Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Търся или поне се надявам да намеря скрипт, който да променя геолокацията /може би не се изразявам съвсем точно/... или иначе казано, винаги чуждоезичните сайтовете, които посещавам да излизат на английски, а не да ме препраща към малка част от информацията, която я има на български. С Google "проблема" се решава много лесно, но с други сайтове е мъка.

http://www.ккк.com/bg-bg/index.htm искам винаги да е http://www.ккк.com/en-us/index.htm

Редактирано от ihm (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Търся или поне се надявам да намеря скрипт, който да променя геолокацията /може би не се изразявам съвсем точно/... или иначе казано, винаги чуждоезичните сайтовете, които посещавам да излизат на английски, а не да ме препраща към малка част от информацията, която я има на български. С Google "проблема" се решава много лесно, но с други сайтове е мъка.

http://www.kkk.com/bg-bg/index.htm искам винаги да е http://www.kkk.com/en-us/index.htm

Публикувано изображение

Ако обаче интерфейсът ти е на български и държиш да остане така, щракни на 'Details' и в първото поле укажи българския езиков файл - ако англоезичният файл е на адрес /locale/en/en.lng , то българският ще е /locale/bg/bg.lng

Мерси за отговора, но това беше от първите неща, които пробвах и не става. Не е болка за умиране.

Здравейте ! Аз съм със браузър Opera 12.4  и не знам какво и направих, но като отворя да речем  2 сайта  като например ( kaldata.com и zamunnda.net ), като затворя програмата от хиксчето горе в дясно, и като я отворя пак ми стартира началната страница  . Ако знаете как да си го направя да ми ги запаметява ще съм ви благодарен . : ) 

Редактирано от DarkStar1 (преглед на промените)

Ctrl+f12 - в отворения прозорец- на стартирай- с миналата сесия.

Да попитам и аз нещо- едно време имаше един скрипт за автодовършване на думите, ама с последните версии на Опера не работи. Някой да знае работеща версия, не искам autoComplete.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

Опера ми е любимия браузер, но когато съм във Фейсбук мога да полудея от мудността на скролирането и изобщо, има ли надежда този проблем някога да се оправи. Влизам в Гугъл Кром само заради Фейса...

Опера ми е любимия браузер, но когато съм във Фейсбук мога да полудея от мудността на скролирането и изобщо, има ли надежда този проблем някога да се оправи. Влизам в Гугъл Кром само заради Фейса...

В опциите на Facebook профила има такава за изтриване/закриване на потребителският профил. Това е надеждата да се оправи някога. А иначе - Facebook просто е bloatpage и ползва купища нестандартен и тежък JavaScript, за който не са си правили труда да правят каквато и да е оптимизация за различните браузери....

В опциите на Facebook профила има такава за изтриване/закриване на потребителският профил. Това е надеждата да се оправи някога. А иначе - Facebook просто е bloatpage и ползва купища нестандартен и тежък JavaScript, за който не са си правили труда да правят каквато и да е оптимизация за различните браузери....

Много радикален подход, мислех че може да се пипне тук - там нещо и поне малко да се подобри нещо, ама нейсе. Подозирах такъв отговор обаче.

блокирай рекламите и боклуците с ghostery примерно

в G+ е същата работа

блокирай рекламите и боклуците с ghostery примерно

в G+ е същата работа

Да, може, но ми е по-лесно с Гугъл Кром, там фейса лети, няма никакво забавяне, апропо как го правят?

...няма никакво забавяне, апропо как го правят?

Като оптимизират към едни браузери за сметка на други. А теорията на конспирацията казва, че това се прави, за да може един браузер да бъде изместен от друг браузер...Хаха...

блокирай рекламите и боклуците с ghostery примерно в G+ е същата работа

Не е от рекламите, просто "рисуващият" енджин има проблем с фиксираните елементи - сегашната Opera няма да се разработва повече и най-вероятно ще си остане така, но когато покажат тази, базирана на Webkit, предполагам тези проблеми няма да ги има.

...но когато покажат тази, базирана на Webkit, предполагам тези проблеми няма да ги има.

Да, ще имаме не няколко малки бъгчета, а целият браузер един голям БЪГясал боклук.Направо си инсталирай Chrome и му смени иконката на десктопа с тая на Opera и си готов. Още помня как един тест на Chrome ми докара син екран. Ако и Opera ще прави така...

Да, ще имаме не няколко малки бъгчета, а целият браузер един голям БЪГясал боклук.Направо си инсталирай Chrome и му смени иконката на десктопа с тая на Opera и си готов. Още помня как един тест на Chrome ми докара син екран. Ако и Opera ще прави така...

Песимизмът си го избираш ти. Аз лично докато не си сложа ръцете на тестов билд с Webkit, няма да коментирам какво е и какво не е - засега съм със смесени чувства.

Песимизмът си го избираш ти.

Не е песимизъм, а го виждам като предателство. Това е все едно BMW да реши Ford да й прави автомобилите, а от BMW само да лепят емблемата - никога няма да стане, нали разбираш? Поради чувството на предаденост няма как да не коментирам или реагирам по друг начин.

Сравнението ти не е точно. По- скоро пежо да правят купето и да слагат двигател на фиат(или обратното) :) , но подобни случаи има много в автомобилостроенето и то доста добри.

Сравнението ти не е точно.

Много си е точно, но все ще се намери контра аналогия. Все едно да ти извадят сърцето, да ти сложат изкуствено и да се очаква да припкаш по същият начин, както преди. А добрите случаи в автомобилостроенето са ми абсолютно безразлични в този контекст.

Здравейте колеги!

Имам следния проблем с Опера.

При стартирането и има леко забавяне но това не е фатално защото почти несе усеща след като вчера си преинсталирах Уиндоуса та главния ми проблем е при facebook да може за някой да е смешно че искам да го оправя за тоя фацебоок ама е много кофти та сега сам с Опера 11.51 преди това пробрах кои ли не други Опери 10.00; 10.01;12... и т.н. почти сички аз лично си Работя с Chrome но бащами работи с Опера и адски много се бави зареждането и визуализирането на каквото и да било като се влезе в фацебоок през тая Опера сега сам с тая 11.51 защото в офиса съм със 11.51 и няма проблем а на моя компютър бави адски много и това стана преди няколко месеца и вчера ми писна вика си ако го преинсталирам тоя Уиндоус трябва да се оправи съмнява ме че е от това но се оказа че не е от него.

ОЦ-то ми е Windols XP SP2

Процесор: 1800 Mhz

RAM: 1 GB

Video: 256 mb

HDD: 80GB 

машинката си е стара но си работи като пушка а и този проблем с баванете го им само в Фацебоок преди преинсталирането на Лина даже компа замръзваше понякога на отворена опера с фацебоок

сега за това се сещам не е всичко на немога да се сетя още какво да напиша.

При тези параметри на компютъра е нормално FaceBook да ти бави и да се отварят приложенията бавно. Освен това зависи и от интернет доставчика. Освен това Windows XP SP2, не е защитен затова ще трябва да сложиш SP3.

SP2 отдавна излезна от поддръжка. SP3 ще е още 1 година и след това отива в историята. отделно компютъра ти е на поне 6-7 години, ако не и 8 години. С тея параметри за нищо не става вече. прекалено е стар. Може да опиташ с оптимизация, но това е положението и само по-зле ще става. Поздрави! п.с. Колегата ме е изпреварил :)

Колеги проблем е само в Опера през Chrom се едно компа ми е чисто нов и е с 8ГигаХерца процесор

и то бави само при отварянето на опера XP SP3 е една от некачествените добавки на XP 

да качил съм драйвърите

Колеги проблем е само в Опера през Chrom се едно компа ми е чисто нов и е с 8ГигаХерца процесор

и то бави само при отварянето на опера XP SP3 е една от некачествените добавки на XP 

да качил съм драйвърите

Чакай сега!! Кажи каква ти е конфигурацията. Процесор на 8 гигахерца няма. 

Чакай сега!! Кажи каква ти е конфигурацията. Процесор на 8 гигахерца няма. 

Сравнение. :)

да качил съм драйвърите

не казвам че ми е 8ГигаХерца

процесора ми е 1800 мегахерца /1.8/

под това имах предвид че това бавене ми е само при Фацебоок през Опера иначе през Chrome и през Mozzila няма никакви проблеми работи си идеално нито ми бави нито нищо зарежда си перфектно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.