Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Катастрофа заради кортежа на премиера

Featured Replies

Правителственият кортеж на премиера Бойко Борисов е предизвикал катастрофа днес на път за Плевен, съобщи bTV.

Автомобилите на Националната служба за охрана от кортежа на министър-председателя са причинили леко пътнотранспортно произшествие.

Публикувано изображение

Въпреки че пострадали няма, колите на НСО са изпреварвали неправилно, заради което автомобилът на жена е изхвърчал от пътя. По думите на потърпевшата полицията в Плевен е отказала да опише всички щети по автомобила й и да й предостави декларация за ПТП.

От НСО потвърдиха за инцидента, но отказаха подробности. Властите в Плевен също са отказали информация за катастрофата.

Премиерът посети Плевен, където откри новия офис на ГЕРБ и три нови отделения в болница "Св. Панталеймон". Заедно с него пътуваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

След посещението в Плевен Бойко Борисов и водената от него българска правителствена делегация заминаха на работно посещение в Япония.

dir.bg

Като ги видях как карат в двора на болницата - нищо чудно ....

Ще оценя високо работата им, ако вземат да се набучат някъде, по възможност с премиера вътре.

Мога да кажа само, че това може да се случи на абсолютно всеки на пътя. Имам в предвид, да предизвика инцидент на пътя. Това, което не успях да разбера обаче е, дали поне са се извинили за случилото се или и това не им е стискало даже. Просто не успях да чуя новините снощи.

• Автор

Мога да кажа само, че това може да се случи на абсолютно всеки на пътя. Имам в предвид, да предизвика инцидент на пътя. Това, което не успях да разбера обаче е, дали поне са се извинили за случилото се или и това не им е стискало даже. Просто не успях да чуя новините снощи.

Не.

Даже от джипа на охраната са и ударили тавана на колата с юмрук ( по нейни думи)

Снощи в "Шоуто на Слави" коментираха този случай, даже говореха по телефона с потърпевшата! Доколкото разбрах изобщо не са се извинили, даже не са я питали дали е добре! В днешна България е най-хубаво да си политик!

Не знам дали управниците от всички нива някога ще проумеят,че дължат високото си положение и парите си именно на тези,които ежедневно унижават с думите си и действията си... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Според мен да си управник,означава да даваш добър пример с делата си на тези,които са те избрали и да ги водиш напред,а не да ги дърпаш назад.

Сещам се за една поговорка,в която се споменава за ядене на зелник...

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• Автор

Глобиха студентката след инцидент с кортежа на премиера

Публикувано изображение

От КАТ са съставили акт на студентката и са й наложили глоба (Снимка Архив)

Сн.: БГНЕС

Cтудентката Яна Петрова е глобена от КАТ за инцидента с колата на НСО от кортежа на премиера Бойко Борисов край Плевен.

На Петрова й е съставен акт след лекия пътен инцидент с джипа, в който се движели гардовете на премиера Бойко Борисов, съобщава в. "24 часа".

В акта е записано, че студентката “не е осигурила достатъчно място на пътното платно за безпрепятствено преминаване на МПС със специален режим на движение - звуков и светлинен сигнал”. Описани са и щетите за двете коли. Одраскана лява врата и огледало за обратно виждане на автомобила на Петрова и одраскване на десния заден калник на правителствения джип.

Леката катастрофа стана на 21 януари т.г. при пътуване на премиера Борисов до Плевен. Първоначално обаче бе съобщено, че колите на НСО са изпреварвали неправилно, заради което автомобилът на жената е изхвърчал от пътя.

Тогава Яна Петрова разказа, че кортеж от автомобили на НСО я е изпреварил около 10 километра преди Плевен. Заради завой и насрещно движение зад нея останали два автомобила Ауди и джип, които тя разпознала като част от кортежа, тъй като били с включена сигнализация.

"В момента, в който джипа ме изпреварваше, приближи максимално до мен, ожули ми врата - лявата на колата, огледалото се сви и се прибра навътре, показа се една ръка от прозореца, която удари с юмрук по тавана. Всичко стана за броени секунди, даже не можех да осъзная какво се случва", заяви Петрова.

Вчера момичето отказа коментар за наложената й санкция от КАТ. Тя обаче признала пред медии, че възприела кортежа като една кола със специален режим и тръгнала да се връща в платното за движение.

“Едва за 5% от произшествията на пътя с участието на наши автомобили отговорността е понесъл шофьорът от службата ни”, заяви шефът на НСО ген. Димитър Димитров.

дир.бг

Само ми е любопитно, ако така напарвят с някой ТИР?! Доколкото знам,че по правилник трябва да им освободиш пътя.

Малко извън темата,но мисля,че прекалено много внимание се обръща на Премиера на България !

Ние нямаме уважение към самата Институция !

Към никоя институция нямаме подобаващо уважение !

Аз уважавам и Премиера и Президента,въпреки техните словесни двубой,различия и т.н.

Ми,минава кортеж-включени звукови и каквито е необходими сигнали.

Дали в братски днес страни,ще има само "удар по тавана",или нещо доста по-неприятно за даденият водач на МПС ?

Дали някой си дава сметка,на какви заплахи трябва да реагира охраната,и как се отбира,коя е пряка заплаха,коя заплаха е с по-малка степен на важност,и колко хора преценяват това,и какво ще стане,ако тяхната преценка не е правилна...!?

Мисля,че днес Премиерът на България е двойно по-атакуван от всички страни,просто защото на доста хора/партии/,рязко им спря финансирането. А повярвайте ми,то изобщо не бе от членски внос !

Преди нали имаше катастрофа и с колата на президента. Тези хора се разболяват като се качат на власт!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ето, не мина и седмица от както затихнаха коментарите по предния случай - и ето нова катастрофа с Борисов :

Кортежът на Борисов тресна "Пасат"

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

снимки : БТА

Лек автомобил "Фолксваген Пасат" е бил ударен от кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след "Бучин проход".

Във фолксвагена са пътували трима мъже. Пострадали няма.

Нанесени са щети на колата, както и по автомобил от кортежа. В момента се изчаква пристигането на КАТ, съобщи БТА.

По думи на шофьора на фолксвагена Даниел Владиславов водещата кола от ескорта се е движила с висока скорост в неговото платно.

При удара фолксвагенът се е завъртял и е ударил леко следваща кола от кортежа. По думите на Владиславов този участък е известен с много катастрофи.

цялата статия : dnes.bg

Интересно - пак ли ще е виновен водачът на "пасат"-а, щом си е карал в неговото платно ?

Май ще излезе най-добре изобщо да не си караме колите, защото само се пречкаме на кортежа.Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Естествено че водача на Пасата ще е виновен, защо не си е седял вкъщи и да гледа посещението на Бойко по телевизора.

Не знам за кортежа на премиера, но колите на президента нямат право да спират при каквито и да било ситуации, дори ако блъснат човек. Представете си, че нарочно автомобил в движението не дава пък на кортежа за да спрат и да се извърши атентат. В България макар и това да е в сферата на фантазиите, предвидливо са взети всякакви мерки за безопасност на държавният глава и шофьорите(охраната) са обучени и длъжни по всякакъв начин до осигурят безопасността на премиера/президента. Предполагам, че същото важи и за кортежа на премиера. Тоя Пасат ако е бил в платното и са го застигнали е длъжен да отбие максимално в дясно и да спре, за да осигури път на кортежа.

• Автор

... Тоя Пасат ако е бил в платното и са го застигнали е длъжен да отбие максимално в дясно и да спре, за да осигури път на кортежа.

Като гледам снимките - пасатът се е движел към завоя в своята си лента.Тоест - не е можел даже и да спре, тъй като ги е видял в последния момент заради липсата на видимост в завоя.

Джипът е бил насреща и се е забил в лявата му врата.Или е изпреварвал, или не успял да вземе завоя.

Дали пък не трябва предварително да се спира движението по целия път, от където ще мине кортежа ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

А, сега разгледах снимките и други новини - удара е отпред, но още се разследва кой в кое платно е навлязъл. Както и да е, никога няма да са виновни колите на премиера/президента - такъв е закона.

Ударът е отпред и отстрани вляво,калника и шофьорската врата ,сега в следобедните новини казаха,че виновен най - вероятно ще се окаже частния автомобил, жалка история, аз винаги изтръпвам,като видя сини лампи и големи черни джипове.

Нищо ново в настоящето и нищо старо в древността...Няма значение дали е Първанов или въпросния господин - post-54928-0-22507400-1297791909_thumb.j Тези хора нямат морал,чест,съвест или достойнство да излязат и да кажат какво се е случило поне имат трибуна да излъжат,но и това им е трудно.Все пак е толкова незначително,че някой е пострадал заради тях.

Аз пък ще кажа, че взе да им става навик :rolleyes: Това е третия случай. Потулиха загиналия моторист на морето. Ни дума, ни вест за него...

И аз имам известен опит с кортеж на някой..не знам, на кой точно..Преди няколко месеца малко след края на магистралата около Ябланица или Лясковец ли беше...не помня кой град беше най-близо....точно там където са множество завои ( чувала съм, че им казват серпентината) и има ограничение 60 в края на завоите ме застигна такъв кортеж с включена сигнализация...но точно там нямаше как да ме изпреварят...и почнаха да ми присветкват..аз,обаче нямаше какво да направя..най-невъзмутимо си спазвах ограниченията, а и там наистина си продобил извесна засилка от завоите и си е тегаво...А може би са видели и триъгълникът ми лепнат на задното стъкло и се отказаха да настояват, знам ли...но караха така нервно след мен докато не намериха безопасна пролука да ме изпреварят.. Сега като си спомня за това..си ми става страшничко..

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Бойко вече ще се вози с хеликоптер,за да няма произшествия

Публикувано изображение

"Нямам и един инцидент с Тодор Живков и царя, когато ги карах", спомни си премиерът

"Поканил съм директора на НСО(Националната служба за сигурност) да излизат и да обясняват, за да защитят авторитета си пред хората", заяви по ТВ7 премиерът Бойко Борисов по повод вчерашния инцидент с кортежа на министър-председателя.

"В колите на НСО седя на задната седалка и нямам възможност нищо да направя, а медиите така го интерпретират, като че ли Борисов е катастрофирал", коментира още премиерът.

Той изрично предупредил шофьорите да карат бавно и внимателно, защото там пътят е тесен. Според Борисов те карали внимателно, но както той напомни, подобен инцидент се случва трети, четвърти или пети път.

"Аз нямам едно произшествие, возейки Тодор Живков и царя с фирмата "Ипон". И като кмет си карах колата сам", върна се в спомените си премиерът, който вече предпочитал да лети с хеликоптер или самолет, за да не се повтарят подобни произшествия.

БЛИЦ

Бойко вече ще се вози с хеликоптер,за да няма произшествия

"Нямам и един инцидент с Тодор Живков и царя, когато ги карах", спомни си премиерът

Е какъв инцидент да има пък той .. тогава движението по нашите пътища беше съвсем различно.. я срещнеш някоя жигулка след 30 мин каране я не...

И аз имам известен опит с кортеж на някой..не знам, на кой точно..Преди няколко месеца малко след края на магистралата около Ябланица или Лясковец ли беше...не помня кой град беше най-близо....точно там където са множество завои ( чувала съм, че им казват серпентината) и има ограничение 60 в края на завоите ме застигна такъв кортеж с включена сигнализация...но точно там нямаше как да ме изпреварят...и почнаха да ми присветкват..аз,обаче нямаше какво да направя..най-невъзмутимо си спазвах ограниченията, а и там наистина си продобил извесна засилка от завоите и си е тегаво...А може би са видели и триъгълникът ми лепнат на задното стъкло и се отказаха да настояват, знам ли...но караха така нервно след мен докато не намериха безопасна пролука да ме изпреварят..

Сега като си спомня за това..си ми става страшничко..

За Ябланица говориш. Там са страшните завои. Добре, че са се отказали да те притискат, тъпанари. :huh:

Сега да му мислят врабците, щом ще "летим" :P

Да, проблемът е, че арогантността и чувството за безнаказаност на родните политици се предава и дори насажда и в обслужващите ги- шофьори, охрана и т.н. Боко може и да се оправдава, че бил на задната седалка, но какво и как прави шофьорът зависи само от неговите разпоредби.

"Служителите на НСО не караха с превишена скорост и не са виновни в случая. Дори реакцията на шофьора спаси живота на хората в другата кола."

Това заяви днес премиерът Бойко Борисов по повод инцидента с неговия кортеж.

"Вчера имах предчувствие, помолих ги да карат внимателно. Чувствам се неудобно, защото седя на задната седалка и нищо не мога да направя. Само им казвам: „Момчета, имате семейства”, разказа днес пред bTV Борисов.

Той си спомни, че на отиване, когато влезли в същия завой, Цветанов още отдалеч започнал да казва на служителите от НСО, че този завой е опасен и на него стават много катастрофи.

източник : ДирБг

Такива ти му оправдания разни...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.