Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете ми да избера подходяща компютърна конфигурация до 1000 лева

Featured Replies

Здрасти пичове.Спомням си когато си купих първия компютър... Минаха години и дойде време за нов,но аз вече не съм толкова запознат с цените и офертите.Затова ви моля да ми помогнете като ми дадете съвет,дали следната конфигурация си струва

MB:iG41 Express mATX, s775

Processor : Pentium Dual-Core E5400

Memory 2x DDR2 1 GB

HDD: HDD 320GB SATA

DVD +RW

VGA:integrated (shit ;) )

Monitor : LED ACER 18.5 inch

ЦЕНА: 969 лева

Напоследък разглеждам оферти на МУЛТИРАМА,обаче немога да се спра на нищо.Компютърът ще служи за почти всичко - програми за аудио боработка,видео обработка,интернет радио и игри (желателно е по-новички да стартирам).Знам,че с тая вградена видео карта няма да мога.Затова моля насочете ме към оферта на МУЛТИРАМА,защото поне тя е национална верига.

БЛАГОДАЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Редактирано от sasho_beast (преглед на промените)

Ами с това видео за видео обработка и този процесор...не знам на къде си тръгнал....Значи аз не мога да ти кажа най-добрата конфигурация, но ето ти една тема която може да помогне: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=159877&st=0&p=1759514&fromsearch=1&#entry1759514

Здрасти пичове.Спомням си когато си купих първия компютър... Минаха години и дойде време за нов,но аз вече не съм толкова запознат с цените и офертите.Затова ви моля да ми помогнете като ми дадете съвет,дали следната конфигурация си струва

MB:iG41 Express mATX, s775

VGA:integrated (shit :lol6: )

Monitor : LED ACER 18.5 inch

ЦЕНА: 969 лева

Напоследък разглеждам оферти на МУЛТИРАМА,обаче немога да се спра на нищо.Компютърът ще служи за почти всичко - програми за аудио боработка,видео обработка,интернет радио и игри (желателно е по-новички да стартирам).Знам,че с тая вградена видео карта няма да мога.Затова моля насочете ме към оферта на МУЛТИРАМА,защото поне тя е национална верига.

БЛАГОДАЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Божке ми това е комп от преди почти 2 години, толкова ли се е застоял в МултиДрама, ми то аз в един от предишните си постове в друга тема бях казал че са бакалия, ма един профил си ги беше заплюл като компютърна фирма - хи-хи. Оферти на сбирщайн с такива дърти и (нискокласни някои, ако не и всички) чаркове на висока цена можеш да видиш и в други бакалии, чийто имана почват примерно с Техно.......

П.П. Малий дисплея е TN ама с LED подветка, лол:biggrin:

Стига с тази Мултирама за 1000 лева ще ти предложат много по добра конфигурация!

Е. чак много по-добра няма да е, щото човека явно иска да е цял компютър заедно с монитор и прочие, но все си мисля че може нещо по-добро да се намести в сумата...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

С леко превишение от около 70-80 лева - цените са от мост и жар, с приличен за скромен бюджет монитор, срам ме да дам 18 инча в днешно време, след време може и някоя външна видео картичка да се сложи:

Наименование Цена US $

Дънна платка ASROCK 880G EXTREME3 /AMD880G 118,00

Процесор ATHLON II X4 635 /BOX 115,00

Памет 2 x 2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON 115,00

Твърд диск 640GB WD Caviar® Black™, SATA 6Gb, 7200rpm, 64MB, 5г 70,00

ДВД LG GH22LS50 DVD RW LS SATA BK 25,00

Кутия FOXCONN 3GTLA-143/420W PFC 49,00

Монитор 22 WIDE LG W2240S-PN/FULL HD 162,00

Цена без ДДС: 654,00

Цена с ДДС: 784,80

Цена в лева с ДДС: 1153,66

С леко превишение от около 70-80 лева - цените са от мост и жар, с приличен за скромен бюджет монитор, срам ме да дам 18 инча в днешно време, след време може и някоя външна видео картичка да се сложи:

Наименование Цена US $

Дънна платка ASROCK 880G EXTREME3 /AMD880G 118,00

Процесор ATHLON II X4 635 /BOX 115,00

Памет 2 x 2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON 115,00

Твърд диск 640GB WD Caviar® Black™, SATA 6Gb, 7200rpm, 64MB, 5г 70,00

ДВД LG GH22LS50 DVD RW LS SATA BK 25,00

Кутия FOXCONN 3GTLA-143/420W PFC 49,00

Монитор 22 WIDE LG W2240S-PN/FULL HD 162,00

Цена без ДДС: 654,00

Цена с ДДС: 784,80

Цена в лева с ДДС: 1153,66

Само един плюс, щото форума не дава повече :speak:.

Видеото пак е вградено, но е мнооого напред с материала, спрямо това в G41, пък и както майстора казва, може да се добави и дискретна карта след време.

• Автор

Офертата,която съм написал не е от МУЛТИРАМА :) .Предложиха ми я от друга фирма и ще запазя името в тайна.Просто исках да видя дали си струва цената.Но все пак офертата дето ми предлагате надвишава със 150 лева бюджета,а и като добавим и нова външна видео карта става сложно.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539981

Вижте тази оферта на JAR.Мислите ли че става ?Между другото явно монитор ще си търся отделно.

Офертата,която съм написал не е от МУЛТИРАМА :) .Предложиха ми я от друга фирма и ще запазя името в тайна.Просто исках да видя дали си струва цената.Но все пак офертата дето ми предлагате надвишава със 150 лева бюджета,а и като добавим и нова външна видео карта става сложно.

За да вървят добре новите игри, трябва да е добре построена конфигурацията като цяло, тоест да има прилично количество и бърза памет съвременен процесор и прочие. Вграденото видео в дъното, предложено от Василев, е с пъти по-добро от това в компа от първият пост, същото се отнася и за всички останали компоненти, така също и монитора, който не е нещо което всеки ден ще се ъпгрейдва. Изключая игрите, всичко останало ще върви сравнително добре, а дискретна видеокарта може да се добави по-късно когато се отвори финансова възможност за това. Впрочем ако се порастърсиш в различни сайтове може да намериш съответните компоненти и на по-добри цени, а ако имаш фирма, твоя, на родителите ти, на роднина или добър приятел може компонентите да се закупят без ДДС, което автоматично сваля цената под 1000лв.

Впрочем компютъра, който си посочил в началото е доста ограничен от към възможности за бъдещ ъпгрейд предвид платформата, която Интел изостави преди около година.

Не взимай готов компютър!

Офертата от джар е доста лоша, с това видео 54** не можеш да очакваш нищо. Има 3 гб рам /най - вероятно 3*1гб/ т.е. никакъв двуканален режим. Също така дъното е с ддр2 памет и АМ2 сокет. А процеса който са сложили е за АМ3.... Няма да се оползотвори напълно. Захранването е боклук. Не си я купувай тая система - ще сгрешиш много. Като добавим, че ДДР3 вече е стандарт.

Конфигурацията, която kmvasilev е дал е много хубава. Вграденото видео е сравнително хубаво, а можеш и да го овърклокнеш.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

• Автор

Пичове не съм от голям град,което автоматично изключва да си намирам отделни части и да си го построя сам(за жалост).И друго аз мога да го поддържам от към софтуер,но за хардуер ми трябва гаранция,с която друг да се занимава,а не да тичам по отделни фирми.

Пичове не съм от голям град,което автоматично изключва да си намирам отделни части и да си го построя сам(за жалост).И друго аз мога да го поддържам от към софтуер,но за хардуер ми трябва гаранция,с която друг да се занимава,а не да тичам по отделни фирми.

Това да не те плаши... Вземаш си гаранция на отделните части... Ако държиш всичко да е от едно място най-доброто е да вземеш предложената ти система и да я представиш на наличните в твоя град магазини, за да видиш какви цени ще ти предложат... Можеш дори да смъкнеш малко от цената като вземеш 500GB хард и 630 процесор вместо 940 хард и 635 процесор... Разликите няма да са големи, но биха помогнали в малко спадане на цената... Дори и от едно място да го купиш пак е по-добре да си вземеш гаранция за отделните части не за цялата машина, щото всеки чарк има различна гаранция и ако вземеш за цялата машина ще ти приравнят гаранцията с тази на най-калпавия компонент - именно година и положина или две, като някои неща принципно имат 3 години гаранция...

Ако не искаш да поръчваш по интернет можеш да поръчаш от дилъра на мост в твоя град. Така като гледам си от Сандански - от тук избираш твоя град и ще видиш 3-те фирми дилъри на мост в Сандански. :) Би трябвало цените при тях да са като цените на мост по 4-та колонка, което ще е по-скъпо от Sky, но ще купуваш директно на място.

ще ти приравнят гаранцията с тази на най-калпавия компонент - именно година и положина или две, като някои неща принципно имат 3 години гаранция...

Психо тук не съм съгласен с теб. Би трябвало просто да има гаранция на целия компютър примерно 1 година ( съответно да има лепенка ), след което остатъчна гаранция на някои части с по-голяма гаранция. Естествено сигурно има и некоректни фирми, които не правят така. Иначе наистина по-добре гаранция за всяка част по отделно.

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Дънна платка Gigabyte GA-MA78LMT-US2H - s.AM3, AMD 760G 97.28лв.

AMD Athlon II™ X2 240 Dual Core (2.8GHz, 2MB, 65W, AM3) BOX 92.72лв.

Памет D3 4G Kit, 1333MHz, A-Data Plus Series 167.20лв.

Видео карта INNO3D GF 9600GT 512MB DDR3 112.48лв.

Твърд диск Seagate 500GB SATA, 7200,16MBWD;500GB SATAII Caviar Blue 7200rpm 16MB WD5000AAKS 68.40лв.

Кутия ASUS Middle TA-885 36.48лв.

Захранване 450W Fortron ATX-450PNR, Silent, 120mm вентилатор 83.60лв.

ASUS DVD+/-RW 24B1ST, DL, SATA, Black 37.24лв.

Монитор Philips 19"Wide 190S1SB 168.56лв.

Общо 863.96 без ДДС

С ДДС 1036.75лв.

Мисля,че ще ти свърши работа,но монитора преди да купуваш ги карай да ти го пуснат да му видиш цветовете!

Конфигурацията е от Stealtech имат клон в Сандански можеш да им посетиш сайта!

Дънна платка Gigabyte GA-MA78LMT-US2H - s.AM3, AMD 760G 97.28лв.

AMD Athlon II™ X2 240 Dual Core (2.8GHz, 2MB, 65W, AM3) BOX 92.72лв.

Памет D3 4G Kit, 1333MHz, A-Data Plus Series 167.20лв.

Видео карта INNO3D GF 9600GT 512MB DDR3 112.48лв.

Твърд диск Seagate 500GB SATA, 7200,16MBWD;500GB SATAII Caviar Blue 7200rpm 16MB WD5000AAKS 68.40лв.

Кутия ASUS Middle TA-885 36.48лв.

Захранване 450W Fortron ATX-450PNR, Silent, 120mm вентилатор 83.60лв.

ASUS DVD+/-RW 24B1ST, DL, SATA, Black 37.24лв.

Монитор Philips 19"Wide 190S1SB 168.56лв.

Общо 863.96 без ДДС

С ДДС 1036.75лв.

Мисля,че ще ти свърши работа,но монитора преди да купуваш ги карай да ти го пуснат да му видиш цветовете!

Конфигурацията е от Stealtech имат клон в Сандански можеш да им посетиш сайта!

Изключая на доста дъртата вече дискрента видеокарта, конфигурацията е отвсякъде надолу от тази на Василев. През 21век някай да се мъчи на 19" монитор на настолен компютър е меко казано безмислено освен ако става въпрос за обзавеждане на офис на общински служител, в малка бедна община. Съвременните игри все повече се ориентират към процесорите с повече от две ядра, а приложенията за работа вече са ориентирани напълно.

Изключая на доста дъртата вече дискрента видеокарта, конфигурацията е отвсякъде надолу от тази на Василев. През 21век някай да се мъчи на 19" монитор на настолен компютър е меко казано безмислено освен ако става въпрос за обзавеждане на офис на общински служител, в малка бедна община. Съвременните игри все повече се ориентират към процесорите с повече от две ядра, а приложенията за работа вече са ориентирани напълно.

Знаеш ли колко народ е с Селерон и Семпрон от старите и няма пари за твоите изисквания!Аз лично сам с Pentium D и 7300GT 2GB DDR400 17`монитор накачулил сам доста софтуер и доста игри играя,XP върви без грешка!Очаквах точно ти да ме захапеш!Вместо да предложиш и ти нещо на човека се занимаваш с критика само!9600GT е доста добър модел на Нвидия!

Знаеш ли колко народ е с Селерон и Семпрон от старите и няма пари за твоите изисквания!

Това, което казваш няма общо с критиката на sliderum. Щом човека има Х лева защо да не ги използва възможно най-добре и да вземе най-доброто за неговите Х лева. То по твоята логика щом масово се ползва Селерон защо всички не си вземем Селерон, нищо че в зададения бюджет може да се вземе и по-добро. Вярно е, че чужди пари се харчат най-лесно, но в случая те са на лице и трябва да се вземе най-доброто.

Това, което казваш няма общо с критиката на sliderum. Щом човека има Х лева защо да не ги използва възможно най-добре и да вземе най-доброто за неговите Х лева. То по твоята логика щом масово се ползва Селерон защо всички не си вземем Селерон, нищо че в зададения бюджет може да се вземе и по-добро. Вярно е, че чужди пари се харчат най-лесно, но в случая те са на лице и трябва да се вземе най-доброто.

Спри да ме цитираш!!!

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/3dmark_gpuscore.jpg

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/3dmark_details.jpg

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/stalker_1600.jpg

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/stalker_1900.jpg

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/crysis_warhead.jpg

Игра която ползва повече от две ядра официално може би само Crysis!

По-бърз двуядрен отколкото бавен четириядрен важи все още!

Интересно е до колко в бъдеще ще оптимизират калпаво писаните приложения (игри най вече) за много ядренни процесори за да има адекватна скалируемост..Под въпрос е до колко може да се оптимизират приложенията на практика. В крайна сметка нишката си е нишка – не може да се раздели. Може би трябва да се премисли софтуерното проектиране като цяло, а това не става за един ден.

Той Целерон-а ще излезе златен, ако колегата го продава, пък и не търпи критика. Те и в NASA си бяха пуснали търгове за тоалетни чинии, навремето преди кризата когато имаше много гущери, и сделката минала...после при разследването излязло, че бройка тоалетна чиния срува $39К...

Не, че нещо против, но какво му е на 17 инчовия CRT, с който съм 6 години вече? И рекорди си поставям онлайн при някои игри и си пиша в тоя форум. 21 век почна след 31 декември 2000 година, а тогава 90 % от пишещите тук не се бяха докосвали до компютър или ако се бяха докосвали, то бе с опознавателна цел. Странни изказвания имаш, спамещи повечето теми. Не, че и аз не спамя сега, но някак си ми писна да чета мненията ти, без да казваш нищо конкретно. Не, че не съм ти давал +1 за някои твои мнения, но това е друг въпрос.

А по темата - човекът изрично е посочил, че иска конфигурация от Мултирама, която да има гаранция и той да не се занимава с проблеми, свързани с конфигурацията му. Иска да си вземе нещо, което му предлагат като готов краен продукт. Досега не видях нито едно мнение ( ако не греша), което да отговори на изискванията му. Разбирам неприязаността ви към готовите конфигурации( моя милост също се отнася с неприязън), но темата е за друго.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Процесора на kmvasilev е същия като този който аз сам предложил само,че с 4 ядра две от които ще си почиват!И с неговата конфигурация незнам как ще се играят игри!

Относно гаранциите на компонентите и компютрите - по закона на Европейския съюз, не може да ни продават нищо с гаранция, по-малка от две години. Винаги е добре да се търси поотделна гаранция на компонентите, без да има цялостна гаранция на машината и лепенки по кутията. Първо, цялостната гаранция обикновено е свързана с повече чакане и тичане по сервизите, ако има някакви проблеми и, второ, лепенките са огромно недоразумение, понеже пречат на нормалната профилактика и елементарното почистване на кутията. Има и такива случаи, когато някои компоненти са с гаранция 36 месеца, а пък конфигурацията идва с обща гаранция две години - пак на гърба на потребителите.

Тестовете на Григор от hwBG, макар и добре направени, вече не са особено актуални. В момента масата от нови заглавия се възползват ефективно от 3-4 ядра, има и 4-5 игри, които виждат предимство от физическите 6 ядра на Phenom II X6. За справка може да погледнеш една съвсем прясна статия, където се показва разгръщането на производителността на GeForce GTX 460 с различни процесори. Ето тук.

Мониторът, подобно на периферията като цяло, е много субективна част от всяка система и според конкретните нужди на потребителя може да бъде разглеждан във всякакви измерения. За един 19" са безкрайно малко, за друг - повече от достатъчно. От тази гледна точка е трудно да се дискутира тази подтема. Все пак, доколкото виждам, предложението на kmvasilev преминава бюджета със 150лв или 15%, което според мен е повече от допустимото. При това положение наrстина би било нелогично да се пести от монитора. Посоченият модел W2240S-PN на LG е приличен като размер, но е архаизъм от друга гледна точка - разполага единствено и само с аналогов D-Sub вход. Освен това дисплеите с разрешение 1920x1080, които имат матрица, по-малка от 23-24" не са много удобни за работа. Просто в тези случаи пикселът е много дребен, изисква се излишно напрежение и като цяло боравенето с монитора на нативната резолюция се затормозява. Мисля си, че конфигурацията може да се балансира още, ако се изпили от тези компоненти, на които е наблегнато повече, отколкото на други. Така че аз предлагам това:

Дънна платка: ASRock M3A790GXH / 128M, AM3, AMD 790GX / AMD SB 750

Процесор: AMD Athlon II X3 440, AM3, 3.0GHz. 1.5MB L2, Box

Оперативна памет: A-Data G Series 2x2GB PC3-12800 Kit, 1600MHz, 9-9-9-24, 1.65V

Твърд диск: Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500GB, SATA 3Gb/s, 16MB

Графично ядро: вградено Radeon HD 3300 със 128MB собствена DDR3-памет

Оптично устройство: LG GH22NS40, SATA

Кутия със захранване: Fortron 3GTS001 / Fortron 400W

Монитор: BenQ G2320HDB, 23", 1920x1080, 5ms, D-Sub / DVI-D

Общо: 1030лв с начислен ДДС от iskampc. Под формата на готова конфигурация с поотделна гаранция за всеки компоненти и евентуално оувърклок според желанието на клиента.

Вграденото графично ядро ще се представя дори по-добре от HD 4250 в 880G, понеже то поначало е едно и също, но в случая работи на 700MHz в сравнение с 560MHz за HD 4250. Позволява се гейминг на ниски-средни или средни настройки в повечето актуални заглавия, когато си говорим за резолюция от сорта на 1280х1024 / 1440х900. При положение, че бюджетът са разтегне до към 1150-1160лв, подобно на конфигурацията, предложена от kmvasilev, може да се мисли за следните ъпгрейди:

1. Ако се набляга на професионалната работа - процесор Phenom II X4 925 за около 115лв отгоре

2. Ако се набляга на игрите и се търси комфортен гейминг с прилична детайлност на нативната резолюция - дънна платка Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0) и отделна графична карта Sapphire Radeon HD 5670 с 512MB собствена GDDR5-видеопамет за около 135-140лв отгоре

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

Спри да ме цитираш!!!

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/3dmark_gpuscore.jpg

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/3dmark_details.jpg

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/stalker_1600.jpg

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/stalker_1900.jpg

http://hardwarebg.com/wp-content/uploads/2009/11/crysis_warhead.jpg

Интересно е до колко в бъдеще ще оптимизират калпаво писаните приложения (игри най вече) за много ядренни процесори за да има адекватна скалируемост..Под въпрос е до колко може да се оптимизират приложенията на практика. В крайна сметка нишката си е нишка – не може да се раздели. Може би трябва да се премисли софтуерното проектиране като цяло, а това не става за един ден.

Може би си назад с информацията, но ще ти дам само един пример за игра, предпочитаща четириядрен пред двуядрен процесор - Battlefield BC2. Дори изрично е посочено в изискванията, че е за предпочитане четириядрен процесор. Понеже аз съм Тома Неврни, си направих тестове с тая игра и моите E6750 и 8800GT. Балнасирана конфигурация, спор няма. Така, че не може да обвиняваме нито видеото, нито процесора за различната производителност. При тая игра, клокът на процесора оказа огромно влияние и то при резолюции на които играя. При другите игри не е така. Процесорът оказва влияние, но при малко детайли или ниска резолюция, които реално са режими, които не се ползват никога. Ако говорим за игри отпреди 2-3 години, да. Процесорът не влияе при балансирана конфигурация, но новите игри вече имат и нови изисквания. Но тая тема е съвсем различна. Аз бих казал следното. 1000 лева с монитор се равняват на покупка на Голф 3, от който се очаква да ни служи поне 10 години без проблеми. Такова животно няма. За 1000 лева забрави игрите, освен ако не си привърженик на белота и тетриса като мен :)

Относно гаранциите на компонентите и компютрите - по закона на Европейския съюз, не може да ни продават нищо с гаранция, по-малка от две години. Винаги е добре да се търси поотделна гаранция на компонентите, без да има цялостна гаранция на машината и лепенки по кутията. Първо, цялостната гаранция обикновено е свързана с повече чакане и тичане по сервизите, ако има някакви проблеми и, второ, лепенките са огромно недоразумение, понеже пречат на нормалната профилактика и елементарното почистване на кутията. Има и такива случаи, когато някои компоненти са с гаранция 36 месеца, а пък конфигурацията идва с обща гаранция две години - пак на гърба на потребителите.

"Отключването" на ядрата е несигурен процес и ти не можеш да дадеш никаква гаранция, че ще е успешно. Тук ще отговоря и на sliderium, който не е прав, казвайки, че дори при едно дефектно ядро процедурата пропада. Това открай време не е така, понеже има дънни платки, които позволяват избирателна проба за отключване на дадена бройка ядра и посочване на това, кои точно. Пък и софтуерни инструменти позволяват да се спират определени ядра, така че е възможно да се постине стабилна работа и с 3 активни ядра. Както и да е, поне според мен на цена от близо 200лв този процесор вече не е много интересна покупка покрай масата от евтини четириглави и триглави чипове Athlon II. Поне щом се търси решение за актуалнните игрички и най-вече - аудио- и видеообработка.

Тестовете на Григор от hwBG, макар и добре направени, вече не са особено актуални. В момента масата от нови заглавия се възползват ефективно от 3-4 ядра, има и 4-5 игри, които виждат предимство от физическите 6 ядра на Phenom II X6. За справка може да погледнеш една съвсем прясна статия, където се показва разгръщането на производителността на GeForce GTX 460 с различни процесори. Ето тук.

Мониторът, подобно на периферията като цяло, е много субективна част от всяка система и според конкретните нужди на потребителя може да бъде разглеждан във всякакви измерения. За един 19" са безкрайно малко, за друг - повече от достатъчно. От тази гледна точка е трудно да се дискутира тази подтема. Все пак, доколкото виждам, предложението на kmvasilev преминава бюджета със 150лв или 15%, което според мен е повече от допустимото. При това положение наrстина би било нелогично да се пести от монитора. Посоченият модел W2240S-PN на LG е приличен като размер, но е архаизъм от друга гледна точка - разполага единствено и само с аналогов D-Sub вход. Освен това дисплеите с разрешение 1920x1080, които имат матрица, по-малка от 23-24" не са много удобни за работа. Просто в тези случаи пикселът е много дребен, изисква се излишно напрежение и като цяло боравенето с монитора на нативната резолюция се затормозява. Мисля си, че конфигурацията може да се балансира още, ако се изпили от тези компоненти, на които е наблегнато повече, отколкото на други. Така че аз предлагам това:

Дънна платка: ASRock M3A790GXH / 128M, AM3, AMD 790GX / AMD SB 750

Процесор: AMD Athlon II X3 440, AM3, 3.0GHz. 1.5MB L2, Box

Оперативна памет: A-Data G Series 2x2GB PC3-12800 Kit, 1600MHz, 9-9-9-24, 1.65V

Твърд диск: Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500GB, SATA 3Gb/s, 16MB

Графично ядро: вградено Radeon HD 3300 със 128MB собствена DDR3-памет

Оптично устройство: LG GH22NS40, SATA

Кутия със захранване: Fortron 3GTS001 / Fortron 400W

Монитор: BenQ G2320HDB, 23", 1920x1080, 5ms, D-Sub / DVI-D

Общо: 1030лв с начислен ДДС от iskampc. Под формата на готова конфигурация с поотделна гаранция за всеки компоненти и евентуално оувърклок според желанието на клиента.

Вграденото графично ядро ще се представя дори по-добре от HD 4250 в 880G, понеже то поначало е едно и също, но в случая работи на 700MHz в сравнение с 560MHz за HD 4250. Позволява се гейминг на ниски-средни или средни настройки в повечето актуални заглавия, когато си говорим за резолюция от сорта на 1280х1024 / 1440х900. При положение, че бюджетът са разтегне до към 1150-1160лв, подобно на конфигурацията, предложена от kmvasilev, може да се мисли за следните ъпгрейди:

1. Ако се набляга на професионалната работа - процесор Phenom II X4 925 за около 115лв отгоре

2. Ако се набляга на игрите и се търси комфортен гейминг с прилична детайлност на нативната резолюция - дънна платка Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0) и отделна графична карта Sapphire Radeon HD 5670 с 512MB собствена GDDR5-видеопамет за около 135-140лв отгоре

Тия тестове, които си представил, са поредните безсмислени и заблуждаващи потребителите драсканици. Не може да се правят тестове, когато дадена игра върви със 6 до 12 FPS! Това не са тестове, а доказване на нещо, от което никой няма нужда в реалността.

Ето и един пример с Metro 2033. При резолюция 1920x1200, кадрите с различните процесори са от 6 до 12, като най-ниската стойност е за E2140. Какъв е смисълът от това? Нека погледнем и по-ниската резолюция - 1680х1050. Там разликите са само два кадъра между най-евтиният E2140, който предполагам струва около 100 лева( ако се продава още някъде) и най-скъпите процесори за +1000 лева ( Не съм гледал цената им, но дори и да са наполовина, все тая) 22 FPS срещу 25 FPS! Ето, това се казват пари, хвърлени на вятъра, още повече, че тоя E2140 може да се клокне доста.

Като гледам картинките отгоре за тестовете,те доказват само едно.А именно че са направени с графична карта,която лимитира процесорите.Затова и резултатите са толкова изравнени.Процесори в игри се тестват на ниски до много ниски резолюции и около 100 и нагоре фпс,където картата не може да ги ограничава...

Относно мониторите,всеки сам си преценява какъв да ползва и не винаги резолюцията,матрицата,пикселите и т.н. са определящи.В моя случай си ползвам един SynchMaster 931BF на няколко години и съм доволен,въпреки че компютъра ми може да захрани и 40" телевизор с достатъчно фпс.Проблема за нов е,че нямам достатъчно място на бюрото за нещо по-голямо а и съм си свикнал с тоя.

Айде оставям ви,че оспамих и аз :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.