Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Две операционни системи на един хард диск

Featured Replies

Правиш два дяла за двете ОС и при желание трети дял за даннни. Имаш C: D: и E:. Инсталираш първо XP на C: после инсталираш 7 на D: и понеже 7 е достатъчно интелигентна ще намери съществуващия XP и при стартиране ще пита кой от двата да зареди. Ако инсталираш в обратен ред XP-то ще изтрие boot loader-a на 7 и става сложно за възстановяване. За това едно 10-15GB дялче за Xp-то, поне 20GB за 7 и останалите както искаш.

• Отговори 138
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

.......................поне 20GB за 7 и останалите както искаш.

Ако автора не си поддържа ОС - нека да си остави поне 50 гб - гледам че хора реват и със 100 че им е малко :)

Може ли да се инастлират две системи на един компютър-Windows XP и Windows 7?...

Публикувано изображение

Надявам се тази картинка, колкото и некачествена да е, да отговаря на (първата част на) въпроса ти.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Благодаря ви разбрах как става,а другия вариант дали е по-добър с втори хард,на който да сложа 7?

• 9 месеца по-късно...

Възможно ли е да се поставят няколко операционни системи Windows на един DVD диск ?

Предполагам искаш да сложиш 2 или повече имиджа на операционни системи на едно ДВД. И в такъв случай мисля, че това ще ти свърши работа.

Точно това малко ням да стане. Разгледай [url=http://www.rmprepusb.com/tutorials/video-tutorials]този ресурс.

http://www.magiciso.com/tutorials/miso-createmultibootcd.htm

http://www.ezbsystems.com/easyboot/

http://www.flyakite.msfn.org/framemenu.htm

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте на всички :) . Имам две операционни системи (windows xp и linux) на PC-то ми. При стартиране ми зарежда windows-а.Как мога да направя така ,че аз да избирам коя операционна система да зареди компютъра. Благодаря предварително.. :)

Щом ти зарежда директно ХР-то, означава че нямаш две ОС. Трябва да преинсталираш Линукса и той ще създаде дуал буута.

Щом ти зарежда директно ХР-то, означава че нямаш две ОС. Трябва да преинсталираш Линукса и той ще създаде дуал буута.

Да бе, да - ако си е инстал-нал Уин след Линукс му е омазан буут менаджера.

Ама е много писане ...

• 2 месеца по-късно...

Операционната ми система е ХР но имам инсталирана 7-ца в "Локален Диск Е" и като си включвам компютъра имам възможностда избера на кой уиндоус да стартира компютъра. Сега ми се налага да изтрия 7-цата и да си използвам Default уиндоуса ХР. Миля да ми помогнетте да се оттарва от него.

Моля да ми обясните как на един компютър да инсталирам двете операционни системи: Уиндоус 7 и Убунто.Така да се инсталират че да имам възможността да ги пускам по избор!Благодаря Ви предварително!!

Teglish si ot zamunda windows 7 primerno puskash instalaciqta kompa ti se restartira instalirahsh go v disk D ili E ( po izbor) i gotovo kato si vkliuchvash kompiutara shte te pita koq izbirash . Az sum taka i iskam da se ottarva ot tova .

-=Ти явно от добро не разбираш... Модераторски контрол на постовете за един месец заради системно писане на латиница.=-

Редактирано от Wankata
латиница (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.