Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

На втора инстанция обаче БЪЛГАРСКИЯТ СЪД решава да присъди детето на ЦИГАНИТЕ, решава да го прати в гетото и осъжда Теменужка да плаща издръжка на мъжа, който едва не я уби. България явно има нужда от още едно ромче,

http://www.lentata.com/page_5906.html

отдавна вече няма България

има Цигания

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Тая статия е пълна с намеци и въпросителни. Като прочета някъде "Булгаристан", и уважението ми към пишещия пада десетократно. Извинявайте, ама аз обичам страната си и не мога да си представя да използвам това име за нея по никакъв начин. "Добре дошли в Булгаристан" - все едно всички жени единствено и само в тая държава се продават. Глей си работата, Симона, само за тва изречение ти сложих определение.

Та основният въпрос който би дал обективност на статията е: Какви са мотивите на съда за да даде детето на баща му? Особено при опит за убийство на майката? Не са написани, а предвид стила на статията, ако бяха някакви абсурдни или глупави, щяха да ги напишат... Но докато не се разберат, остава думата на съда срещу тази на авторката на статията... И както казах вече, за последната, моето не е особено високо...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Тая статия е пълна с намеци и въпросителни. Като прочета някъде "Булгаристан", и уважението ми към пишещия пада десетократно. Извинявайте, ама аз обичам страната си и не мога да си представя да използвам това име за нея по никакъв начин. "Добре дошли в Булгаристан" - все едно всички жени единствено и само в тая държава се продават. Глей си работата, Симона, само за тва изречение ти сложих определение.

Та основният въпрос който би дал обективност на статията е: Какви са мотивите на съда за да даде детето на баща му? Особено при опит за убийство на майката? Не са написани, а предвид стила на статията, ако бяха някакви абсурдни или глупави, щяха да ги напишат... Но докато не се разберат, остава думата на съда срещу тази на авторката на статията... И както казах вече, за последната, моето не е особено високо...

Много често съдът у нас, не е обективен, и дори и на по ниски нива има корупция, и има много случаи при които детето се дава на този родител, който е подкупил съдиите. Но разбира се, няма как да дадем обективна оценка, без да знаем със сигурност как стоят нещата и от двете страни.Тук, в случая, по-важното е, дали се дава възможност на ромите които имат желание, наистина да се интегрират.Крайно време е, държавата да вземе отношение, за да се спрат тези порочни нецивилизовани традиции, да се продават момичета като стока..

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Чакай бе момиче.Че той Съдът е взел решение.

Възможно е то да е погрешно, но е съдебно решение.Ние трябва да  уважаваме съдебните решения ако искаме да станем държава.

В България съда по правило присъжда децата на майка им, заради по-близката връзка и майчината грижа.

Много малко са съдебните решения в полза на бащата и те са само при гарантиране на солидни преимущества за детето ако остане при бащата.

Възможно е то да е погрешно, но е съдебно решение.Ние трябва да  уважаваме съдебните решения ако искаме да станем държава.

В България съда по правило присъжда децата на майка им, заради по-близката връзка и майчината грижа.

Много малко са съдебните решения в полза на бащата и те са само при гарантиране на солидни преимущества за детето ако остане при бащата.

Да, по принцип е така. Детето се присъжда на родителя, който има по-добри условия за отглеждането му. И в случая, предполагам, бащата е имал жилище /макар и някоя барака в гетото/, докато майката, както се вижда от текста, живее на квартира. Но тези решения на съда, не винаги са привилни. Защото жилището не е най-важното в случая.

Акцентът на статията е върху това, че една жена, иска да излезе от тинята и да заживее като нормален, бял човек! Тя, и детето й.

Спазарената някога вече знае, че не е стока и не харесва циганския живот, не иска да краде, не иска да ражда като кучка, иска образование, има мечти, работи прилично платена работа, живее на квартира, за която плаща сама с пари, изкарани с честен труд. Знае за интеграцията, иска да даде пример на момичетата като нея, да им каже, че имат право на избор, че никой няма право да ги продава, купува и малтретира.

ти на тва съд ли му викаш а

Да, по принцип е така. Детето се присъжда на родителя, който има по-добри условия за отглеждането му. И в случая, предполагам, бащата е имал жилище /макар и някоя барака в гетото/, докато майката, както се вижда от текста, живее на квартира. Но тези решения на съда, не винаги са привилни. Защото жилището не е най-важното в случая.

Акцентът на статията е върху това, че една жена, иска да излезе от тинята и да заживее като нормален, бял човек! Тя, и детето й.

Виж сега,Съда е сериозна институция и ако ще оспорваш съдебно решение, то ще ти е необходимо малко повече от голи предположения.

Разбира се стават и съдебни грешки, но твоите хвърчащи предположения далеч нямат същата тежест.

Статията говори за крайната тенденциозност на авторката и.Обективността изискваше да бъде посочени мотивите към съдебното решение за да си извадим мнение кои факти и защо съдът е признал за релеванти към делото.

В интернет са публикувани всички съдебни решения - http://legalacts.justice.bg/AdvancedSearch.aspx

Можеше да се види номера на делото, съдебното решение и мотивите и те да бъдат посочени за да си направи всеки сам изводите.

Очевидно обаче не това е била целта на статията. 

Протест в защита на ромите от Стара Загора спря 3 влака
От БДЖ не са знаели за готвената акция
Три влака са спрели движениe заради гражданско неподчинение в подкрепа на ромите от Стара Загора, на които бяха съборени незаконни постройки, съобщава БТА.
Протестиращи роми са застанали на линията Захарна фабрика-Горна Баня на прелеза до кв. Факултета. Върху линията има и каруци.
Влакът София-Перник е спрял движение в близост до прелеза при Факултета, друг влак Перник-София е спрял в Горна Баня, а влакът Кюстендил-София е на Перник-Разпределителна.
От БДЖ обясниха, че такъв тип протест трябва да се случва едва след предварително уведомление, каквото не е получено.
Както Dnes.bg писа, разрушаването на незаконните постройки в Стара Загора започна на 21 юли. От общината събориха над 70 постройки, а незаконните общо са 350. Събарянето на ромските домове предизвика бунт в "Борова гора", където бяха къщите.
В следващия етап на операцията ще бъдат разрушени останалите сгради.
http://www.dnes.bg/s...-3-vlaka.233846

Да строиш незаконно, а после да протестираш, че е приложен закона?
Безочливост не, ами...Публикувано изображение
Спирането на влаковете е противозаконно и тези, които са го направили трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Движението на влаковете в междугарието София Перник беше спряно за около два часа
29.07.2014 11:46

От 09:15 ч. до 11:00 ч. беше спряно движението на влаковете в междугарието София Перник. Причината за преустановяването на влаковото движение беше гражданско неподчинение, изразяващо се в блокиране на железопътната линия от страна на жители на столичния квартал Факултета.
Блокирането на железопътната линия София Перник се отрази на движението на четири пътнически влака на Холдинг Български държавни железници ЕАД, които обичайно преминават през този железопътен участък.
Пътническият влак 50205, който пътува по маршрут София Перник и заминава по разписание от гара София в 09:00 ч., беше върнат в гара Захарна фабрика и отменен в участъка Захарна фабрика Перник.
Пътническият влак 50208, който пътува по маршрут Перник София и тръгва по график от гара Перник в 08:40 ч., беше отменен в участъка Горна баня София. За пътниците от този влак беше назначен влак от Горна баня до Перник.
Пътническият влак 50210, който пътува по маршрут Перник София и тръгва по разписание от гара Перник в 10:00 ч., беше отменен в участъка Перник Захарна фабрика.
Бързият влак 6620, който пътува по маршрут Кюстендил София и заминава по график от гара Кюстендил в 07:10 ч., беше отклонен през участъка Разменна Волуяк.

Както се избъзикаха водещите по TV7, всеки "протестираш" да напише на обратната страна на плаката какво е написано. Правеха впечатление използваните "купешки" думи, характерни предимно за чиновници и политици, абсолютно неизползвани при битово общуване, особено пък от мангусти.

Та да потърсят кой ги е организирал. И случаите са различни - доколкото почти всичко из "факултето" е с документи, в Ст. Загора е абсолютно незаконно, върху общинска земя и с изтекли всички срокове след писмени предизвестия.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Та да потърсят кой ги е организирал.

То е ясно кой.

То е ясно кой.

Абе ние не може ли да сезираме тоя комитет за това че ни нарушават правата ,като защитават мaнгaлите ,които не си плащат сметките ,и им намират жилища ? Това не се ли казва дискриминация ?

На мен като ми е писнало да живеяя на квартира ,дали да не отида да си построя една барака ,и да чакам да ми я бутнат ,че после да изляза да рева ,че няма къде да живея ...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

В Пазарджик: Масов религиозен протест заради аутопсия

Снощи повече от 5 000 жители на ромския квартал в града окупираха Областната многопрофилна болница

Публикувано изображение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 1000 души, жители на пазарджишкия ромски квартал „Изток“, снощи окупираха Областната многопрофилна болница в знак на протест срещу аутопсията на 19-годишно момиче. Девойката се удави вчера в микроязовир в района на Добра вода в близост до Пазарджик пред погледа на семейството й и приятели. Сигналът за инцидента е бил подаден на телефона за спешни повиквания около 13.45 ч. По първоначалната информация няколко семейства от Пазарджик се намирали в района на микроязовира.

Шестима тийнейджъри и деца на възраст между 13 и 21 години решили да се изкъпят. Те навлезли във водата, но няколко метра по-навътре пропаднали по всяка вероятност на подводна яма. Към мястото на инцидента се отправили спасителни екипи, екипи на Полицията и "Спешна помощ". Докато пристигнат екипите, близки и роднини успели да измъкнат младежите от водата. За съжаление, лекарите са констатирали смъртта на 19-годишно момиче. Останалите пет били транспортирани до МБАЛ-Пазарджик и прегледани от медици, съобщава "PA медия". 

Близките на момичето категорично отказали аутопсия на тялото й, тъй като това противоречало на религията им

След инцидента близките на момичето категорично отказали аутопсия на тялото й, тъй като това противоречало на религията им. 

Според "Дарик", те са със салафитски убеждения. "Вчера и днес в района на болницата е ужасно, цялата махала беше тук", коментираха очевидци, които поясниха, че снощи хората са били над 5000. По думите на живеещи в района, повечето от протестиращите са били с бради, а жените масово са били с бурки.

Още вчера им бе обяснено, че няма как ние да разрешим  да не бъде правена аутопсия. Самите протестиращи настояват такава да не бъде правена поради религиозни причини. Такова разрешение може да бъде дадено само от дежурния прокурор, а  по моя информация семейството е получило отказ, което означава, че аутопсия ще бъде направена“, коментира за "Дарик" директорът на болницата д-р Васил Вълчев.

В района има засилено полицейско присъствие. По думите на директора на болницата, охраната в района е помогнала да не се стигне до сблъсъци. И снощи, и днес има ангажирани полицейски екипи, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той уточни, че ситуацията е овладяна.

Прокуратурата уважава религията на хората и техните съображения, но законът е над всичко

Междувременно от Окръжна прокуратура – Пазарджик съобщават, че са били сезирани за случая с удавеното 19-годишно момиче в микроязовир в местността „Добра вода” и е образувано производство срещу неизвестен извършител по чл. 127 от НК за склоняване към самоубийство, каза пред „Фокус” – Пазарджик Снежана Стоянова, говорител на прокуратурата в областния град. „Винаги, когато съществува някакво съмнение относно причината за настъпилата смърт, експертизата е задължителна и никакви други съображения не могат да натежат и да доведат до това да не се изпълнят тези задължения по закон. Експертизата при такива случаи не е просто необходима, тя е задължителна”, каза още Стоянова.

По думите й, прокуратурата уважава религията на хората и техните съображения, но законът е над всичко. 

http://pressadaily.bg/publication/50516-%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%8F/

„Евророма“ завежда дело в Хага

Ще търсим отговорност докрай, включително и наказателна, категоричен бе лидерът на ромската партия Цветелин Кънчев

„Евророма“ ще заведе дело срещу община Стара Загора в Европейския съд по правата на човека в Хага заради съборените 55 къщи в квартал „Лозенец“. Това заяви лидерът на ромската партия Цветелин Кънчев на среща с местни активисти.

„Ще търсим отговорност докрай, включително и наказателна. Никой не обърна внимание на един казус на фона на големите скандали. През 2012 г., след като ГЕРБ вкара промените в Закона за устройство на територията, хората имаха едногодишен срок за узаконяването на къщите си. Близо 80 на сто от обитателите са подали съответните молби, но никой не им е обърнал внимание.“

Около 450 роми останаха без покрив след акцията в квартал „Лозенец“. Част от бездомниците се изнесоха извън Стара Загора, но повечето очакват решение да им бъде предоставено право на строеж на урегулирани парцели в махалата.

http://pressadaily.bg/publication/50816-%E2%80%9E%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%E2%80%9C-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B2-%D0%A5%D0%B0%D0%B3%D0%B0

В България незаконното строителство е забранено със закон и незаконните сгради се разрушават.

Да не би циганите да не са български граждани?!

Интересно, защо винаги се получава така, че деянията, определяни от закона като престъпления ако са извършени от цигани не са престъпления?

Интересно, защо винаги се получава така, че деянията, определяни от закона като престъпления ако са извършени от цигани не са престъпления?

Защото това е важна част от електората на управляващите ни кратунковци, а избори се очертава да има доста често Публикувано изображение

Роми разфасоваха мост на АМ "Струма"
Крадците съсипали съоръжението още по време на строежа

Роми разфасоваха новостроящ се мост на автомагистрала "Струма", за да задигнат арматурата. Така те нанесли щети още преди съоръжението да бъде изградено. Инцидентът е станал в района на Петрич.Групата от шестима членове била задържана от органите на реда два дни след наглата кражба, съобщи МВР. Сред тях има и албански гражданин, който е задържан за 24 часа.Униформените открили 230-те пръчки изчезнало арматурно желязо в две каруци. Стойността на нанесените щети възлиза на 1500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8/%D0%A0%D0%BE%D0%BC%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%84%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%90%D0%9C-%D0%A1%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B0-_l.n_i.102771_c.26.html

В САЩ преди 40-50 години един велик мислител написал "Имам една мечта..." и мечтаел за равноправие на бели и черни...

Сега аз също мога да кажа Имам една мечта. Мечтая да ме третират като ром, да не плащам сметки, да вземам каквото ми е нужно, че и да не ми е, да ходя където си пожелая, да живея където ми хареса (май само за България важи) и т.н.

И ако някой полицай ме хване случайно, колегата му да каже, остави го бе, тоя е циганин...

То доскоро мечтата ми бе да се наредя на опашка да си платя тока, водата, парното или какво и да е и да ми мирише на цигани... Но вече с 50 годишния си опит... помъдряване, така да се каже, си мечтая и аз да съм ром...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

То доскоро мечтата ми бе да се наредя на опашка да си платя тока, водата, парното или какво и да е и да ми мирише на цигани... Но вече с 50 годишния си опит... помъдряване, така да се каже, си мечтая и аз да съм ром...

В България циганин ,и луд закон не ги лови.

• 2 седмици по-късно...

"Решил съм го твърдо - ще ставам будист. И то не за друго, а защото много ме блазни идеята за прераждането. А идеята за прераждането ме блзани не за друго, а защото, айде, ако не в следващия, ако не в по-следващия, ако не в по-по-следващия, то в по-по-по-следващия живот, има вероятност да се преродя като циганин... А циганинът, дами и господа, ооооооооо, циганинът - циганинът, това е върхът на еволюцията! На циганина се МОЛЯТ да прати децата си на училище. Облажват го. Обгрижват го.... Боготворят го. За моето дете никой не ме е молил - аз просто го пратих на училище..... На циганина му се молят да гласува, УМОЛЯВАТ ГО, плащат му за това.... Аз, на всеки едни избори се въртя по няколко часа около избирателната си секция - никой нито ме моли, нито ми предлага пари - втора ръка човек съм, иде да рече.... Циганинът има право да НЕ плаща ток, вода, данъци, лизинг.... Аз, като закъснея с два часа, разни курвета почват да ми звънят и със сластни гласченца да ме приканват да изпълня поетите си към тяхната банка задължения... Той, циганина, ако бъде заставен за си плаща, е, това би било, естествено, етнически тормоз.... За циганина са загрижени различни международни фондации и спонсори, загрижени за битовите му условия, за начина му на живот.... За благосъстоянието му..... МАМА ВИ ДЕБА ЦИГАНСКА ДЕБА, на мен една чекия никой не иска да ми направи благотворително, на вас благотворително ви се дава цял един живот.... Ама аз съм си виновен, да се еба - защо станах колоездач, а не танкист.....??????"

авторът Г. В. е  български учител в циганско училище

Редактирано от algor (преглед на промените)

В България незаконното строителство е забранено със закон и незаконните сгради се разрушават.

Да не би циганите да не са български граждани?!

Ние българите не сме български граждани.

Ние българите не сме български граждани.

Български граждани сме, но...

Поредната жертва :(

19-годишно момче е наръгано с нож в столичния квартал „Левски", научи Нова телевизия. Младежът е откаран в „Пирогов", където е починал. Лекарите близо три часа са извършвали тежка животоспасяваща операция, но така и не са могли да овладеят тежкия кръвоизлив в корема. Извършителят също е 19-годишен. Той е задържан. Сигналът за инцидента е получен около 16.00 часа.

http://www.novini.bg/news/232712-19-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B6-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F.html

Почивай в мир, Евгени!

Съболезнования на близките на жестоко убитото момче.

:(

Още за убийството

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

.......

:offtopic_s:

Не е лошо такива откровени простотии да се слагат в спойлер - тук четат и деца, не знаете ли?!?!

Това първо.

И второ доста пъти съм правил забележка за такива цитати от З.М. от град С. и прочие измишльотини.

В раздел Новини и раздел Политика нека сме малко по-сериозни - омръзна ми да правя забележки, а на вас не ви ли омръзна да поствате глупости безсъдържателни и псувни?!?!

пп. Не ми отговаряйте, а малко се замислете!

Млади ромки се учат "на занаят" в училище за джебчийки В Камено

Българските джебчийки се смятат за едни от най-сръчните в Европа. За да се научат да крадат обаче, те ходят на училище. Твърди се, че Златарите са основатели и на едно от най-старите училища за джебчийки, намиращо се в град Камено, съобщи Нова телевизия.

Ромка от града потвърди, че там наистина има училище за джебчийки. Обучението започва от 12-годишна възраст, докато не се оженят. На несръчните им чупят ръцете.

„Чупят им ръцете, бият ги, тормозят ги. Като станат сръчни, ги женят. Продават ги за 5000-10 000 лева. Булката трябва да изкара парите, които са броени за нея”, разказва ромката Невена.

Докато тече разговора с Невена, тарторът на Златарите обикаля улицата с черна кола. По негови думи, жените във фамилията били домошарки, а мъжете работели в строителството. Той е категоричен, че училище за джебчийки няма.

Полицията обаче е на друго мнение - жените от клана Златарите са залавяни многократно.

От МВР казаха още, че скоро се чака присъда по един от случаите, както и че компетентните органи вече нищят откъде Златарите имат пари за скъпа къща и луксозни автомобили, след като нямат и ден трудов стаж.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4282861

Сръчни са, спор няма.

Ограбвали са ме 3 пъти, въпреки че уж внимавам. :shy11:

Във Ветово

Роми нападнаха екип на бТВ

Репортерът на медията сподели, че нападателите ще се разминат само с глоби

52317-romi-biha-ekip-na-btv-251395_620_3

Екип на bTV вчера бе атакуван от семейства на телефонни измамници в ромската махала на Ветово. Разследването на Росен Цветков е било насочен срещу задържаната през юни група за телефонни измами, които успяха да отмъкнат 22,4 хил. лв. от възрастна жена. В групата влизали 30-годишният А. А.-Стамат, криминално регистриран за телефонни измами, тартор на групата, 23-годишният П. П.-Шишкото" и 22-годишният В. М.-Папардака, и двамата осъждани за телефонни измами, 37-годишният Н. Д.-Чирито, осъждан за кражби и измами и 26-годишният М. Д., с присъда за подкуп на длъжностно лице.

Първоначално планът е бил да бъдат посетени пет къщи. Идеята се е променила, след като екипът е бил нападнат в къщата на тартора А.А - Стамат. Там камерата на националната медия е била счупена. Според разказа на Цветков тарторът и останалата част от групата си живеят безнаказно. Те са използвали откраднаните пари, за да направят ремонт на къщите си. Репортерът коментира, че единственото, което ще се случи след нападението за злосторниците, ще бъде глоби.

http://pressadaily.bg/publication/53576-%D0%A0%D0%BE%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BF-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%A2%D0%92/

Ром закон не го лови, така че могат да  им се разминат глобите.

• 3 седмици по-късно...

10462572_509947532442038_148941434995587

Търся страна където ромите да са станали праведни членове на обществото. Моля покажете ми я . Покажете ми такава държав където да има просперитет и в същото време ромите да са се интегрирали успешно.

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.