стаята. Дясната половина на лицето му някак си се изкриви. Изведнъж в съзнанието ми се натрапиха сцени от ми­налото ми. Изглеждаха точно така, както когато се бяха случили наистина — ярки, цветни и триизмерни. Повдигаше ми се и бях толкова изплашен, че се опи­тах да премахна тези образи. Оттогава съм имал много такива пристъпи и се научих просто да ги оставям са­ми да изчезнат. Най-близкото подобие на това явление,

за което се сещам, са филмите по Нова година. Сцени на събитията, които са се случили през същата годи­на, мигновено се появяват на екрана и докато да успе­еш да се замислиш за тях, изчезват. Така става и при тези пристъпи. Виждам нещо и си казвам: „О, това си го спомням". Опитвам се да го запазя в съзнанието си, но преди да успея, се появява друго.

Това са образи на неща, които наистина са се случи­ли. Няма изменения. Но когато всичко свърши, много ми е трудно да си спомня какво съм видял. Понякога се появяват едни и същи образи, друг път — не. Кога­то се появят, си спомням: „О, тези същите съм ги виждал и по-рано", но когато всичко свърши, почти е невъзможно да си ги спомня. Като че ли това не са осо­бено важни събития от живота ми. Всъщност нито едно от тях не е важно. Всичките изглеждат много банални. Не се явяват в някакъв ред, дори не по реда, по който са се случили в живота ми. Просто идват безразборно.

Когато образите се появят, аз продължавам да виждам какво става наоколо, но вниманието ми е отсла­бено. Като че ли половината ми мозък е зает с образи­те, а другата половина — с онова, което върша в мо­мента. Хората, които са ме виждали по време на прис­тъп, казват, че трае само около минута, но на мен ми се струва, че трае цяла вечност.

Има някои явни прилики между тези пристъпи, които несъмнено се причиняват от някаква точка на дразнение в мозъка, и панорамните спомени, за които съобщават част от моите обекти на прага на смъртта. Например пристъпите на този човек приемат формата на визуал­ни картини, невероятно ярки и на практика триизмер­ни. Нещо повече — образите сякаш просто идват при не­го, без да прави никакви усилия. Той също така съобщава,

че образите идват много бързо, и набляга на изкривява­нето на усещането си за време, свързано с пристъпа.

От друга страна, има и категорични разлики. За разли­ка от образите при преживяванията на прага на смърт­та, образите от спомените не се появяват по реда, по който са се случили в живота му, нито пък ги вижда всич­ките едновременно в една обединяваща визия. Те не са върхови точки или важни събития от живота му; той подчертава, че са банални. Те като че ли не са му предс­тавени с някаква цел да бъде съден или превъзпитан. До­като мнозина от обектите с преживявания на прага на смъртта отбелязват, че след „прегледа" с много по-го­ляма яснота и с много повече подробности си спомнят събитията от живота си, отколкото преди, този човек твърди, че след пристъпа не може да си спомни какви са били конкретните образи.

Преживяванията извън тялото имат своя неврологи­чен аналог в така наречените „автоскопични (себевключващи) халюцинации", тема на отличната статия на д-р Н. Лукианович, поместена в медицинското списание „Архи­ви на неврологията и психиатрията". При тези стран­ни видения обектът вижда собствената си проекция в зрителното си поле. Странният „двойник" имитира израженията на лицето и други телесни движения на ори­гинала, който е напълно слисан и объркан, когато нена­дейно види собствения си образ на известно разстояние, обикновено точно пред себе си.

Преживяването несъмнено е донякъде аналогично на ви­денията извън тялото, описани по-рано, но разликите зна­чително превъзхождат по брой приликите. Автоскопичните фантоми винаги се възприемат като живи — поня­кога обектът ги смята за по-живи и по-осъзнати от се­бе си, докато при преживяванията извън тялото само­то тяло изглежда безжизнено, просто една обвивка. Автоскопичният обект може да „чува" как неговият двойник му говори, дава му нареждания, дразни го и т.н. До­като при преживяванията извън тялото човекът вижда цялото си тяло (освен ако то не е отчасти покрито или скрито по някакъв друг начин), автоскопичният двойник много по-често се вижда от гърдите или от шията на­горе.

Всъщност автоскопичните копия имат много повече общи черти с онова, което нарекох „духовно тяло", от­колкото с материалното тяло, което вижда един уми­ращ. Автоскопичните двойници, макар че понякога са цветни, много по-често са описвани като тънички, проз­рачни и безцветни. Обектът всъщност може да види как неговият образ преминава през врати или през матери­ални препятствия, явно без всякакво затруднение.

Представям ви един разказ за явна автоскопична халюцинация, която ми беше описана. Уникална е с това, че в нея участват двама души едновременно.

Около две години преди да се оженя, в една лятна нощ към единайсет часа, возех бъдещата си съпруга със спортния си автомобил кабриолет. Паркирах колата на слабо осветената улица пред къщата й и двамата се изненадахме, когато погледнахме нагоре едновремен­но и видяхме огромни изображения на нас самите от кръста нагоре, седнали едно до друго в клоните на го­лемите дървета, надвиснали над улицата на около 30 метра точно пред нас. Изображенията бяха тъмни, почти като силуети, през тях въобще не се виждаше и те представляваха съвсем точни наши копия. И два­мата с лекота ги разпознахме. Те се движеха, но не ими­тираха нашите движения, тъй като ние просто сто­яхме неподвижно и ги наблюдавахме. Правеха неща от този род: моето изображение взе една книга и показа нещо в нея на изображението на моята съпруга, а тя се наведе, за да види по-добре нещо в книгата.

Докато седяхме там, аз за известно време описвах сцената — казвах на жена ми какво виждам, че правят изображенията, и тя виждаше точно същото, което й описвах. После си сменяхме ролите. Тя ми разказва­ше какво правят те и то беше същото, което аз виждах.

Седяхме дълго там — поне в продължение на трий­сет минути, наблюдавахме това и говорехме за него. Предполагам, че можехме да го правим до края на нощ­та. Но жена ми трябваше да се прибере, тъй че най-накрая просто двамата се изкачихме нагоре по стъпа­лата до къщата й на склона на хълма. Върнах се долу и отново видях изображенията, а когато потеглях с ко­лата, те Все още си бяха там.

Няма начин да е било някакво отражение в странич­ното огледало, защото гюрукът на колата беше свален и ние гледахме през цялото време много нагоре над ог­ледалото. Никой от нас не пиеше — и Все още е така, — а това се случи около три години преди да сме чува­ли каквото и да е било за ЛСД или за подобни нарко­тици. Не бяхме и изморени, макар че беше сравнител­но късно, не спяхме и не сме сънували всичко това. Бях­ме много будни, нащрек, слисани и развълнувани, дока­то наблюдавахме образите и разговаряхме за тях.

Приемаме, че автоскопичните халюцинации в някои от­ношения много приличат на явленията извън тялото, свързвани с преживяванията на прага на смъртта. Но все пак, дори да се съсредоточим върху всички прилики и да пренебрегнем напълно разликите, съществуването на ав­тоскопичните халюцинации няма да ни даде обяснение за появата на преживявания извън тялото. Поради проста­та причина, че не съществува никакво обяснение и на ав­тоскопичните халюцинации. Различни невролози и психи­атри предлагат противоречиви обяснения, но те все още

са спорни и няма нито една общоприета теория. Така че да се опитаме да обясним всички приживявания извън тя­лото като автоскопични халюцинации означава да заме­ним смайването с енигма.

И най-накрая — съществува още една особеност, що се отнася до неврологичното обяснение на преживявани­ята на прага на смъртта. Само в един случай аз открих обект с остатъчно неврологично заболяване, произтича­що от близката среща със смъртта. Това беше лека час­тична парализа на малка група мускули от едната стра­на на тялото. Макар често да съм задавал въпроса за на­личието на остатъчни нарушения, това е единствени­ят случай на неврологично увреждане след близка среща със смъртта, който открих.

За пълнота ще изложа накратко научните обяснения. Фармакологичното обяснение посочва, липса NDE при упойка. 67% от тези,които се опитват да се самоубият чрез свръхдоза и изпадат в клинична смърт нямат спомени от гранични състояния.

Оффф, тая тотална глупост и гнусна лъжа при първото четене я бях пропуснал!

В Пирогов всеки ден хора под упойка разказват как скитат в други светове, но когато упойката ги пусне, не си спомнят нищо.

Отиди и питай, мен ми са го разказвали сестри от Пирогов.

Под влияние на наркотици е най-лесно да има човек преживяване на границата на смъртта.

Психиатърът професор Рик Страсман до скоро правеше опити с ДМТ и е написал прекрасна книга ДМТ - МОЛЕКУЛАТА НА ДУХА.

braksi Пич - много си зле. Това че вярваш в глупости(ако действително ги вярваш, ма той и Азис първо само се правеше на хомо...), но моля те не ни ги насаждай толкова подробно, особено в комбинация с наркотици. Знаеш предполагам, в колко секти това е реалният бизнес на отчетата, които ги водят. Членовете на сектите се довеждат до буквално безволево състояние и им се налага да правят дарения в полза на ...какво, път към рая или ада постлан с "добри" намерения. Тези теоистични глупости точно много добре си ги оборваш сам като изявяваш престъпни деяния по пътя към това да стигнеш до състояние да си представяш един свестен човек като изрод.

А! И-и-и доктор Лектър като ме напсувате в следващият си пост, пак ще спите на светло, няма да гася осветлението на клетката...

Но гробовно мислещите са си гробовно мислещи, не може да им светне и трябва да пишат изродщини. Аз не мога да си представя колко голям изрод трябва да си да измисляш изродски доводи фантастични и да отричаш фактите.

Не си спомняме и сънищата, но същите тези прехвалени учени - идиоти не спорят, че сънуваме, макар и да не сме си ги спомнили. Защо, по дяволите, спорят, че излизаме от тялото си, макар и не винаги да не си го спомняме. Баси дебилите. Разбирам да спориш на маса, но залагайки научната си титла да говориш за неща, за които нямаш право да говориш... баси изродското... и глупаците да ти вярват, защото вярват само на шибани зубари, добили научни титли...

Бракси, по начало не разговарям с някой, който счита, че тези, които не споделят неговите възгледи са дебили, шибани глупаци и изроди. Само да те питам, след като си толкова убеден, че има живот след смъртта защо толкова се впрягаш, когато някой го поставя под съмнение? Впрочем никой не отрича състоянията близки до смъртта, а само някои техни наивни интерпретации. И като си започнал да ни препоръчваш да експериментираме с ДМТ, можеш да продължиш с морфин, кокаин, анфетамини,екстази, марихуана, ЛСД, пейот и т.н. Както и да ни насочиш към гуруто в тази област Тимъти Лиъри, когото шибаните зубари, добили научни титли не са оценили като му присъдят някоя Нобелова награда напр.

braksi, споко, недей с лошото :ph34r: И аз доста години търсех обяснение на света, на себе си, на своя път и на този на човечеството в науката. Другото бях убеден, че е суеверие и манипулация. И то наистина е така. Но има и други хоризонти, когато му дойде времето - те бавно променят света и срутват абаносовите кули... ------------------ Цялата западна езотерика твърди, че в състояние на сън извършваме астрални пътешествия с част от телесната си система. Хиляди опитности са описани в хиляди книги, приведени са точни описания на места и явления, които не могат по друг начин да бъдат направени и т.н. Но за това е безмислено да се спори - умът ни е калпав, работи само с факти, които кореспондират с моментното ни разбиране /то пък е груб и крехък модел на това, което величаем като "обективна действинтелност"/. Нека с уважение да приемем и мненията на приятелите, които са научно/ортодоксално ментално ориентирани :ph34r:

Цялата западна езотерика твърди

Kaкто и източна... Според мен е важно да правим разлика между класически текстове като Йога Сутра на Патанджали напр. или съответните им западни аналози, в които са описани и обяснени подобни явления, и ню-ейдж, нали?

Kaкто и източна... Според мен е важно да правим разлика между класически текстове като Йога Сутра на Патанджали напр. или съответните им западни аналози, в които са описани и обяснени подобни явления, и ню-ейдж, нали?

------------------

Съгласен!

Ню - ейдж е помия, получена от наукообразни отпадъци + "светена вода", произведена от врачки, гадатели, контактьори, радиоестезисти и друга подобна алчна за пари безморална паплач. И си е вид търговия...

Бракси, по начало не разговарям с някой, който счита, че тези, които не споделят неговите възгледи са дебили, шибани глупаци и изроди.

Все пак да вметна, че цветистите ми изрази не бяха по адрес конкретно на някой пишещ тук... а по-скоро емоционална реакция...

Мисля, че подобна емоционална реакция е оправдана, а хората, които подклаждат гробовния и песимистичен възглед за живота, учение за тотална случайност и абсолютна безсмисленост, за вечно изгасване в гроба и разложение...

... тези хора, които са идеолози на подобна вяра, от своите катедри и научни позиции подклаждат у народа вярата в гроба, вярата в смъртта и вечното угасване, вярата в безсмислието на живота...

Такива хора заслужават затвор даже според мене. Понеже когато едно детенце загуби родителите си или сестра си или приятелите си... И когато някой му каже "Спокойно, мило дете, вие отново ще бъдете заедно, защото те са на Небето и ние всички ще отидем там"... А когато после то чуе от другите студените гробовни учения "Всичко свършва, заравят те, разлагаш се, изчезваш. Ти никога няма да срещнеш покойните си родители, те са мъртви. Ти никога няма да видиш мъртвата си сестра, момченце, тя се разложи в гроба и изезна завинаги. Между другото тоя свят е напълно безсмислен, детенце. Гроб, тъмнина, край, това е."

Тези хора, които разпространяват тази вяра, тези хора казват точно това на всички скърбящи и страдащи. Тези хора заслужават затвор.

Уви, няма я в днешно време Светата Инквизиция.

Уви, няма я в днешно време Светата Инквизиция.

Няма по-страшна инквизиция от тази, която сами си налагаме, Бракси.

Някои хора са доведени до състояние цял живот да вярват в "дядо Коледа", а тези които печелят от това надават страшен вой("емоционална реакция"), когато им бръкнем в бизнеса, като изричаме истината...

Понеже когато едно детенце загуби родителите си или сестра си или приятелите си...

Не бива да сме като деца Бракси. Впрочем, за някои твой възгледи Светата Инквизиция би те пратила на кладата :)

Не бива да сме като деца Бракси. Впрочем, за някои твой възгледи Светата Инквизиция би те пратила на кладата ;)

Естествено, биха ме поизпекли :brick wall: Ама преди това щяха да пекът много други хаха

Та сериозно, ти като спориш и там другите атеистични фенове, нещо аджеба чели ли сте сериозно по въпроса за доказателства за живота след смъртта? Не от атеистични умове, а от хора, които са уверени в съществуването му и двата инфо по въпроса.

Или се изказвате за ядрената физика от позицията на 2-рокласници, учещи умножението?

Понеже викаш, не бивало като децата да сме.

Естествено, биха ме поизпекли ;) Ама преди това щяха да пекът много други хаха

Та сериозно, ти като спориш и там другите атеистични фенове, нещо аджеба чели ли сте сериозно по въпроса за доказателства за живота след смъртта? Не от атеистични умове, а от хора, които са уверени в съществуването му и двата инфо по въпроса.

Или се изказвате за ядрената физика от позицията на 2-рокласници, учещи умножението?

Понеже викаш, не бивало като децата да сме.

-----------------------

Доказателства за живот след смърта е абсурд, нонсенс.

Как да има живот след края му /смъртта/?

И какви доказателства може да има, след като става въпрос за вярвания, а не за интелектуално знание?

:brick wall:

-----------------------

Доказателства за живот след смърта е абсурд, нонсенс.

Как да има живот след края му /смъртта/?

И какви доказателства може да има, след като става въпрос за вярвания, а не за интелектуално знание?

:)

Защо пък вярвания?

Ако ние с тебе довечера излезем като Робърт Монро в астрална проекция, отидем и говорим с покойната баба на скепсис, която ни каже това и онова и после се окаже вярно. Хем двамата едно и също сме разбрали, хем има проверки... а пък ние виждаме тялото си от страни преди да отидем лафим с баба му, виждаме колко е реално, усещаме и т.н. виждаме че това наистина е така и го преживяваме...То това вече не е вярване, това е опит.

А проверената информация, кяото се е оказа вярна - това е доказателство.

Не е ли така?

Защо пък вярвания?

Ако ние с тебе довечера излезем като Робърт Монро в астрална проекция, отидем и говорим с покойната баба на скепсис, която ни каже това и онова и после се окаже вярно. Хем двамата едно и също сме разбрали, хем има проверки... а пък ние виждаме тялото си от страни преди да отидем лафим с баба му, виждаме колко е реално, усещаме и т.н. виждаме че това наистина е така и го преживяваме...То това вече не е вярване, това е опит.

Не е ли така?

----------------------

Не уточних една подробност, че Азът и съзнанието угасват след Втората смърт - окончателното разпадане на менталното тяло. Това става доста след Първата смърт - разпадането на физическото тяло и част от етерното. Но все пак става и е безвъзвратна.

Защо пък вярвания?

Не е ли така?

Ми хайде излизай де, кво чакаш кат` си пристанала вярна моме на брат Монро следвай го буквално....Ма глей д` не си изтървеш нишката и да се не случи да не се върнеш! Нач някъф си Роби Фууурриииията писал че си бил излазял,... Опа-а на Скепсис баба му те чака с астралната точилка да ти опердаши проекцията :P

----------------------

Не уточних една подробност, че Азът и съзнанието угасват след Втората смърт - окончателното разпадане на менталното тяло. Това става доста след Първата смърт - разпадането на физическото тяло и част от етерното. Но все пак става и е безвъзвратна.

Оо, ти си бил прихванал коцепция. Трябва да се провери, така и аз мога да измисля концепция.

Впрочем Ориген ако ти попадне да го прочетеш, много му е готина концепцията и аз май съм повлиян най-вече от него.

Само че тея концепции хубаво ако може да се проверяват.

Ми хайде излизай де, кво чакаш кат` си пристанала вярна моме на брат Монро следвай го буквално....Ма глей д` не си изтървеш нишката и да се не случи да не се върнеш! Нач някъф си Роби Фууурриииията писал че си бил излазял,... Опа-а на Скепсис баба му те чака с астралната точилка да ти опердаши проекцията :beat:

Не е само брат Монро, споменах го кат най-известен. Има и много други братя и сестрици, сподобили се с честта да щъкат на лево - на десно, а аз познавам и разни, които разправят, че го правят, като една и доказателство беше дала, описвайки дома на мой приятел и какво има във шкафовете.

Жалко, че скитника (вероятно между звездите като от роана на Джек Лондон) не ще да пусне регистрациите и писането във форума за излизане от тялото - излизане от тялото

:bedtime2:

wow За триене или поне да се остави в един екземпляр?!?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Оо, ти си бил прихванал коцепция. Трябва да се провери, така и аз мога да измисля концепция.

Впрочем Ориген ако ти попадне да го прочетеш, много му е готина концепцията и аз май съм повлиян най-вече от него.

--------------------

Е, попрочитам по нещо от време на време у вестниците, ма ни моа мноо - мноо да ги разбера тиа пущини...а ако нещо запомна - тук ви го обесневам :bedtime2:

Не е само брат Монро, споменах го кат най-известен. Има и много други братя и сестрици, сподобили се с честта да щъкат на лево - на десно, а аз познавам и разни, които разправят, че го правят, като една и доказателство беше дала, описвайки дома на мой приятел и какво има във шкафовете.

Жалко, че скитника (вероятно между звездите като от роана на Джек Лондон) не ще да пусне регистрациите и писането във форума за излизане от тялото - излизане от тялото

http-~~-//il.youtube.com/watch?v=ul0kovr1WtY

Опа-а на Скепсис баба му те чака с астралната точилка да ти опердаши проекцията :beat:

А иначе Валентинус го каза ясно: доказателствата за задгробния живот са оксиморон като "жив мъртвец", да речем. Трябва да правим разлика между доказателства и лични свидетелства.

:) Спокоен съм, че неговото наследство е в добри ръце. Превода на Руфин ли ползваш или си открил този на Иероним?

ПП Всъщност проверих и се оказа, че съм сбъркал и имало емпирично проверими доказателства за живота след смъртта! Ето едно от тях:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.