Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 5 AV / IS

Featured Replies

Преди известно време,някой бяха казали че Комодо много мълчал,не знам какво мълчи,но като му сложих Защита+ на Параноичен,направо ме побърка от въпроси.

Ми мълчи за тези, които не са разучили програмата !

Иначе има слабост, но вече се работи върху новата версия и всичко ще е наред !

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами че защо да не мълчи когато всичко си е наред,когато е настроена по ваша преценка какво искате..........пак ли да вдига врява

• 2 седмици по-късно...

В предишните версии на Comodo програмата даваше по-голяма свобода на потребителя да решава кое е доверено приложение и кое не...къде заради базата данни на самата програма,къде от ...политиката на компанията,което пък,лично мое мнение,доведе и до известна степен до негативно отношение към самата програма.В един момент се оказа,че в по-голямата част от времето пред компютъра се отделя за настройки на антивируса..В момента в който базата беше актуализирана и сигурните издатели в нея бяха добавени,програмата,логично,спря да задава излишни въпроси и да хвърля част(по-голямата)от потребителите в паника-"това сега доверено ли е или не?"...Което обаче в никакъв случай не означава че не може потребителя да си настрои програмата(в случая на "параноичен" режим) и да получава информация за всичко...С всичките си недостатъци Comodo си остава,според мен ,един добър БЕЗПЛАТЕН пакет...

Ами че защо да не мълчи когато всичко си е наред,когато е настроена по ваша преценка какво искате..........пак ли да вдига врява

Мда, както при мен си затрая при пъхане на флашка с Вирут...

Comodo напоследък взеха да си пълнят списъка с доверените автори на софтуер с колкото се може повече имена!

Та затова взехме да мълчим

Публикувано изображение

С всичките си недостатъци Comodo си остава,според мен ,един добър БЕЗПЛАТЕН пакет...

Прав си...не мога да не се съглася....

COMODO Cleaning Essentials 1.6.183539.73 has been released!

Hello Everyone,

We are very excited to announce that Comodo Cleaning Essentials is available for download. We would like to thank everyone who joined the beta testing.

What is Comodo Cleaning Essentials?

Simple. CCE is a set of tools we created for cleaning the infected computers. The main application, CCE, is a powerful virus, spyware, rookit scanner and cleaner. It has many advanced scanning and cleaning techniques that are not present in CIS yet. And then we have a powerful tool called Killswitch, which is purely for experts to diagnose *EVERYTHING* in a computer. Give it a try!

CCE features:

* Portable: No installation is necessary!

* Rootkit and hidden file/key scanner

* Aggressive file removing capabilities

* KillSwitch, advanced system activity monitoring tool

Download Locations:

32 Bit Operating Systems:

http://download.comodo.com/cce/download/setups/cce_1.6.183539.73_x32.zip

64 Bit Operating Systems:

http://download.comodo.com/cce/download/setups/cce_1.6.183539.73_x64.zip

COMODO Cleaning Essentials 1.6.183539.73 has been released!

Здравей, отново @Uriel, доста време мина...

Да те помоля за линк към сайта, откъдето са тези два линка...

Здравей, отново @Uriel, доста време мина...

Да те помоля за линк към сайта, откъдето са тези два линка...

https://forums.comodo.com/comodo-cleaning-essentials-cce-killswitch-cce/comodo-cleaning-essentials-1618353973-has-been-released-t70957.0.html

Поздрави.

Благодаря, прочетох цялата тема и разбрах, че са премахнали DACS от финалната версия на Comodo Cleaning Essentials...

Oще не бил готов, и затова го махнали. Щели да го сложат във Valkyrie - новия им file verdict service

Нещо пак я свършиха, като кучето на нивата...

Някои потребители им са ядосани, че не изкарват официална информация, а трябва сами, на свой гръб да видят хората, че прословутия DACS липсва...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Hi Guy's,

Comodo has released the long awaited Comodo Offline Updater for CIS

Download Location

32 & 64 Bit: http://download.comodo.com/cesm/download/setups/COU_Setup_1.0.43.33_XP_Vista_x32_x64.msi

Size: 2MB ( 2256896 )

MD5: 47428FB82A21D08717F49976609C4201

SHA1: 0304AE2F1C678122C5C80BFF95D163AAD63B81FD

System requirements:

- .NET 2.0 or higher;

- Windows Installer 3.11.

Informations

Beware that this tool downloads a lot of data, over 2GB on the current release train 3.11/3.12. For CIS 3.11/3.12 users please open settings, and untick "automatically detect" select av/updates310 and change it to av/updates311, now enable "automatically detect" again, this will save you the download of the 3.10 ESM release bases, you have to restart the service to apply the settings.

Questions & Answers

Q: How to make CIS use this updater host instead of the internet version?

A: Open the CIS GUI and go to Misc> Settings> Connections tab and change

http://download.comodo.com to the computer name or IP address of the system you installed Comodo Offline Updater on. Example: http://192.168.1.100, http://intranet1, etc. Press Apply and check for updates.

Note: the offline updater has to finish downloading all files first before it starts to serve the latest updates.

Q: What web server shall i use?

A: This is up to you. Even the small freeware AnalogX Simple Server (place a HTML file into the Working Folder) can handle the requests.

Q: What ports shall i use?

A: You need to change a port. Either COU's or the web server port, as both the COU and a web server can't use the same port 80! I suggest using a non default port in your COU software.

Q: What shall be the default www root directory?

A: The www root should be equal with COU's Working Directory (e.g. D:\COMODO and D:\COMODO).

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Някой знае ли коя е последната актуална версия на програмата, че на мен май не ми работи автоматичния ъпгрейд!

Някой знае ли коя е последната актуална версия на програмата, че на мен май не ми работи автоматичния ъпгрейд!

1237

1237

На мен ми пише 5.3.181415.1237, а тази на сайта е 5.3.50343.1237, това ме учудва. Като си пусна компа ми идва че има достъпни актуализации, като кликна прозорчето изчезва и не започва актуализиране, а като дам ръчно ми изписва че ползвам текущата версия на програмата, това е странно!!

.

На мен ми пише 5.3.181415.1237, а тази на сайта е 5.3.50343.1237, това ме учудва. Като си пусна компа ми идва че има достъпни актуализации, като кликна прозорчето изчезва и не започва актуализиране, а като дам ръчно ми изписва че ползвам текущата версия на програмата, това е странно!!

.

Изтегли новия инсталатор от оф.сайта и го стартирай директно!

Пробва ли ?

Изтегли новия инсталатор от оф.сайта и го стартирай директно!

Пробва ли ?

Опитах но ми дава че има несъвместима версия не може да се надгради. На теб какво ти пише в опцията за програмата. какви са цифрите. Не ми се инсталира наново щото настройките са много.

На теб какво ти пише в опцията за програмата.

Нямам възможност да ти покажа в момента,нека някой друг който е с програмата да покаже шот!

Не ми се инсталира наново щото настройките са много.

Иначе защо не запазиш настройките си после я деинсталираш и инсталираш новата от сайта,нищо не губиш?

Нямам възможност да ти покажа в момента,нека някой друг който е с програмата да покаже шот!

Иначе защо не запазиш настройките си после я деинсталираш и инсталираш новата от сайта,нищо не губиш?

пробвал съм но не всички се запазват, поне такива наблюдения имам като съм възстановявал от файл настройките!

Дори и да са минали VB100, дори и да са писали на MS относно обновяването на 9 сертификата, аз лично съм доста разочарован от тях (поне от CCE приложението).

Новия им тул -COMODO Cleaning Essentials е адската бъгня.

Реших да го тествам на реалната си машина, защото не се нуждае от инсталация и е просто скенер.

Включих всички опции за проверка - MBR, system hooks и ниво на проверка на high (за да видя колко FPs ще ми изкара).

Не видях да е зададено, че ще изчисти всичко намерено автоматично...помислих, че опциите са само да запише намерените неща в доклада.

Поиска рестарт...направих го...и след рестарта се оказа, че ми е прецакал BCD boot manager таблиците (наложи се да поправя MBR => recovery console => bootrec.exe /fixmbr /fixboot), прецака още правата на приложенията, заключи ми C:\ => всичко си бе там, просто нямах права да правя нищо на него :D. Дори да го отворя с десен бутон explore. Kак бачкаше Windows-a просто незнам...

Нещо от сорта на картинката отдолу:

Публикувано изображение

В началото си помислих че е някакъв криптиращ вирус от сорта на GPCode, повреден partition и всякакви щуротии...в момента даже не се сещам още какво си помислих.

та...Аз опитах наистина всичко

- първо си взех права на C:\ не ми се описва как...но ми скъса нервите.

- после минах с тази команда: icacls * /T /Q /C /RESET

- после минах с тази команда: secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

- за финал оправих правата на регистрите - с subinacl.exe

и всичко си бе ОК...с изключение, че се активирал и любимия бъг на COMODO, да включва по някакъв начин UAC без той да е включен в настройките...UAC си бе спрян, но всички икони ми бяха с щит (както е при включен UAC).

Добре направих следния трик...включих UAC на max...и рестартирах, после го изключих и пак рестартирах...дотук всичко ок.

Викам брех спасих се....оказа се, че имах някакви проблеми с активната директория на Firefox

http://kb.mozillazine.org/Could_not_initialize_the_browser_security_component

Ок...дадох си и там права...и всичко заработи...викам еййй успях да се спася...е да ама опитах да се свържа към Интернет и хоп...две услуги спрени и аз не мога да се конектна.

Secure Socket Tunneling Protocol Service и Remote Access Connection Manager

Как ли не опитвах да стартирам първата -

бач файл - sc config start= SstpSvc,

- рег скрипт:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SstpSvc]

"Start"=dword:00000002

- давах си права над регистрите, стартирах я като друг потребител и не искаше и това си е...

Ей тука вече нищо не помогна и давай един repair install и готово всичко си бачка и си е както преди.

Обнових си го на макс, конфигурурах си го както преди и ще му прасна един нов Image.

Aз имах един вече ама супер стар на чист Windows, но не ми се връщаше...

Това ако го направят вирус вярвайте ми много ще изтрещят...

Странното е, че един приятел го тества на виртуалката специално за Windows 7 x86. Той включи всички опции като мен, дори със същия активатор, но при него проблеми нямаше...но все пак аз съм с x64 версия.

Незнам гледам в този клип дори languy99 имаше проблеми с BSOD заради него и то на Windows XP.

http://www.youtube.com/user/languy99#p/u/1/rVh_VMW3Vjk

Скоро аз техен продукт няма да използвам, докато не изкарат читава стабилна версия на каквото и да е.

Дори и да са минали VB100, дори и да са писали на MS относно обновяването на 9 сертификата, аз лично съм доста разочарован от тях (поне от CCE приложението).

Новия им тул -COMODO Cleaning Essentials е адската бъгня.

Реших да го тествам на ...

Пробвах почистващият им инструмент още като излезе - преди две години някъде, може би. Подобно бе и при мен, не ме пита точно какво ще чисти, показа само част от нещата. Затри ми всички торент файлчета и някакви неща направи 'дето компа само не заскрибуца после. Фъч от компа и туй то. Бе оттам , откъдето не е текло, тррудно работа да тръгне нещо...

Седя си с ЦКлийнър от не знам колко време и нищо не искам и да пробвам, ако ще и да не "прави чудеса", както всички други подобни програми твърдят.

Скоро аз техен продукт няма да използвам, докато не изкарат читава стабилна версия на каквото и да е.

За съжаление и аз съм на това мнение. Казвам за съжаление, понеже като гледам "на хартия" какви възможности предлага CIS и това, че е безплатна ме привлича много, но това, което е на хартия е далеч от реалността, за съжаление. Дано не съм прав, но не мисля, че ще изкарат нещо толкова стабилно, колкото казват, че е.

Simplicity is Perfection вече май никоя компания не помни това...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Пробвах почистващият им инструмент още като излезе - преди две години някъде, може би. Подобно бе и при мен, не ме пита точно какво ще чисти, показа само част от нещата. Затри ми всички торент файлчета и някакви неща направи 'дето компа само не заскрибуца после. Фъч от компа и туй то. Бе оттам , откъдето не е текло, тррудно работа да тръгне нещо...

Седя си с ЦКлийнър от не знам колко време и нищо не искам и да пробвам, ако ще и да не "прави чудеса", както всички други подобни програми твърдят.

Нещо бъркаш програмите и пишеш глупости в момента !

CCE не чисти регистри ,защото не е почистваща програма за регистри, а е почистваща програма за вируси !

Преди две години не е имало CCE !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нещо бъркаш програмите и пишеш глупости в момента !

:D

Не става ли дума за почистващият инструмент на Комодо?

Прав си, всъщност.

Comodo Cleaning Essentials (CCE) is a set of computer security tools designed to help users identify and remove malware and unsafe processes from infected computers.

Реших, че става въпрос за почистващият им инструмент...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.