Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Езикът на тялото

Featured Replies

..дори не е необходимо да се обръща гръб на някого за да се покаже,че не пасваме,не споделяме сходни размишления или сексуални заходи - човек може и просто да си седи лежерно и да мълчи или показно,чрез слово да изрази,че не е  от "една порода" със събеседник!..а,за борбите под еднократния дюшек, не ми е занимателно да коментирам..

Вметвам,че ако аз/просто израз/ си люлея крачето,за останалите Какво ли трябва да означава това?..непременна нервност ли,що ли?

това с люлеенето на крачето ако не е нервен тик - е точно този отговор -

абе гадно ми е с тебе чудя се как да изчезна да се махна че не те понасям....

• Отговори 73
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вметвам,че ако аз/просто израз/ си люлея крачето,за останалите Какво ли трябва да означава това?..непременна нервност ли,що ли?

Може да означава, че толкова много ти се ходи по малка нужда, че едвам стискаш.

Може да означава, че толкова много ти се ходи по малка нужда, че едвам стискаш.

Краката издават вътрешните емоции.Ако вътрешно ви е нервно, но искате да го прикриете, то ръцете ви и лицето ви са ок, но забравяте за краката и те определят свой ритъм на потропване.

Краката издават вътрешните емоции.Ако вътрешно ви е нервно, но искате да го прикриете, то ръцете ви и лицето ви са ок, но забравяте за краката и те определят свой ритъм на потропване.

При всички случаи потропването с крак изразява безпокойство, но това безпокойство може да е предизвикано от най-различни неща.

Важно е да разбереш какво точно е предизвикало безпокойството у събеседника, а не само да го констатираш.

Това може да стане само ако чрез разговор успееш да предразположиш събеседника си да сподели какво го безпокои.

Всичко друго е в сферата на догадките.

:offtopic_s:

А някои се обясняват потропването с крак така. :D

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

дали ръце дали крака - заключването им означава защита

• 3 седмици по-късно...

..благодаря на всички които са споделили мнения за  люлеене-то на краченце! В масираност,повечето хора наистина изразяват нервност,но бих от своя страна изразила мнение,че е и твърде индивидуално и според специфика на личностна характеристика и може да е нищо повече от това,че не ти се ангажира с нищо в момента,не-вербалност и показател за вид лежерност на състояние,като маховете на ветрилото,например - ,вееш си,ама не защото ти е топло или нервно,като клопките при интерпретирането. .. важно още да се изгражда собствено разбиране за езика на тялото,особено за хора които не познаваме и да се подвеждаме в преценки,според наложения от общ знаменател-определител!Важно е и заради типажите - интроверт и екстроверт,а това кореспондира със заключването на ръце и крака,което не означава непременно защита,а просто чиста проба - поза! ;)

И аз се надявах в темата да се включат психолози, ама...

Поне Белж да я беше посетил!

Да де, ама аз на 25 юли подписвах договор при нотариус, та не ми е било до ровичкане из форума.

Утре ще видя това дето си го пуснала тогава, че сега е късно.

Езикът на тялото е много важна работа, ама в книгите писани по този въпрос и насочени към общата публика, пише много глупости които не вършат никаква работа.

Магическата формула за разбиране на езика на тялото е да си ти идва отвътре. Това е по отношение на разбирането на поведението на другите хора, какво всъщност казват с езика на тялото им.

Ама като попаднеш на някой затворен в себе си човек, който не мърда и не комуникира и трябва да му вадиш думите с ченгел от устата, еми иди го разбери какво мисли. Особено ако си е такъв постоянно. 

Проблемът е най-сериозен при контактуването с нов клиент за първи път. Не му познаваш неговите реакции на различни стимули и нямаш време да го изучиш, преди да се опиташ да го убедиш да си плати за нещо. Пък те клиентите един с един не са еднакви. Всеки си е отделна вселена от негови си навици, страхове, преживявания и т.н. И тогава кво правиш ?

Еми почваш да търсиш прилики между него и други хора които познаваш вече добре и се надяваш че ще реагира по подобен начин и той. Ама е трудна работа, човек се учи докато е жив. И като ти се падне някоя китайка с гладко валчесто лице и дръпнати очи, която на всичкото отгоре не говори добре български, тогава иди я разбери по жестовете й какво всъщност тя си мисли. 

А иначе когато аз съм клиент, търговците много яко се заблуждават и се издават какви са им истинските им намерения. Ама аз ги будалкам нарочно че съм наивно рибе което е паднало тука от друга планета и на което не са му ясни работите и ги пита тях. И им говоря все едно че ще вадя парите и ще плащам, та те обясняат ли обясняват. А пък успява да ми продаде стока или услуга някой, когато аз съм си наумил че вече съм готов за покупката. 

Този месец продавах една селска къща в провинцията. Еми продавачът ме лъжеше за предисторията за от миналата година какво е било. Аз го знам че лъже, ама се правя че му вярвам, защото искам да се отърва от този имот. И даже обяснявам на другия съсобственик да не се пазари за цената. После при нотариуса пак така, пуснал съм функцията манипулиране на максимална степен и всичко е подчинено на целта да стане сделката. Резултатът е че вече съм се отървал от един ненужен ми имот в едно село. А пък продавачът най-вероятно се радва че е успял да ме излъже той както си иска, без да знае че за мен е било единствено важно да не съм й повече собственик на тази къща и че съм щял даже да съм съгласен да му я подаря, ако нямаше друг съсобственик, само и само да не се води на мое име и да не трябва да се занимавам аз да й плащам дребния данък. След като я плати, после навън ме пита какво ще прави с нещата които са в къщата, щото според него и те струват пари. Пък аз му отговарям че всичко е вече негово и може да прави каквото си поиска с него. А сега де ! Човека си мисли че аз му я продавам за пари къщата и не може да разбере че аз се отървавам от нея. Значи той не е разбрал по езика на тялото ми, че като говорех с него за цената, всъщност съм го правил заради другия съсобственик, а не заради това че аз съм щял за взема пари някакви. И след като беше подписан нотариалния акт, вече ми е все едно за вещите вътре в къщата.

Мотивациите на хората понякога са толкова странни, че никакво разчитане на езика на тялото не може да помогне да бъдат разбрани правилно. Тогава помага само големият опит с подобни ситуации, като знаеш че статистически при определена ситуация обикновено се преследват точно определени цели, въпреки че хората не си признават за тях, ти си действаш според познанията си и не им се ловиш на въдицата.

Лично на мен са ми много смешни разни хора, които са заучили разни жестове и се надяват че ще ме заблудят благодарение на тях. Разни дежурни изкуствени усмивки не на място и фалшиво сърдечни автоматични ръкостискания, толкова яко им издават истинското им отношение, че се чудя как не се сещат че си дават зор за нищо. Те може и да се сещат, ама от друга страна ако са установили че им е по-лесно да се държат така с всички, защото общият резултат е положителен за тях и си карат по инерция, без да преценяват по отделно всяка възникнала ситуация.

А иначе, мимиките са ги рисували художниците столетия преди някой да се сети да пише книга за тях. Художниците които са имали дарба да забелязват всичко, са успяли после и да нарисуват въздействащи творби включвайки и езика на тялото в картините им. Сегашните пишман фотографи, като са кьорави за езика на тялото, снимат фотография заради самата фотографска техника. Снимат скучни портрети в които задния фон е на почит, пък за позиращия прилагат принципа - "каквото магаре застанало, такова излязло на снимката". В темата за собствените рисунки пусках един линк към една книга по русуване, в която има примери с мимики на човешко лице, рисувани просто с молив. А те мимиките на лицето стават с участието на лицевите мускули. Ако ги е учил човек ( я като доктор, я като художник) после по-лесно запомня участието им в мимики и гримаси. Срещал съм обяснения за разликата в участието на различни лицеви мускули при естествените и изкуствените усмивки. Ама подобни обяснения биха били полезни само на хора, които си нямат развита интуиция и се надяват чрез научаване на изуст визуално как излежда естествена и изкуствена усмивка, после да преценяват по този начин, дали някой е искрен. То това може и да работи, ама ще да е доста уморително, ако трябва да се преценяват съзнателно множество детайли от поведението на някой човек. Докато интуицията си работи автоматично на подсъзнателно ниво, без да ни пречи да речта ни например.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Езикът на тялото е много важна работа, ама в книгите писани по този въпрос и насочени към общата публика, пише много глупости които не вършат никаква работа.

Магическата формула за разбиране на езика на тялото е да си ти идва отвътре. Това е по отношение на разбирането на поведението на другите хора, какво всъщност казват с езика на тялото им.

Напълно съм съгласна с теб.

Ако няма вроден усет за хората, колкото и книги да чете, човек не може да се научи да разбира какво му "казват" другите чрез жестовете и мимиките си.

Но като че ли погледът носи най-точната информация за това, какво мисли и чувства човекът насреща.

Очите никога не лъжат.

Но като че ли погледът носи най-точната информация за това, какво мисли и чувства човекът насреща.

Очите никога не лъжат.

Вярно, истина е, така е.

Още от първата минута, абе секунда - когато се видиш с някого - и си предавате посланието с очите- извърнати, с всеки жест на тялото...

Още от първата минута, абе секунда - когато се видиш с някого - и си предавате посланието с очите- извърнати, с всеки жест на тялото...

Много хубаво го каза сетро.

Ето тука едно вчерашно послание с поглед, разтълкувайте ми го  ама по женски, какво означава че ме гледа така англичанката ?

Щото тя нали уж е заета там нещо, пък и мъжът й и детето й бяха до нея. Що зе заглежда така по хубави фотографи ?

Публикувано изображение

.

Много хубаво го каза сетро.

Ето тука едно вчерашно послание с поглед, разтълкувайте ми го  ама по женски, какво означава че ме гледа така англичанката ?

Щото тя нали уж е заета там нещо, пък и мъжът й и детето й бяха до нея. Що зе заглежда така по хубави фотографи ?

Публикувано изображение

.

Според мен погледът и не изразява интерес към хубавия фотограф.

Мислите и са заети с други неща, изглежда ми по-скоро отегчена.

Много  дълго немигащи очи вперени в очите на отсрещния и убедителен изказ обикновено говори за супер висока самооценка и тарикатлък,чийто успех  е повлиял положително на супероценката , с такива хора трябва да се внимава

Твърде  често премигващите също не са безопасни , освен притеснение , могат да носят и вирусен конюктивит ,може да греща с правописа , но не си пиша с болести

май беше примигвам срамота :P

Ако те сърби лявата ръка ще взимаш , а дясната ще даваш. ако те сърби дупето някой те споменава с недобро  и кат горят ушите същото.ако те сърби носа  на ядове е,а ако главата на пърхут е, ако те сърбят ташаците сигурно утре ще вали изобилно и напоително, последното е индивидуално , дет се вика дар :P Божи

Според мен погледът и не изразява интерес към хубавия фотограф.

Мислите и са заети с други неща, изглежда ми по-скоро отегчена.

Ако зумнеш снимката, ще видиш, че в погледа има дяволитост.... Трябва да се знае обаче и в какъв контекст е направена снимката, за да може да се разтълкува изцяло погледа...

Ако зумнеш снимката, ще видиш, че в погледа има дяволитост.... Трябва да се знае обаче и в какъв контекст е направена снимката, за да може да се разтълкува изцяло погледа...

Снимките запечатват някакво моментно състояние, поради което е невъзможно да направиш точна характеристика на човек по снимка.

Най-добре е да го видиш на живо и да побеседваш с него.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Ако зумнеш снимката, ще видиш, че в погледа има дяволитост....

Трябва да се знае обаче и в какъв контекст е направена снимката, за да може да се разтълкува изцяло погледа...

Еми една англичанка се разхожда семейно с мъж и дете на панаир и си яде безгрижно захарен памук, докато в един момент вижда някакъв там точно срещу нея, който й привлича вниманието и тя се заглежда като не виждала.

Аз имам особено магнетично излъчване и не минавам незабелязан, та заради това се заглеждат по мен, даже и цигуларки на сцената докато си свирят, ми хвърлят по едно око. Не могат да устоят на харизмата ми, ето гледай:

Публикувано изображение

Това е то езикът на тялото, извръща глави на подсъзнателно ниво. Те даже не си дават сметка че се заглеждат, автоматично е за тях. 

Мисля, че бъркаш "Я, обектив, сигурно работи в някое списание/вестник - искам да изглеждам добре на снимката направена от него" с "Този е красив и харизматичен". Дай твоя снимка и ние ще кажем дали си такъв, но да се определяш сам като такъв си е смешно и жалко...

Мисля, че бъркаш "Я, обектив, сигурно работи в някое списание/вестник - искам да изглеждам добре на снимката направена от него" с "Този е красив и харизматичен". Дай твоя снимка и ние ще кажем дали си такъв, но да се определяш сам като такъв си е смешно и жалко...

Моята харизма я виждам отразена в женските погледи. Щом като те ме намират за привлекателна личност, значи съм такъв. И никакви бедни студентчета във Францата не могат да се мерят с мен.

Като почнат и теб да те гледат така право в очите:

Публикувано изображение

тогава давай акъл кой какъв е бил.

Пък и в  главата на англичанката от предишната страница, въобще не й се въртят мисли за снимки по списания. Тя си ме бройка абсолютно първосигнално, докато лапа захарен памук.

Може ли да сложиш снимката в таг, че не ми зарежда :-/ Много искам да видя що за снимка е това. Отворих и онази англичанка със захарния. Хванал си я в такъв момент. Защо не я снима след 5 секунди - когато вече не те гледа. Аз като поглеждам кой върви срещу мен/кой е около мен да не би и те като поглеждат да се пленяваме един-друг с харизми? Get a life bruh... Възрастен мъж да се стреми да победи студент в интернет. Много зряло. Отказвам се да пиша и в тази тема.

Моята харизма я виждам отразена в женските погледи.

Бе, я си пусни твоя снимка тук. Може да спечелиш още фенки с твоята зашеметяваща харизма. :D

Инак, пишеш глупости. Виждаш в погледите и езика на тялото на тези, които си снимал това, което ти се иска да видиш.

Дори и да си прав, обаче, и наистина да си толкова чаровен и харизматичен колкото твърдиш, предлагам ти да общуваш с твоите модели само жесто-мимично. Щото ако ги заговориш и избълваш дори и 1/4 от бисерите, които пускаш тук, те ще се изпарят за миг. :lol6:

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Може ли да сложиш снимката в таг, че не ми зарежда :-/ Много искам да видя що за снимка е това. Отворих и онази англичанка със захарния. Хванал си я в такъв момент. Защо не я снима след 5 секунди - когато вече не те гледа. Аз като поглеждам кой върви срещу мен/кой е около мен да не би и те като поглеждат да се пленяваме един-друг с харизми? Get a life bruh... Възрастен мъж да се стреми да победи студент в интернет. Много зряло. Отказвам се да пиша и в тази тема.

Харизмата не винаги означава красива външност.

Бе, я си пусни твоя снимка тук. Може да спечелиш още фенки с твоята зашеметяваща харизма.

:D

Моята харизма братче гледай какво прави:

Публикувано изображение

аз съм я забелязъл тази хубавица че ми хвърля погледи и минавам точно пред нея с фотоапарата долу в дясната ми ръка, след като леко съм я подминал и тя се почесва за да прикрие ( пред приятелките й ) интересът й към моето присъствие, аз я снимам без тя да го разбере това.  

И какво се вижда от кадъра ? 

Ами братче, тя ме оглежда също както ето на тоя му течат лигите по сърничката.

Публикувано изображение

( сървъра където е качена тази снимка й е развалил качеството, като я е намалил)

Езикът на тялото е много мощно изразно средство. При птиците ритулният парад на привличането на вниманието на женските, толкова яко бие на очи, че спор просто не може да има за какво става дума. При нас човеците всичко е по-майсторски загатнато и изразено.

Трябва да почна да снимам на видео разни случки, за да се вижда още по-ясно какво правят мацките когато има приятно мъжко присъствие наблизо. Няма много голяма разлика между мъжете и жените, просто вторите се опитват да прикриват повече че се заглеждат по някой пич. 

Харизмата не винаги означава красива външност.

Като добавим към това твое твърдение и че красотата е относително понятие, направо му скрихме топката на будиста, та да не може да сване за каква магия става въпрос и що някои имат успехи, пък други само завиждат.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Като добавим към това твое твърдение и че красотата е относително понятие, направо му скрихме топката на будиста

Дръжки. ;) Имено, в будизма се твърди, че всички категории и понятия като красиво/грозно, голямо/малко, близко/далечно и прочие са относителни, обусловени и валидни само на конвенционално ниво.

––––––––––––––––––––––––––––

Само че, както и в случая с г-жа белгийката, избягваш да покажеш твоята снимка. Представяш някакви фотоси и ги тълкуваш както ти отърва. Но откъде да знаем, че не си фантазираш. Ако разсъждавам по типичния за теб начин мога напр. да твърдя, че си платил на моделите си да се усмихват или нещо такова. Това в рамките на шегата, разбира се.

Но Белж, имам приятели, които са професионални фотографи. Знам как и какви снимки правят. Снимки, които едва ли ще можеш да започнеш да снимаш в този живот... Тъй че тия работи с харизмата не на мен. Чудя се, обаче, сериозно ли ги пишеш или наистина си толкова фрустриран и комплексиран. Де да знам, може би, такова ти е чувството за хумор.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.