Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

Знам, че не се шегуваш, но легендата не знам. :)

Сложно е...

Има и друга легенда, че циганин е откраднал един от пироните, с които е бил прикован Исус. Мисълта ми е, че за тях подобно поведение е естествено и морално оправдано.

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сложно е...

Има и друга легенда, че циганин е откраднал един от пироните, с които е бил прикован Исус. Мисълта ми е, че за тях подобно поведение е естествено и морално оправдано.

Лошо...

• 5 седмици по-късно...

Двама цигани са задържани за убийството на 67-годишния Йосиф Узунов от пазарджишкото село Априлци, за когото първоначално се смяташе, че е загинал при пожар.Трупът на пенсионера бе открит обгорял на 7 януари т.г. в дома му, след като съседка видяла от къщата да излиза пушек, съобщи преди дни "24 часа ". При първия оглед не са били открити следи от насилие по тялото и основната версия на полицията бе, че пенсионерът е починал от задушаване. Съседи и близки на починалия обаче тогава изразиха съмнение пред вестника, че Йосиф Узунов е бил убит от роми, а къщата му е запалена, за да се прикрият следите.

След аутопсията на трупа станало ясно, че пенсионерът е починал от удари с твърд предмет в главата, от които черепът му е бил счупен, което е довело до фаталния изход. Като извършители на убийството са задържани ромите Венцислав Д. и Вельо Иванов от Априлци.Първият е бил арестуван още във вторник, когато бе открит трупът на пенсионера, но по друго обвинение - за кражба, без да се предполага, че е замесен и в жестокото умъртвяване на стареца.При разплитането на убийството на Йосиф Узунов е бил открит очевидец, който видял двамата роми да влизат в къщата му в нощта срещу понеделник. Смятали, че самотно живеещият мъж крие пари в къщата си.По първоначални данни пенсионерът е усетил крадците и е опитал да ги спре. Те обаче го повалили на земята и го пребили с колове. Като разбрали, че е мъртъв, го полели със запалителна течност, подпалили и избягали.Истински пожар обаче така и не се разгорял, а тялото на убития и вещи около него тлеели близо 30 ч, докато притеснена съседка не потърсила пенсионера, защото не го била виждала от неделя.Убийството на възрастния мъж е разкрито под ръководството на зам.-директора на полицията в Пазарджик Стоян Добрев. По ирония на съдбата в петък, докато давал последни разпореждания за заключителни следствени действия по разкриване на тежкото престъпление, Добрев получил заповед за пенсионирането си.Окръжният съд в Пазарджик определи мярка "задържане под стража" за двамата роми, обвинени в убийството на Йосиф Узунов.

(24 часа)

По първоначални данни пенсионерът е усетил крадците и е опитал да ги спре. Те обаче го повалили на земята и го пребили с колове. Като разбрали, че е мъртъв, го полели със запалителна течност, подпалили и избягали.

Трябва да ги полеят и тях с бензин и да ги оставят да изгорят живи. Или да ги изколят като мръсни животни. А после неизбежна самоотбрана, че не знам си какви глупости. Българите не трябвало да имат оръжие, не били дорасли. Трябва всеки да му се позволи да има оръжие в дома си за защита, понеже очевидно родната полиция пази криминалните елементи и ги защитава, а не пази хората. Или ако не друго - просто бездейства и вдига рамене. И всеки, които влезе в имота ти, да можеш да го затрелваш без последствия.

Трябва всеки да му се позволи да има оръжие в дома си за защита, понеже очевидно родната полиция пази криминалните елементи и ги защитава, а не пази хората. Или ако не друго - просто бездейства и вдига рамене. И всеки, които влезе в имота ти, да можеш да го затрелваш без последствия.

Няма идеална формула за това. Ако всеки има оръжие в дома си за самозащита то тогава ще се повишат случаите на убийства от семейни скандали.

Няма идеална формула за това. Ако всеки има оръжие в дома си за самозащита то тогава ще се повишат случаите на убийства от семейни скандали.

Можеш да убиеш жена си с нож или селско стопански инструмент със същият ефект, както с пистолет. Може някой и да я блъска в плочките, какви ли не изродщини има. Обаче да сложиш кирка под възглавницата е много по-трудно, а да се отбраняваш с нея - много по-неефективно.

От дира най-сетне се сетиха:  http://dnes.dir.bg/news/prebit-lekar-lukovit-15937787?nt=4

Хирург от Луковит бе пребит от ромска фамилия

Ромска фамилия се нахвърли върху шефа на хирургията в болницата в Луковит, след като лекарят се отзовал на спешно повикване за операция от апендицит.

Нападението над  д-р Данаил Динков е извършено минути след 19 часа в понеделник вечерта. Д-р Динков не бил дежурен, а празнувал рождения ден на съпругата си вкъщи.

Лекарят се отзовал на повикването. При пристигането му в болницата се оказало, че цялата фамилия на малкия пациент е в лечебното заведение и настояла да остане, след като д-р Динков прегледал детето и установил, че то се нуждае от спешна помощ.

Лекарят обяснил, че безплатно в болницата може да бъде настанено само самото дете, а един придружител може да остане с него срещу 5 лв. на вечер. Това разгневило роднините на пациента и те започнали да бият безмилостно лекаря, предаде  bTV.Д-р Динков споделя, че физическата болка не е нищо в сравнение с преживяната обида. Това не е единственият случай на нападение над лекари в болницата в Луковит.Дежурният лекар Кунка Георгиева разказа, че посегателствата срещу медиците там са ежедневие.Неуважителното отношение огорчава медиците в Луковит много повече от ниското заплащане на труда им. Това е причината много от тях да се замислят да заминат на работа в чужбина.

Познайте етноса

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-krazhba-tovaren-vlak-tzisterni-15960984?nt=10

Товарен влак с празни цистерни дерайлира заради жп кражба

Влакът е дерайлирал в междугарието на Яна и МусачевоСедем вагона с локомотива на товарен влак са дерайлирали снощи в междугарието на Яна и Мусачево. Откраднати са били скрепителни елементи на железния път.

Инж. Милчо Ламбрев, генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), съобщи пред журналисти, че около 150 - 200 метра от крепежните елементи в междугарието Яна и Мусачево са били откраднати.Товарният влак е заминал преди три дни за гара „Кремиковци”, с цистерни, пълни с газ. Там е разтоварил, и на връщане, в междугарието Яна и Мусачево, в нощните часове между петък и събота, е дерайлирал влакът, с 18 вагона композиция, като първите седем са се преобърнали. Инж. Милчо Ламбрев обясни, че поради откраднатите елементи и високата скорост, с която минава влакът, линията се е отделила, както и траверсите, и влакът е дерайлирал.„Хубавото в тази ситуация е, че цистерните не са били пълни, но ако бяха пълни, не се знае какво щеше да се случи", коментира той, цитиран от Фокус.По думите му - това показва, че е крайно време да престанат тези актове, при които "мургавите братя не спират да крадат"."Това, ако беше един пътнически влак, виждате какви последици можеше да има. Добре, че това е товарен влак и ние до няколко дни ще възстановим движението", посочи инж. Ламбрев.На мястото ме и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Той възприема случилото се като "чист терористичен акт"."За мен това е опит за убийство на двамата машинисти", каза той. По думите му, в момента се налага да се извършва операция по разчистването на влака, която никак не е проста."Локомотивът е около 120 тона и минимум два крана ще участват в операцията по вдигане на дерайлиралите машини. След това следва разчистване и отново реновиране", посочи той като допълни, че жп кражбите са ежедневие.Министърът е доволен, че поне влакът не е бил пътнически и не е бил пълен с хора, и че цистерните не са били пълни с газ.Той посочи, че министерството ще помогне, тъй като НКЖИ е предприятие, което е в състава на Министерство на транспорта.

На мястото ме и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Той възприема случилото се като "чист терористичен акт"."За мен това е опит за убийство на двамата машинисти", каза той. По думите му, в момента се налага да се извършва операция по разчистването на влака, която никак не е проста.

Долно лицемерие! Нищо не възприемат, защото циганите са гласоподаватели! И да изнасилят жената на президента - нищо няма да им се случи. Гади ми се от долни и мръсни лъжци.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами ако беше пътнически?!!Пак ще са оправдани циганите,една я слушах наскоро ,питат я:"Добре,защо крадете?" И тя:"тии кво си мислиш,нямам пари да си храня децата,как няма да крада,и ти да си и ти ще крадеш!".Логика!! Те няма как да изпитат вина за каквото и да е,даже на ние трябва да се чувстваме зле,че имаме..

Ами ако беше пътнически?!!Пак ще са оправдани циганите,една я слушах наскоро ,питат я:"Добре,защо крадете?" И тя:"тии кво си мислиш,нямам пари да си храня децата,как няма да крада,и ти да си и ти ще крадеш!".Логика!! Те няма как да изпитат вина за каквото и да е,даже на ние трябва да се чувстваме зле,че имаме..

Логика на орк.

Четирима роми биха полицаи в Кюстендил
Единият от тях участвал в убийството на пазача от Шишковци

Полицейски служители са били нападнати от четирима жители от ромския квартал “Изток”в Кюстендил, съобщава полицията в града.

Инцидентът е станал снощи след 20.00 ч., когато четирима мъже влезли във физическа саморазправа с полицаите.

Униформените дали сигнал на двама мъже да спрат за проверка каруцата си, натоварена с метални предмети. За да избегнат проверката, мъжете с каруцата направили опит да избягат по черен път в района, но са били застигнати от проверяващите.

Към бегълците се присъединили още двама души и започнали яростно да нанасят удари, ритници над служителите и да отправят закани.

Полицаите са възпроизвели предупредителни изстрели, ползвали са физическа сила и помощни средства при задържането на братята Ю.А., на 33 години, Б.А., на 40 години, баща им А. Т. на 66 години, и Д. М., 21-годишен.

Задържаните са известни на полицията, осъждани са, единият от тях е участник и в групата, която нападна и уби преди години пазач на череши в с. Шишковци.

С полицейска заповед в ареста за 24 часа ще останат двамата братя и приятелят им Д.М. На двама служители на реда е направено медицинско освидетелстване за нанесени телесни повреди. Работата по случая продължава. Установява се обектът, от който е извършена кражбата на метали.

dnes.bg

Няма как да се интегрира ром .  Колкото са се интегрирали индианците в USA  толкова ще се интегрират  и ромите.  Tе не желаят да  бъдат част от обществото  по начина който им се предлага  и никоя сила не може да ги накара да  си сменят традициите и начина на живот.  Единственото което се интегрира са милионите евро от програмите в сметките на ромските босове.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Няма как да се интегрира ром .  Колкото са се интегрирали индианците в USA  толкова ще се интегрират  и ромите.

За трети път ще се включа в темата с въпроса: ти лично опитвал ли си и колко пъти да интегрираш ром/роми?

Да поговориш с тях?

В къщата им влизал ли си?

Дискутирал ли си някаква тема с някой/някои?

Знаеш ли как посрещат и как изпращат?

Знаеш ли на кой Господ се кланят?

Знаеш ли какво искат?

И всъщност дори да си направил част от тези действия защо слагаш всички под общ знаменател?!?!

Ако някой ром/циганин каже "Всички българи сте мързеливци, крадци, убийци и изнасилвачи" на теб приятно ли ще ти е, като знаеш, че това не е така?!?!

Algor живея в град в който има 6 000 роми  и имам и  приятели роми с които съм отраснал и съм влизал в домовете им .  Работил съм с роми  и съм дискутирал доста  теми с роми от различни касти като почнеш от това защо се купуват на по 12-13 години и стигнеш до  това в какво вярват.  За да съм напълно обективен  ще кажа ,че над 80%  от ромското население не желае да се промени но има и хора които искат  нещо повече от живота си и  се стремят към  това . Масово живеят ден за ден и  когато започне кампанията за енергйните помощи взимат ваучерите си и  след 2 дена са ги продали и с получените пари  започват да си купуват  телевизори,касетофони  и алкохол  след което  всичката тая техника заминава  в заложната къща и  всичко се повтаря от начало по вече изградената схема. Във Германие,и Холандия  е пълно с роми от България които живеят  от социалните помощи там (3500 евро на месец )   ,същите тези роми ходят всяка година  в Холандия на сезонна работа като  през времето  в  което са там живеят по 10 броя в един апартамент на някой роднина или в гората на палатки .  Щом скандинавските  държави не са успели да интегрират ромите   ние хептен няма да можем. Не може да им се направят  къщи от държавата и те след 2 години да вкарат коня си в хола и да изгорят паркета  и да ми говорите за интеграция и социализация.  На тебе някой дойде ли да ти построи един  кокоошарник ей така безвъзмездно ? 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Algor живея в град в който има 6 000 роми  и имам и  приятели роми с които съм отраснал и съм влизал в домовете им .  Работил съм с роми  и съм дискутирал доста  теми с роми от различни касти като почнеш от това защо се купуват на по 12-13 години и стигнеш до  това в какво вярват.  За да съм напълно обективен  ще кажа ,че над 80%  от ромското население не желае да се промени но има и хора които искат  нещо повече от живота си и  се стремят към  това . Масово живеят ден за ден и  когато започне кампанията за енергйните помощи взимат ваучерите си и  след 2 дена са ги продали и с получените пари  започват да си купуват  телевизори,касетофони  и алкохол  след което  всичката тая техника заминава  в заложната къща и  всичко се повтаря от начало по вече изградената схема. Във Германие,и Холандия  е пълно с роми от България които живеят  от социалните помощи там (3500 евро на месец )   ,същите тези роми ходят всяка година  в Холандия на сезонна работа като  през времето  в  което са там живеят по 10 броя в един апартамент на някой роднина или в гората на палатки .  Щом скандинавските  държави не са успели да интегрират ромите   ние хептен няма да можем. Не може да им се направят  къщи от държавата и те след 2 години да вкарат коня си в хола и да изгорят паркета  и да ми говорите за интеграция и социализация.  На тебе някой дойде ли да ти построи един  кокоошарник ей така безвъзмездно ? 

Съгласен и точно за тези 15-20 процента говорех аз.

Абсолютно нормални хора са си с всички желания, стремежи, цели, мечти и т.н.

Работят, строят, печелят, обличат се добре, чисти са и ако не е цвета на кожата няма как да познае човек, че са цигани.

Преди 2 седмици за първи път в живота си видях група роми да пишат писмо до директор на училище с желание да се отвори паралелка във въпросното училище със специалности строителство и селско стопанство.

Това за децата им, разбира се.

Карат си децата на училище и ги наказват, когато същите са бягали от час.

Стимулират ги по всякакъв начин да са редовни в училището, защото това ще им е от полза като порастнат.

И прочие и прочие...

За тази неголяма част от ромите говоря - тоест не всички са под общ знаменател.

• 3 седмици по-късно...

Циганите пред съда: Вдигаме се и кой кого добара! Соня Колчакова

Публикувано изображение

Цигани отново обсадиха Съдебната палата.

Още по темата

[*]

Еленков на свобода! Циганите на бунт: Убиец!

[*]

Гардът Еленков остава в килията засега, циганите мирясват

[*]

Цигани обсадиха съда! Плашат с бунт заради убиец на ромче!

[*]

След Гольовците спипаха Тигаро и Рибаната

[*]

Гольовци биха полицаи, спипали ги с крадено желязо

[*]

Задържаха и BG циганка покрай трафика на бебета

[*]

Циганин преби жестоко жена в центъра на Добрич

[*]

Роми се млатиха до кръв в Иваново

[*]

Цяло семейство кла съсед и потъна вдън земя

Около 100-ина цигани обсадиха за пореден път Съдебната палата.

Те настояват охранителят Петко Еленков, който е обвинен за убийството на 16-годишния Велик, да остане зад решетките. Преди седмица Софийският градски съд реши предполагаемият убиец да бъде освободен от ареста срещу 5 хилядарки, а сега топката е в апелативните съдии, които ще имат тежката дума.

Жандармерия и десетки полицаи разделиха тяхната група от тази на подкрепящите гарда. В нея се включиха представители на сдружението на футболните фенове в България, ВМРО и други.

Майката на убитото момче Елена за пореден път се закани, че ако Еленков излезе на свобода, циганите ще се вдигнат на бунт.

„Бяхме мирни и кротки, но така повече не може, вдигаме се и кой кого добара",

заплаши жената, а мъжът ѝ отново повтори заканата си, че собственоръчно ще убие охранителя, ако го пуснат под гаранция.

Публикувано изображение

Те са потърсили подкрепа и от лидера на Евророма Цветелин Кънчев, който също дойде в съда,

където малко по-късно САС ще гледа мярката на Еленков. Той определи заплахите на опечалените родители като емоционална реакция и добави, че никой няма право да коментира съдебно решение.

Поддръжниците на Петко Еленков заявиха, че не е нормално една тълпа цигани да заплашва семейството на охранителя със саморазправа.

Има ли нормална държава, в която една вилнееща тълпа цигани може да ходи да прави каквото си иска

и да млати хората като тупан, запита Ангел Джамбазки. Според него години наред съвсем умишлено управляващите не се борят с циганската престъпност, защото с техните гласове си гарантират управлението.

Публикувано изображение

При старта на съдебното заседание около 30 роми останаха пред сградата,

а останалите влязоха и завардиха входа на залата, където се гледа мярката за неотклонение.

Това е организирано от  тоя който е направил "зайче" с лявата ръка за да си направи реклама на гърба на убитото циганче и охранителя който си е вършил работата. Още повече, той не е роден циганин а е отгледан и възпитан от цигани.

14- годишна загуби детето си при раждане

14-годишна родилка от минералбанското село Колец  загуби бебето си при раждането, предаде  haskovoinfo.

Вчера малолетната майка и бебето са били откарани по спешност в МБАЛ „Хасково", където лекарите са опитали да спасят новороденото, но не успели.

Аутопсията, направена днес, показва, че причина за смъртта е, че новороденото било недоносено, съобщи съдебният лекар д-р Христо Еленски.

Освен това раждането не било осъществено в акушеро-гинекологичната болница.

24chasa.bg

Не мога да приема, че е нормално да се раждат деца преди навършване на 18 годишна възраст.

Често пъти децата се раждат недоносени или увредени, а дори и да се родят нормални, майката не е в състояние да полага необходимите грижи.

Няма ли начин ранните раждания да бъдат спрени?

Не мога да приема, че е нормално да се раждат деца преди навършване на 18 годишна възраст.

Често пъти децата се раждат недоносени или увредени, а дори и да се родят нормални, майката не е в състояние да полага необходимите грижи.

Няма ли начин ранните раждания да бъдат спрени?

Едва ли биха могли да се спрат напълно, но пък могат да се намалят, като за целта Парламентът трябва да гласува закон, който забранява социални помощи на лица ненавършили 18 години, както и на лица с повече от две, хайде  - три деца. 

Роми пребиха косовар в София, опитали се да го ограбят

Група роми са нападнали и пребили с цел грабеж мъж на средна възраст в София в неделя вечерта. Впоследствие е установено, че жертвата на нападението е гражданин на Косово, съобщи bTV.

Инцидентът е станал на бул. „Александър Стамболийски", близо до номер 118. Очевидци видели нападението срещу мъжа, който бил видимо на средна възраст и сигнализирали в полицията.

На мястото веднага пристигнали екип на полицията и на Бърза помощ. На нападнатия оказана първа помощ, след което е откаран в болница.

По случая е започнало разследване. Издирват се извършителите.

24chasa.bg

Роми пребиха косовар в София, опитали се да го ограбят

Група роми са нападнали и пребили с цел грабеж мъж на средна възраст в София в неделя вечерта. Впоследствие е установено, че жертвата на нападението е гражданин на Косово, съобщи bTV.

Инцидентът е станал на бул. „Александър Стамболийски", близо до номер 118. Очевидци видели нападението срещу мъжа, който бил видимо на средна възраст и сигнализирали в полицията.

На мястото веднага пристигнали екип на полицията и на Бърза помощ. На нападнатия оказана първа помощ, след което е откаран в болница.

По случая е започнало разследване. Издирват се извършителите.

24chasa.bg

Цигани набили друг циганин.

"България без цензура" с офис във "Факултета". Росен Петров: Няма да излъжем ромите
Публикувано изображение
"България без цензура"

Няма да излъжем ромите, даде думата си на офицер от МВР Росен Петров пред жителите на "Факултета". Зам. председателят на "България без цензура" откри офис на партията в столичния квартал, където тя вече има над 40 членове.

"Ние сме един народ на една земя. И българите, и ромите искат едно и също – работа, хляб, да си изучат децата и спокойствие. Държавата забрави за ромите през последните 25 години. Политиците идват при вас с кебапчета, с пари, с обещания и да ви излъжат. Ние няма да сме като тях", зарече се Петров.

Той обясни пред жителите на квартала идеята на "България без цензура" за връщане на задължителната военна служба под формата на трудова и образователна повинност. Една година в трудови войски ще се брои за трудов стаж. Хората там ще се изучат на занаят, малограмотните ще се образоват и после по-лесно ще могат да си намерят работа, разясни Петров.

Публикувано изображение

Той посочи, че Тодор Живков е последният държавник, който е мислил за ромите. По негово време и за тях, и за българите е било спокойно. "Сега политиците искат да се скараме, за да каже ДПС на ромите – хайде, елате към нас, че българите са националисти и фашисти. А БСП да каже – хайде при нас, защото сте патриоти. Ние мислим за 10-15 години напред. Лека-полека и българи, и роми да започнат да живеят по-добре. От нас не очаквайте свръхобещания, каквото можем – ще направим", ангажира се зам. председателят.

Петров бе посрещнат във "Факултета" от оркестър "Релакс" с певеца Найден Димитров – Нани и танцова формация "Шикарипе". Офисът на партията е на ул. 322, №1. В него жителите на квартала ще могат да получат юридическа консултация и подкрепа по социални и правни проблеми. В създаването на офиса на партията активно участие взе и двукратният европейски шампион по бокс Борис Георгиев, който е член на "България без цензура". Роденият през 1982 г. Георгиев е и бронзов медалист от олимпиадата в Атина от 2004 г. и двукратен вицесветовен шампион.

24chasa.bg

Бих се радвала, ако г-н Петров успее да направи поне мъничко от това, което обещава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.