Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

“Столичани в повече”

Featured Replies

В съвместната продукция на bTV и "Дрийм Тим" зрителите ще видят историята на две семейства, които са във вражда.

Публикувано изображение

Безкомпромисно качество, изключителни истории и невероятни актьори - това обещава най-новият български сериал, който тръгва в ефира на bTV в срада вечер. След невероятния успех на "Стъклен дом", "Столичани в повече" ще трябва да отговори на високите критерии и качество, които постави най-успешният роден сериал.

"Това е нашето естествено желание - българското да доминира и по този начин да подпомагаме българската киноиндустрия, която до момента е в доста големи затруднения", казва Апостол Пенчев – Директор "ТВ програми" в bTV Madia Group.

"Столичани в повече" ще се излъчва всяка сряда от 21.00 часа.

btv.bg

Изгледах 3 епизод и си мисля че не е толкова зле ... дано да не го побългарим ! Вашето мнение ?

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• Отговори 128
  • Прегледи 41,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Готино е филмчето, без да има претенциите да е нещо кой знае какво... Приятно и развлекателно, и професионално направено.

Трябва да се види,мда,щом има и от Комиците-ще го гледам.

Само не ми казвайте че и Елена Петрова участва,няма да си пусна телевизора изобщо

:down:

Не е лошо, става за отпускане вечер, на места даже има бисери. Не, Ленчето този път я няма(поне засега).

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

Публикувано изображениеУсещам как запълва празнотата от липсата на "Двама мъже и половина"!Публикувано изображение

В никой случай не е шедьовър, но става като за делничната вечер. Отразява реалности, къде попресилени, къде посмекчени. Героите са характерни - умни, наивни, тъпи, хитри, пресметливи, нагли, романтици. За щастие, няма супермени, поне засега. При всички случаи е за предпочитане пред безкрайни комшийски или отвъдморски саги.

Тия български нови филми и сериали са една от най-големите пародии на световното кино. Никога няма да си пусна някви преиграващи и преструващи се "актьори", въпреки че те не са виновни - то на такъв скапан сценарий няма как да е другояче.

Пълна боза са и този и другите бг сериали. Не могат да ги правят и това е. Като не знаят как поне да се учат от турците например.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Боза, ама българска. По-добре българска, отколкото турска.

Не съм съгласен. Турските сериали са добри. Сравними са с латиносапунките, че и по-добри на моменти. Жалко че се трошат толкова излишни пари за тъпи бг сериали като могат да се дадат за здравеопазване например. С тези аматьорски изпълнения доникъде няма да стигнем.

Пълна боза са и този и другите бг сериали. Не могат да ги правят и това е. Като не знаят как поне да се учат от турците например.

Не че защитавам горещо съвременото българско кино(включая сериали), но поне се правят опити, щото в последните 20 години беше жалка картинката, но ние си знаем да плюем и това е!Ако си изгледал поне една серия точно от този сериал,то не мога да си обясня как изобщо го сравняваш с турските.От тях съм гледал отделни кадри, докато щракам с дистанционното и това е достатъчно ,за да ми се гади.

Не че защитавам горещо съвременото българско кино(включая сериали), но поне се правят опити, щото в последните 20 години беше жалка картинката, но ние си знаем да плюем и това е!Ако си изгледал поне една серия точно от този сериал,то не мога да си обясня как изобщо го сравняваш с турските.От тях съм гледал отделни кадри, докато щракам с дистанционното и това е достатъчно ,за да ми се гади.

Значи основната разлика между бг сериалите и сериалите от други държави вкл. турски, латино, испански, американски, немски е в две основни неща- те имат сюжет, нашите не, актьорската игра - хората са професионалисти, а наште аматьори.

П.С. редовно гледам и "стъклен дом" и "столичани в повече" - заспивам бе хора и се събуждам за "Шоуто на Слави".

Понеже не съм в течение на този или друг БГ сериал, да питам това нещо като сит-ком ли е или се развива една сюжетна линия? В този жанр (ситком) има много добри американски примери, но от любопитство ще видя и нашите как са се справили (като чета темата май в сряда само го дават?). Италиански сериали имаше много добри по едно време (турските нямат ли и те италианско влияние - режисьори и пр.)?

• Автор

crazyfrog , уважавам мнението ти да не харесваш сериала , НО темата се казва " Столичани в повече” - мнения и коментари " ... усещам как почвате да намесвате и други продукции . Какво общо има темата със Слави , Стъклен дом , Lord of the chefs , На кафе и т.н. , казвам ви че всеки пост в който забъркате и друго предаване , ще бъде изтрит !

Със здраве !

Довечера свалям 2 серии и ще го видим дали е поредното бездарие или нещо което си заслужава да се гледа ! Макар по мнение на приятели - пълен боклук !

starstar

Не е ситком и не прилича на американските такива,хванали са една история и я развиват, доста предсказуемо според мен.Дават го само в сряда, но го повтарят май всеки ден след това.Имам чувството, че турските сериали искат да покажат някакво европейско излъчване(BMW - та, актьори с европеидни черти, скъпи маркови дрехи и т.н.), но сюжетните линии и въобще целия сценарий е дълбоко ориенталски и дразнещо сладникав,съпоставим с латиноамериканските - е, може би една идея по - добър.

Бях доста заинтригуван,когато пуснаха "Столичани в повече" - смятах,че ще е нещо ново и свежо.Съжалявам че трябва да го кажа,но пълното сценарно безсилие,слабата актьорска игра и плоския сюжет ме накараха да не го гледам повече след втората серия.Жалко..

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от larryone (преглед на промените)

starstar

Не е ситком и не прилича на американските такива,хванали са една история и я развиват, доста предсказуемо според мен.Дават го само в сряда, но го повтарят май всеки ден след това.Имам чувството, че турските сериали искат да покажат някакво европейско излъчване(BMW - та, актьори с европеидни черти, скъпи маркови дрехи и т.н.), но сюжетните линии и въобще целия сценарий е дълбоко ориенталски и дразнещо сладникав,съпоставим с латиноамериканските,е, може би една идея по - добър.

Турски признавам не съм гледала нито един - но пък много хора ги харесват, но определено не трябва да запълват часовия пояс между 8 и 10 вечерта с тях (както беше миналото лято).

Не се бях сетила, че може да го има качен на тракерите - сега ще сваля предната серия на сериала да я видя, видях че пише 50 минути - малко дълга ми се струва...

Довечера свалям 2 серии и ще го видим дали е поредното бездарие или нещо което си заслужава да се гледа ! Макар по мнение на приятели - пълен боклук !

Няма смисъл да се хабиш да теглиш - всеки ден го повтарят по бтв комеди. Ханибал, според мен не си прав. "Столичани в повече" не може и не бива да се разгрежда отделно по простата причина, че това е поредния сериал от явлението/за съжаление неприятно явление/ съвременни бг сериали за последните 20 години. Едни и същи теми поднесени по същия бездарен начин. И аз искам да гледам хубави бг сериали и пак повтарям редовно ги гледам, но "столичани в повече" е поредното разочарование - нищо ново.

• Автор

crazyfrog , за това съгласен с теб , не ти харесва сериала , не го гледаш , твое право , на мен ми харесва , гледам . Въпрос на вкус , казало магарето и захапало тръна :speak: ! Ама няма не намесвайте други предавания ... бачо iliev72 като знам как ненавижда Слави , само чака две приказки от теб и е готов да почне ! Има си теми за всяко предаване !

ОК ?

Доста ми допада, забавен е и има много неща, които са направени типично по български :baby: Примерно байганьовщината и особено за това със златото дето търсеха(показва,че сме алчен народ). Смятам да продължа да го следя :speak: и очаквам още по-силни серии за напред :lol6:

Редактирано от HoLLoW (преглед на промените)

• Автор

бачо iliev72 , не сядай с предварително мнение за сериала ... така и Lost и Prison Break да е като седнеш така , няма да ти хареса !

бачо iliev72 , не сядай с предварително мнение за сериала ... така и Lost и Prison Break да е като седнеш така , няма да ти хареса !

Тези двата сериала ми хареса само 1 сезон , другите са голяма боза :ph34r: Ще ги видим тези столичани :ph34r:

Напразно се надявах, че поне в тая тема негативизмът към нашенското ще е малко или ще липсва напълно. Ами като не ви харесва сериалът, не го гледайте, бе хора! Не е трудно да се смени канала, вече са все над 100, все ще се намери нещо по-привлекателно. И аз правя това постоянно, не ми се гледат безсмислени и разтеглени до безкрайност сюжетни линии, ама не ги ругая, а сменям канала. Що ми трябва да се тровя всуе? Вече писах по-горе, че "Столичани в повече" едва ли ще остане незабравим в спомените ни, но защо пък трябва непременно да го критикуваме само защото е български. Е, полубългарски, да речем, защото го продуцира чужда медия, но пък в него участват популярни български актьори и екип. Да, не е много смешен, на места хич дори, сценарият е съвсем прозрачен и предвидим, но какво може да се очаква от подобен тип филми? Да не би останалите комедии, дето се въртят по кой ли не канал са по-интересни? Тия, дето са озвучени с изкуствен смях (уж заснети пред публика), който е един вид сигнал - призив към зрителя да се хили на обикновено изключително тъпи "остроумия". От епизодичните кадри, на които волю или неволю попадам в най-гледания часови пояс, оставам с впечатлението, че в Турция всички са богати, карат скъпи и прескъпи возила, живеят в палати по бреговете на Босфора, а големите параходи минават директно през холовете им. Е, кое е достоверното в това? В американските екшън сериали пъка от безстрашни и напористи ченгета, всичките с коефициент за интелигентност далеч над средния, това ли е достоверно или грабващо окото? Или май някои не си дават сметка, че всеки един тв продукт е насочен към определена категория зрители? Някой виждал ли е тв реклама, в която дамите да са ватманки, кранистки или каквито и да е жени, препитаващи се с физически труд? Не, те всички задължително са красавици (в някаква степен) и задължително работят в офис. Същото се отнася и до мъжете, разбира се, сред тях никога няма докери, трактористи или стругари. И това е съвсем целенасочено, защото обект са послания към строго определена категория зрители. Така е и със сериалите, игралните филми, разните шоу програми. Няма как, съпоставката с други сериали е неизбежна, но това е заложено у човека генетично, та не е срамно или обидно. Всеки търси нещо, което да задоволи вкуса му, доколко успява е съвсем друг въпрос. И "Столичани в повече" не прави изключение от това - ще си намери симпатизанти, а на който не му харесва - сменя канала. И толкоз, какво толкова? Чудесно е да има критици, лошо е да има критикари!

На мене ми харесва сериала но лошото е,че само в сряда го дават ! И още нещо ! Не ми харесва това,че е един час,а стъклен дом е два.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.