Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еволюционисти и креационисти

Featured Replies

Аха, ясно. Когато цитатите говорят, и Бог /Аллах/ мълчи... :)

Глупости.Както виждаш никой не мълчи.Посочила си твои хрумвания и постановки.

Това е израз на склонността ти към лъжесвидетелстване.Самозащитата, дори защита на деца , бременни жени, старци от природни бедствия също е Джихад.Разбира се, че човек починал в при такива обстоятелства нито е убиец, нито пък самоубиец.

Също няма как да е убиец, нито самоубиец този който се отбранява или е убит докато се отбранява.Това са ясни и прости неща.

Разбира се, че такъв човек заслужава уважение.

Думата Джихат означава "усилие".Какво си мислиш ти, че означава е съвсем друг въпрос.

За пореден пъти ти казвам.Посочи авторитетен ислямски източник, за това че Исляма позволява самоубийството.

Ето дори и твоя пряк конкурент по броя на изписаните лъжи, сам без никой да го е карал, посочи точно обратното.

Не аз, а Симчо, предложи на аудиторията текста в който изрично се заявява че самоубийството е забранено в Исляма.

Можеш да посочиш например правителствения сайт на СА, на Катар, на Кувейт, на Египет.,на Мароко,на Алжир или подобен такъв.

Посочи ни такъв сайт, а не твои домисли.Например в правителствения сайт на СА има публикувани достатъчно брой тълкувателни решения,които аз неведнъж съм поствал тук и в които изрично се посочва, че Исляма забранява самоубийства и самоубийствени атентати.

Идеологията на Исляма е публично достояние, тя не е секретна и е изложена там.Може да ли да ни посочиш къде е написано за тези разрешени единствено от теб самоубийства.

Ако аз твърдя,че православието изповядва определена доктрина за мен няма да е трудно да посоча сайта на патриаршията.Аз така и постъпвам

Така всеки може да провери твърдението и неговата достоверност.Посочи ни и ти такъв източник, та да се убедят всички.

• Отговори 756
  • Прегледи 46,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Badr, в момента аз се отнасям с пренебрежение към твоите умствени способности. Каквото почукало, такова се обадило. Разумен, неразумен или безразсъден риск не е работа да го преценяват камиларите. А ако искам да си тегля ножа, това си е моя работа и никоя религия с никакъв авторитет няма право да се меси. Още повече религия на камилари да ме поучава от устата на човек, който се е отрекъл от християнската религия в България(родната си) и е приел тази на завоевател, издевателствал 5 века. 

Ама това ли било. Винаги,когато пожелаеш може да  се отнесеш с пренебрежение към умствените ми способности.

Нищо против, ама нищичко.Пренебрегвай ги колкото си пожелаеш, само ще те помоля после. да не се оплакваш от резултата.

Единственото на което държа е да не си теглиш ножа, позволявам си да оспоря такова право.

Аз разбира се че те поучавам, но аз не те уча на религия.Аз те поучавам  в области като  физика и математика в качеството си на инженер.

Например от мен научи що е имагинерна единица.Фундаментално понятие във висшата математика, съществуването на което ти категорично и изрично отрече.Поучавам те на ТД, макар и с/у нейните закони ти остро възропта, а даже се изхитри да отречеш  уравнения за които е присъдена нобелова награда.

Разбирам, че не ти е по вкуса, но съвсем в реда на нещата е по-образованите да обучават по неуките.

Каква религия изповядвам тук даже няма значение.По  същия начин ти подскачаше, когато и Дарктерминал попълваше пропуските в твоите оскъдни познания.А той е християнин.

За теб щом човека е последовател на  религия и хоп мнението му не струва.На същото основание може да не се съгласиш  и с Нютон.

Вторият закон на Термодинамиката не дава отговор, а оставя единствено въпрос. Само религиозна арогантност може да види в закон, който не е създаден да доказва божества, доказателство за същите. На това се вика "религиозна рационализация." Усложняването на структури е възможно и без шаманство.И между другото, религиозната институция повече хора е принудила, побутнала или подстрекала да си теглят ножа, отколкото е спасила. "Аллах Акбар" е девиза на атеистите сигурно.Вие вярващите мислите, че имате отговорите за целият Свят и Вселена, от къде са дошли, какво ги побутва. А не можете да дадете прост отговор като - "Защо пък да е Аллах, а не Зевс?" Тотална нерационалност. И Втори закон на ТД как доказва възникването на божество от нищото - просто оставам безмълвен! Отговора "щото така" не е достатъчен и е интелектуално безсилие, чиста демагогия. Заключение, ама без основа, без факти, върху които е изградено.Аха. И за да не стигнем до духовно самоунищожение, трябва всички да повярваме в "бог", защото някой така казал. Не е достатъчно като отговор, нито рационално. .

За втория закон вече казах.Той постулира невъзможността материята да е  съществувала вечно, сама по себе си.

Няма как, ентрпията в този случай би била максимална и всяко движение невъзможно.

Другият момент на който трябва да акцентирам е че божеството не е възникнало от нищото,както и че  религията, няма за цел да ти обясни Бог, а само да разясни неговото отношение към творението.

Твореца може да бъде опознат само дотолкова, доколкото е сметнал за необходимо че трябва да се знае за него.

Вярващите изучават устройството  творението,а не на твореца.

И както е видно, в изучаването на творението съм далеч,далеч пред теб.

Дали е рационално, ама това, ама онова.Когато стигнеш поне третината  заповядай.Дотук обаче звучиш нелепо.    

Знаете ли, ние атеистите май не сме толкова различни от вас вярващите. Ние отричаме всички божества. Вие отричате всички, без едно. В каквото обвинявате нас, в това се самообвинявате автоматично и самите вие

Глупости, има атеисти и дори във този форум, които заслужават уважение.На мен са ми преподавали атеисти.Стивън Хокинг също е атеист.

Но за разлика от теб е  коректен и добросъвестен учен.Самият той смята , че нашата вселената получава енергия отвън и съвсем почтенно казва, че това вече е извън възможните предели на доказване.

Такива хора заслужават уважение.С тях обаче ти нямаш нищо общо. 

Редактирано от badr (преглед на промените)

Смяташ, че малко камъни, внесени от друга планета ще доведат до апокалипсиса ли? То тук баланс няма, баланс щеше да има, ако колкото ресурси изразходваме, толкова "бог" праща обратно в земните недра, за да можем да продължим да черпим. Ама уви, те ресурсите са крайна величина.

Значи ,там учените сте открили някакъв супер-дупер източник на енергия? Няколко камъняка ще накарат Токио да светне като Хирушима и Нагазаки?

Глупости.Както виждаш никой не мълчи.Посочила си твои хрумвания и постановки.

Това е израз на склонността ти към лъжесвидетелстване.Самозащитата, дори защита на деца , бременни жени, старци от природни бедствия също е Джихад.Разбира се, че човек починал в при такива обстоятелства нито е убиец, нито пък самоубиец.

Също няма как да е убиец, нито самоубиец този който се отбранява или е убит докато се отбранява.Това са ясни и прости неща.

Разбира се, че такъв човек заслужава уважение.

Думата Джихат означава "усилие".Какво си мислиш ти, че означава е съвсем друг въпрос.

За пореден пъти ти казвам.Посочи авторитетен ислямски източник, за това че Исляма позволява самоубийството.

Ето дори и твоя пряк конкурент по броя на изписаните лъжи, сам без никой да го е карал, посочи точно обратното.

Не аз, а Симчо, предложи на аудиторията текста в който изрично се заявява че самоубийството е забранено в Исляма.

Можеш да посочиш например правителствения сайт на СА, на Катар, на Кувейт, на Египет.,на Мароко,на Алжир или подобен такъв.

Посочи ни такъв сайт, а не твои домисли.Например в правителствения сайт на СА има публикувани достатъчно брой тълкувателни решения,които аз неведнъж съм поствал тук и в които изрично се посочва, че Исляма забранява самоубийства и самоубийствени атентати.

Идеологията на Исляма е публично достояние, тя не е секретна и е изложена там.Може да ли да ни посочиш къде е написано за тези разрешени единствено от теб самоубийства.

Ако аз твърдя,че православието изповядва определена доктрина за мен няма да е трудно да посоча сайта на патриаршията.Аз така и постъпвам

Така всеки може да провери твърдението и неговата достоверност.Посочи ни и ти такъв източник, та да се убедят всички.

Нямам намерение да търся никакви източници, след като фактите говорят, че атентаторите самоубийци са радикални ислямисти и определят своята саможерства не като самоубийство, а като жертва в името на Аллах.

Естествено е да отхвърлиш тези самоубийствени атентати или каквито и да е други радикални методи, като нямащи нищо общо с Корана, но именно самите текстове от Корана, които нееднократно ти се посочваха, доказват, че има призив за борба с неверниците, призив за битки и война и обещание за опрощаване на греховете и голяма награда в Рая на тези които са се пожертвали в тези битки.

Не те обвинявам теб, нито останалите мирни мюсюлмани. Ти, браниш религията която следваш, също като християните, които отричат Кръстоносните походи и Инквизицията да са дело на християни...но фактите са факти. Да, наистина, не отричам, че тези текстове може да са много погрешно интепретирани и затова предлагам да спрем този спор, защото в един текст е казано:

Прощалното слово на Мохамед:

„Обещавам дом в Рая на този, който изостави спора, дори ако е прав; и дом в центъра на Рая за този, който се откаже от лъжите, дори и в шегите; и дом на върха на Рая за този, който направи добър характера си“.

(Абу Дауд (№ 4800) и Ал-Бейхаки (10/249), от Абу Умама (р.а.))

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Нямам намерение да търся никакви източници, след като фактите говорят, че атентаторите самоубийци са радикални ислямисти и определят своята саможерства не като самоубийство, а като жертва в името на Аллах.

Като какви се самоопределят самоубйците е съвсем друг въпрос.То някой може и за професор по математика да се самоопредели, но какво ще виновна математиката за нечии заблуди.

Като какви се самоопределят самоубйците е съвсем друг въпрос.То някой може и за професор по математика да се самоопредели, но какво ще виновна математиката за нечии заблуди.

„Обещавам дом в Рая на този, който изостави спора, дори ако е прав; и дом в центъра на Рая за този, който се откаже от лъжите, дори и в шегите; и дом на върха на Рая за този, който направи добър характера си“.

добре е да има такива теми,нека се изясни кой изповядва смърт,насилие,самоубийства,но това е се среща и при християни !

Не пропускай анимационните филми по телевизията, както и игралните филми продукции и супер продукции.

Пък да не забравяме и Борис колко хора е изклал да насили останалите в християнството....

Не пропускай анимационните филми по телевизията, както и игралните филми продукции и супер продукции.

Пък да не забравяме и Борис колко хора е изклал да насили останалите в християнството....

ето,пак се почва!ти българин ли си?познаваш ли историята!можело е въобще да няма България!

ето,пак се почва!ти българин ли си?познаваш ли историята!можело е въобще да няма България!

E, опитвам се... Даже по правилата почвам изреченията с главна буква. Иначе ще заприличам на евреите във форума.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

най- интересното в случая,че  цитираш точно пророка на Исляма,който критикуваш  и осъждаш като  безчовечна религия.

както би казал кидуш  ашем/великия и истинния/..време  е вече Apple,да си   смени  логото с ябълката .

Свободният и неограничен в съзнанието си човек, може да цитира това което му харесва, както и да критикува това което не му харесва...без значение от кого е казано! :)

1.......Каква религия изповядвам тук даже няма значение.....

2 .....За втория закон вече казах.Той постулира невъзможността материята да е  съществувала вечно, сама по себе си.

........На мен са ми преподавали атеисти.Стивън Хокинг също е атеист.

Но за разлика от теб е  коректен и добросъвестен учен.Самият той смята , че нашата вселената получава енергия отвън и съвсем почтенно казва, че това вече е извън възможните предели на доказване.

Такива хора заслужават уважение.....

3......Няма как, ентропията в този случай би била максимална и всяко движение невъзможно.....

.....  религията, няма за цел да ти обясни Бог, а само да разясни неговото отношение към творението.

4......Твореца може да бъде опознат само дотолкова, доколкото е сметнал за необходимо че трябва да се знае за него.

Вярващите изучават устройството  творението,а не на твореца.

Извинявам се , че си позволих да редактирам твоя пост , маркирайки го в определени и подредени отправни точки . Надявам се , че това ще ми бъде простено !

1.Ето ти сам го казваш ! За действителността няма никакво значение кой как я възприема , разбира и вярва - тя си е такава каквато е !

2.Стивън Хокинс ! Ами аз го възприемам като Бог или пророк на днешното време и вярвам на това което той казва , ако и да не го разбирам съвсем....за сега обаче , както самият той казва ! Това "за сега" е най-съществената разлика между атеисти и религиозни !

3.Нека "религията" в този текст да обозначим като "някой" . Това не е манипулация ! Това е връщане към причината - преди да бъде написана , религията е мислена от някой ! Възниква въпросът кой е този "някой"? Кой в същност "пише" религията ? Аз предпочитам при обясняването на света , този някой да е Стивън Хокинс . Време е С.Х. (След Христа - случайно може би съвпадение!Шегувам се ! :) ) да измести този "някой" съществувал в древни времена и вероятно мъдър за времето си човек , но все пак повече ограничен в разбирането си за света ! В своя частен случай отворената система (тази на С.Х.) може да бъде , се явява и като затворена . Т.е. по- широкообхватната , отворената система съдържа в себе си по-малката , по-ограничена своя част - затворената система (изразител на ІІ-ри закон на Т.Д.)

4.Това зависи от самия човек , а не от твореца ! Всеки човек без изключение изучава "творението" , света около , извън себе си . А в областта на психологията , вътре в себе си ("Опознай себе си!") , всеки човек без изключение изучава и "твореца" !

Така ! Какво излиза на края ?

В много други постове съм го писал :

"Човек сътвори Бог по свой образ и подобие , така че Бог да му служи в собствена изгода (на човека) и да осветлява пътищата му неведоми...!" :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

"Човек сътвори Бог по свой образ и подобие...

... и описа своите проекции за Него в книги, и създаде религии, за да управлява другите чрез тях.

Стивън Хокинс ! Ами аз го възприемам като Бог или пророк на днешното време и вярвам на това което той казва ,

Ти хубаво му вярваш, ама колко пъти съм ти казвал да спреш да му бъркаш името ??? И не само аз. Само в този си пост си го сбъркал два (2) пъти.

Ти хубаво му вярваш, ама колко пъти съм ти казвал да спреш да му бъркаш името ??? И не само аз. Само в този си пост си го сбъркал два (2) пъти.

Браво ! 

Това значи , че четеш внимателно буквите !  :)

Благодаря за поправката !

Хайде за протокола - Стивън Хокинг !

Вероятно от това съм се подвел - 

Stephen Hawkings Universe - светът на Стивън Хокинг.....

https://www.youtube.com/watch?v=GgUzpnPUuhE

Това едва ли променя същността на нещата .

Ти стигна ли до нея ?

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ама това ли било.

Продължаваш да фамилиарничиш и да не говориш по същество. Имагинерната единица, комплексните числа, матриците съм ги научил някога от "Висша математика - част 1", а не от форумни герои с големи претенции.За толкова време очевидно не осъзна, че нямам против законите на физиката нищо. Проблемът е с твоите интерпретации специално. Такива словоблудства са, че откривателите на тези принципи в гроба биха се обърнали.Много релевантно е каква религия изповядваш. Масовите кланета от изповядващите я и до днес са известни в българската история. В съвремието най-големите касапници са ги правили мюсюлмани. И после, като погледнем историята и как е използвана религията, двуличието и лицемерието... "Джихад" и самоубийство са много разтегливо понятие във вашата религия. Ето това е проблемът. Много интерпретации, коя от коя по-лачени.За Втори закон много можеш да кажеш, но аз ти казах, че има сили, които работят когато и да е и както и да е.Да, те вашите религии, като всички останали разсъждават само върху симптомите, не върху причините. И за чий ни е тая религия, като нищо не обяснява? Само да разяснило творението, не да обяснило самото божество. Де факто пълна демагогия. Някой казал - има божество. Хоп, пръкна се религия покрай него и хора, които рационализират всичко до него. Ето, родиха се няколко Евангелия вече. Минали после след цензура и съгласуване - готово. А истината е останала някъде там, изритана в страни, в нищото.Вие всъщност нищо не знаете със сигурност за своят "творец". Само спекулации.Мога да кажа, че въобще не си далеч в изучаването на творението, защото си на погрешен път. Научният принцип изисква непредубеденост в търсенето. А ти си вече така уверен, че Аллах е създал света и че той не може да бъде обяснен. Ами как ще бъде, като ти си си приел, че не може и никога няма и да опиташ.В крайна сметка вие нямате нищо. Смятате, че имате отговор за универсалният въпрос за Сътворение и сила, що стои зад сите неща, а в действителност - нищо. Хора, които са се отказали да търсят истината. За вас е самодостатъчен отговорът, че "бог" си е самодостатъчен, няма нужда от доказване, съществува за вечността, непреходен и че всичко е следствие от него. Защото просто така. Нищо рационално не стои. Отговорът не е достатъчен.

Не аз, а Симчо, предложи на аудиторията текста в който изрично се заявява че самоубийството е забранено в Исляма....че Исляма забранява самоубийства и самоубийствени атентати...

Това обяснява взривяването на препасани с експлозиви хора с думите "АЛЛАХ АКБАР". То самоубийството зависи от интерпретацията. То не е самоубийство, то е война срещу неверниците. Оправдание - готово.Уж ислямът забранява самоубийствата, а е интересно как най-много препасани с експлозиви самоубийци са именно мюсюлмани. Интересно противоречие, не мислиш ли?За религиозните учени - Оня смешко от Иран, дето обещаваше решения за всички световни проблеми, които свободно щели да били достъпни, невероятни технологии - защо не се чува нищо от него след гръмките претенции?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Кой какво образование има или няма нито е тема на настоящата дискусия, нито би трябвало да се повдига на въпрос.

Обсъждайте темата, аргументите на другата страна, а не личността им

Отделно да наричаш писането на другите "глупости" е меко казано недопустимо !

Считай това за официално предупреждение !

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Една забележка към badr и simtech - не е тук мястото, или пък темата, където да си говорите кой какво образование има и кой колко разбира от математика. Моля, придържайте се към темата, доколкото това изобщо е възможно, и го правете без лични нападки, също доколкото изобщо е възможно. Благодаря ви.

добре е да има такива теми,нека се изясни кой изповядва смърт,насилие,самоубийства,но това е се среща и при християни !

Добре  е  да  има  тема  по  какво  си  приличат  религиите!  Проблема  на  мюсюлманството  е,  че  върви  по  стъпките  на  християнството  и  съдбата  му  ще  бъде  същата!

Добре  е  да  има  тема  по  какво  си  приличат  религиите!  Проблема  на  мюсюлманството  е,  че  върви  по  стъпките  на  християнството  и  съдбата  му  ще  бъде  същата!

Създайте я тази тема, надявам се там дискусията да е по-мирна от тук :)

• 11 месеца по-късно...

Фосил „състари" човешкия род с 400 000 години

5 март 2015

Открита в Етиопия долна челюст със зъби отпреди 2,8 милиона години е най-древният намиран някога фосил от рода човек (Homo), показват резултатите от изследване, цитирани от Франс прес. Находката връща назад с 400 000 години произхода на човека.

"Откриването на челюстта допринася да се намали празнината между австралопитеците, чийто прочут представител Люси е живял преди 3,2 милиона години, и първите видове от рода човек, като Хомо хабилис и Хомо еректус - поясниха авторите на изследването. - Фосилът е отличен пример за преход между видове в период с ключово значение от човешката еволюция."

Мандибулата е открита при разкопки през 2013 г. в района Афар в Етиопия от международен изследователски екип под ръководството на Кей Рийд от университета на Аризона и Брайън Вилмор от университета на Невада.

От десетилетия учените търсят фосили в Африка, за да открият индикации за произхода на човешкия род. Усилията им обаче не са много успешни, тъй като са намерени твърде малко фосили от този период, който е смятан за критичен. Поради тази причина учените не са единодушни за периода, свързан с произхода на човешкия род, който е довел до появата на Хомо сапиенс преди около 200 000 години.

Новооткритият фосил предоставя важни данни за промени в челюстта и зъбите у човешкия род само 200 000 години след последната известна на учените следа от австралопитек - от Люси. Нейният фосил бе открит също в Етиопия през 1974 г.

"Фосилите от човешкия род на повече от два милиона години са много редки - отбелязаха палеонтолозите. - Фактът, че е хвърлена светлина върху първите етапи от еволюцията на нашия род, е особено впечатляващ."

Въз основа на тази единствена челюст те обаче не могат да заключат дали става въпрос за нов вид от човешкия род или не. Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Сайънс".

Източник: БТА

Стивън Хокинг заяви, че базирано на дългогодишните изследвания вселената може да заключи, че тя е създадена от интелигентен разум, или казано с други думи – вселената е създадена от това, което хората наричаме Господ.

Presentation1_727.jpg?itok=R1Pnh76u

Хокинг твърди, че е изолирал научен феномен във вселената, който определя като „божествен фактор“ – интелигентно „влияние“ което е било налично още от създаването на вселената и е изключено да се оприличи като случайно. Благодарение на „Божествения фактор“ е създадена вселената, както и всички производни – включително и зараждането на живота на земята.

Хокинг твърди, че без този „висш разум“ съществуванието на каквоти и да е било би било невъзможно, и съответно може да заключи че фактор с определено ниво на космически интелект е „създателя на всичко“.

Библията пише, че Господ е създал вселената за 7 дни. Оказва се, че научните изследвания на гениалния физик доказват, че в библейската легенда е базирана на истина – „дизайнът“ на космоса е създаден от ИНТЕЛИГЕНТЕН РАЗУМ!

Стивън Хокинг е фокусирал усилията тази насока след като доведения му брат Едуард е изпаднал в клинична смърт и след това се върнал от отвъдното с изумителна история:

Винаги съм обичал брат си, той винаги е бил вдъхновение да се занимавам с наука. Малко е откачен, но странния му мозък има невероятни способности. Миналият октомври, той имаше ужасяващ инцидент, заради който изпадна в клинична смърт. Върна се от смъртта тотално променен човек. Разказа, че през минутите в които е бил „в одвъдното“, се убедил в съществуването на висш разум, който е създал вселената и всичко около нас. Бил сигурен, че това, което човеците наричат Господ наистина съществува! Брат ми би бил последния човек на земята, който би твърдял, че Господ съществува, но след това ужасно преживяване, той е абсолютно сигурен в наличието на висш разум, който контролира вселената и нашия свят. Точно за това фокусирах усилията си върху проучването на „божествения фактор“ – липсващата част в пъзела за създаването и "живота" на Вселената!

Колегите на Хокинг са меко казано изненадани от твърдението. Като цяло, мнението на водещите учени е, че „божествения фактор“ е мит, и това, че най-изявения сред тях защитава теорията за съществуванието на висш разум!

„Наистина не очаквахме такова изявление!“, каза пред репортери Д-р Джон Байрнс, ръководител на катедрата по астрофизика в престижния университет. „Наистина съм изумен от твърденията на Стивън. Даде ни сериозна тема за размисъл!“

През последните години Хокинг е споделял не една противоречива теория. Той е сигурен в съществуването на извънземни, и че е много по-вероятно те да са агресивно настроени към нас. С тази си теория именития учен отговаря на най-важния въпрос на човечеството за всички времена!

http://bradva.bg/bg/article/article-38064#.VP28eeGQDcd

Стивън Хокинг заяви, че базирано на дългогодишните изследвания вселената може да заключи, че тя е създадена от интелигентен разум, или казано с други думи – вселената е създадена от това, което хората наричаме Господ.

Дори да има създател, то той е създател както казва учения - на Вселената. Накрая ще я има Вселената, а хората няма да ги има, от което следва, че се явяваме нещо като страничен продукт в целия този процес наречен Вселена. Ние сме само кадър от Големия Филм. Следователно за нас няма никакво значение, нито практическо приложение въпроса: създал ли е Господ(това което наричаме Господ уточнява Хокинг) Вселената или не. Самия учен шеговито признава че брат му е малко откачен. Има ли Дядо Мраз или няма? Има ли рай, ад и караконджули? Можеш ли да се замислиш? :D

Дори да има създател, то той е създател както казва учения - на Вселената. Накрая ще я има Вселената, а хората няма да ги има, от което следва, че се явяваме нещо като страничен продукт в целия този процес наречен Вселена. Ние сме само кадър от Големия Филм. Следователно за нас няма никакво значение, нито практическо приложение въпроса: създал ли е Господ(това което наричаме Господ уточнява Хокинг) Вселената или не. Самия учен шеговито признава че брат му е малко откачен. Има ли Дядо Мраз или няма? Има ли рай, ад и караконджули? Можеш ли да се замислиш? :D

Абе то и в будизма има разни гладни духове и караконджули, дето се разххождат в някакви измерения, ама няма кой да го докаже, че наистина е така, а не са някакви измишльотини.

:D

А след като атеистът Стивън Хокинг, е стигнал до заключението, че има Висш Разум, Създател на Вселената, както и че без този Висш Разум, не е възможно съществуването на каквото и да било, е естествено този Висш Разум, да е създал и всички живи творения, които са една перфектно функционираща система, която няма как да се самосъздаде. ;)

"Хокинг твърди, че без този „висш разум“ съществуванието на каквото и да е било би било невъзможно..."

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.