Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

Ромите създават паравоенно формирование

Създава се Организация на малцинствата за отбрана от насилие – ОМОН, която да се противопостави на Боян Расате

http://www.svobodennarod.com/bulgaria/3622-romite-sazdavat-paravoenno-formirovanie.html

Какво мислите за тази новина ?
Ако тя стане факт....какви мислите, че ще бъдат последствията ?

............

Докъде ще стигне държавата така както върви ?

Непрекъснати протести, шовинизъм, национализъм, расизъм, популизъм ...и накрая ромите създават своя паравоенна организация.

Държавата, по-точно политиците, ги хранеха и помогнаха не за тяхното интегриране, а за тяхното размножаване, защото им бяха нужни за електорат.

Политиката която се водеше в последните години, беше политика за благоденствието на политическата и олиргархическа система.

Но...докъде ще ни доведе тази политика като държава ?

Май до нищо добро ! 

А  само до хаос, който в един момент никой няма да може да спре...ако все още някой не предприеме мерки за това.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама ромите, май че, вече не са малцинство?!

Май да...и когато невежите станат мнозинство...какво става?

.и когато невежите станат мнозинство

Но това е факт. Защо ни плашиш в бъдеще пожелателно време с нещо, с което  постоянно се сблъскваме, за съжаление и в част от коментарите във форума.

Защо все чакаме някой да се появи, за да ни избави от каквото и да било? Защо все обвиняваме политиците, а никога не поглеждаме към себе си? Защо трябва да гледаме на ромите като малцинство, а не като на нормални граждани? Защо искаме "циганите на сапун", а в същото време се оплакваме че ромите крали, биели и убивали българи? Мога да задам още куп такива въпроси свързани с нашия български манталитет.

Но това е факт. Защо ни плашиш в бъдеще пожелателно време с нещо, с което  постоянно се сблъскваме, за съжаление и в част от коментарите във форума.

О, аз не плаша никого...Но като гледам накъде върви държавата...започнах да се плаша, въпрреки че съм оптимист по рождение.

Защо все чакаме някой да се появи, за да ни избави от каквото и да било? Защо все обвиняваме политиците, а никога не поглеждаме към себе си? Защо трябва да гледаме на ромите като малцинство, а не като на нормални граждани? Защо искаме "циганите на сапун", а в същото време се оплакваме че ромите крали, биели и убивали българи? Мога да задам още куп такива въпроси свързани с нашия български манталитет.

Защото политиката, която водят политиците не води до нищо добро страната ни!

Аз приемам ромите като равнопоставени, но те също трябва да спазват законите и плащат данъци и всичко останало наравно с останалите български граждани, за да бъдат приемани като равни. 

Кога ли ще дойде някой от големите "братя", да направи "българска пролет" Подобно на вариантите в някои мюсулмански държави. Белята е, че въпросното паравоенно формирование, ако нещо такова въобще някога стане факт, ще са първите изпоклрили се като мишки и като сОсама бин гЛаден, из разни пещери и мазета.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Темата е в разрез с правилата - няма новина в нея, линка води до източник, който отразява лична гледна точка, цялото съдържание е "преразказ без картинки" какво, как, кога и по какъв начин се случва и завършва с желание и препоръка незнайно отново към кого.

Авторката да си оправи темата по правилата или да си публикува тези творения в блога, защото по този начин поднесени разсъжденията провокират расова омраза и няма да доведат до нищо съществено.

Ако препоръките не бъдат взети под внимание, темата ще бъде затворена

Кога ли ще дойде някой от големите "братя", да направи "българска пролет" Подобно на вариантите в някои мюсулмански държави. Белята е, че въпросното паравоенно формирование, ако нещо такова въобще някога стане факт, ще са първите изпоклрили се като мишки и като сОсама бин гЛаден, из разни пещери и мазета.

Аз вярвам, че това ще е факт.

Според информацията от НЦРРБ, „проектът ще даде възможност на ромите да участват във всички процеси, които се отнасят до тяхното собствено развитие и определят присъствието им в обществото, в сферата на икономиката, културата, образованието и обществено политическото пространство“.

И вярвам, че това не е замисляно от днес. В политиката няма случайни неща.

Защото политиката, която водят политиците не води до нищо добро страната ни!

Аз приемам ромите като равнопоставени, но те също трябва да спазват законите и плащат данъци и всичко останало наравно с останалите български граждани, за да бъдат приемани като равни. 

Нали се сещаш кой ги е избрал тези "политици". Ти може да приемаш ромите за равнопоставени, но има много хора които не са на това мнение. Как искаш ромите да плащат данъци, като ги гоним още от училищата? Един циганин, който няма основно образование как да си намери работа, за да плати тия данъци? Искам да кажа че невежеството и омразата до никъде не могат да ни отведат, а ние уж искаме да сме като другите европейци.

Ха ха ха, мангалите най-после откриха как да си предизвикат края.

Представям си как, мангалски "граждански патрул" ще ме спре, и какъв ще е резултата след това хахахаха.

Нали се сещаш кой ги е избрал тези "политици". Ти може да приемаш ромите за равнопоставени, но има много хора които не са на това мнение. Как искаш ромите да плащат данъци, като ги гоним още от училищата? Един циганин, който няма основно образование как да си намери работа, за да плати тия данъци? Искам да кажа че невежеството и омразата до никъде не могат да ни отведат, а ние уж искаме да сме като другите европейци.

Първо, ромите сами се слагат в категория на неравнопоставени.

Ако една ромка почне да ражда на 13-14 години и до 20 има три, четири или пет деца, тя равнопоставена ли е на българските момичета на нейните години ?

Ако ромите спрат да се държат като роми, мисля, че и българите ще се държат с тях като с равнопоставени хора. 

Стига бе, то все едно да вярваш, че е задължилено да учелиш шестица от тотото. Даже не искам да те цитирам, щото две мнения мязащи на религия, мистика и езотерика(щото там са "вярващите", главно), може да отпратят темата там, за да я нищят баячки и ясновидки :D

Темата е в разрез с правилата - няма новина в нея, линка води до източник, който отразява лична гледна точка, цялото съдържание е "преразказ без картинки" какво, как, кога и по какъв начин се случва и завършва с желание и препоръка незнайно отново към кого.

Авторката да си оправи темата по правилата или да си публикува тези творения в блога, защото по този начин поднесени разсъжденията провокират расова омраза и няма да доведат до нищо съществено.

Шефе, няма никаква расова омраза.

Ако не се говори за проблемите на тези хора, а те се прикриват и премълчават, никога няма да можем да намерим решение на проблемите им и да им помогнем да станат равнопоставени членове на обществото.

Ха ха ха, циганите най-после откриха как да си предизвикат края.

Представям си как, мангалски "граждански патрул" ще ме спре, и какъв ще е резултата след това хахахаха.

Що пък не ? Как в Америка има чернокожи полицаи.

Шефе, няма никаква расова омраза.

Ако не се говори за проблемите на тези хора, а те се прикриват и премълчават, никога няма да можем да намерим решение на проблемите и да им помогнем на тези хора да станат равнопоставени членове на обществото.

Не съм никакъв шеф на никой във форума.

Ако целта е да се говори за каквото и да е, местя темата в Празни приказки и забава или който и да е друг раздел извън Новини и Политика и си говорете колкото искате.

Дал съм препоръки по-горе и дискусия по този въпрос няма да допусна.

Да разбирам ли, че творчеството остава в този вид, който е в момента и няма да се променя нищо?!?!

Ако не е новина защо научих нещо ново? Не виждам никъде расова омраза, а обсъждане на положението в България. Ако вас г-н Модератор не ви интересува положението в България, то нас ни интересува. ;)

Първо, ромите сами се слагат в категория на неравнопоставени.

Ако една ромка почне да ражда на 13-14 години и до 20 има три, четири или пет деца, тя равнопоставена ли е на българските момичета на нейните години ?

Ако ромите спрат да се държат като роми, мисля, че и българите ще се държат с тях като с равнопоставени хора. 

Не може да съдим хората заради вярванията им. Това, че ние мислим че е редно да се раждат деца на 25-26 годишна възраст, не значи че това е правилно, а и не вярвам че всички 13 годишни циганчета искат да имат деца. Според мен по-скоро са подтикнати да раждат от безпаричие, за да взимат детски от държавата.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Ако не е новина защо научих нещо ново? 

Г-н RJ45, пусната тема в новини със заглавие "Говедото на чичо Тошко е много красиво", с линк вътре в нея към блога на автора със снимки на въпросното говедо и описание на породата, храната с която се храни и т.н. прави ли така, че да научите нещо ново?

В същото време има ли място въпросната грандиозна за Вас новина в Раздел Новини?

Може ли в същия раздел да има тема за говедата и селското стопанство, в която се пише от години и изведнъж да има една съвсем отделна тема за говедото на чичо Тошко?

Не ми отговаряйте и не продължавайте изкуствено създадената дискусия.

Последно повикване за авторката да си оправи творчеството и точка по въпроса.

Следващия, който не използва ЛС за уточнения, а пише тук, ще му подсигуря лично време за четене на правилата на форума!

Редактирано от algor (преглед на промените)

Не виждам никъде расова омраза, а обсъждане на положението в България.

"Роми срещу националисти" - Аха, съвсем мирно заглавийце...

Не може да съдим хората заради вярванията им. Това, че ние мислим че е редно да се раждат деца на 25-26 годишна възраст, не значи че това е правилно, а и не вярвам че всички 13 годишни циганчета искат да имат деца.

О, можем и още как! И трябва. Особено ако са незаконни, като цитираните. Иначе, аз например мога да вярвам, че имам право да убия който си искам, че и да почна да си практикувам вярванията.В закона много точно е описано правата и задълженията на 13 годишните деца и техните родители. Това, че служителите си затварят очите заради политически причини е именно корена на проблема.

Да не попаднах на акушерска тема. Какви са тия раждания?

По темата. ОМОН съществува поне от 2007г. Дали и каква реална дейност е развивала, освен да усвоява интеграционни фондове, аз нямам представа. Но нейните представители, които съм виждал на снимка въртяща се последните дни из медиите, са с  типичен бабаитски безврат вид. Няма да чудно, ако някаква част от тях имат криминални досиета....

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ако не е новина защо научих нещо ново? Не виждам никъде расова омраза, а обсъждане на положението в България. Ако вас г-н Модератор не ви интересува положението в България, то нас ни интересува. ;)

Не може да съдим хората заради вярванията им. Това, че ние мислим че е редно да се раждат деца на 25-26 годишна възраст, не значи че това е правилно, а и не вярвам че всички 13 годишни циганчета искат да имат деца. Според мен по-скоро са подтикнати да раждат от безпаричие, за да взимат детски от държавата.

Да раждаш деца от безпаричие, е много глупаво оправдание, след като тези деца искат храна, облекло и грижи. 

Да се смееш ли, да плачеш ли...

Живеем в Европа, годината е 2013, а такива като Николинка има много.

:(

Да раждаш деца от безпаричие, е много глупаво оправдание, след като тези деца искат храна, облекло и грижи.

Това не е оправдание, а причина. И защо не, след като социалната система може да бъде експлоатирана и да прибираш детските, а самите деца да се оправят както могат - поне докато станат на 11 и почнат и те да имат деца.

Това не е оправдание, а причина. И защо не, след като социалната система може да бъде експлоатирана и да прибираш детските, а самите деца да се оправят както могат - поне докато станат на 11 и почнат и те да имат деца.

Няма как да правиш деца за да живееш от помощи защото в никакъв случай няма да стигнат и да покрият реалните разходи. Но ако правиш деца и ги пращаш да покрадват и просят ... е това вече може и да е  бизнес.

Няма как да правиш деца за да живееш от помощи защото в никакъв случай няма да стигнат и да покрият реалните разходи. Но ако правиш деца и ги пращаш да покрадват и просят ... е това вече може и да е  бизнес.

а самите деца да се оправят както могат

Именно това и аз казвам де.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.