Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Нямам намерение да чакам в неопределеното бъдеще да се оправи продукт, който явно тръгва към разруха за неопределено време напред.

Защо така, а беше Върл фен на Опера!?!?! Все пак говорим за Beta1, а и на мен ми харесва, че mail клиента е вече отделен продукт - може да се използва съвсем самостоятелно  :)

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо така, а беше Върл фен на Опера!?!?! Все пак говорим за Beta1, а и на мен ми харесва, че mail клиента е вече отделен продукт - може да се използва съвсем самостоятелно

Точно защото съм върл почитател на Opera ме боли как я развалят. На мен не ми харесва отделният мейл клиент - има колкото искаш самостоятелни мейл клиенти, Opera беше уникална с това, че включвам една програма и ползвам две неща - докато си се ровя в интернет, тя ми проверява и пощата, което ми спестява пускането на самостоятелна програма, която да ми заема място в лентата на задачите, която трябва и нея да не забравям да я включвам, за разлика от Opera - браузерът ми стои отворен през цялото време и никога не забравям за него, понеже често ползвам интернет, където посещавам страниците с него. Не ме и вълнува никаква бета, искам просто запазената функционалност, а не гротескно копие на Хром, в каквото се е превърнала Бета-та.

Точно защото съм върл почитател на Opera ме боли как я развалят. На мен не ми харесва отделният мейл клиент - има колкото искаш самостоятелни мейл клиенти, Opera беше уникална с това, че включвам една програма и ползвам две неща - докато си се ровя в интернет, тя ми проверява и пощата, което ми спестява пускането на самостоятелна програма, която да ми заема място в лентата на задачите, която трябва и нея да не забравям да я включвам, за разлика от Opera - браузерът ми стои отворен през цялото време и никога не забравям за него, понеже често ползвам интернет, където посещавам страниците с него. Не ме и вълнува никаква бета, искам просто запазената функционалност, а не гротескно копие на Хром, в каквото се е превърнала Бета-та.

Все едно чета впечатленията от първия допир на фолк певица с Opera. Цъфтиш в всяка тема като зюмбюл и ръсиш мозък. Ти наясно ли си какво е интерпретатор, DOM, prototype, console.log? Защо се ползва sqlite и защо има разделение на бискитки?

Да наречеш Хром така означава, че си пълен тъпан относно ecma-стандарта и html5. Дори микромеките индианци признаха Хром и приеха работата им да се курира от програмист на Google.

Повече от десетилетие опера не може да прескочи 5%-та бариера на пазара за браузъри и с това се изчерпва всичко за нея.

Все едно чета впечатленията от първия допир на фолк певица с Opera.... Повече от десетилетие опера не може да прескочи 5%-та бариера на пазара за браузъри и с това се изчерпва всичко за нея.

Ти що се буташ в теми, в които нямаш работа - ходи си в темата за Firefox. Не, това което четеш не е първият допир на чалга певица до Opera, а просто приложната страна на нещата - как аз ги ползвам. Наясно съм, че преминаването към webkit сериозно ще сбози нещата и не искам още едно безли1чно webkit браузерче, като веднага ме налягат лоши асоциации с Хром и те не са неаргументирани - работил съм с някои webkit браузери за тест и само Хром създаваше многобройни процеси, това което новата версия на Opera пресъздава, което ме навежда на мисълта че се опитват да правят Opera по образ и подобие на бозата Хром, която е всичко друго, освен добра и функционална. Например рендването на шрифтовете на Chrome е просто отвратително. Opera може да хване за ушите native Windows щрифтовете. Наясно съм, че Presto е една добра рендерираща машина, при това бърза и перспективна, която в момента се убива, понеже пропагандата на хромираният от гуглето и завладяването на мобилният пазар от webkit довежда до доминация на Webkit - скоро нещата няма да стават така, както стандартите повеляват, а както Webkit иска, както хромираният, респективно Гугле диктуват. Да, наричам Chrome абсолютно неспособна програма, ако въобще може да бъде наречена браузер. Няма да преглътна как беше единствената програма някога, която ми докара син екран, нито ще преглътна че Гугъл ми наднича през рамото с Chrome, че има невероятно дървен интерфейс без никакви опции за персонализация, че създава нелепо много процеси в системата и направо се изстрелва със светлинна скорост в консумацията на ресурси. Opera може да не прескочи 5% бариерата в световен мащаб, но при тях основните приходи идваха от мобилният пазар, разни портативни устройства и конзоли, където Opera активно се ползва. Opera е едно много полезно швейцарско ножче и има запалено общество поддръжници. А тук ще цъфтя колкото си пожелая - Opera ми е основен и единствен браузер през годините, като изключим IE, който не мога да изкореня от Windows, без да го счупя и осакатя сериозно. Имам пълно право да негодувам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...

Чукча писател, чукча не читател!

Провери си първо стойността на навигатор и после версията на интерпретатора и тогава ще се усетиш каква плява дращиш.

Провери си първо стойността на навигатор и после версията на интерпретатора и тогава ще се усетиш каква плява дращиш.

И какво общо има това с темата? Извинявай, че не искам тъпизмите на Кром и безлично копие на Кром, който Кром наднича през рамото на потребителя. Или ти политиката с услугите на Гугъл и продуктите им за събиране на информация за персонализиране на реклами, като предпочитанията ти направо може да се спекулира, че изтичат към трети страни можеш да я наречеш нещо особено положително? Opera си е Opera с Presto, който през годините показа превъзходство в някои функции, както и доста сериозно развитие. Днес от Opera Software ASA решиха да го изоставят под натиска и пропагандата на Гугъл, които се опитват да моделират пазара по свой образ и подобие. За мен Google Chrome инсталиран на една система може да бъде класифициран единствено като вирус, тип spyware.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...

За мен Google Chrome инсталиран на една система може да бъде класифициран единствено като вирус, тип spyware.

За съжаление господин разбирач вашата тегоба е един чекбокс. Наслаждавайте се!

Публикувано изображение

И ще се наложи да се повторя.

Ти наясно ли си какво е: интерпретатор, DOM, prototype, console.log? Защо се ползва sqlite и защо има разделение на бискитки? Защо не си провериш версията на интерпретатора и на навигатора?

В един диспут когато ви поставят въпрос е редно да отговорите. На свой ред се изниза и по инерция продължи да се дращиш където те сърби и да ми преразказваш розовите си сънища. Не е срамно да си признаеш, че не си наясно. Тъпо е да пишеш тъпизми.

За съжаление господин разбирач вашата тегоба е един чекбокс. Наслаждавайте се!

Продължавам да не виждам какво имат общо въпросите ти с развалянето на функционалността на браузера. Интерпретататорът е отговорен за изпълнението на въведеният/написаният програмен код. DOM е съглашение/стандарт за описване, използване и взаимодействане на обекти в web света. console.log в js е функция, парсва аргументите и изобразява в конзолата резултата. prototype отново е понятие, обвързано с js света, framework с който общо взето нямам общо за момента. SQLite се ползва за различни неща, в браузерите често се използва за запазване на потребителската информация - отметки, бисквитки. Opera ползва V8 за обработване на JS, преди се ползваше Karakan, но отстъпи на V8 - неприятно. Сега с опита за изместване на Presto с Webkit нещата вървят към тотално обезличаване и още повече - вместо уникалност, бозавост в копирането. Що иде реч до отметката - средностатистическият потребител не знае къде да я намери. Дори настройките в Chrome са объркани, нетипична е дори настройката на Homepage, далеч не са подредени като в Opera, отделно и с и без отметка продължава да ме гложди едно чувство...

Тая 15-та версия се инсталира на служебния компютър, работещ под win 7, но на домашния не иска да се инсталира - дава грешка. Домашната машина е под ХР Защо?

Деинсталираш старата версия, после Start >> run >> пишеш %appdata% >> намираш папката на Опера и я изтриваш.Може да пуснеш едно "почистване" с CCleaner (ако го имаш), после пробваш наново инсталацията.

Деинсталираш старата версия, после Start >> run >> пишеш %appdata% >> намираш папката на Опера и я изтриваш.Може да пуснеш едно "почистване" с CCleaner (ако го имаш), после пробваш наново инсталацията.

Ще се чака финалната версия , но смятам, че е дошло време за "Развод" 15-тата версия не блести с нищо, така че с нея и без нея.

Каквото и да правя, то винаги се стига до тук!!!

Ще се чака финалната версия , но смятам, че е дошло време за "Развод" 15-тата версия не блести с нищо, така че с нея и без нея. Каквото и да правя, то винаги се стига до тук!!!

Докато чакаш финалната версия, може да пробваш "Opera Next 15".

За да се наслади на осакатен браузер с безчет бъгове, който по-скоро е модифициран вирус хром?

Всеки има свободата и правото да си избере какъв браузър да използва - като не Ви харесва новата версия, или си стойте със стара такава или сменете браузъра.

Поздрави!

За да се наслади на осакатен браузер с безчет бъгове, който по-скоро е модифициран вирус хром?

Нали знаеш, всеки сам си преценява.Ползвам (Opera Next) отвреме-навреме на ХР-то, и не ми се вижда чак толкова лош и бъгав, ама всеки си има свой собствен вкус.

Всеки има свободата и правото да си избере какъв браузър да използва - като не Ви харесва новата версия, или си стойте със стара такава или сменете браузъра.

Да сменя с какво? То станаха ли не Webkit базирани браузери, освен Firefox? Защото аз IE не го броя за браузер. А стара версия - то старата версия върши работа до време, после почват да режат поддръжката за нея. И хич не ме поздравявай - твоето не е решение в случая. Вместо да се поддържа един добър браузер те го развалят, а ти ме пращаш в трета глуха и като не ми харесвала ХроПера да съм си гледал работата - цялата работа хубава, но браузера няма да е.

Какво общо в случая има поздрава, което показва уважението на пишещ човек към друг такъв?... Много хейтване, много нещо..., но аз съм Ви свикнал.

Да сменя с какво? То станаха ли не Webkit базирани браузери, освен Firefox? Защото аз IE не го броя за браузер. А стара версия - то старата версия върши работа до време, после почват да режат поддръжката за нея. И хич не ме поздравявай - твоето не е решение в случая. Вместо да се поддържа един добър браузер те го развалят, а ти ме пращаш в трета глуха и като не ми харесвала ХроПера да съм си гледал работата - цялата работа хубава, но браузера няма да е.

Защо не пробвате? Аз също се чудих и видях, че е изчезнала и сега наподобява това на Firefox и Chrome.

Opera Next запазила ли е функцията с "ключа" да се вкарват паролите?

Именно тя не ще да се инсталира на машината с ХР.то. Деинсталирам старата, чистя - не ще и не ще. Излиза ми прозореца дето постнах  по горе. Иначе на машината с win 7 - служебната, там няма яд, но не съм и очарован

simtech

не забравяй да споменеш и липсата на 2 други функции USENET и IRC (полезни за ползващите ги)

но най голяма болка са ми настройките и водното конче не пропускам и мейл/rss четците

Редактирано от saentist (преглед на промените)

здравейте до около преди час всичко беше наред, но сега не мога да вляза във фейсбука, а IE8 успя (знам, учудващо е ). Откъде може да е проблемът?

здравейте до около преди час всичко беше наред, но сега не мога да вляза във фейсбука, а IE8 успя (знам, учудващо е ). Откъде може да е проблемът?

Има цяла тема за опера, какво не ви хареса в нея?

Има цяла тема за опера, какво не ви хареса в нея?

Знам, че има и в момента пиша в нея, но преди малко просто търсачката с ключова дума "Opera" нищо не намери.

П.П оправих се, трябваше да изчистя бисквитките и кеша и да рестартирам браузера.

Редактирано от rado99 (преглед на промените)

Здравейте от мен. Искам само да попитам как мога да си сложа homepage на браузера Opera Next който според мен поне е наистина много добър браузер. : )))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.