Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за двуличието

Featured Replies

Да. В такъв случай наистина става въпрос за лицемерие, а не за тактичност. Но аз имах предвид, че не може всички ситуации да се слагат под общ знаменател и да се отрича всякаква разновидност на тактичността, която да бъде упрекната в лицемерие. Сам знаеш, че например в юридическия речник синоними на думата пристрастност са несправедливост и предубеденост. Виж къде отиват нещата... Нали?!

• Отговори 129
  • Прегледи 28,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да,човек може да плати огромна цена,ако не е двуличен,а професията която упражнява налага да бъде такъв. Не е хубаво,ако проявяваш двуличие и лицемерие към близките,приятелите,познатите,колегите си...

• Двуличието според мен е следствие на това, че човек трябва да съвместява различни роли, които понякога го карат да върши несъвместими неща. Естествено, има и хора, които са двулични в името на определ

• За пореден път се убеждавам,че най-големите лицемери са тези,които парадират със своята духовност. Да се биеш в гърдите,че си много духовен,а в същото време да използваш безмилостно тези,които са бил

Според мен тактичността е благородна лъжа,която възпитания човек употребява,за да не обиди другия.Помага за запазване на добрите отношения. :nono:

Проявата на лицемерие или двуличие в контекста на темата го възприемам като действие носещо или можещо да донесе някакви негативни последици за "потърпевшия". Например предадено доверие, изпадане в неловка и нежелана ситуация и пр. Такта и дипломатичността целят обратното и резултата от тях би бил по-скоро положителен за страните, както и за развитието на ситуацията като цяло, така че трябва да се разграничат. Освен това често се наблюдава и т. нар. сервилност - като че ли не носи особени негативи, но ми е трудно да си обясня, защо някои хора обиждат интелекта си.....

Освен това често се наблюдава и т. нар. сервилност - като че ли не носи особени негативи, но ми е трудно да си обясня, защо някои хора обиждат интелекта си.....

Зависи човек как възприема нещата. За някои хора сервилността е положително качество, което може да донесе определени облаги.

Освен това често се наблюдава и т. нар. сервилност - като че ли не носи особени негативи, но ми е трудно да си обясня, защо някои хора обиждат интелекта си.....

Много работодатели с поведението си налагат на своите подчинени да бъдат сервилни.Ако искаш да запазиш работата си,трябва да бъдеш сервилен,пък ако ще това да те накара да се презираш ... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Други хора са възпитавани да бъдат сервилни и те го правят постоянно и навсякъде,без да си дават сметка как изглеждат в очите на другите.

Когато съм имала съприкосновение с човек,възпитаван да бъде сервилен,съм оставала с неприятното чувство,че съм докоснала плужек. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от Moira (преглед на промените)

За мен тактичността е човек да се държи културно. :rolleyes:

Тактичност - да знаеш как да се държиш с даден човек/дадени хора в зависимост от ситуацията, в която се намираш :)

Редактирано от GetFun (преглед на промените)

Много работодатели с поведението си налагат на своите подчинени да бъдат сервилни.Ако искаш да запазиш работата си,трябва да бъдеш сервилен,пък ако ще това да те накара да се презираш ... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Други хора са възпитавани да бъдат сервилни и те го правят постоянно и навсякъде,без да си дават сметка как изглеждат в очите на другите.

Когато съм имала съприкосновение с човек,възпитаван да бъде сервилен,съм оставала с неприятното чувство,че съм докоснала плужек. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

В интерес на истината, българите като цяло имат авторитарен тип култура на мислене и поведение, а това е типично за азиатските култури. Това често се оправдава с турското робство, но все пак то отдава не съществува, а типът поведение е останал. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

В интерес на истината, българите като цяло имат авторитарен тип култура на мислене и поведение, а това е типично за азиатските култури. Това често се оправдава с турското робство, но все пак то отдава не съществува, а типът поведение е останал. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Сякаш корени вековни е пуснало това иго-

промяна никаква,все сме си същите

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

В интерес на истината, доста неща не ние сме прихванали от турците, а обратното - те от нас и гърците.

Това е приказка и я подкрепям с две ръце.

Сред причините хората да лицемерят е и, че искат да бъдат одобрявани, харесвани, да не "счупят хатъра". Това е техния начин.

Сред причините хората да лицемерят е и, че искат да бъдат одобрявани, харесвани, да не "счупят хатъра". Това е техния начин.

Да,особено хората,които не "блестят" с нищо. :)

По-скоро с ниско самочувствие, комплексирани, "натирени".

По-скоро с ниско самочувствие, комплексирани, "натирени".

Няма човек без комплекси - в това съм убедена.Но не всички са двулични.

За "натирените" - за да бъде "натирен" отнякъде един човек,означава че не се е стремял да се хареса на всяка цена на тези,които са го натирили,т.е. не е бил двуличен.

Разбира се, че е така. Просто си обяснявам нещата, а не оправдавам.

лицемерите са наистина големи артисти и затова никой не може да се пребори с тях.

Има хора,които упражняват специфични професии,в които е наложително да бъдат двулични и лицемерни.Тях ги уважавам.

Човек може да е тактичен и от лицемерни подбуди. :wors:

Не, може, ами май винаги е така. Неотдавна прочетох една мисъл, върху която доста мислих.

" Каквото и да прави човек, винаги го прави за себе си, без значение, как го представя пред света "

Хайде оставете лицемерието и кажете, не е ли така. Бих направил само едно изключение и това са грижите на майката към детето.

За "натирените" - за да бъде "натирен" отнякъде един човек,означава че не се е стремял да се хареса на всяка цена на тези,които са го натирили,т.е. не е бил двуличен.

А така,точно така-

не бях удобна и тъй,аре да ме няма-

накараха ме да подправям документи и факти преди години в работата си.

Не попаднаха обаче на човека,дето им трябва мда.

Без мене-аз бялото няма да ви го нарисувам черно

:speak:

В интерес на истината, доста неща не ние сме прихванали от турците, а обратното - те от нас и гърците.

На българите им е по-лесно да прихващат лошите неща - не знам защо така. :)

" Каквото и да прави човек, винаги го прави за себе си, без значение, как го представя пред света "

Може и така да се каже.

Особено яко си проличава при раздяла на двама влюбени, когато единият си е намерил друг партньор(ка).

Пример:

Марийка избягала на Иван щото си намерила някакъв друг мъж.

А Иван се кълне че я обича истински и даже повече от собствения си живот чак. Обаче, като му кажеш че ако я обича истински, тогава трябва да се радва за нея, защото тя е щастлива с другия и Иван почва нещо да го усуква. Тя Марийка се е била подвела по оня манипулатор и живота й с него нямал да е добър. Пък и Иван го бил усещал оня че е женкар и ще й изневерява на Марийка и т.н.

Демек иван си я обича Марийка, ама не истински, а като някаква негова потребност. Марийка му трябва да е негова.

И за да си я върне Марийка е готов да лицемерничи толкова колкото трябва, значи многоооооооооооо.

Обаче чудя се, тези които са неспособни да лицемерничат, как се оправят в тоя сложен живот ???

Аз миналата есен преместих сина ми в друго даскало поради несходство на характерите между него и класната му.

Директорката се опитваше да ми дава акъл че, ако се правя пред класната че ми е много симпатична ( да лицемернича де), тогава отношението на сина ми към нея му щяло да се оправи. И знаете ли какво направих с този нейн съвет ? Ами приложих го към новата класна в новото даскало и тя даже и целувки ми раздава. 

Лицемерие, лицемерие и пак лицемерие в името на доброто на детето ми.

Така може ли, или според някои пак не може ?

Редактирано от Белгиец (преглед на промените)

На българите им е по-лесно да прихващат лошите неща - не знам защо така. :cool:

Лошото е лесно. Затова съществува. В противен случай щеше да ни сладни. :yanim:

Не мисля, че само при нас е така.

А, лицемерите, ако не вредят зад гърба, какво пък - нека живеят според вижданията си.

Самооценката ми е точна и всичко, което е извън нея приемам като ласкателство или обида.

няма смисъл от двуличие,защото съществуват симпатия и антипатия.Ако съм противна на някой ,както и да се преструвам пред него,той ще ми покаже презрението си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.