Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се слага термопаста и каква да избера?

Featured Replies

никой от Artic Silver-ите не са добри. в твоя случай вземай другата.

• Отговори 84
  • Прегледи 40,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

arctic silver mx-2

никой от Artic Silver-ите не са добри.

в твоя случай вземай другата.

на калпавия космонафт, космосът му е крив... ако не можеш да сложиш правилно пастата твой проблем...

не е важно каква е пастата, а как и колко слагаш щото от много паста полза няма, паста за 1лв върши почти същатата работа - ако е правилно сложена най много да има 2-3 градуса при full load.

определено обаче пастите на TITAN са гадни...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Как се слага правилно паста? Доколкото знам трябва да е колкото може по-тънък слоя.

определено обаче пастите на TITAN са гадни...

Какво не и е наред на TITAN ? Точно такава ми сложиха,като ми правиха профилактика на охлаждането.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Какво не и е наред на TITAN ? Точно такава ми сложиха,като ми правиха профилактика на охлаждането.

Пастата на охлажданията им е като дъвка след време така спича че няма отлепяне.

Пък може аз да съм попаднал на някоя самоделка, но онзи ден се борих с едно тяхно охлаждане Публикувано изображение и се наложи да натовяра процесора на макс, за да загрее и да мога да отлепя охладителя.........

Твърда паста се маха с тампонче и спирт. Не ми се е опирала паста досега :)

Как се слага правилно паста? Доколкото знам трябва да е колкото може по-тънък слоя.

Количеството трябва да бъде с големината на оризово зърно, образно казано, и не трябва да се прекалява с него, че води до обратен ефект.Грижливо я разнасяш, и готово.А защо не ползвате МХ-2 ? !

...А защо не ползвате МХ-2 ? !...

Присъединявам се към въпроса.Много е добра (доколкото може да се каже за паста),аз съм с такава и на графичната карта и на процесора.При процесора разликата е грубо около 2 градуса в полза на MX-2 сравнена с тази която си върви с Prolimatech-a...

А и не е по-скъпа от другите.

не е тънка... особенно тая silver grease и цапа ужасно, но и синята им цапа яко, бялата по става, но ако се е спекла от дълго стоене в тубичката не става за намазване...

и още в третия пост съм дал линк към мх-2 (но съм написал artctic silver вместо artic cooling)

Аз лично ползвам Spire и ми върши отлична работа...

защо никога термопастата не се разтила с пръст ,

заради цапането или от кожата влияе на термопастата

Защото остават неравности, а това не е желателно за добър контакт с охладителя. Другата причина е, че има и такива термопасти, където при допир унищожават там някакви клетки на епидермиса.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Вярно ли е, че Accelero Xtreme 9800 идва с МХ-2 ?

защо никога термопастата не се разтила с пръст ,

заради цапането или от кожата влияе на термопастата

Заради мазнотиите и мизерията по кожата. Дори и току що да си си измил ръцете пак има мазно по кожата и това влошава качеството на пастата. Е, ако е някой стар и студен процесор, който няма да се клоква(Sempron s.754 например) спокойно може да ползваш дори българска силиконова термопаста по левче кутията и да я разнасяш с пръст.

Публикувано изображение

А като най-добро в момента се води MX-3 ама е и почти двойно по-скъпа от другите.

мазните пръсти въобще не пречат на пастата - пръстовия отпечтък е микрони, освен това повечето пасти съдържат достатъчно мазно силиконово масло... p.s. булгарската паста хич не е лоша...

Лудите руснаци прекалили с водката - http://www.overclockers.ru/lab/32457/O_prakticheskoj_polze_zubnoj_pasty_v_sojuze_s_sistemami_ohlazhdeniya.html Ако нямате термопаста става с паста за зъби. п.п. Професоре, ще обясниш ли какво общо имат отпечатъците и защо не трябва да се ползват пръстите при разнасяне на пастата?

Заради мазнотиите и мизерията по кожата. Дори и току що да си си измил ръцете пак има мазно по кожата и това влошава качеството на пастата. Е, ако е някой стар и студен процесор, който няма да се клоква(Sempron s.754 например) спокойно може да ползваш дори българска силиконова термопаста по левче кутията и да я разнасяш с пръст.

Публикувано изображение

А като най-добро в момента се води MX-3 ама е и почти двойно по-скъпа от другите.

Аз именно такава паста ползвам не само на старите,ами и на нови конфигурации :) Съвсем тъничък слой,слагам охладителя,гледам дали се е образувал вакуум и готово :)

Лудите руснаци прекалили с водката - http://www.overclockers.ru/lab/32457/O_prakticheskoj_polze_zubnoj_pasty_v_sojuze_s_sistemami_ohlazhdeniya.html

Ако нямате термопаста става с паста за зъби.

п.п. Професоре, ще обясниш ли какво общо имат отпечатъците и защо не трябва да се ползват пръстите при разнасяне на пастата?

за да не се цапаш... а по въпроса за пръстовите отпечтъци - при пипане на процесора - остават такива върху него, но те не пречат на пастата щото мазния слой и клетки от кожа от който се състои пръстовия отпечатък е достатъчно тънък за да не влияе... п.с. ако си на зор става и паста за зъби, но 1 че в нея има абразивни гранули (особенно в избелващите), второ че се спича (доста пасти съдържат захар или подсладители) и от нея се изпарява водата... белите топлопроводяюи пасти са съставени главно от силиконово масло и различно съдържание на сребърен или алуминиев оксид (колкото по ситно смлян - по добре)... от това колко масло има се определя и колко гъста е пастата...

едит: руснаците ако тестваха и с поморин щяха да избият рибата, обаче не знам тоя coretemp 3.0 от де го изкопаха... друго в пастата за зъби има соли, които я правят леко електропроводяща...

да попитам тази паста как е?

CT 40-5

Температурен диапазон

-73°C to 200°C

Топлопроводимост

Cal-cm/sec-cm2 -°C 1.5 x 10-3

BTU-in/hr-ft2 -°F 4.35

W/m°K 0.63

Публикувано изображение

Редактирано от ivanxxx (преглед на промените)

И аз съм с бъгларската паста. В момента температурата в стаята ми е 28.5 градуса, а ето температурата на процесора: Публикувано изображение в load вдига 54.

Редактирано от coolboy (преглед на промените)

нищо лично против българските термопасти , но си взех на NN electonic Ltd (БГ от Шумен)и какво да ви кажа цялата е сякаш пълна с пясък и не останах очарован. Ако се филтрира по някакъв начин може и да е добра

И аз съм с бъгларската паста. В момента температурата в стаята ми е 28.5 градуса, а ето температурата на процесора: Публикувано изображение в load вдига 54.

I.e Burglar? Чак толкоз ли е еФтина, че да е чиста далавера?

нищо лично против българските термопасти , но си взех

на NN electonic Ltd (БГ от Шумен)и какво да ви кажа

цялата е сякаш пълна с пясък и не останах очарован.

Ако се филтрира по някакъв начин може и да е добра

не се притеснявай само така изглежда като сложиш радиатора и го махнеш ще видиш че няма пясък...
  • 3 месеца по-късно...

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

упс темата била от преди 2 години... но предния пост - само глупости - колко да се притиска? има пасти дето са си пластмасови, няма да се разтече с притискане... пък размазването по целия процесор е най лесния вариант да се затвори въздух в средата...

Темата я имаше някъде, извинявам се че пак я пускам, но искам само един бърз отговор: В средата се слага малко топченце(от термопастата) или се размазва с найлон по целия процесор?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.