Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Един въпрос: Как мога да сложа Adobe Flash Player специално за Opera, защото, както съм писал в една от предните ми теми: Когато цъкна за Full Screen, ми излиза чисто бял фон.

Редактирано от lz4jw (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Един въпрос: Как мога да сложа Adobe Flash Player специално за Opera, защото, както съм писал в една от предните ми теми: Когато цъкна за Full Screen, ми излиза чисто бял фон. ПОМОООООООООООООООООООООООЩ!!!

Посредством Операта отваряш http://www.adobe.com/ или теглиш от тук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам проблем с операта ми.Неиска да ми отваря игрите във феисбук вижте какво ми показва

post-298178-0-92228200-1303039544_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отвори ли го с някой друг браузър,може да е проблем от сайта.Ако с другите го отваря пробвай да преинсталираш операта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

с други браузъри ми излиза само с операта не излиза


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отвори ли го с някой друг браузър,може да е проблем от сайта.Ако с другите го отваря пробвай да преинсталираш операта.

....и при мен се забелязва трудност с Опера 11.10 при отваряне на приложения ,но най -неприятно е че , браузърът крашва много често ,което не беше типично .... :cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

....и при мен се забелязва трудност с Опера 11.10 при отваряне на приложения ,но най -неприятно е че , браузърът крашва много често ,което не беше типично .... :cool:

Върнете се на 11.01, която е предната е предната версия. За жалост, последната версия на Operа(11.10) има проблеми, но последната версия на FF(4.0) също има не по-малко проблеми...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ми се иска да сменявам операта, но както са тръгнали нещата и с тази голяма консумация на рам, проблеми с флаша, оставане в паметта като процес май ще я сменявам скоро. Не може в петвил да ми взима 400+ мб. рам, просто не е нормално!

Редактирано от vankata83 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не ми се иска да сменявам операта, но както са тръгнали нещата и с тази голяма консумация на рам, проблеми с флаша, оставане в паметта като процес май ще я сменявам скоро. Не може в петвил да ми взима 400+ мб. рам, просто не е нормално!

Ограничи кеша на браузера и няма да ти заема толкова много памет.

Публикувано изображение

Мога да ти кажа, че на слабата машинка, с която работя в момента(700Mhz Pentium3, 384RAM) Оpera работи феноменално по-бързо. FF 4.0 на същата машинка бавеше много, зацикляше и процесорът постоянно беше на 60-100% при зареждане на някоя страница, но и след това. Mногобройни потребители на FF също се оплакват, че тя остава в паметта доста след затварянето й. Това както при нея, така и при Opera сигурно е свързано с почистване на кешовете или някакви други процедури...Знам, че не е приятно, но това е..Аз понякога просто я спирам от Task Manager.

Бях сложил FF4.0 за тест, да видя какви са ги свършили...

А с флаша при мен Opera проблеми няма. Ползвам я още от v8.x

Редактирано от TechMaster (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А пробва ли да преинсталираш флаша? Опита ли да сложиш флаш за други браузери? Специално за Адобе има вариант, който като свалиш от опцията "Флаш за други браузери", плеъра не тръгва на Интернет Експлорър (освен ако няма такъв). Може да има някакъв подобен проблем! Но не съм много сигурен! Все пак пробвай да изпълниш по-горните варианти! Успех!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте. Ами направих горния вариант и ще я видя как се държи, само че и зададох кеш в паметта 40 мб.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Новият Speed Dial никак не ми допада и според мен е зле..Отказах се да го ползвам...Май ще се наложи да даунгрейдвам, но като гледам и в следващите версии не предвиждат опция за ползване на старият...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте !!!! Имам проблеми с изпращането на писма от mail.bg.(Опера 11.10)Не иска да се изпращат .И с предната версия беше така и с новата.Преинсталирах я на "чисто",тц :inlove1: През Интернет Експлоръра 6 няма никакви проблеми.Да попитам,други имат ли го тоя проблем и как може да се отстрани !!!! Благодаря предварително :cheers:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте !!!!

Имам проблеми с изпращането на писма от mail.bg.(Опера 11.10)Не иска да се изпращат .И с предната версия беше така и с новата.Преинсталирах я на "чисто",тц :inlove1:

През Интернет Експлоръра 6 няма никакви проблеми.Да попитам,други имат ли го тоя проблем и как може да се отстрани !!!!

Благодаря предварително :cheers:

Да проблема с Опера и mail.bg съществува от доста време.Не само,че не изпраща но и не чете писмата.Проблема се решава чрез ползване на друг браузър за този сайт. Редактирано от gyps (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте !!!!

Имам проблеми с изпращането на писма от mail.bg.(Опера 11.10)Не иска да се изпращат .И с предната версия беше така и с новата.Преинсталирах я на "чисто",тц :inlove1:

През Интернет Експлоръра 6 няма никакви проблеми.Да попитам,други имат ли го тоя проблем и как може да се отстрани !!!!

Благодаря предварително :cheers:

При мен няма никакви проблеми. Дори като си пратя на друга поща писма, получавам по 2 отговора :inlove1: Сигурен ли си, че си въвел правилно настройките? Да не би да ти е блокиран порт 25. Доколкото знам, за vivacоm абонатите трябва да се въведе порт 2525. Преди работела ли е тази поща при теб?

Само за сверка ти давам моите настройки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз мисля, че j_d има в предвид уеб-базираната услуга на mail.bg с която аз нямам проблеми. Понякога не ми визуализира целите писма, но след рефреш и се появява!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой дали знае начин да се разкара недоразумението, което минава за меню бутон в последните версии? Или поне да се редактира, като се замени съдържанието му с истинското меню? Отбелязвам че въпросът ми е може ли да се махне бутонът, а не може ли да се скрие тулбара, в който е сложен - последното не е решение. <flame>Не разбирам защо разработчиците на Опера и FF решиха че щом M$ са набутали на използващите бозата им бутон с безполезни функции вместо меню всички трябва да викат ура и да ги копират. Смятам софтуерните патенти за връх на идиотизма, но в случая ако M$ ги осъди и ги накара да го махнат ползата ще е безспорна.</flame>

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой дали знае начин да се разкара недоразумението, което минава за меню бутон в последните версии? ...

Може. Не знам какво си опитвал, аз проблеми да го махна не виждам. Ако търсиш класическото меню, което заема един цял полезен ред, просто чекни на show menu bar от меню-бутона и вместо бутон ще имаш нормално меню. А можеш да махнеш и двете, т.е. изобщо да нямаш меню.

Бутона е изключително удобен, ама не може на всички да се угоди ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може. Не знам какво си опитвал, аз проблеми да го махна не виждам. Ако търсиш класическото меню, което заема един цял полезен ред, просто чекни на show menu bar от меню-бутона и вместо бутон ще имаш нормално меню. А можеш да махнеш и двете, т.е. изобщо да нямаш меню.

Бутона е изключително удобен, ама не може на всички да се угоди ...

Адски си прав, наистина е удобен, някак си при Firefox 4, не му стои добре. :yanim:

Сега и моя въпрос, как да махна синхронизирането на Speed Dials, че всеки път, като ми зарежда и се появяват бели полета, преди да се опреснят?

<flame>Не разбирам защо разработчиците на Опера и FF решиха че щом M$ са набутали на използващите бозата им бутон с безполезни функции вместо меню всички трябва да викат ура и да ги копират. Смятам софтуерните патенти за връх на идиотизма, но в случая ако M$ ги осъди и ги накара да го махнат ползата ще е безспорна.</flame>

Извинявай, но къде видя при MS да има такъв бутон?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може. Не знам какво си опитвал, аз проблеми да го махна не виждам.

Емоционално, невярно и безполезно.

Едва ли си редактирал изпълнимия файл, а както ме увери един от разработчиците им (Rijik) те специално са се постарали да хардкоднат това бутонът да не може да бъде махнат. Единственият начин да се скрие ако менюто не е включено е със скриване на целия тулбар в който се намира. За съжаление с това изчезва логичното място на истинското меню и бутона за нов таб.

Ако търсиш класическото меню, което заема един цял полезен ред

Позаинтересувай се малко от възможностите за настройка на Опера, тя е много по-гъвкава отколкото си представяш. В частност не е нужно менюто и да заема повече място от който и да е друг обикновен бутон (тоест тройно по-малко място от О бутон без скин).

А иначе по въпроса ми - секцията, описваща O бутона във файла с менютата трябва да се казва [browser Button Menu Bar]. Съответно за да се настрои О бутонът да показва истинското меню в .ini-то за менютата трябва да се добави следното:

[browser Button Menu Bar]

Include, Browser Menu Bar

Item, MI_IDM_Exit=Exit

При това се запазват всички предишни промени в менютата (ако има такива разбира се).

Съдържанието на менюто му по подразбиране може да се редактира като се използва бутонът за дублиране в Prefferences/Advanced/Toolbars.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А някой на за моя въпрос нещо?

Размаркирането на "Sync Speed Dial" в opera:config не помага ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Размаркирането на "Sync Speed Dial" в opera:config не помага ли?

Благодаря, просто не се сетих да използвам полето за търсене в opera:config.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А някой на за моя въпрос нещо?

Публикувано изображение

Долу в ляво са настройките за синхронизиране.

Аз мисля, че j_d има в предвид уеб-базираната услуга на mail.bg с която аз нямам проблеми. Понякога не ми визуализира целите писма, но след рефреш и се появява!

Мда. Помислих, че праща писма с мейл клиента на Опера. Иначе и аз нямам проблем да пращам писма от сайта на mail.bg.

Може да пробва и друго. Да се свържи с техническия отдел на сайта. [email protected]

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Емоционално, невярно и безполезно....

Вече се чудя дали за едно и също говорим... Явно не. Можеш да махнеш всичко има си трик. Така е при мен, кажи дали за същия бутон говорим... Този бутон и всичкото меню може да се махне, нищо, че в опциите го няма, пак може да се махне, без нищо да се редактира. Няма да го описвам как, ако стане спор, ще го кажа, просто мисля, че не е толкова сложно.

Публикувано изображение

едит: а... пак да го кажа, не ми е ясно какво искаш точно да постигнеш... Ако трябва, дублирай меню бара другаде, изчисти го после и затрий бара който не ти трябва и там си дублирал. Просто.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...