Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е най-тъжното място на света

Featured Replies

преди 51 минути, Lumberman написа:

Иначе Миро тоя път май ще излезе, че си прав за случая в Търново.

Сериозно ??? Айде бе ! Не виждаш ли из фейса че е споделено няколко хиляди пъти , с по няколкостотин коментара, и тези които опровергават тази спекулация са 0.00001  :) иникой не им вярва, а предпочитат да си хейтят /по какви причини не знам/ 

Намеквам ти за "рейтингите" ти тука :lol6: и как "никой не вярва на Миро" :) 

Както и за "стопфейка" дето и ти се съгласи с конкретните примери че... да, прави са , то е така... ама... "те са соросоиди бла бла бла " 

Същата картинка е и с това.

преди 26 минути, Мойра написа:

и не се свени да обижда пишещите във форума

Той въобще не  се е изказал кой знае колко грубо. Ако се самосезираше за останалите стотици примери на "обиждащи" и "самозитъкващи се" потребители , цена нямаше  да имаш :) :)

Ама гузна съвест, не позволява да критикуваш  "своите" :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А осъзнавате ли, глупоста на тази тема? И особено на заглавието? Сами си вкарваме такива определения - най-тъжно място, най-лошо място. Явно обичаме, да се правим на жерви и да се саможаляваме. Нито с

• Уфф, от доста време следя темата, макар и да не бях писал до снощи в нея. Та ти не щеш и не щеш да вденеш какво ти се пише от сума ти хора тук и това си е. Мразили са те и сигурно и още те мразят чак

• Страната на излишните хора Дори в Индия и Китай, държавите с най-многолюдно население на земята, няма излишни хора! В България обаче има! Те са: -         Българите! – В собствената си държава те са п

Публикувани изображения

преди 16 минути, miro20 написа:

Той въобще не  се е изказал кой знае колко грубо. Ако се самосезираше за останалите стотици примери на "обиждащи" и "самозитъкващи се" потребители , цена нямаше  да имаш :) :)

Ама гузна съвест, не позволява да критикуваш  "своите" :)

Браво! :yanim:

Колегите трябва да се подкрипяте! :D

А колкото до "своите", те си позволяват да обиждат само когато имат основателна причина.

На тях не им плащат за дезинформация и не ги насъскват като кучета срещу потребителите, които този, който ги насъсква мрази.

П.П. Погледни в темата за кабинета и ако желаеш коментирай информацията на Биволъ. :)

току-що, Мойра написа:

Браво! :yanim:

Колегите трябва да се подкрипяте! :D

А колкото до "своите", те си позволяват да обиждат само когато имат основателна причина.

На тях не им плащат за дезинформация и не ги насъскват като кучета срещу потребителите, които този, който ги насъсква мрази.

П.П. Погледни в темата за кабинета и ако желаеш коментирай информацията на Биволъ. :)

Не забелязваш ли че не подкрепям никого ? Просто сравних ТВОЯТА реакция в СРАВНЕНИЕ със тоновете помия на други.

И което е по лошо - въобще не става въпрос за "основателна причина" или за "плащане за дезинформация".

Ти си го знаеш това  много добре де. :)  Защото / а сегашната тема е прекрасен пример/ става въпрос за ОБОРВАНЕ на дезинформация.

Именно това е основателна причина, а не беззъбия комплексарски хейт от "вашия лагер" 

преди 14 часа, аm-аm написа:

За ревачите пуснали сълзица отдолу бърже да се запали свещица преди да ги изгубим и тях 5361.jpg

Според https://btvnovinite.bg/bulgaria/kljuchovi-proizvedenija-ot-balgarskata-literatura-mozhe-da-otpadnat-ot-uchebnata-programa.html  това е истина. Вярно предаването е от 2016 година и става въпрос само за проекти но самия факт, че е така е притеснителен и няма нужда от подобни намеци с панички и прочие. Май си на път отново да завихриш скандал в поредната тема. 

Цитат

Началният текст на „История славянобългарска” на Паисий Хилендарски, който в момента се изучава в шести клас, не е предвиден за изучаване в новата програма. Учениците няма да обогатяват знанията си за Паисий Будителят, нито за образа на Балкана.

Засега учебните програми са само проекти. Предложения ще се приемат до 22 февруари. След като бъдат одобрени ще започне съставянето на нови учебници. По тях ще учат учениците през учебната 2017-2018 година.

Приятен ти апетит.

преди 10 минути, nikssi написа:

Началният текст на „История славянобългарска” на Паисий Хилендарски, който в момента се изучава в шести клас, не е предвиден за изучаване в новата програма. Учениците няма да обогатяват знанията си за Паисий Будителят, нито за образа на Балкана.

Приятен ти на тебе :)

преди 2 часа, miro20 написа:

продължава фейс-истерията , коментарите и споделянията са хиляди.

Напомня ми 100-ичков, де утепа някакви жирафи на сафари и го оплю цяла България. Та му се наложи да обяснява, че това е начина да се спонсорира изхранването и опазването на тези животни - като се дават за отстрелване старите и болните срещу големи суми. И тогава България беше пак "най-тъжното място в света" и тогава "само българин може такова нещо да направи" crazy-monkey-emoticon-029.gif?1292792386

40767_660_370.jpg

току-що, nikssi написа:

това е истина... става въпрос само за проекти

Последно? Истина ли е или е партенка? Ако не знаеш не е редно да твърдиш, че е истина, а още по-тъпо е да crazy-monkey-emoticon-029.gif?1292792386за нещо, което още преди две години е станало ясно, че не е факт.

Е за това говоря точно! Това се нарича кофти манталитет, мързел и неграмотност в действие. Нулева толерантност не трябва да има за вас.

преди 2 часа, Мойра написа:

Поредния гнусен пост от този потребител, който винаги търси вината не там, където трябва и не се свени да обижда пишещите във форума, поставяйки себе си над всички!

Нулева толерантност трябва да има към простотията, фалшификацията, самосъжаляването като национален спорт и мързелът. Но аз не съм гаден да ви насоля качествено. Само посочвам недъзите в обществото. Не съм панацея, нито бич, защото тогава щеше да ме уважаваш, че ти посочвам заблужденията. Остава ти само да ме хейтиш за това, че съм бил прав. Ще го преживея crazy-monkey-emoticon-059.gif?1292792394

преди 1 час, miro20 написа:

тези които опровергават тази спекулация са 0.00001  :) иникой не им вярва, а предпочитат да си хейтят /по какви причини не знам/

Търсенето на вина у другия (както Мойра се е възмутила, че се присмивам на това, че реве защото вярва на някаква измишльотина и я мързи да провери, че е така) може да бъде отклоняване на вниманието от собствените неудачи.

преди 1 час, nikssi написа:

Според https://btvnovinite.bg/bulgaria/kljuchovi-proizvedenija-ot-balgarskata-literatura-mozhe-da-otpadnat-ot-uchebnata-programa.html  това е истина. Вярно предаването е от 2016 година и става въпрос само за проекти но самия факт, че е така е притеснителен и няма нужда от подобни намеци с панички и прочие. Май си на път отново да завихриш скандал в поредната тема. 

Иска да бъде забелязан, затова завихря скандали.

Нито един уверен и уважаващ себе си човек не би го сторил, така че...:getout:

преди 1 час, Мойра написа:

Нито един уверен и уважаващ себе си човек не би го сторил, така че...:getout:

Уважаващи хора не биха дори коментирали подобни лъжи и спекулации.

Мойра, защо не си възмутена например, на лъжата че "Историята славянобългарска"   е отпаднала, а всъщност е преместена от 6 за 9 клас ? ?

Или че другаря ти "никси" я повтори ??

Колко "уважавани" според теб, трябва да са хората разпространяващи лъжи и спекулции ??

преди 2 часа, аm-аm написа:

Нулева толерантност трябва да има към простотията, фалшификацията, самосъжаляването като национален спорт и мързелът. Но аз не съм гаден да ви насоля качествено. Само посочвам недъзите в обществото. Не съм панацея, нито бич, защото тогава щеше да ме уважаваш, че ти посочвам заблужденията. Остава ти само да ме хейтиш за това, че съм бил прав. Ще го преживея crazy-monkey-emoticon-059.gif?1292792394

Не виждам да си се насочил към делата на "колегата" Миро20? Там имаш голям мегдан да му издирваш и намираш кусури.

В случая наистина новината не е новина, излиза че някой е търсил сензация, която пасва на нечии нагласи, но за съжаление повечето борци на "фалшивите новини" всъщност пренебрегват резонни факти и притеснения, обикновено защото им се плаща.

И защо измeстват историята на Паисий от 6-ти в 9-ти клас? Инфантилизираха се ли хората? Или гоним норвежката образователна система, която произвежда хора с нисък коефициент на интелигентност? Или може би до девети клас вече ще са покарали и укрепнали семената на глобализма и никой няма да се интересува от история? Само да добавя, че когато аз бях ученик история на България се изучаваше в 11-ти клас (сегашният 12-ти). И тогава, ако човек не кандидатстваше с история, в общи линии въобще не го юркаха да учи, защото всичко беше на уволнение. И това в "елитно" училище. Не е нормално такъв важен предмет да се учи в последната година, при подобни обстоятелства. А западноевропейската история щателно я учихме? Нещо притеснително тука? Същото и с българската литература. Имам повече спомени от руска и западноевропейска от гимназията.

Но пък, който иска - сам си изследва. Въпросът е, че така се контролират масите.

преди 14 минути, miro20 написа:

Уважаващи хора не биха дори коментирали подобни лъжи и спекулации.

Миро, ти сам призна, че не се уважаваш, защото си коментирал :)

преди 2 часа, аm-аm написа:

както Мойра се е възмутила, че се присмивам на това, че реве защото вярва на някаква измишльотина и я мързи да провери, че е така

Имайте предвиди, че хора, веднъж пуснали една такава лъжлива/непроверена новина, вече много трудно печелят доверие. Нали, Миро? (Нещо не отговаряш, да не си взел обедна почивка?!)

преди 7 минути, Lumberman написа:

Не виждам да си се насочил към делата на "колегата" Миро20? Там имаш голям мегдан да му издирваш и намираш кусури.

Е ти така и не можа да намериш, затова нямаш нито един цитат, нито една моя "лъжа" , нямаш НИЩО. Само празни приказки и беззъби полюции.

Защо очакваш други да ми "търсят" ? Всъщност, нямам нищо против. Търсете , и оборвайте ако намерите какво , но с нормални аргументи и със спазване на нормалния тон.

КАкто аз правя. Ама ви е много трудно виждам :)

преди 9 минути, Lumberman написа:

И защо измeстват историята на Паисий от 6-ти в 9-ти клас?

Мисля че сме доста далеч от сферата на преподаването, но предполагам има доста по умни хора от мен и теб, които са преценили това.

Ти може да си бил гений и да си решавал интеграли в 1-ви клас, но не всички са така, нали :) 

преди 11 минути, Lumberman написа:

......, излиза че някой е търсил сензация, която пасва на нечии нагласи,

Да. Точно това са тези публикации . Да го кажа не толкова завоалирано като теб, а в прав текст - лъжи и спекулации за наивни немислещи хора.

Да ти постваш само тотални истини за мислещи хора. Като онова за дрогата с щампа. Новина за айнщайновци. 

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

преди 29 минути, Тoни написа:

Да ти постваш само тотални истини за мислещи хора. Като онова за дрогата с щампа. Новина за айнщайновци. 

Ааа, не забравяй за редът от закодиран  руски език в съобщението за хакване  на разни сайтове на краварски правителствени агенции преди някое време.

преди 4 часа, Lumberman написа:

И защо измeстват историята на Паисий от 6-ти в 9-ти клас?

Ако бяха я преместили от 9-ти в 6-ти клас пак щеше да драматизираш.

Аз пък смятам, че сериозните трудове, особено свързани с българската история, трябва да се изучават при по-укрепнал разум. Не знам какви са аргументите на МОН, те често са неадекватни, на принципа "реформираме докато свят светува", но аз ги подкрепям за това решение.

Най-малкото защото самия аз имам спомени от ученическите си години и знам, че има материал, който беше труден за преглъщане в ниските класове. Една от малкото ми оценки различни от 6 бяха на някакво шибано житие-битие. Знам какво е и при изчетена библиотека с детски книжки да се чете литература за възрастни от дете. Не просто е гадно, деструктивно е.

преди 4 часа, Lumberman написа:

И тогава, ако човек не кандидатстваше с история, в общи линии въобще не го юркаха да учи, защото всичко беше на уволнение.

Не всички са били в селски училища. Аз бях в елитно и ни побъркваха от учене. Предмета история беше този, който ми се налагаше най-много да уча. Лятната ваканция на целия клас беше заета в покриването на един конспект върху всичко, а съученичките ми не носеха учебника на училище, защото беше огромен и тежеше. Профилът ми нямаше нищо общо с история. Просто отбелязвам, че личната камбанария не е България.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ето малко тъжна статистика, за да е по темата:
България е на трето място в света по брой загинали при катастрофи - 90 на всеки 1 000 000 души.
Загубите за икономиката у нас годишно вследствие на ПТП са около 2 % от Брутния вътрешен продукт или 1,2 млрд. лв.

https://news.bg/economics/balgariya-na-treto-myasto-v-sveta-po-broy-na-zaginali-pri-katastrofi.html

преди 33 минути, аm-аm написа:

България е на трето място в света по брой загинали при катастрофи - 90 на всеки 1 000 000 души.

Що не ривеш ,че липсва какъвто и да е контрол що се отнася до целия процес , получаване на свидетелство за управление, стаж , нарушения , глоби , технически средства за наблюдение , като камери... реви де. Контрол само на документи.

Цитат

Загубите за българската икономика годишно вследствие на ПТП са около 2 на сто от БВП или 1,2 млрд. лв., е отчел още Тодоров, цитиран от МРРБ.

Като основна причина той е посочил скоростта. Според него тя може да се контролира чрез използването на технически средства, но камерите по нашите пътища са изключително малко.

Ей сега през прозореца гледах едни пичлемета от елитно училище как се правят на състезатели на правата отсечка пред нас. Два паметника има вече на това трасе и все млади хора са. Да не говоря,че има и бензиностанция и автобусна спирка. С две приказки оживено място. Ами на кръстовището пред работата колко пъти мотоциклети се забиват в дървото пред офиса? Има две неработещи камери и пак ривем,че стават катастрофи. Ами контрола, за него защо не ривете ?

Дали в любимите ви САЩ контрола е такъв и дали изобщо ще можете да си платите глобите за нарушения ? 

Какво стана с до всяка дупка полицай? Де се скриха тия, до някоя скришна дупка ли? 

току-що, nikssi написа:

Що не ривеш ,че липсва какъвто и да е контрол що се отнася до целия процес , получаване на свидетелство за управление, стаж , нарушения , глоби , технически средства за наблюдение , като камери...

Аз по принцип не съм ревльо. Когато ти си бил дете и си ревал си получавал прегръдка. Аз получавах бой. И се отучих.

Нямам наблюдения в другите държави как е, но по цял свят умират хора по пътищата. Не мисля, че това може да спре да бъде проблем, докато има човешки фактор в него.

преди 27 минути, аm-аm написа:

Нямам наблюдения в другите държави как е, но по цял свят умират хора по пътищата.

Да ти кажа за щатите, направо те водят при съдия и хоп глобата, солена глоба. Няма , мама , няма бати и тати ... 

преди 29 минути, аm-аm написа:

Когато ти си бил дете и си ревал си получавал прегръдка. Аз получавах бой. И се отучих.

Много съжалявам за тебе, но не знаеш кой какво е получавал и какво получава в живота. Според теб каква е причината за многото катастрофи ? Възпитание, контрол , съдба? Какво трябва да се промени и върху какво да се наблегне? Според мене на контрола и глобите, според тебе на какво?

Ако може конкретно "нъл ривем" на тая тема.

преди 41 минути, nikssi написа:

Дали в любимите ви САЩ

преди 37 минути, аm-аm написа:

Нямам наблюдения в другите държави как е, но по цял свят умират хора по пътищата.

Сещам се едно предаване за Холандия май беше... И един от тамошното министерство или служба обясняваше един друг подход.

В обратна посока. Не да наказват хората, а да коригират пътищата.Хората анализират опасните участъци, и са направили така че предпоставките за ПТП да намалеят.

По магистралите слагат специални омекотяващи мантинели и колчета, правят кръгови,  и т.н. и т.н.

Така че не всичко опира до глоби и тояга.

Но ние не сме въвели тоягата че да я махаме.... камо ли за инфраструктура.

преди 6 минути, nikssi написа:

Според мене на контрола и глобите,

То и сега има с наложени глоби за хиляди лв, има с отнети книжки и пак карат. Кой трябва да спре идиота ?

Защо същия  идиот  в Холандия навсякъде кара с 40 или 60 а тук със 120 ?

преди 13 минути, miro20 написа:

Защо същия  идиот  в Холандия навсякъде кара с 40 или 60 а тук със 120 ?

Ами ясно защо. Защото:

преди 21 минути, nikssi написа:

Да ти кажа за щатите, направо те водят при съдия и хоп глобата, солена глоба. Няма , мама , няма бати и тати ... 

Там няма неплащане на глоби. Направо при съдията и те осъждат и си плащаш като поп. Или с прантите и ... 

преди 14 минути, nikssi написа:

Там няма неплащане на глоби. Направо при съдията и те осъждат и си плащаш като поп. Или с прантите и ... 

Именно де. Тук закона позволява да станеш и да си тръгнеш .

току-що, nikssi написа:

Според теб каква е причината за многото катастрофи ? Възпитание, контрол , съдба? Какво трябва да се промени и върху какво да се наблегне? Според мене на контрола и глобите, според тебе на какво?

Ами миналата година един познат галфон го хванали през нощта да кара пиян. Отърва затвора, но му взеха книжката за бая години и той си продаде колата. На мен ми изглежда достатъчно строг закона. В същото време четем по вестниците, че има корупция и че може да се отървеш и ако убиеш някой на пътя. Ставински, дето игра фигурно пързаляне, уби човек и не лежа. Не ми изглежда редно.

Причините винаги са комплексни, но само с глоби няма да станат нещата. Нещата трябва да тръгнат от възпитанието. Познати в Германия пък например ми казват, че младите там мразят реда. В нашите представи те са маниаци на правилата, но това не е така. Просто глобите там са жестоки и хората буквално се страхуват, че ще го отнесат.

Социалната несправедливост в България се ползва като оправдание за личната безотговорност и теми като настоящата допринасят единствено за нарушаване на закона с фразата "Еб@л съм ти и държавата, гледай него, че аз ли няма еди какво си.".

преди 58 минути, аm-аm написа:

Германия пък например ми казват, че младите там мразят реда. В нашите представи те са маниаци на правилата, но това не е така. Просто глобите там са жестоки и хората буквално се страхуват, че ще го отнесат.

Е нали за това говоря. 

преди 1 час, nikssi написа:

И не само за това. Изобщо, това което тук ни липсва е спазването на законите. Може и да се каже,че ни липсват драстични закони.

преди 7 минути, nikssi написа:

Е нали за това говоря.

Хубаво, че го говориш, но съпоставяш несъпоставими неща. За сравнението със САЩ да не говоря - всяко оприличаване с тази държава е нищо друго освен абсурдно.

Но да вземем Германия. Те са с много по-висок жизнен стандарт. Ако беше толкова просто - един закон щом работи в една страна да се приложи във всички, да е направено. Но просто няма да работи. Ако хипотетично в България има толкова високи глоби, колкото в Германия, ще възникнат пречки да се изпълни закона - първо, в България няма достатъчно затвори. И в момента в тях са натъпкани с 2 и 3 пъти повече, отколкото е допустимия лимит за човешки условия. Второ, хубаво, ще го глобиш, ами човека като няма тези пари да ги плати? Нито хазната ще получи тези пари, нито човека ще бъде глобен, нито има къде да го затвориш.

преди 7 минути, nikssi написа:

Изобщо, това което тук ни липсва е спазването на законите.

Споделям. А законите ни са си много хубаво. За мен виновна е мързеливата с надут щат тлъстееща полиция и подкупните магистрати.

преди 3 минути, аm-аm написа:

Хубаво, че го говориш, но съпоставяш несъпоставими неща. За сравнението със САЩ да не говоря - всяко оприличаване с тази държава е нищо друго освен абсурдно.

Но да вземем Германия. Те са с много по-висок жизнен стандарт. Ако беше толкова просто - един закон щом работи в една страна да се приложи във всички, да е направено. Но просто няма да работи. Ако хипотетично в България има толкова високи глоби, колкото в Германия ще възникнат пречки да се изпълни закона - първо, в България няма достатъчно затвори. И в момента в тях са натъпкани с 2 и 3 пъти повече, отколкото е допустимия лимит за човешки условия. Второ, хубаво, ще го глобиш, ами човека като няма тези пари да ги плати? Нито хазната ще получи тези пари, нито човека ще бъде глобен, нито има къде да го затвориш.

За какво говорим тогава? Казах мнението си и не виждам какво мога да добавя друго. Поне засега.

• Автор

София, квартал Хаджи Димитър

40636710_2097310670288404_41589561614558

Цар Борис III умира неочаквано след кратко боледуване в 16:22 ч. следобед на 28 август 1943 г., скоро след като се връща от визита при Хитлер. Според дневника на германския аташе в София по това време, полк. фон Шьонебек, двамата германски доктори, които са се грижили за царя – Зайц и токсикологът Ханс Епингер, са вярвали, че Борис е починал от същата отрова, която д-р Епингер е намерил две години по-рано при аутопсията на гръцкия първи министър Йоанис Метаксас – действа след седмици и бавно и причинява появата на петна по кожата. Според слухове за смъртта на Борис III, царят е отровен по нареждане на Хитлер, за когото се знае, че е бил бесен след последната си среща с българския владетел и отказа на последния да предаде българските евреи и да изпрати войски срещу СССР. Синът му Симеон Сакскобургготски не отрича тази версия, но посочва като вероятна и хипотезата, че интерес от смъртта на царя е имал и СССР, като в случая е възможна намесата на НКВД. Княгиня Мария Луиза Българска посочва в интервю, че няма категорична версия за случилото се, но че е убедена, че баща й не е отровен от нацистите, или от англичаните, а от Изток.

След петдневно поклонение в катедралата „Св. Александър Невски“ , на 5 септември траурното шествие достига до Рилския манастир, където е погребан в манастирската църква.

През 1946 г., по нареждане на комунистическите управници, останките му са ексхумирани и осквернени и тялото му е препогребано в малък параклис в парка на двореца „Врана“. През 1949 г. този параклис е взривен и заравнен.

В лявата страна от гроба се намира резба, изработена на 10 октомври 1943 г. от жители на село Осой, Дебърска околия, с надпис:

“ На своя Царь Освободитель Борисъ III отъ признателна Македония. ”
След 10 ноември 1989 г. парламентарна комисия ръководи издирването на тленните останки на царя, но е открито само сърцето му, което се намира на гробното място в парка на двореца „Врана“. То е препогребано на мястото на възстановения гроб в Рилския манастир през 1993 г.

По повод на 70-годишнината от смъртта на Борис III, за първи път след Деветосептемврийския преврат от 1944 г. военен караул застава на гроба на монарха на 31 август 2013 г. Българският патриарх и софийски митрополит Неофит заедно със синодалните митрополити извършват две тържествени богослужения.

Истинският "човек от народа", обикалял сам села и паланки без охрана, а не набедения правешки селяндур, който се движеше с 20 мерцедеса ескорт и 200 човека охрана и затваряха и блокираха цели улици и булеварди, за да може селянина да мине.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.