Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Циганин или ром ? Новини свързани с интеграцията и още нещо

Featured Replies

Джордж Сорос използва циганите като подривна сила

• Отговори 2k
  • Прегледи 217,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да бе.. Сорос и за това което споменах по назад в РФ ли е виновен ??:laughing4:

Обобщават се циганските проблеми, и се приписват негативите на тези които /наистина неуспешно за сега/ се опитват да ги решат.

Стандартна рашистка пропаганда срещу ЕС . За кой ли път...

Експлоатиране на всяка тема , която да критикува, подкопава ЕС, в случая темата за циганите, посредством  стандартно оплюване на "злия Сорос" .

преди 8 минути, miro20 написа:

Експлоатиране на всяка тема , която да критикува, подкопава ЕС.....

Ако заменя само една абревиатура ,познай коя комична фигура от политическите теми ще лъсне в целия си блясък.....

преди 17 минути, M.Николов написа:

И как именно подкопава ЕС истината за проблемите с циганите?

Защото това не е проблем генериран от ЕС. Затова и споменах примера с "матушката" където имат СЪЩИТЕ проблеми със циганите, но нямат Сорос.

Тогава каква е според теб статията и внушенията която прхвърля всичките "злини" на организациите на Сорос ? ? 

Ти въобще прочете ли статията на "гласове" препечатана от "взгляд" ?

преди 1 минута, miro20 написа:

Тогава каква е според теб статията и внушенията която прхвърля всичките "злини" на организациите на Сорос ? ? 

А може би, истината е точно тази...Сорос преследва свои собствени цели, като просто използва циганите за постигането им.

Кажи ми поне един пример за интеграция на циганите след толкова много похарчени пари(не става въпрос за единични случаи на интегрирали се цигани, а за нещо, което е променило живота на голяма група от тях)?

Аз напъло съм съгласен за неуспеха за интеграция и т.н. И съм го казвал многократно  и тук.

Но акцентирах на внушенията на статията, която плюе ЕС и Сорос, а не гледа собствената си кочинка. И че принципа въобще не зависи от Сорос, а от това че проблема е в самите цигани, НЕЗАВИСИМО от държавата където са.

Напротив не плюе ЕС, дори напротив!

"

Представителите на „Отворено общество“ лобират активно за отделяне на повече средства от бюджета на ЕС за циганските диаспори. И ако сам Сорос през последните години е вложил в ромите над 10 милиона евро, то на Испания Еврокомисията е отпуснала 28 млрд. евро, на Италия – 32, на Словакия – 14, на Румъния – 23. Всички тези неправдоподобни пари се разпределят по места именно от структурите на Сорос.

Човек би рекъл, че циганите в Европа трябваше отдавна да са забогатели. Но болшинството от тях продължават да живеят в немислими по съвременните мерки условия и да се занимават с повече или по-малко престъпна дейност. Откъде идва проблемът?

Първо, ръководствата на многобройните фондации и НПО почти изцяло се състоят от американски юристи. Техните заплати гълтат голяма част от средствата, отпуснати от бюджета на ЕС и от благотворители.

Второ, автентичните ромски активисти въобще не се допускат до разпределението на средствата и взимането на решенията. Къде отиват милиардните траншове от ЕС, които уж би трябвало да подобрят живота на циганите, е пълна тайна.

Единствените цигани, на които фондациите на Сорос отпускат средства, са една тънка прослойка от т.нар. „официални представители“. Заплатата им, надвишаваща значително дохода на обикновените цигани, ги изолира надеждно от техния народ и ги превръща в обикновени мениджъри, усърдно озвучаващи тезите на донора. Всичко това само задълбочава крещящото икономическо разслоение в ромските общности.

За самия Сорос циганският проблем е само предлог, за да налага изгодни нему решения на правителствата на европейските страни – и преди всичко на тези от Източна Европа. Темата за борбата за права на малцинствата му позволява да организира информационни атаки срещу неудобни политици и „стихийни“ безредици.

През 2005 г., в изказването си по повод Декадата на ромското включване, Сорос директно заяви, че пренебрегването на правата на циганското малцинство може да доведе до бунтове, като тези на арабската младеж във Франция по онова време. Днес, с помощта на неговите НПО, циганската тема му служи като удобен повод да създава напрежение и да изнудва държавните институции почти толкова успешно, колкото и по времето на неотдавнашното нашествие на мигранти в Европа. Впрочем, милионите бежанци от Афганистан, Африка и Близкия Изток, както е известно, също бяха покровителствани от структурите на Сорос."

Николов, имах по високо мнение за интелектуалните ти способности.

Само ще повторя едно нещичко :

" Затова и споменах примера с "матушката" където имат СЪЩИТЕ проблеми със циганите, но нямат Сорос. "

Ми не, нямат същите проблеми!

Там не се наливат баснословни суми за интеграция без никакъв ефект!

И няма НПО-та, които да се опитват да си налагат вижданията над местните и държавни власти!

Тоест имаше, ама ги изгониха от страната.

преди 30 минути, M.Николов написа:

това действие според теб демократично

а неможе ли НПО като пази манго, МВР да каже кое е нарушил и съда даа прецени

преди 57 минути, M.Николов написа:

И няма НПО-та, които да се опитват да си налагат вижданията над местните и държавни власти!

е аз какво казах ? - Нямат си Сорос. Проблемите са СЪЩИТЕ

Следователно ?

преди 57 минути, M.Николов написа:

Ми не, нямат същите проблеми!

Ми аз ти цитирах конкретен пример, едно към едно с нашия с убития Ангел,  протести , размирици и т.н. . Едно към едно.

Ти ми плямпаш " нямало същите проблеми" . :angry:

Аз му показвам един и същ проблем , в който фактора "наличие на шоколад Милка" няма никакво значение, циганите са с едно и също поведение и там където има "Милка" и там където няма Милка, то ми плямпа.. Ти не разбираш, проблема е в Милка.... :laughing4:

Това че някой /или организации/ прави опити да реши проблема,  и това не е успешно, не значи че опитите са причина за проблема.

Хайде като осмислиш това, и примерите които дадох, заповядай да коментираш. :)

Ама разбира се, 30 години и никакъв резултат, но продължават да се наливат едни пари.

Или тази организация е с най-некадърните кадри в света или просто организацията преследва друга цел!

:hush:

Айде бе , никакъв ? https://www.actualno.com/europe/ciganite-moje-da-bydat-integrirani-unikalnijat-opit-na-ispanija-news_462893.html

Ама това няма да го прочетеш в статията на "взгляд" :hush:

Отделно не мисля че  Сорос бил окупирал циганските финансирания , каквото е внушението на статията , а се дават по разлчини програми , утвърдени от правителствата на държавите , и осъществявани от общини и т.н.

Виж, не изксам да изглеждам "защитник" на циганите, особенно че мнението ми е отрицателно за тях, и съм го казвал многократно. Акцента ми е за статията, чието внушение е отново плюене по Сорос, и всичко що може да е лошо за ЕС и превъзнасяне на негативите.

Виж сега,не искам да изглеждам като теб-(всичкото зло само за,от и в Русия) ....ама цял свят е пропищял от твоя Сорос....

Цитат

Милиарди за революции

Това, че Сорос финансира различни НПО за дестабилизиране на обстановката в различни страни, в които правителствата не са готови да се включат в неговата „ценностна система", вече не е тайна за никого.

Самият фонд на Сорос не крие на своя сайт, че с цел „демократичното развитие" на страните от Източна Европа и на територията на бившия Съветски съюз през последните 33 години той е изхарчил 1.6 милиарда долара.

Освен това, 2,9 милиарда долара са били изхарчени за „защита на правата на човека", преди всичко „на правата на такива маргинални групи, като потребителите на наркотици, секс тружениците и представителите на обществото на ЛГБТ".

И 2.1 милиарда долара са изхарчени за „образователни проекти, тоест за реформа на образованието от предучилищното до висшето", Става дума преди всичко за въвеждането на сексуално образование в рамките на „половото равенство".

През 2017 година фондът на Сорос планира да изхарчи по тези и други направления 940 милиона долара, като на САЩ се падат 98.7 милиона, а на Европа 65 милиона. На Евразия - 42.8 милиона.

Наследството в Украйна, България и Унгария...

Американското издание The New American свидетелства, че един от основните спонсори на Евромайдана в Украйна е бил именно Сорос.

„Джордж Сорос остави гигантска следа в Украйна. Например, както и в десетки други страни през последното десетилетие, Сорос влои десетки милиони долари в „по-отворено" и „демокатично" общество. Много от участниците в Евромайдана са членове на НПО, финансирани от Сорос, обучавали са се в тези НПО и по време на конференциите, чийто спонсор е бил сороския Международния фонд Ренесанс", пише The New American.

Българският портал БЛИЦ писа, че Сорос има пряко отношение към организирането на протестите, целящи провокирането на дестабилизация на обстановката в България в навечерието на скорошното встъпване на новия президент на страната в длъжност.

Същото е и в Унгария. За намесата на Сорос във вътрешните дела на своята страна говори президентът на Унгария Виктор Орбан: „Има един, който си представя света без граници: именно това е концепцията, която се стремят да популяризират Джордж Сорос и неговите организации".

В най-добрия случай, казва Орбан, това е наивно, а в най-лошия - част от план за ликвидирането на традиционните цивилизации, начина на живот, културите и нациите.
Сорос се опитва да промени и САЩ

Зад безредиците в Ню Йоркот 2011 година с името Occupy Wall Street също е стоял Сорос.

През януари тази година във Вашингтон и други градове на САЩ се проведоха масови демонстрации на феминистки против президента Тръмп, организирани внезапно от появилото се на бял свят движение Pussyhat Project. New York Times писа, че организациите, свързани с женските маршове, са били финансирани от Сорос.

Никоя от организациите няма за цел да интегрира когото и да било-иначе свършват финансите......

Ае Мирко, ква ти е тая фиксация където и да драскаш да си споменаваш матушката ти. Вземи и иди да те прегледат, или те е страх че няма да те пуснат после да си ходиш?

Циганчета убиха щъркел в Стамболийски

Цитат

Случаят стана известен след като жена, станала свидетел на жестоката случка, съобщи в социалните мрежи, че деца от ромски произход са убили щъркел в квартал "Партизанина" в Стамболийски.

"Въргаляха мъртвия щъркел и го въртяха по поляната", пише жената.  Най-тъжното според нея е, че в гнездото останали две бебета, за които вече няма кой да се грижи. "Кой ще ги храни сега, като мама или татко го убиха. Кой ще им помогне", написа още жената, цитирана от trafficnews.bg.

https://dnes.dir.bg/intsidenti/detsa-ubiha-shtarkel-v-stamboliyski

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Циганчета убиха щъркел в Стамболийски

https://dnes.dir.bg/intsidenti/detsa-ubiha-shtarkel-v-stamboliyski

Не искам да мисля, какво ще правят тези деца след години, щом сега убиват щъркели.

преди 5 часа, NIKISHARK написа:

Виж сега,не искам да изглеждам като теб-(всичкото зло само за,от и в Русия) ....ама цял свят е пропищял от твоя Сорос....

Срам те е да посочиш източника си май :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.