Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Две операционни системи на един хард диск

Featured Replies

...

И да и не ... по-скоро това е общоприета препоръка за по-малка возня.

Преди седмица гражданинът Х ми постави условие, да му сложа читави актуални джамове и нещо така, ако въшлясат, да не остане валат.

Windows XP-то е мое копие, което лекувам за всеки пациент.

Windows 7 e легално копие от извора на микромеките, което се лекува като връткаш таймерчето в деня на падеж.

За по-така, реших че Mint ще му дойде най-познато.

За съжаление GRUB 2 се оказа неподготвен при наличие на два джама.

XP-то дращи boot.ini, a седем - приумицата bootmgr.

По ред на инсталацията XP-то първо, останалото е без значение. Windows 7 ще задере GRUB 2, но ще добави XP-то. Дори и последен Mint, линуксът вижда само  Windows 7. Тъпня. Даже повече, не стартираше Windows 7 ами циклеше в кръг и най-много да заредиш Mint. Ta тръгнах по линията на най-малкото съпротивление по метода тука има-тука няма.

След победоносни движения редактирах  брояча на GRUB 2 да бъде 0 секунди, а всички джамовски включвания коментирах, включая разните мем-тестове и рековери конзоли. По този начин гражданинът Х избереше ли Mint, то започваше моментално зареждане без излишни въпроси.

Публикувано изображение

сорка за пика, толкова може телефункена

Споделеното да се счита за частен случай.

поздрави далечни

• Отговори 138
  • Прегледи 21,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мерси ;), а тва зеленото, дето остава за какво е, знаеш ли? И примерно, ако сложа Линукса на D, както е 30 ГБ, тва ли ще ми е цялото налично пространство, което ще мога да използвам под Линукс?

В общи линии да, но аз съм инсталирал минималистично и на тотално 4ГБ

Мерси ;), а тва зеленото, дето остава за какво е, знаеш ли? И примерно, ако сложа Линукса на D, както е 30 ГБ, тва ли ще ми е цялото налично пространство, което ще мога да използвам под Линукс?

Ако говориш за малкото, зеленичкото, което е 100 MB, това е системен дял, създаден от Windows при инсталацията и е нужен.

Не ми дава да маркирам 2-рия дял, като цъкна Merge.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, дълго и сложно за обясняване е, но накратко ще кажа, че ми се наложи да сложа Windows XP (по принцип съм с 7-ца), а след това отново седмица, но след инсталацията, по време на стартиране ми излиза съобщение, в което ме пита кой уиндоус да стартирам (7-ца или ранна версия на уинодус). Ето и картинка http://prikachi.com/images/895/6193895t.jpg

Ако избера ранна версия на уиндоус ми изписва, че има проблем с hal.dll файлът. Сега:

- как да накарам компютъра ми да не ме пита коя операционна система да стартирам

- какво ще стане ако изтрия този hal.dll файл

- от чисто любопитство - за какво е този файл

Благодаря ви :-)

msconfig

И махаш от boot-а другата ос.Изтрий този файл и после пробвай да цъкаш с мишката да пишеш с клавиатурата :)

Не не го трий този файл

• 3 месеца по-късно...

Може ли да се инастлират две системи на един компютър-Windows XP и Windows 7?И как по точно става -на отделни дялове според мен!

Защо са ти и двете? Защо не ползваш виртуална машина?

Защо са ти и двете? Защо не ползваш виртуална машина?

Разбрах,че новата версия на играта,която играя не поддържа Xp,a пък тунера ми не върви на 7.Абе сложни истории :)И искам да съчетая нещата.

Не, не може. Ако искаш можеш да си направиш виртуална машина и на нея да и инсталираш каквото искаш ОС, но гълта много ресурси, и като цяло на домашен компютър е бъгава работа.

П.П. Всъщност може и да може, но е сложно.

Не, не може. Ако искаш можеш да си направиш виртуална машина и на нея да и инсталираш каквото искаш ОС, но гълта много ресурси, и като цяло на домашен компютър е бъгава работа.

П.П. Всъщност може и да може, но е сложно.

От това се плашех че няма да може,жалко ще трябва да се бърка в джоба :)

Разбрах,че новата версия на играта,която играя не поддържа Xp,a пък тунера ми не върви на 7.Абе сложни истории :)И искам да съчетая нещата.

А защо не пробваш да пуснеш тунера в Competability mode в Win 7?? ЛИНК

От това се плашех че няма да може,жалко ще трябва да се бърка в джоба :)

Може да се инсталират две OS на един компютър, но така както питаш означава, че нямаш опит. Намери човек, който може да го направи.

Може да се инсталират две OS на един компютър, но така както питаш означава, че нямаш опит. Намери човек, който може да го направи.

Опит в инсталиране по отделно имам правил съм го десетки пъти и на двете системи,но се чудех дали може примерно на два отделни дяла на харда да се инстлират двете!

А защо не пробваш да пуснеш тунера в Competability mode в Win 7?? ЛИНК

Може ли да обясниш като за по неразбиращ това как се прави? :)До колкото разбирам е за програмата да работи като под XP!

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Опит в инсталиране по отделно имам правил съм го десетки пъти и на двете системи,но се чудех дали може примерно на два отделни дяла на харда да се инстлират двете!

Може ли да обясниш като за по неразбиращ това как се прави? :)До колкото разбирам е за програмата да работи като под XP!

Е след като си го правил многократно как може да питаш такова нещо? ( това го казвам без да се заяждам). Може да инсталираш на 1 дял, може на 2 дяла, може на отделни хард дискове на един компютър. Просто трябва да се внимава малко по време на инсталацията.

За да ме разбереш правилно все едно питаш: "Мога ли да си сменя гумите на колата и как става това?" А после казваш: "Всяка една съм я сменял многократно, но дали може да се сменят и четирите".

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Е след като си го правил многократно как може да питаш такова нещо? ( това го казвам без да се заяждам). Може да инсталираш на 1 дял, може да 2 дяла, може на отделни хард дискове на един компютър. Просто трябва да се внимава малко по време на инсталацията.

За да ме разбереш правилно все едно питаш: "Мога ли да си сменя гумите на колата и как става това?" А после казваш: "Всяка една съм я сменял многократно, но дали може да се сменят и четирите".

Не аз исках да кажа,че съм инсталирал ама само по отделно,не два едновременно.И понеже чета някъде,че пише може,другаде не може и това исках да разбера!И се чудех дали би имало нещо негативно после!

Не аз исках да кажа,че съм инсталирал ама само по отделно,не два едновременно.И понеже чета някъде,че пише може,другаде не може и това исках да разбера!И се чудех дали би имало нещо негативно после!

Нищо негативно няма. Може да сложиш и 3 ОС на един компютър стига да е необходимо това нещо.

Нищо негативно няма. Може да сложиш и 3 ОС на един компютър стига да е необходимо това нещо.

Благодаря ще се опита.Лека вечер!

Благодаря ще се опита.Лека вечер!

Виж също така опцията за виртуална машина. Може да ти спести доста главоболия.

Виж също така опцията за виртуална машина. Може да ти спести доста главоболия.

ОК!

Благодаря ви на мен даже ми дойде идея,ако взема втори хард ще е най-чиста работа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.