Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е най-тъжното място на света

Featured Replies

винаги се стига до  това :)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А осъзнавате ли, глупоста на тази тема? И особено на заглавието? Сами си вкарваме такива определения - най-тъжно място, най-лошо място. Явно обичаме, да се правим на жерви и да се саможаляваме. Нито с

• Уфф, от доста време следя темата, макар и да не бях писал до снощи в нея. Та ти не щеш и не щеш да вденеш какво ти се пише от сума ти хора тук и това си е. Мразили са те и сигурно и още те мразят чак

• Страната на излишните хора Дори в Индия и Китай, държавите с най-многолюдно население на земята, няма излишни хора! В България обаче има! Те са: -         Българите! – В собствената си държава те са п

Публикувани изображения

• Автор
преди 6 минути, algor написа:

Бях сигурен, че така ще отговориш.
Правя си труда да ти намеря това, което искаш и накрая пак същото...нищо.

И каква е истината?
Но напиши нещо конкретно, а не "всички знаем истината", "хаха ти само си сънуваш", "не намерих това, за което пишеш" и бла бла бла.

Дай да видим твоята истина или изчакай някой друг "истинотърсач" да ме напсува или обиди и ти да му лайкнеш псувнята или обидата.

и какво намери - дъра бъра сто чадъра, то на хартия може да напишат и че съм ходила на Луната по тая логика

факт е че парите не отиват за децата ами за ония боклуци да ги тръшне чумата дано

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

факт е че парите не отиват за децата ами за ония боклуци да ги тръшне чумата дано

А бе на теб какво ти става?!?!
Нали и аз това казах по-горе - пари на година за едно дете 1600 лева отиват в училището, а после къде отиват и защо до децата не стига нищо, нямам идея...

преди 1 час, algor написа:

Момент, сега...
Това е държавната субсидия за едно дете, което получава училището, в което вашите (и моите...и всички) деца учат.
От там нататък защо няма закуски за децата или по-лошия вариант - дават по един суров морков за закуска (това в училището на моята малката) и са отбили номера...та защо няма закуски е въпрос към директора на училището и към класната.
Правят търгове по ЗОП за доставка на закуски за децата, печели го едикойси и от там се пазаруват развалените плодове или сурови зеленчуци, с които отбиват номера, че има закуски.

Ето ми поста отпреди час.
С какво се различава от това, което ти казваш?!?!

• Автор
преди 3 минути, algor написа:

А бе на теб какво ти става?!?!
Нали и аз това казах по-горе - пари на година за едно дете 1600 лева отиват в училището, а после къде отиват и защо до децата не стига нищо, нямам идея...

Ето ми поста отпреди час.
С какво се различава от това, което ти казваш?!?!

ми да де - дойдохме си на думата значи - пари за децата няма

това е извода нали

Цитат

Средствата за издръжка на един кадрови военнослужещ на месец сумарно са около 1396 лева, 

http://novinite.bg/articles/116705/Nenchev-Razhodite-za-naboren-vojnik-shte-nadhvarlyat-znachitelno-izdrajkata-na-kadrovi-voennoslujesht

А за дете 1600лв?!

Нито го хранят, нито го обличат, нито учебници и тетрадки и т.н.

преди 10 часа, algor написа:

За депутатите не знам, но годишната субсидия за едно дете е 1600 лева.
Колко отиват за храна и дали са 55 стотинки, оставям всеки да си сметне самосиндикално.

на хартия може да е 1600 лв-това  са разходи за учители футболни топки  салони парно задръстени кенефи с учителски фекалии уж учат децата пък една вода не могат на кенефа да пуснат и др  може би и някой лев  в джоба на директора...  и ги пришиват като  субсидия за дете...за храна докато учех нищо не съм получил може би в стола на училището ако  храната е с намаление да го пишат субсидия .

преди 33 минути, algor написа:

Който истински се интересува от материята, нека прочете целия закон.
Не боли, а и определено ще е полезно.

никъде не пише 1600 лв черно на бяло.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

14199265_1260689863983820_19090501968722

• 1 месец по-късно...
  • Автор

България е катастрофално обезлюдена

655-402-kyshta-selo.jpg

България е обезлюдена с параметрите на катастрофа. Това обяви пред „Дарик“ заместник-деканът на Геологогеографския факултет на Софийския университет и писател Георги Бърдаров. Според него именно задълбочаващата се демографска криза е най-голямата заплаха за страната ни.

„За мен лично най-голямата заплаха за България не са политическите промени и катаклизми, не е икономическият преход, който не е свършил, а е демографската ситуация, тъй като тя е с отложен ефект. Дори сега да тръгнат да се подобряват нещата, тя ще се промени след 15-20 години“, добави Бърдаров.

„България има един уникален демографски дисбаланс, който няма аналог. Имаме концентрация на население в осите София-Бургас-Варна и София-Кулата. Оттам нататък имаме малки петна, където има повече младо население.

Голяма част от България е тотално обезлюдена и това е с параметрите на катастрофа. Огромни пространства, цели села са тотално обезлюдени, това е апокалиптична гледка, за съжаление“, каза още той.

Бърдаров коментира и идеята за трайно заселване на мигранти у нас.

„Глобално се случва едно презаселване на Европа с хора от Африка и Азия. Моята прогноза е, че това е бъдещето на Европа, включително и на България. За съжаление, това е един глобален процес, който е много интензивен и мащабен“.

„Демографският вакуум се запълва само по 2 начина – или свръхраждаемост, което няма как да очакваме нито в Европа, нито в България, или свръхимиграция. И това многократно се е случвало в историята“, допълни той.

vesti.bg

20 години без ток - историята на баба Емине

untitled1

Цитат

77-годишна жена от рудоземското село Поляна живее 20 години без ток. Причината – крадци отмъкнали жиците, които захранвали дома и, съобщава Нова ТВ. Оттогава до днес баба Емине е принудена да живее с фенерчета и свещи. Без ток няма телевизия и радио.

Най-близките къщи се намират на километър и половина от дома ѝ. Толкова път изминава възрастната жена веки ден, за да зареди батерията на мобилния си телефон. Търпи всички битови несгоди с усмивка.Но не и когато те ѝ носят самота заради липсата на ток децата ѝ не я посещават за дълго.

Внуците ѝ разказаха, че търсили съдействие от електроразпределителното дружество, но оттам им казали, че не е приоритет за тях да се възстанови електричеството само за един или два абоната.

От пресцентъра на ЕВН в Пловдив заявиха, че ще направят пълна проверка по случая, а баба Емине се зарича, че ако светлото се върне в дома й, ще направи банкет.

За жалост това не е единствения случай.  България първа в ЕС по риск от бедност и социално изключване.

Над 2.98 млн. българи живеят в лишения и с ниски доходи, което е 41.3% от населението у нас. Средният показател за Европейския съюз е 23.7%, сочат данните на Евростат за 2015 г., публикувани в преди седмица.

У нас над една трета от населението живее в лишения (34.2%). Следват Румъния (22.7%) и Гърция (22.2%).

Възрастните над 65 години и младежите под 18 години са сред най-застрашените от бедност у нас. Жените като цяло са изложени на по-сериозен риск от социално изключване, отколкото мъжете – 43% спрямо 39.5%, показват още данните на Евростат.

Най-тежко е положението на безработните, които към момента са 8% от населението. Над две три от тях са застрашени от бедност.

Място, където старите хора са оставени на произвола на съдбата е тъжно, много тъжно.

преди 18 минути, Мойра написа:

Място, където старите хора са оставени на произвола на съдбата е тъжно, много тъжно.

Така е. За което трябва да питаме политиците от комунистическата върхушка.

Защото айсберга не се оценява от това което се вижда на пръв поглед. Източника на проблема е мнго по надълбоко.За съжаление, комунистите и техните последователи тук, мирогледа им позволява да гледат само върха на айсберга.

преди 6 часа, Мойра написа:

20 години без ток - историята на баба Емине

untitled1

Имам приятел (адаш ми е), който няма ток повече от 20 години и живее (почти) в центъра на града ни.

преди 6 часа, miro20 написа:

Така е. За което трябва да питаме политиците от комунистическата върхушка.

Защото айсберга не се оценява от това което се вижда на пръв поглед. Източника на проблема е мнго по надълбоко.За съжаление, комунистите и техните последователи тук, мирогледа им позволява да гледат само върха на айсберга.

То па останалите политици китки:) Мина времето, когато бяха виновни само комунистите. Сега всички са в кюпа, защото нищо не направиха и не правят за народа и държавата.

Ама на наш Мирко това му е спуснато, това си дрънка като балалайка:D Знаем ги такива бояджии и слънчогледи като него:)

на 23.10.2016 г. в 14:59, haidukpikaso написа:

„Демографският вакуум се запълва само по 2 начина – или свръхраждаемост, което няма как да очакваме нито в Европа, нито в България, или свръхимиграция. И това многократно се е случвало в историята“, допълни той.

vesti.bg

Постоянно се лансира тая глупост. Че за да се справим с демографската криза, трябвало да отглеждаме цигани и да внасяме население, което в момента идва само от определени части на света, които сами са си направили на кочина и някой се опитва да ни убеждава, че тук щели да пазят друго поведение. Това не е само в България, разбира се. Същата кампания се води и на запад, където сами са си предизвикали демографските кризи, къде от грешно политика по трудова заетост, къде от чист хедонизъм. Но и там не искат европейско население от изтока, а ще цивилизоват чалмите и африканците. Не знам какво да мисля за истинските подбуди на тая пропаганда. Обаче, специално за България - може и да изглежда зле демографската обстановка в момента, обаче като гъстота на населението не сме толкова зле, дори и в европейски мащаб. Най голямата глупост ще е да внасяме "заместители", които е очевидно, че изобщо не споделят нашата ценностна система, манталитет и начин на живот. Това само ще създаде преизвестени проблеми дори в близко бъдеще, които виждаме и сега, на запад, където си експериментират от по рано. Примерно, аз нямам нищо против да идват китайци - интелигентни, цивилизовани, не съм чул някой, някъде да е имал проблем с тях. Но, не - ще заселваме орки. Може и да намалеем драстично като население, но демографската обстановка ще се възстанови в близко бъдеще. Няма да се възстановим обаче, ако ни заменят с бързо множаща се, агресивна, чалмосана тълпа.

Все пак се забравя (или не се знае), че българите са преживявали и по драстични, демографски кризи, но пак сме оцелявали. Преди турските нашествия сме били, може би най големият народ в Европа. Чувал съм цифрата - 6мил. Не знам кой и как го е изчислил, субективно е, обаче се предполага, че турците са изклали, изселили, потурчили и продали в робство, към половината ни население през периода на завладяването на земите ни. А това е било точно активното население. И пак сме оцелели. Обаче, освен потурчените българи, почти няма данни за заселили се турци. Аз знам само за юруците в родопите и няколко (пак потурчени), тюркски племена. Не са ни заменили демографски и пак сме оцелели. С тия планове на ЕС обаче, не съм оптимист.

Чудно ми е само как протестърските ви тролове и в такива теми намират начин да си пишат глупостите?

преди 7 часа, RagnerBG написа:

Постоянно се лансира тая глупост. Че за да се справим с демографската криза, трябвало да отглеждаме цигани и да внасяме население, което в момента идва само от определени части на света, които сами са си направили на кочина и някой се опитва да ни убеждава, че тук щели да пазят друго поведение.

Да така е и спонсорираните тролове от ГЕРБъ и РБ се скъсват да приказват врелени кипелени. И тука им пригласят , заработват.Само ги скивай кви се нароиха за има няма месец,откъде се пръкнаха , как се активираха ... имам чувството,че са им направили служебни регистрации.

Това последното за размисъл.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

ЦРУ: България е втора по смъртност в света

България е на второ място по смъртност на населението в света след малката африканска република Лесото. Това показват обновените данни на Световна книга на фактите на Централното разузнавателно управление (ЦРУ), които се обновяват всяка година.

В челните места по изчезващи нации в Европа ни постави и последният доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, представен вчера. Според него смъртността у нас е 50% по-висока от тази в страните с ниска смъртност - средно около 14 души на всеки 1000. Организацията ползва данни към 2013 година.

ЦРУ класира 226 държави по показателя смъртност.

След Лесото и България на трето място се нарежда Литва. С положителен прираст са Катар, Обединените Арабски емирства и Кувейт.

Според американските данни смъртността у нас е 14.5 промила - т.е. 14,5 души на всеки 1000 умират.

На първо място е Лесото - с 14,9 промила.

Миналата година България влезе за пръв път в топ 3 на изчезващите нации – през 2012-та страната бе поставена на девето място в света и на първо в Европа. Заради конфликта в Украйна обаче Киев ни измести. При предишните данни, поместени в секцията "World Facbook" на всеки 1000 души умират 14,4 у нас. През 2014 г. България заемаше шесто място с показател 14.3 на хиляда души. Изнесената информация потвърждава тенденцията към увеличение на смъртността у нас.

Според ЦРУ в България живеят 7 144 653 души.

Разделени по етнос и произход, нещата изглеждат така - българи - 76.9%, турци - 8%, цигани - 4.4%, други (включително руснаци, арменци и власи) - 0.7%, и 10% с неясен произход. В същото време според последните данни на Националния статистически институт към декември 2015 година населението в страната е 7 153 784 души.

По раждаемост страната ни отбелязва спад - от 210 място през 2015 тази година тя се е изместила с две позиции до 212 място с 8.8 раждания на 1000 души. Това ни поставя наравно с Босна и Херцеговина, където коефициентът е същият. В Румъния, Хърватия и Сърбия той е 9.00 на 1000, а в Италия - 8.70.

Средната възраст, на която жените раждат у нас, не се е променила от 2013 г. и е 26.5 години.

Статистиката показва и смъртността сред родилките - 11 на 100 000 и средно по 8.5 на 1000 починали бебета непосредствено след раждане. Според ОИСР детската смъртност е 7,6 промила.

Средната продължителност на живота у нас е 74.5 години, като при мъжете тя е 71.2 г., а при жените - 78 години. Данните показват леко покачване, в сравнение с миналата година.

Структурата на населението по възраст показва, че най-многобройна е групата на хората между 25 и 45-годишна възраст, които съставляват 43.3% от цялото население. Съотношението в тази група е 1 589 183 мъже/1 506 285 жени. На следващо място са хората над 65-годишна възраст (19.03%) със съотношение мъже/жени  - 552 217 към 807 464. Трета по големина е групата на децата и младежите до 14-годишна възраст - 14.54%.

От данните на ОИСР става ясно и че общо над половин милион граждани в 28-те държави на ЕС между 25 и 64 години всяка година умират преждевременно от сърдечносъдови и респираторни заболявания, рак и диабет. Докладът изчислява, че това е загуба икономиките от 115 млрд. евро годишно, ако същите тези хора оставаха живи и допринасяха с труда си.

България е сред 4-те членки на ЕС, където над 10% от населението няма здравни осигуровки, според данните на доклада на ЕК и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

vesti.bg

Население на Царство България през 1944 год. - над 7 000 000 човека. Население на НРБ през 1988 год. под 9 000 000 човека. Прираст Благодарение на малцинствата. Русия 1905 год. - над 170 000 000 човека. Русия 2015 год. - под 140 000 000 човека. Гладомора в Украйна. Ленин изби над 30 000 000 Руснаци. Сталин изби над 100 000 000 Руснаци в ГУЛАГ- Главно Управление на ЛАГерите- концентрационни. Китай- над 200 000 000 избити китайци за да вземат комунистите властта в поднебесната империя.

http://frontalno.com/342/

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=54148

http://milom.blog.bg/politika/2009/01/05/neshto-koeto-si-zaslujava-da-se-prochete.273626

http://forum.all.bg/showthreaded.php/Number/3269253

http://samoistina.com/

http://www.protobulgarians.com/

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=20242.0

Такава демокрация правена от комунисти и агенти на ДС само у нас има . Това не е демокрация !

КОЙ даде парите на Илия Павлов, Гриша Ганчев, братя Илиеви и тн? Да не би да паднаха от небето? Покажи ми един лансиран политик, който да не е бил в ДС или бодигард на някой от ДС. Или купен от ДС. Покажи ми една голяма българска фирма, която да не е свързана с ДС. Затова българският бизнес и политиката ни са пълна трагедия: милиционерите нито соц могат да правят, нито капитализъм. За справка: виж, как се развиха страните, където ДС-милиционерите бяха изкарани от властта и бизнеса: Чехия, Полша, Унгария, Словения, Словакия... Явно не е виновен капитализмът. Явно и американците не са виновни...

преди 2 часа, bdenkov написа:

Население на Царство България през 1944 год. - над 7 000 000 човека. Население на НРБ през 1988 год. под 9 000 000 човека. Прираст Благодарение на малцинствата. Русия 1905 год. - над 170 000 000 човека. Русия 2015 год. - под 140 000 000 човека. Гладомора в Украйна. Ленин изби над 30 000 000 Руснаци. Сталин изби над 100 000 000 Руснаци в ГУЛАГ- Главно Управление на ЛАГерите- концентрационни. Китай- над 200 000 000 избити китайци за да вземат комунистите властта в поднебесната империя.

http://frontalno.com/342/

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=54148

http://milom.blog.bg/politika/2009/01/05/neshto-koeto-si-zaslujava-da-se-prochete.273626

http://samoistina.com/

http://www.protobulgarians.com/

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=20242.0

Такава демокрация правена от комунисти и агенти на ДС само у нас има . Това не е демокрация !

КОЙ даде парите на Илия Павлов, Гриша Ганчев, братя Илиеви и тн? Да не би да паднаха от небето? Покажи ми един лансиран политик, който да не е бил в ДС или бодигард на някой от ДС. Или купен от ДС. Покажи ми една голяма българска фирма, която да не е свързана с ДС. Затова българският бизнес и политиката ни са пълна трагедия: милиционерите нито соц могат да правят, нито капитализъм. За справка: виж, как се развиха страните, където ДС-милиционерите бяха изкарани от властта и бизнеса: Чехия, Полша, Унгария, Словения, Словакия... Явно не е виновен капитализмът. Явно и американците не са виновни...

То тепърва капитализма върви към разпад. Както казва Маркс социализмът трябва да тръгне от развита капиталистическа страна, а не от Русия и Монголия. Сега има социализъм в някаква степен в Швеция. Пряка демокрация в известна степен в Швейцария. Това е бъдещето – социализма и пряката демокрация. В Русия и Китай те ще настъпят последни, ако изобщо се случи.

преди 20 часа, karadzha написа:

Това е бъдещето – социализма и пряката демокрация. 

Дрън, дрън та пляс.
Такова животно социализъм просто не може да има.
Това дето беше у нас беше диктатура.

преди 22 часа, karadzha написа:

Както казва Маркс социализмът трябва да тръгне от развита капиталистическа страна, а не от Русия и Монголия

Да, за да може да се краде и съсипва по голяма икономика и база :):)

То комунист друго не може.

Цитат

Да, за да може да се краде и съсипва по голяма икономика и база.

Щеше да изглеждаш много остроумен, ако повечето не бяхме деца на 70 -те, 80-те и 90-те, та сме видели нещото масова приватизация. 

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Да де :) нима искаш да кажеш че тази пародия на приватизация са я извършили "злите западняци и техните подлоги тук" , а не вашите си комунисти , пардон, видни социалисти ?

преди 1 час, иноТ написа:

Чакай, нима комунизмът не си беше отишъл, и времето не беше на седесето?

Приятелю, и до ден днешен в политиката има хора с картончета и псевдоними. До ден днешен ! :)

А ти ми говориш за театрото на службите наречено "който не скача е червен".

естествено че никакво "демократично" СДС не е имало. Хората които държаха и тогава , че и сега лостовете са си от тогавашната върхушка.

те си и разделиха "баницата", те си създаваха банките и бизнсмените, те си ги фалираха, те си дирижираха.

Mдам... И Сорос няма нищо общо с "виденовата зима".

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 10 минути, язе написа:

Mдам,,, и Сорос няма нищо общо с "виденовата зима".:cool:

Как да няма бее! Ще заместя филтъра т.е ще вадя Миро и ще турям други скрити лимонки там! Миро пък здраво се врътна и пребоядиса според ситуацията, та сегашните му съждения взеха да ми харесват! Изобщо - Българска работа!

Сега по темата - СДС, преход и други дрън , дрън, са ясна работа, тъй както е ясен и Боко днес! Уж търсим промяната, но някак си промяна да няма въпреки ,че всички вием - " Да изхвърлим комунизма", но вътрешно мнозина сме такива нищо ,че сме сложили доста от "боята" и уж плюем!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.