Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еволюционисти и креационисти

Featured Replies

Ако някой иска да си тегли ножа, никоя религиозна институция не може да решава въпроса вместо него.А то камиларите могат да гледат към всекиго като към самоубиец. Сам Юри Гагарин, първият човек в Космоса е изчезнал при полет с МиГ. Няма нищо безопасно, освен да седим и да се самосъжаляваме.Лично върху мен никоя религиозна институция не може да окаже влияние, но утре някакви камилари да не взривят площадката на проекта за полет до Марс, да ни спасят "душите" и да излязат "герои" в очите на Аллах. Защото лично аз само това очаквам да стане. Като някой не може да си наложи мнението по един начин, опитва по друг.

Предлагам тия с фъртуните, татуните, фатуните и фатуата да гледат камилите и да кротуват, а не да се бъркат в пътуванията до Марс или Еволюцията. Специално изказванията против мисия до Марс от религиозни институцийки ми звучат като религия срещу науката.

Аха! И после имаш претенции да не се отнасят към теб с пренебрежение към умствените ти способности.Трябва ли по пет пъти да ти се разяснява, че никой не е забранил космически полети.Има разумен риск, а има неразумен, но когато се говори за еднопосочен билет до друга планета нещата са съвсем други.

И понеже се чувстваш безпомощен, изреждаш какви ли не предполагаеми  от теб реакции.

За N-ти път май трябва да ти се подсказва.Какво си мислиш ти, че казва, някой ангажира само теб.

Ти си измисляш поведение на своите опоненти и си се запенил да опровергаваш собствените си фантазии.

Разбира се точно религиозната институция е тази която би могла със силата на своя авторитет да предпази някой от това да си тегли ножа.

Аз например не желая  да те виждам изпаднал в суицидни настроения.Дори да предположим, че нямаш кой знае какви основания да гледаш позитивно на себе си, то това не е изход.Нещата биха могли да бъдат променени.

И точно религията е тази, която подсказва че човек е ценност, цел и създание Божие, затуй не бива да се посяга с лека ръка на живота.

Карай бе, то само вярващ може да роди идеята, че Вторият принцип на Термодинамиката решава проблема с това от къде се е появила материята и енергията във Вселената. Сигурен съм, че той отговаря на въпроса как се вади заек от шапката. О, забравих - то това нищо не решава, просто удобна спекулация за нещо, за което законите на физиката и въобще никакви закони не важат, никакви граници няма, ама и никой не го знае какво е точно и няма единно мнение. И аз да се направя малко на саркастичен.

Тук ново 20, но поне е разбираемо защо не си схванал нищо.Все пак какви проблеми поставя Втория Принцип наТД е въпрос научен,тоест вън областта на твоите интереси.

Затова ще ти подскажа.Основния проблем, който разглежда второто начало от физична гледна точка е проблема за контрол над системата.Всичко останало се явява като резултат от този проблем.

Този принцип не решава въпроса откъде се е появила материята, а показва невъзможността материята да съществува сама по себе си.         

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Отговори 756
  • Прегледи 46,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Идеята е да взимаме в бъдещето неща от Космоса, за да можем да опазим Земята. Защото Земята иначе няма да я опазим. И ще видим не Еволюция, ми Деволюция.

Ами, ще нарушиш баланса в системата привнасяйки нещо отвън. Гарантираш ли, че това ще има положителен резултат?

Да, но с този текст се оправдава убийството и самоубийството, когато то е завоалирано като жертва в името на Аллах:

"И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха!

Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас!

А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците. А престанат ли - Аллах е опрощаващ, милосърден. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!" Коран [2:190-193]

Религията е много удобен инструмент за въздействие върху съзнанието на невежите и доктрината за Джихада се използва винаги за политически цели...

Какво оправдаваш ти е друг въпрос.Допустимо е една ромка да не разбира българската реч и затова да и се привиждат оправдания за убийства и самоубийства.Още повече че това е преведен текст, а езика на оригинала ти е съвсем чужд.

Всяка доктрина може да се използва за политически цели, дори и майчината любов може да се използва.

Но само съвсем невежи  биха имали нещо против майчината любов, защото някой можел да спекулира с нея.

Хайде стига бе !

За сега на Марс се изпращат само машини да събират знания , а не чакъл и подобни , и тук никакви жертви или саможертви не са необходими ! Естествено е след време да отидат и хора , когато това стане достатъчно безопасно .

Това пък е разумният начин свръх производството и излишните пари (основна причина за водене на война !) да се изнася на вън от системата Земя , вместо да се правят самоубийствени войни отварящи място за нови свръх производство и излишни пари....Чудно ли е тогава , че тъкмо САЩ са напред в тази област?

Така системата Земя става отворена при което Вторият Принцип на Термодинамиката не е в сила - т.е. няма нужда от присъствието на Бог и евентуален Апокалипсис!.... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Веднъж-липса на енергия, друг път свръх Свръхпроизводство и липса на потребители, и затова война и сриване на съществуващото за да се пръкне нужда от потребление...  И замяна на Божия Апокалипсис с човешки, щото някой много се пъне да бъде фактор...

Какво оправдаваш ти е друг въпрос.Допустимо е една ромка да не разбира българската реч и затова да и се привиждат оправдания за убийства и самоубийства.Още повече че това е преведен текст, а езика на оригинала ти е съвсем чужд.

Всяка доктрина може да се използва за политически цели, дори и майчината любов може да се използва.

Но само съвсем невежи  биха имали нещо против майчината любов, защото някой можел да спекулира с нея.

За пореден път бълваш клевети, които само един болен ум може да каже без доказателсва и без да познава човека за който ги казва.

Цял свят е свидетел, че Ислямът е религията заради чиито безумни първобитни идеи, се самоубиват хора, като по този начин убиват и други невинни хора. Това не е религията на мира, а религията на насилието и каквито и еквилибристики да ползваш в защита на тези идеи, всички те ще са лъжа, защото фактите показват друго.

А как ще ме наречеш ти, изобщо не ми дреме, защото както винаги си много далече от истината! :tease:  :weather2:

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Докато цял свят "сънува" глупости, един колега преди нова година ми сподели, че е сънувал как чете на колене Коран. А чувството е било потресаващо, както и разговора му с непознатия ходжа в съня.

Моят колега не е мюсулманин в общия смисъл на думата, като официално изповядващ, но така се случват нещата...

Докато цял свят "сънува" глупости, един колега преди нова година ми сподели, че е сънувал как чете на колене Коран. А чувството е било потресаващо, както и разговора му с непознатия ходжа в съня.

Моят колега не е мюсулманин в общия смисъл на думата, като официално изповядващ, но така се случват нещата...

И какво като е сънувал, че чете Корана? Аз пък съм сънувала Исус...И?!

И какво като е сънувал, че чете Корана? Аз пък съм сънувала Исус...И?!

Aко искаш да ви срещна да се опиташ да го убедиш, че няма Господ?

Aко искаш да ви срещна да се опиташ да го убедиш, че няма Господ?

Кога съм казала, че няма Господ?

Нямам нищо против всеки мирно и кротко да изповядва религията си, стига да не клевети хората, както и стига тази религия да не нарушава правата на други хора, както и стига тази религия да се използва за мирни цели.

Кога съм казала, че няма Господ?

Тогава го остави да бъде такъв какъвто Той иска.

Тогава го остави да бъде такъв какъвто Той иска.

Че кой му пречи?

За пореден път бълваш клевети, които само един болен ум може да каже без доказателсва и без да познава човека за който ги казва.

Цял свят е свидетел, че Ислямът е религията заради чиито безумни първобитни идеи, се самоубиват хора, като по този начин убиват и други невинни хора. Това не е религията на мира, а религията на насилието и каквито и еквилибристики да ползваш в защита на тези идеи, всички те ще са лъжа, защото фактите показват друго.

А как ще ме наречеш ти, изобщо не ми дреме, защото както винаги си много далече от истината! :tease:  :weather2:

Писанке всеки един може да прочете написаното.Факт ли е че не си българка?- Факт е.Не си българка.Допустимо ли е една небългарка да бърка смисъла на българските думи? - Напълно допустимо, а и е съвсем видно че в текста не пише за никакви самоубийства, а се посочва единствено правото на самозащита.Съвсем очевидно не разбираш текста.

Никакъв цял свят не е свидетел на твоите писания.

Точно това се коментира и в предните  постове.Религиозна институция на ОАЕ, разяснява, че според Исляма и Курана самоубийството  е строго забранено.

В ОАЕ живеят араби, представи си знаят арабски, знаят какво пише в Курана.

Ти не можеш да ми покажеш авторитетен ислямски източник, където ясно да се вижда позволение на самоубийство.

Напротив Курана казва.

„не убивайте сами себе си! Към вас Аллах е милосърден“ и „не се хвърляйте със собствените си ръце към гибелта“.

Е няма как Исляма да толерира самоубийства при изричен текст от Курана.

За един мюсулманин Курана изразява волята на Аллах в пряка реч.

Няма как един мюсулманин да пренебрегне волята на Аллах и да се самоубие.

Писанке всеки един може да прочете написаното.Факт ли е че не си българка?- Факт е.Не си българка.Допустимо ли е една небългарка да бърка смисъла на българските думи? - Напълно допустимо, а и е съвсем видно че в текста не пише за никакви самоубийства, а се посочва единствено правото на самозащита.Съвсем очевидно не разбираш текста.

Никакъв цял свят не е свидетел на твоите писания.

Точно това се коментира и в предните  постове.Религиозна институция на ОАЕ, разяснява, че според Исляма и Курана самоубийството  е строго забранено.

В ОАЕ живеят араби, представи си знаят арабски, знаят какво пише в Курана.

Ти не можеш да ми покажеш авторитетен ислямски източник, където ясно да се вижда позволение на самоубийство.

Напротив Курана казва.

Е няма как Исляма да толерира самоубийства при изричен текст от Курана.

За един мюсулманин Курана изразява волята на Аллах в пряка реч.

Няма как един мюсулманин да пренебрегне волята на Аллах и да се самоубие.

Ти си свободен да изповядваш която религия ти харесва. Аз също съм свободна да посочвам нещата които не ми харесват в дадена религия или обществена организация, защото това е мое право.

Ако ми посочиш друга религия, която учи последователите си на такива безумия, тогава ще приема, че Ислямът е най-мирната религия.

Ти си свободен да изповядваш която религия ти харесва. Аз също съм свободна да посочвам нещата които не ми харесват в дадена религия или обществена организация, защото това е мое право.

Ако ми посочиш друга религия, която учи последователите си на такива безумия, тогава ще приема, че Ислямът е най-мирната религия.

Напълно си свободна да посочваш нещата, които не ти харесват в дадена религия, но не си свободна да изказваш твърдения от нейно име.

А ти точно това правиш.Ти поднасяш голословни твърдения.

Колко пъти трябва да ти се казва.Ако твърдиш, че Исляма разрешава самоубийства трябва да посочиш авторитетен източник в който изрично да се твърди това.

В противен случай, това е клевета и измама насочена към разпалване на религиозна омраза.

По това се различаваме с теб,ти намираш такива инсинуации за допустими, докато аз за разлика от теб винаги, когато коментирам чужди религиозни възгледи, ги коментирам така, както ги излагат авторитетните източници в конкретната деноминация. 

Напълно си свободна да посочваш нещата, които не ти харесват в дадена религия, но не си свободна да изказваш твърдения от нейно име.

А ти точно това правиш.Ти поднасяш голословни твърдения.

Колко пъти трябва да ти се казва.Ако твърдиш, че Исляма разрешава самоубийства трябва да посочиш авторитетен източник в който изрично да се твърди това.

В противен случай, това е клевета и измама насочена към разпалване на религиозна омраза.

По това се различаваме с теб,ти намираш такива инсинуации за допустими, докато аз за разлика от теб винаги, когато коментирам чужди религиозни възгледи, ги коментирам така, както ги излагат авторитетните източници в конкретната деноминация. 

Не искам да предъвквам вече дъвкани теми и затова в подкрепа на твърдението ми, че самоубийствените актове на ислямските терористи, не се считат като за самоубийство, а като жертва в името на Аллах, ще посоча текст взет назаем от тук :

Тиери Мейсън (позовавайки се на Салман Ружди) твърди “...ако пиратите са били камикадзета, то те не са били ислямисти. Коранът забранява самоубийството” . Паралелният анализ на текстовете на Корана на арабски, английски и български еднозначно сочи, че самоубийството не е сред забранените в него 17 групи деяния. Но за опитния манипулатор някои аяти могат да бъдат отлична база за внушаване допустимостта на самоубийство в името на Аллаха - “И нека се сражават по пътя на Аллах онези, които продават земния живот за отвъдния. А на онзи, който се сражава по пътя на Аллах и бъде убит или надвие, Ние ще дадем огромна награда” (4:74), “Някои от вас искат земния живот, а някои от вас, отвъдния” (3:152). “И ако им предпишехме: “Убийте себе си”... не биха го сторили, освен малцина от тях. А ако направеха това, за което са наставлявани, то щеше да е най-доброто за тях и най-силно да ги укрепи” (4:66). За правилното разбиране на горните цитати следва да се има предвид, че ислямът няма развита и разбираема за обикновения (необразования) човек философия за живота. Но за мизерстващия, отчаяния и живеещия при сурови климатични условия човек той има стройна и привлекателна философия за отвъдното.

Предвид това считаме, че цитатите подсказват съдържащия се в догматите манипулативен потенциал за формиране и мотивиране на “ислямски камикадзе” без да се пристъпват коранически забрани за самоубийство (а такива поне ние не намерихме). Логическата конструкция на подобна манипулация може да бъде: война в името на Ал-лах (императив) - готовност за саможертва в нея - саможертвата в нея не е самоубийство, а средство за постигане на целта (ако тя е победата на исляма, също е императив) - слава за жертвалия се сред живите и вечен живот в градините на Рая. В тази насока действа и арабо-ислямската традиция за максимална публичност (с хиперболизиране на детайлите) на бойния подвиг - на акта на саможертва в името на Аллах. Поради това тезата на Т. Мейсън е най-малкото дискусионна и не обяснява вълната от самоубийствени атентати в Израел и Палестина през ХХІ в.

Не искам да предъвквам вече дъвкани теми и затова в подкрепа на твърдението ми, че самоубийствените актове на ислямските терористи, не се считат като за самоубийство, а като жертва в името на Аллах, ще посоча текст взет назаем от тук :

Самоубийството  е  винаги  акт  на  отнемане  на  собствения  живот,   но  за  всяко  едно  действие  трябва  да  се  търсят  мотивите!  Мотивът  в  името  на  Бога  е  утежняващо  вината  обстоятелство,  защото  Бог  не  го  иска,  на  него  НЕ  са  му  нужни  слуги,  достатъчно  е  силен  да  се  защити  и  сам!!  Със  сигурност  е  голям  грях  с  тежки  кармични  проблеми  да  подтикнеш  или  да  принудиш  човек  да  се  самоубие.  Помислете  върху  това.  

Колко  имами  са  камикадзета?   

Твърдението ти е напълно безпочвено.Какво ти харесва от тези приказки е нонсенс.

Посочи авторитетен източник  от където да прочетем, че самоубийствените актове не се считат за самоубийство.

Посочи сайт, в който официално се излага това мнение.Официален сайт,  който да се поддържа от съответната деноминация и  в който се излага съответната догматика.

В темата, коментираме точно такъв официален източник.Комитета за издаване на религиозни тълкувания в ОАЕ.

Посочваш такъв източник и всички да могат да се убедят, ако не можеш, както досега, пак ще ни убедиш, само че в обратното.

Чужди мнения, за това в какво вярват мюсуманите, нямат никаква стойност.    

не познавам корана,но съм абсолютно убеден,че не възможно да се проповядва в него убийства и самоубийства!

абсолюнто съм убеден и вярвам на badr,защото ако беше обратното а той лъже щеше да престъпи вярата си,а това е невъзможно за вярващ човек!така че, като не познаваме корана,нека да не го изопачаваме!има различия,с които не съм съгласен,но съм убеден,че в него не се проповядват подобни неща!

не познавам корана,но съм абсолютно убеден,че не възможно да се проповядва в него убийства и самоубийства!

абсолюнто съм убеден и вярвам на badr,защото ако беше обратното а той лъже щеше да престъпи вярата си,а това е невъзможно за вярващ човек!така че, като не познаваме корана,нека да не го изопачаваме!има различия,с които не съм съгласен,но съм убеден,че в него не се проповядват подобни неща!

Няма как да си абсолютно убеден в нещо което не познаваш.

"И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.

И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха!

Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас!

А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците. А престанат ли - Аллах е опрощаващ, милосърден. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!" Коран [2:190-193]

За ислямистите неверници са всички които не са мюсюлмани.

Няма как да си абсолютно убеден в нещо което не познаваш.

За ислямистите неверници са всички които не са мюсюлмани.

това е същото,като да ми цитираш Св.Евангелие без да го познаваш и да обвиняваш християнството,както си го правила във всички престъпления на човечеството!

отвори друга тема,тая -нестава!

това е същото,като да ми цитираш Св.Евангелие без да го познаваш и да обвиняваш християнството,както си го правила във всички престъпления на човечеството!

отвори друга тема,тая -нестава!

Аха, ясно. Когато цитатите говорят, и Бог /Аллах/ мълчи... :)

Джихад в Корана

Свещената война или джихадът се повелява от Корана.Сведенията за това как, кога и при какви условия трябва той да бъде осъществен обаче са доста противоречиви и подлежат на различни тълкувания и интерпретации.Според мюсюлманското  право джихадът заема по-високо място от поста и дори от молитвата.

За  кръвта пролята в името на бога се казва, че има много по-голямо значение отколкото два месеца пост и молитви.На участващия в джихад се опрощават всички предишни грехове”Аз ще изтрия греховете на онези, които ще се изселят или ще бъдат прогонени от своята страна,които ще пострадат на моя път (за Мен),които ще се сражават и ще паднат.”(Коран,гл.3 ст.194;ср.гл.9,ст.20).

Свещената война има задължителен характер дотогава ,докато не останат друговерци. „Водете битки с тях (неверниците),докато не изчезне от земята всеки смут и раздор,докато не победи изцяло вярата в Аллах.”(Коран гл.8,ст.39.ср.гл.2,ст189)

Няма съмнение,че Коранът призовава към джихад,както и че имайки за цел разпространяването на исляма войната би трябвало да има настъпателен характер но такава тя е била по времето на арабските завоевания и Мохамед.След като преминава този период обаче възникват спорове и определено не е съвсм ясно дали тази война според Корана трябва да е настъпателна или отбранителна.От една страна се осъжда настъпателната война „Воювайте по Пътя на Аллах с тези,които са ви обявили война, но не започвайте вие,защото Аллах не обича войнолюбците”(Коран гл,ст.190)казано е съвсем ясно, че войната не трябва да е настъпателна,но в същата глава ст.193 пише: „Водете битки с тях ,чак докато изчезнат всички интриги и раздори и докато вярата в Аллах се разпростре навсякъде .А ако те се откажат от това да сеят смут и раздори, то да угасне враждата и да се прекрати битката освен срещу нечестивите.”Но тук възниква въпросът кои са нечестивите.Точно тази уговорка в края на стиха, на практика оправдава всяко нападение срещу друговерци, защото в очите на мюсюлманите неверието е най-голямото безчестие.

„Не призовавайте към мир,тогава когато силните сте вие”(Коран гл.47,ст.35.)

Отношението към неверниците е напълно ясно и кръвопролитния характер на войната е заявен съвсем точно:

„Убивайте ги (неверниците) там, където сте ги заловили, прогонвайте ги от местата,откъдето и те са ви прогонили.”(Коран,гл.2,ст.191;гл.8,ст.40).В Корана още се казва ,че плячката трябва да се разделя поравно между всички участници в сражението като 1/5 от всичко заграбено през войната се пада на Мохамед, роднините му и бедните.Могат да се извадят още и още цитати от Корана свързани със свещената война подкрепящи противоположни схващания.Общото и неизменното е ,че се подчертава свещения и религиозен характер на войната, както и божественото възнаграждение след мъченическата смърт.

Аха! И после имаш претенции да не се отнасят към теб с пренебрежение към умствените ти способности.

Badr, в момента аз се отнасям с пренебрежение към твоите умствени способности. Каквото почукало, такова се обадило. Разумен, неразумен или безразсъден риск не е работа да го преценяват камиларите. А ако искам да си тегля ножа, това си е моя работа и никоя религия с никакъв авторитет няма право да се меси. Още повече религия на камилари да ме поучава от устата на човек, който се е отрекъл от християнската религия в България(родната си) и е приел тази на завоевател, издевателствал 5 века.Вторият закон на Термодинамиката не дава отговор, а оставя единствено въпрос. Само религиозна арогантност може да види в закон, който не е създаден да доказва божества, доказателство за същите. На това се вика "религиозна рационализация." Усложняването на структури е възможно и без шаманство.И между другото, религиозната институция повече хора е принудила, побутнала или подстрекала да си теглят ножа, отколкото е спасила. "Аллах Акбар" е девиза на атеистите сигурно.Вие вярващите мислите, че имате отговорите за целият Свят и Вселена, от къде са дошли, какво ги побутва. А не можете да дадете прост отговор като - "Защо пък да е Аллах, а не Зевс?" Тотална нерационалност. И Втори закон на ТД как доказва възникването на божество от нищото - просто оставам безмълвен! Отговора "щото така" не е достатъчен и е интелектуално безсилие, чиста демагогия. Заключение, ама без основа, без факти, върху които е изградено.

ти не вярваш,но много точно е описано,че ние периодично стигаме до самоунищожение!духовно!последното е било при идването на Христос,и по неговите белези,които е казал за края на света виждаме че те много точно се изпълняват неговите думи!

Аха. И за да не стигнем до духовно самоунищожение, трябва всички да повярваме в "бог", защото някой така казал. Не е достатъчно като отговор, нито рационално. Знаете ли, ние атеистите май не сме толкова различни от вас вярващите. Ние отричаме всички божества. Вие отричате всички, без едно. В каквото обвинявате нас, в това се самообвинявате автоматично и самите вие.

Ами, ще нарушиш баланса в системата привнасяйки нещо отвън. Гарантираш ли, че това ще има положителен резултат?

Смяташ, че малко камъни, внесени от друга планета ще доведат до апокалипсиса ли? То тук баланс няма, баланс щеше да има, ако колкото ресурси изразходваме, толкова "бог" праща обратно в земните недра, за да можем да продължим да черпим. Ама уви, те ресурсите са крайна величина.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

какво разбра от това?аз нищо!те си имат същите секти като нашите,даже убийствата в името на Христа са още по-зловещи!не съм познавач на исляма-badr ще го обясни!!!

за мнението на Aumi ;)

Редактирано от glen (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.