Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Постигане на максимално добър въздушен поток в кутиите ни.

Featured Replies

Всеки процесор можеш да клокнеш с всякакво дъно,друг въпрос е колко искаш да го клокнеш,защото по шина позволяват максимум 100-200 мегахерца,а по множител можеш много да вдигнеш...

• 4 месеца по-късно...
  • Отговори 190
  • Прегледи 66,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колеги, имам кутия CM k280. Преди бях с 3 вентилатора 120мм - отпред за студен въздух, отстрани за студен и отзад за изкарване на топлия въздух. Конфигурацията ми беше - дъно asrock b85 pro4, процесор i5 4440, видео gtx 650 2gb,захранване 500. Обаче си смених видеото с gtx 760 2 gb и не помня, но бяха ми казали да откача единия вентилатор в случая страничния, защото ще натоварват захранването или просто не е имало къде да свържа трети вентилатор. Или май сега докато пиша се сетих, че май единствения начин беше да е директно към захранването. Това проблем ли ще е или да си остана така с двата вентилатора?

• 2 седмици по-късно...

Колеги, имам кутия CM k280. Преди бях с 3 вентилатора 120мм - отпред за студен въздух, отстрани за студен и отзад за изкарване на топлия въздух. Конфигурацията ми беше - дъно asrock b85 pro4, процесор i5 4440, видео gtx 650 2gb,захранване 500. Обаче си смених видеото с gtx 760 2 gb и не помня, но бяха ми казали да откача единия вентилатор в случая страничния, защото ще натоварват захранването или просто не е имало къде да свържа трети вентилатор. Или май сега докато пиша се сетих, че май единствения начин беше да е директно към захранването. Това проблем ли ще е или да си остана така с двата вентилатора?

И при мен е горе долу същото положение. Със CM elite 430 съм, а захранването е 500вата и идва на границата за системата ми. Вентилаторите на кутията също са три 120ки, но съм ги вързал към контролер с потенциометри. В момента който пусна перката на страничния капак, дори и на 3V, се чува как cpu кулера забавя оборотите, защото захранването пуска волтаж към съответната перка. Оттам идва и покачване на температурата на проц. Лично аз пускам страничния само когато се играят игри за да обдухва видеокартата, тогава и без друго процесора  е на 70-80% и не вдига повече от 40-45 градуса... Най-добре е в случая да сложиш някакъв контролер и да боднеш всички перки на кутията в него или още по-добре да смениш захранването, тъй като в твоя случай ще ти трябват поне едно 700вата за да си спокоен.. Надявам се скоро да сменя и моето, но за сега от финансова гледна точка няма как.

Поздрави, надявам се да съм помогнал.

Редактирано от bizerg (преглед на промените)

Здравейте,когато играя игри с по-големи изисквания,като Battlefield 3,GTA V компютърът ми започва да загрява и бръмчи доста,с програмата core temp ми показа ,че компютъра стига до 80 C,има само 1 вентилаторче,което е от кутията.Търся евтино решение до 20-25 лв,с което ще намаля бръмченето и ще постигна по-добър въздушен поток.

Конфигурацията - http://prikachi.com/images.php?images/164/8087164T.png
Кутията - http://www.pazaruvaj.com/kutii-c3085/raidmax/vortex-v4-p242054019/

Редактирано от DerekHaleTheAlpha (преглед на промените)

С програмата core temp ми показа ,че компютъра стига до 80 C

Какво означава компютъра? Вероятно имаш в предвид процесора и още по-вероятно да си се заблудил за температурата от Tj Max. Иначе шума и греенето идват точно от там, но 25 лв. за афтърмаркет охладител за този процесор са малко. И тази кутия с ламарини като вестник също не е подходяща за създаване на оптимален въздушен поток и топлоотделяне.

Поздрави. :)

Какво означава компютъра? Вероятно имаш в предвид процесора и още по-вероятно да си се заблудил за температурата от Tj Max. Иначе шума и греенето идват точно от там, но 25 лв. за афтърмаркет охладител за този процесор са малко. И тази кутия с ламарини като вестник също не е подходяща за създаване на оптимален въздушен поток и топлоотделяне.

Поздрави. :)

За сега ,няма да мога да сменя кутията,предложете ми афтърмаркет охладител,който ще ми върши работа и не е толкова скъп. :)

За сега ,няма да мога да сменя кутията,предложете ми афтърмаркет охладител,който ще ми върши работа и не е толкова скъп. :)

Ето няколко варианта, които са минимума за този процесор съобразени с размера на кутията:

За кутията можеш да си вземеш 2 от тези:   ARCTIC Fan F12 - 120mm, 1350rpm и да ги монтираш в предната част, а сегашният ти в задната.

Ако си със стоков охладител, дори и с този кулър: http://megamag.bg/115323/ohladiteli-i-ventilatori/deepcool-gammaxx-300-ohladitel-za-intel-i-amd-protsesori ще усетиш осезаема разлика в температурите и шума ще намалее драстично. Не че предложените варианти от колегата не са добри, просто до колкото разбрах търсиш бюджетно решение. Най-малкото можеш да го ползваш временно докато имаш пари за по-качествен, или пък да смениш само перката. Ползвал съм кулърите на DeepCool с няколко конфигурации и лично аз съм доволен от съотношението цена-качество.

Не се занимавай с глупости.Взимай ево 212 и си супер.Вероятно не можеш да го монтираш,така че в сервиз  отиди

• 3 седмици по-късно...

Не се занимавай с глупости.Взимай ево 212 и си супер.Вероятно не можеш да го монтираш,така че в сервиз отиди

Цената ме устройва,но с колко ще намалее долу-горе температурата и шума.

Редактирано от DerekHaleTheAlpha (преглед на промените)

Шума ще намалее драстично, но температурата зависи от това как ще монтираш охладителя...

Аз няма да го монтирам,но когато отида в сервиза как по-точно да кажа да го монтират?

Аз няма да го монтирам,но когато отида в сервиза как по-точно да кажа да го монтират?

Казваш им да ти монтират този охладител за цпу със сребърна теремоконтактна паста.Уточнявам това,защото често слагат от силиконовите а те са боклуци.Вероятно ще ти вземат повече пари за пастата,тя е 15 кинта на Deepcool ,цяла спринцовка,но си струва.

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Казваш им... със сребърна теремоконтактна паста.

Точно повечето сребърни пасти не струват.

Или да взима МХ-2 ,3 или 4, или да ползва пастата която идва заедно с охладителя.

Много по-съгласен съм с това!

Значи най-добрият вариант в моя случей,да намаля температурата и греенето е evo 212+MX-2,3 или 4?

Специално твоето AMD от 70-75 градуса при 100% товар със стоковия охладител ще падне на 55-58 градуса под 100% товар с Evo 212, примерно с теста на Aida64

Според мен най-добрия охладител в този клас си е Thermalright True Spirit 120M BW, също http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=7308&limit=100 и https://jarcomputers.com/p_FANCPDEEPCOOLGAMMAXX400 . Винаги бих ги предпочел пред Evo-то.. Ти решаваш, като цяло ще ти свършат същата работа! Поздрави :) 

Според мен най-добрия охладител в този клас си е Thermalright True Spirit 120M BW, също http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_10&product_id=7308&limit=100 и https://jarcomputers.com/p_FANCPDEEPCOOLGAMMAXX400 . Винаги бих ги предпочел пред Evo-то.. Ти решаваш, като цяло ще ти свършат същата работа! Поздрави :)

Дай да видим някакви сравнителни тестове, че се представят по-добре от ЕВО-то, че така нещо не хваща вяра...

Първият е с по-слаби резултати от AC Freezer13, който е шумен и нискоефективен... За другите не ми се търсят сравнения, но и те не могат да стигнат показателите на EVO -то.

1351693272ZeNpxmp4Kx_3_2.png

Ето и още сравнения http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2696&page=5

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Виж, казах, че ще вършат същата работа а не, че ще са по-добри. А и за 2 децибела и 2 градуса при тежък овърклок... не смятам, че чак пък толкова изостават. А за Thermalright-а има достатъчно теми и сравнения, които са достатъчно показателни за ефикасността му ;) . Аз лично не мисля, че тестове, тип първия даден от теб могат да са достоверни, просто цифри и имена на черен фон... Щом харесваш евото, окей, аз предлагам на човека още 2-3 читави възможности, в същия ценови клас : ) 

Ето ти и тест за пример все пак http://www.xbitlabs.com/images/coolers/coolermaster-hyper-212-evo/graph.png

Ето ти реномиран сайт, а не "имена и цифри на черен фон":

И пак няма дадени ни система, ни честота на ядрата, околна температура, стрес програми, кутия... Всеки може да направи такива тестове и при всеки резултатите ще са различни. Но нека прекратим спора сега, че тук прав няма.. Въпрос на предпочитания и лични наблюдения, а и   :offtopic_s: ...

• 3 седмици по-късно...

Известен ютубър също ми предложи  Thermalright True Spirit 120M BW !

Известен ютубър също ми предложи  Thermalright True Spirit 120M BW !

Не си взимайте по-добрия 212 EVO, а компромиса който е предложил "известния ютубър"... :lol6:

Не си взимайте по-добрия 212 EVO, а компромиса който е предложил "известния ютубър"... :lol6:

Добре,докажете ,че EVO 212 е по-добър,един познат е с като моя процесор и с този охладител ,нито шуми ,нито загрява.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.