Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за двуличието

Featured Replies

няма смисъл от двуличие,защото съществуват симпатия и антипатия.Ако съм противна на някой ,както и да се преструвам пред него,той ще ми покаже презрението си.

Не е много сигурно, особено ако има някакъв интерес от тебе. :P

• Отговори 129
  • Прегледи 28,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да,човек може да плати огромна цена,ако не е двуличен,а професията която упражнява налага да бъде такъв. Не е хубаво,ако проявяваш двуличие и лицемерие към близките,приятелите,познатите,колегите си...

• Двуличието според мен е следствие на това, че човек трябва да съвместява различни роли, които понякога го карат да върши несъвместими неща. Естествено, има и хора, които са двулични в името на определ

• За пореден път се убеждавам,че най-големите лицемери са тези,които парадират със своята духовност. Да се биеш в гърдите,че си много духовен,а в същото време да използваш безмилостно тези,които са бил

А, лицемерите, ако не вредят зад гърба, какво пък - нека живеят според вижданията си.

Самооценката ми е точна и всичко, което е извън нея приемам като ласкателство или обида.

Това не значи, че те са неискрени. Съвпадение между твоята самооценка и тяхната оценка може и да е желателно, но не е задължително...

Я да онагледиме малко темата за двуличието, чрез портрет на двуличник.

Публикувано изображение

още от времето когато сме били като тоя сладур, сме станали генетично програмирани да сме егоцентрични егоисти, с цел оцеляване.

Та и двуличието и лицемерието имат нещо общо с борбата за оцеляване на пещерняка, нали така ?

п.п.

аз много обичам да снимам хора :camera2:

Това не значи, че те са неискрени. Съвпадение между твоята самооценка и тяхната оценка може и да е желателно, но не е задължително...

Да, емоциите са за моя сметка. :)

А, лицемерите, ако не вредят зад гърба, какво пък - нека живеят според вижданията си.

Самооценката ми е точна и всичко, което е извън нея приемам като ласкателство или обида.

Лошото е в това,че лицемерите почти винаги имат за цел да навредят,или поне това показва моят личен опит...

Наистина е много важно човек да има реална самооценка и да не допуска чуждите оценки да оказват влияние върху нея.

• 5 години по-късно...

8 признака, по които ще различите искрения човек от лицемера

Цитат

Не е трудно да различим искрения човек от лъжеца. Съществуват признаци, които издават кой кой е. Просто трябва да бъдете наблюдателни.

Ето за какво трябва да следите…

Лицемерите уважават единствено онези, които имат власт. Искрените уважават всички.

Лицемерите критикуват другите, за да изглеждат по-добре, когато ги сравняват с тях. Искрените се възхищават на останалите и ги хвалят.

Лицемерите клюкарстват през цялото време. Искрените – изразяват своето собствено мнение.

Лицемерите помагат на другите, само когато имат изгода. Искрените вършат добри дела, без да очакват нещо в замяна.

Лицемерите винаги възхваляват постиженията си. Искрените не се перчат със своя успех.

Лицемерите полагат огромни усилия, за да се харесат на другите. За искрените е лесно да накарат останалите да ги харесат.

Лицемерите говорят много, но вършат малко. Искрените винаги спазват обещанията си.

Лицемерите се стараят да привлекат вниманието към себе си. Искрените не искат да са център на Вселената.

Кратко, точно и ясно!

преди 1 час, Мойра написа:

Лицемерите полагат огромни усилия, за да се харесат на другите.

Тук във форума пълно с такива, винаги стават фурнаджийски лопати и отиват при други "ухажори"

Абе смешни твари

:lol6:

Всички сме лицемери. Но когато става въпрос за нас самите, имаме оправдания, Когато става въпрос за другите- критика и обвинения... А това, че искаме да ни харесват, си ни е заложено в чипчето.

на 25/01/2017 в 17:26, Мойра написа:

И поне на 50% фалшиво, писано от човек от някаква особена "секта" охулваща всеки който може нещо повече.
А това да уважаваш всички, си е равностойно да си яко глуповатичък.
От къде на къде ще уважавам крадлив политик или самовзривяващ се мюсюлманин в метрото или на летището ???

Много ми е невъзможно да се възхищвам на някой, който е особено тъп в някаква област ама се прави на знаещ. И съответно му казвам истината че бърка, та да си знае къде му е мястото.

А да не се перчи някой с постиженията си е от срамежливост и липса на достатъчно доверие в собствените си сособности, а не е от искреност.
Добре че изкарващите златни медали по Света не са "искрени" и да се крият та да не можем да се гордеем и ние покрай тях че сме българи.

на 25.01.2017 г. в 23:39, язе написа:

Всички сме лицемери. Но когато става въпрос за нас самите, имаме оправдания, Когато става въпрос за другите- критика и обвинения... А това, че искаме да ни харесват, си ни е заложено в чипчето.

ти на всички ли искаш да се харесваш

на 25.01.2017 г. в 23:39, язе написа:

Ще ме извиняваш, но аз не съм лицемер.

Казвам истината в очите, на всеки.

Затова и доста истински лицемери във форума, не могат да ме дишат. :D

преди 4 часа, Momolord написа:

Ще ме извиняваш, но аз не съм лицемер.

Казвам истината в очите, на всеки.

Затова и доста истински лицемери във форума, не могат да ме дишат. :D

бе я да не ти пука от низши духом твари

:cheers:

преди 5 часа, haidukpikaso написа:

ти на всички ли искаш да се харесваш

На всички? не е възможно просто. Дори Бог не се харесва на всички... А с напредването на възрастта, хората за които ми пука дали ме харесват, стават все по- малко. Но... това че желанието за харесване еволюира (като всичките ни желания), не променя неговия дефолтен характер.

А лицемерието е като лудостта- никой луд, не смята себе си за луд.

преди 5 минути, язе написа:

А лицемерието е като лудостта- никой луд, не смята себе си за луд.

Не бъркай лудостта с лицемерието...

Кой би могъл да каже, дали лудите всъщност не са нормални, а всички останали луди? И дали пък лицемерието не е добродетел? Да казваш истината в очите, означава че знаеш истината... което е невъзможно. Излиза, че и това е лицемерие.  :)

преди 7 часа, язе написа:

Кой би могъл да каже, дали лудите всъщност не са нормални, а всички останали луди? И дали пък лицемерието не е добродетел? Да казваш истината в очите, означава че знаеш истината... което е невъзможно. Излиза, че и това е лицемерие.  :)

Я погледни, какво означава лицемер:

https://bg.wiktionary.org/wiki/лицемер

преди 9 часа, Momolord написа:

Я погледни, какво означава лицемер:

https://bg.wiktionary.org/wiki/лицемер

Ако сведем значението на "лицемер", само до това определение, то тогава наистина абсолютно всички сме лицемери.  :)   Щото не се уточнява, какво си казал. А всеки е казвал нещичко за някого, в  негово отсъствие. Примерно "един е Бах..."

на 28 januari 2017 в 14:15, язе написа:

Ако сведем значението на "лицемер", само до това определение, то тогава наистина абсолютно всички сме лицемери.  :)   Щото не се уточнява, какво си казал. А всеки е казвал нещичко за някого, в  негово отсъствие. Примерно "един е Бах..."

Ако човек сам не се е осъзнал и не си е признал, че е поне малко и лицемер, значи нещо сериозно му куца в себеоценката.

Не съществува начин, да съдиш себе си безпристрастно.

преди 31 минути, язе написа:

Не съществува начин, да съдиш себе си безпристрастно.

Ако това е така, както казваш, то човек никога не би могъл да бъде честен пред себе си, а следователно не би могъл и да опознае онова, което нарича "себе си". Предпочитам думата "опознаване", "съдене" е натоварена ненужно с вина.

За да бъдем напълно честни пред каквото и да било, са нужни познания, които са отвъд нашите възможности или които ние просто не можем да понесем. Може би схващането, че тези които ние наричаме луди, са докоснати от това познание е вярно... Ние не можем да преценим. Въпреки това лекуваме лудостта, според собствените си разбирания, вероятно причинявайки страдания, но...Това не плаши душите наши.  :) Просто пример за масово лицемерие, осигуряващо чиста съвест и спокоен сън...

на 29/01/2017 в 21:06, язе написа:

Може би схващането, че тези които ние наричаме луди, са докоснати от това познание е вярно... Ние не можем да преценим. 

Ти ако не можеш да прецениш, други хора можем да си дадем сметка, че става въпрос за разстройство на мисленето.
https://en.wikipedia.org/wiki/Thought
има и на бълграски и руски, вляво на страницата.

И теб кат те питат къв цвят е Дачията, казваш "бяло"... ама бялото не е цвят.;)

на 1/25/2017 в 19:48, haidukpikaso написа:

Лицемерите полагат огромни усилия, за да се харесат на другите.

Тук във форума пълно с такива, винаги стават фурнаджийски лопати и отиват при други "ухажори"

Абе смешни твари

не полагат огромни усилия просто искат да се харесат и не казват нищо лошо

въпросните фурнаджйски лопати всъщност пък не са лицемери а  може просто да са искрени

преди 1 минута, Neli Asenova написа:

не полагат огромни усилия просто искат да се харесат и не казват нищо лошо

въпросните фурнаджйски лопати всъщност пък не са лицемери а  може просто да са искрени

тц

:nono:

точно за това е и определението - демек се обръща като фурнаджийска лопата - оня ден ти се правил на приятел - после отива в друга тема да те плюе

кво му се вика на това а - баси "искреността"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.