Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

не казвам че ми е 8ГигаХерца

процесора ми е 1800 мегахерца /1.8/

под това имах предвид че това бавене ми е само при Фацебоок през Опера иначе през Chrome и през Mozzila няма никакви проблеми работи си идеално нито ми бави нито нищо зарежда си перфектно

Пробвай да преинсталираш флаш плеъра за опера.

• Отговори 2k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

пробвах го и това и преди да преинсталирам и след това всичките java ги обнових данеби да е от тях и пак същата история

XP SP3 е една от некачествените добавки на XP

:D :D :D С това си за бисерите... Аз съм до тук!

пробвах го и това и преди да преинсталирам и след това всичките java ги обнових данеби да е от тях и пак същата история

Ти не разбираш ли, че машината ти е много стара. Ще започва да ти бави и да ти прави проблеми и през другите браузъри. Лично аз ще ти препоръчам да инсталираш Мозила като браузър, поне засега се държи стабилно, но не очаквай чудеса.

няма смисъл....

моля модератора направо да трие темата...

бисери от рода изхвърли си компа неми се слушат....

Защо тогава не се ползва друг браузър? Разлика в отрицателна посока няма, а и с всеки браузър се свиква.

Защо тогава не се ползва друг браузър? Разлика в отрицателна посока няма, а и с всеки браузър се свиква.

http://www.kaldata.com/forums/topic/176044-всичко-за-браузъра-opera-част-2/page-47, там и аз задавам въпрос за фейса защо е бавен, виж отговорите, не ти е виновен компютъра - 47 страница 

Здравейте колеги!

Имам следния проблем с Опера.

При стартирането и има леко забавяне но това не е фатално защото почти несе усеща след като вчера си преинсталирах Уиндоуса та главния ми проблем е при facebook да може за някой да е смешно че искам да го оправя за тоя фацебоок ама е много кофти та сега сам с Опера 11.51 преди това пробрах кои ли не други Опери 10.00; 10.01;12... и т.н. почти сички аз лично си Работя с Chrome но бащами работи с Опера и адски много се бави зареждането и визуализирането на каквото и да било като се влезе в фацебоок през тая Опера сега сам с тая 11.51 защото в офиса съм със 11.51 и няма проблем а на моя компютър бави адски много и това стана преди няколко месеца и вчера ми писна вика си ако го преинсталирам тоя Уиндоус трябва да се оправи съмнява ме че е от това но се оказа че не е от него.

ОЦ-то ми е Windols XP SP2

Процесор: 1800 Mhz

RAM: 1 GB

Video: 256 mb

HDD: 80GB 

машинката си е стара но си работи като пушка а и този проблем с баванете го им само в Фацебоок преди преинсталирането на Лина даже компа замръзваше понякога на отворена опера с фацебоок

сега за това се сещам не е всичко на немога да се сетя още какво да напиша.

http://www.kaldata.c...част-2/page-47, там и аз задавам въпрос за фейса защо е бавен, виж отговорите, не ти е виновен компютъра.

PP: тъй де, отиваш на 47 страница

Редактирано от ytrewq (преглед на промените)

http://www.kaldata.com/forums/topic/176044-всичко-за-браузъра-opera-част-2/page-47, там и аз задавам въпрос за фейса защо е бавен, виж отговорите, не ти е виновен компютъра

http://www.kaldata.c...част-2/page-47, там и аз задавам въпрос за фейса защо е бавен, виж отговорите, не ти е виновен компютъра.

PP: тъй де, отиваш на 47 страница

Мерси колега!  :)

Здравейте. Искам да споделя за един много странен проблем с моята Опера. ОС ми е Windows 7 Ultimate 32 bit и имам инсталирани няколко от най-известните браузъри. За да не се бъркаме в къщи аз си работя с Опера, обновена до последната версия. Всичко си беше много добре до един прекрасен ден през миналата седмица. Реших да отворя Zamunda.net, но ми върна грешка. Пробвах с Фаерфокс. ИЕ9, Хром няма никакви проблеми със замундата. Операта си работи съвсем нормално с изключение на това, че единствено не иска да отвори zamunda.net. Не, че  кой знае колко често влизам там, но може ли да се отстрани този проблем и по-важното е как. Ако трябва да дам някаква допълнителна информация, казвайте.

Здравейте. Искам да споделя за един много странен проблем с моята Опера. ОС ми е Windows 7 Ultimate 32 bit и имам инсталирани няколко от най-известните браузъри. За да не се бъркаме в къщи аз си работя с Опера, обновена до последната версия. Всичко си беше много добре до един прекрасен ден през миналата седмица. Реших да отворя Zamunda.net, но ми върна грешка. Пробвах с Фаерфокс. ИЕ9, Хром няма никакви проблеми със замундата. Операта си работи съвсем нормално с изключение на това, че единствено не иска да отвори zamunda.net. Не, че  кой знае колко често влизам там, но може ли да се отстрани този проблем и по-важното е как. Ако трябва да дам някаква допълнителна информация, казвайте.

Каква грешка дава ? Може да дадете и скрийншот... а впрочем... май се сещам какъв ви е проблема !

Случайно да ти е пуснато Turbo (иконката със стрелкичка долу вляво)?

Това е грешката:

Bad Request Your browser sent a request that this server could not understand.

Турбото е изключено

Интересно защо точно този сайт и точно с този браузър.

Някой, ако има идея, моля да сподели

Редактирано от Pinto (преглед на промените)

Това е грешката:

Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.

Турбото е изключено

Интересно защо точно този сайт и точно с този браузър.

Някой, ако има идея, моля да сподели

Пробвайте с изтриване на всички бисквитки за сайтовете, но после ще трябва пак да си влезете с регистрациите във всички сайтове, в които те са запаметени чрез бисквитка.

Или ето така можете да изтриете бисквитките само за Zamunda: http://store.picbg.net/pubpic/17/4D/62f0fdc74668174d.PNG (От бутона вляво "Manage Cookies...")

• 2 седмици по-късно...

ЛеЛеее. Последната финална Опера 12.15 направо ме удари от земята. Та заради ЕГН-то на РСто ли не знам, ама нещо стана много бавна, тромава и странна. Върнах цяла серия на зад и съм по - доволен. Вие какво ще споделите????

Елементарно - колкото по-нови версии на програмите слагаш, толкова по-бърз компютър и интернет са необходими за да постигаш същото ниво на производителност като в комбинацията от стария софтуер и стария хардуер :D.

ЛеЛеее. Последната финална Опера 12.15 направо ме удари от земята. Та заради ЕГН-то на РСто ли не знам, ама нещо стана много бавна, тромава и странна. Върнах цяла серия на зад и съм по - доволен. Вие какво ще споделите????

Вземи да ползваш браузър, а не Опера...

Не харесвам Опера и особенно последите версии 12.14 и 12.15, но тя се държи най - добре на моето РС. Опера си остава най - бързият браузър, като тук изключвам рейтинги, изследвания и тестове а визирам субективното усещане / виждане. Всички брузъри като ИЕ, Мозила, Хрома стартират в пъти по - бавно, отварят в пъти по - бавно от Опера на моята машина. Ако ми предложиш абсолютен аналог на Опера с удоволствие ще я сменя

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

ЛеЛеее. Последната финална Опера 12.15 направо ме удари от земята.

Аз още ползвам 12.14 и върви що-горе прилично - PentiumM 1,6Ghz, 1GB RAM. Може би проблемът ти е, че харддискът ти е бавен и си оставил голям обем на кеш в настройките, та си цикли по HDD-то. Аз съм си спрял Swap файла и карам само на физическата RAM.

А ти защо не вземеш да си спестиш съветите в темата за Opera, защото Opera е браузер и то добър, макар със съмнително бъдеще, ако тръгне по пътя на webkit. Presto е една от машините, която най-педантично следва стандартите и ако не можеш да пишеш за нея то проблемът не е в нея.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

SciptWeeder

Един много лек и лесно управляем блокатор на скриптове. С четири режима на работа ("Блокирай всичко", "Филтрирано", "Олекотен (Relaxed)" "Разреши всичко") и общо взето basic блокада, но наистина лек и небъгав.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

https://addons.opera.com/bg/extensions/details/scriptweeder/?display=en

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Бутон-пряк път за триене на личната информация(Delete Private Data) менюто. Запазвате посоченото по-долу като отметка/bookmark, кръщавате го по ваше желание и след това го прехвърляте в която на вас лента ви е удобно.

opera:/button/Set%20Preference%2C%20%22Clear%20Private%20Data%20Dialog%7CCheckFlags%3D406%22%20%26%20Delete%20Private%20Data%20%26%20Click%20default%20button

Хъм! Въпросът ми е:

-Защо e-mail клиента ми всяка седмица иска да одобрява imap сертификати. Имам чувството, че "забравя", а винаги слагам необходимите отметки където трябва. Защо прави така? Това при Опера 12.15

Каква поща? На мен рядко ми прави проблеми с удостоверяването и повечето пъти е по вина претоварване на мейл сървъра.

Каква поща? На мен рядко ми прави проблеми с удостоверяването и повечето пъти е по вина претоварване на мейл сървъра.

Gmail е пощата. Случващото се повтаря  почти всяка седмица. Дано  да излезе вярна предположената от теб причина. Ако продължи ще мисля за друг - външен e-mail клиент

Все пак ако се сещате за друго - пишете. Ще съм благодарен  :)

Gmail е пощата. Случващото се повтаря  почти всяка седмица. Дано  да излезе вярна предположената от теб причина. Ако продължи ще мисля за друг - външен e-mail клиент. Все пак ако се сещате за друго - пишете. Ще съм благодаре

С GMail не ми се е случвало всяка седмица, но действително понякога иска да удостоверяван отново и това според мен е проблем на Gmail. Навярно дата и часа на компютъра са ти сверени правилно?

С GMail не ми се е случвало всяка седмица, но действително понякога иска да удостоверяван отново и това според мен е проблем на Gmail. Навярно дата и часа на компютъра са ти сверени правилно?

Системното време е вярно.

"Почти всяка седмица" - такъв е израза, но да, периодите са чести. Щом и при теб са се случвали подобни неща - то ясно!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.