Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Глупостта на Хром с откриването на паролите вече и в Опера:

http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1736432

Както се казва: "На печелившите честито"!

Публикувано изображение

Шотът е от Хром.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Глупостта на Хром с откриването на паролите вече и в Опера:   http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1736432 Както се казва: "На печелившите честито"! Шотът е от Хром.

Opera 15+ е част от проекта Chromium, така че много от нещата ще са 1 към 1 с Chrome. А в Opera 12 паролите също могат да се видят, стига да не са защитени с master password, въпреки че е малко по-завъртян процес.

Opera 15+ е част от проекта Chromium, така че много от нещата ще са 1 към 1 с Chrome. А в Opera 12 паролите също могат да се видят, стига да не са защитени с master password, въпреки че е малко по-завъртян процес.

Че това с паролите го има от много време... Не разбирам защо сега се вдига толкова шум за това...

Ми въпреки това си звучи зловещо. Наистина ли толкова е лесно и в Опера 12 да се видят? А логиката на Гугъл, въобще не ми е толкова логична. Особено, ако си в офис. За начините за преодоляването на паролата, за да стигнеш до десктопа също отдавна се знае. Лично аз не пазя паролите си, но повечето хора им е по-удобно да включат браузъра и да са логнати. И къде е дерта, писача на някакъв на вид дребен PUP или непотребна джиджавка да драсне два реда и да стигне до паролата? Не е ли логично да не може да си видиш паролите, само браузъра ти да може. Аз на колкото приятели препоръчвам за всеки случай да не запазват паролите, почти никой не ме е послушал...

Но! по-важния ми въпрос: знае ли се ще има ли 12.17 или това беше?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Ми въпреки това си звучи зловещо.... Но! по-важния ми въпрос: знае ли се ще има ли 12.17 или това беше?

Паролата до десктоп може да се премахне лесно, но всички файлове, криптирани с функцията на Windows ще бъдат недостъпни - за това е и измислена тази функция с прозрачното криптиране. За да откриеш паролата ще ти трябват хешовете на всички възможни пароли или BruteForce атака, а с всяка версия на Windows защитата на посоченото уж се подобрява. Всичко над Opera 12 е част от проекта Chromium или Chrome със сменена иконка. Това не е Opera и не струва. Каквито и лудости да се вкарат, вероятно Opera 15 ще ги последва като тенденция. Грозна история. Не знам дали ще има 12.17, но още известно време ще има обновявания на сигурността за Opera 12, но общо взето май ще се наложи преориентиране към друг браузер.

В Comodo Dragon уш са оправени проблемите със сигурността на Google Chrome но аз поне не виждам причина за сега да мигрирам от Опера 12.16.

Между другото запаметяването и лесното вкарване на паролите с ключето е една от причините толкова да харесвам Опера.

Идеята всеки път да ги пиша определено би ме отказала от кой да е браузър. Та всеки с приоритетите си.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

В Comodo Dragon уш са оправени проблемите със сигурността на Google Chrome...

Comodo Dragon и той не е нищо повече от Chrome със сменена иконка и няколко добавки. За браузер зачитам продукт, който не се базира на друг продукт за своето съществуване или развитие. Иначе е просто форк, дори не форк, а мутация, израстък.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Казваш го сякаш е нещо лошо? Това че някой е оправил проблемите които Google явно им изнася да си стоят е добре. А това че браузъра е същия е ясно на всички.

Недей да пренасяш разочарованието си от умъртвяването на Опера върху неща които нямат връзка.

Ако някой се хване да усъвършенства старата Опера няма ли да си доволен пък дори и да е със сменено име?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Защо не мога да влизам в сайта "emag.bg" , всеки път когато се опитам да вляза от операта ми дава грешка.? Когато се пробвам да вляза от мозила, проблем нямам никакъв.? С версия 12.16 съм.? Ето я и грешката

Публикувано изображение

Някой може ли да ми каже как при клик на бутона Потърси с Гугъл да ми търси в друг раздел?

Защо не мога да влизам в сайта "emag.bg" , всеки път когато се опитам да вляза от операта ми дава грешка.? Когато се пробвам да вляза от мозила, проблем нямам никакъв.? С версия 12.16 съм.? Ето я и грешката

Публикувано изображение

Прокси?

Някой може ли да ми каже как при клик на бутона Потърси с Гугъл да ми търси в друг раздел?

За поленцето до адресното поле ли става въпрос? Или задръж Shift, докато натискаш Enter или щракваш с мишката, или махни отметката на 'Reuse current tab' (Prefs > Advanced > Tabs - май там се намираше, но не знам как е в българския интерфейс) - бях обяснил същото нещо в един преден пост, най-много една-две страници назад е.
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, на браузъра ми opera  16.0 , oнези раздели кадето са отгоре .. не мога да кликам върху тях и трябва да затварям предишната страница и от бързо избиране да влизам пак . Ако знаете как да го оправя това , споделете. Благодаря !

Здравейте, имам проблем с opera, по-точно с "емотиконите" , когато поставя/напиша някоя "емотиконка" , в коментар "емотиконката/ките" , изобщо не се двигат/мърдат. Ето за какво говоря. Направих някой неща които се сетих, изтрих кеша на браузърите промяна никаква. Изтрих данните от браузърите, промяна никаква този проблем се появи, преди около 4/6 дни. Сега забелязах, че при таблета прави същите мизерии.?

Публикувано изображение

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Здравейте, имам проблем с opera, по-точно с "емотиконите" , когато поставя/напиша някоя "емотиконка" , в коментар "емотиконката/ките" , изобщо не се двигат/мърдат. Ето за какво говоря. Направих някой неща които се сетих, изтрих кеша на браузърите промяна никаква. Изтрих данните от браузърите, промяна никаква този проблем се появи, преди около 4/6 дни. Сега забелязах, че при таблета прави същите мизерии.?  

Ако си версия 12.** Preferences -> Advanced -> Content -> Enable animated images

За това се сещам, защото винаги ги спирам.

Ако си версия 12.** Preferences -> Advanced -> Content -> Enable animated images

За това се сещам, защото винаги ги спирам.

Благодаря ти много!!!!!

Здравейте! Обръщам се към Вас отново за помощ. Имам инсталиран браузер OPERA версия 16.0.1196.62. Проблемът е, че след като затворя браузера и като го отворя пак ми отваря предишната сесия в която съм бил. Това адски ме дразни и искам да го премахна. Искам да си направя google начална страница. Моля Ви кажете ми как да го направя това. Благодаря предварително. :)

Здравейте! Обръщам се към Вас отново за помощ. Имам инсталиран браузер OPERA версия 16.0.1196.62. Проблемът е, че след като затворя браузера и като го отворя пак ми отваря предишната сесия в която съм бил. Това адски ме дразни и искам да го премахна. Искам да си направя google начална страница. Моля Ви кажете ми как да го направя това. Благодаря предварително. :)

За началната страница май няма начин да се промени през настройките, но може да бъде променена чрез разширение - но даже и на стандартния Speed Dial има голямо, дебело поле за търсене в Google... За сесиите - мисля, че днешният билд на 17 Next е първият, в който има настройка за това. Все си мисля обаче, че Opera 15, 16, 17 трябва да са в нова тема, понеже нямат почти нищо общо с класическата Opera.

За началната страница май няма начин да се промени през настройките, но може да бъде променена чрез разширение - но даже и на стандартния Speed Dial има голямо, дебело поле за търсене в Google... За сесиите - мисля, че днешният билд на 17 Next е първият, в който има настройка за това. Все си мисля обаче, че Opera 15, 16, 17 трябва да са в нова тема, понеже нямат почти нищо общо с класическата Opera.

Добре де, ако искам да пробвам 17 next заедно със старата 12.60 няма ли да си пречат.

Добре де, ако искам да пробвам 17 next заедно със старата 12.60 няма ли да си пречат.

Не е въпросът в това дали ще си пречат, а в това, че се различават коренно като начин на работа, като възможности, методи за настройка и т.н. Иначе не, не следва да си пречат, аз лично имам около 5-6 билда, инсталирани паралелно (повечето са портативни инсталации), и няма проблеми.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Не е въпросът в това дали ще си пречат, а в това, че се различават коренно като начин на работа, като възможности, методи за настройка и т.н. Иначе не, не следва да си пречат, аз лично имам около 5-6 билда, инсталирани паралелно (повечето са портативни инсталации), и няма проблеми.

ок, благодаря! Само ще хвърля един поглед на това животно как се развива...

Аз пък мисля, че версия 16 е доста по-удачна от 15, говоря за финалните версии. Поне на мен ми се струва, че е олекнала откъм ресурси, а това е несъмнен плюс за по-слаби конфигурации. Но имам разни въпроси, от които 2 са най-любопитни за мен:

1. Никъде не виждам (с версия 16.0.1196.73 съм) и намек за ъпдейт на версията. Пропускам ли го или наистина го няма?

2. Не намирам опция за намаляване размера на иконите в модула за бързо набиране, повече от 3 на ред не знам как да докарам, че се заформи една тройна колона до пода...

Публикувано изображение

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

За мен най- големият  недостатък е, че няма отметки , като в.12. При положение, че имам поне няколко стотина запаметени сайта, групирани в различни папки, не виждам как мога да  ги сложа в модула за бързо набиране и да са ми удобни за търсене.

Аз пък мисля, че версия 16 е доста по-удачна от 15, говоря за финалните версии. Поне на мен ми се струва, че е олекнала откъм ресурси, а това е несъмнен плюс за по-слаби конфигурации. Но имам разни въпроси, от които 2 са най-любопитни за мен:

1. Никъде не виждам (с версия 16.0.1196.73 съм) и намек за ъпдейт на версията. Пропускам ли го или наистина го няма?

2. Не намирам опция за намаляване размера на иконите в модула за бързо набиране, повече от 3 на ред не знам как да докарам, че се заформи една тройна колона до пода...

1. Мисля, че 16 за момента е последната, заклеймена като 'final', т.е. проверка за обновяване няма да намери по-нова. Можеш ръчно да инсталираш 17 Next от тук: http://my.opera.com/desktopteam/blog/

2. Трябва да можеш да зададеш повече колони, например 5. Размерът май не може да се контролира директно, ами се определя по някакъв начин спрямо ширината на прозореца.

P.S. Има разширения, които могат да заменят Speed Dial. Един от плюсовете на това стандартните страници да са в HTML5. Ето едно такова: http://my.opera.com/Saskatchewan/blog/2013/07/20/opera-internal-pages-modifications-my-extensions#comment111552242

За мен най- големият  недостатък е, че няма отметки , като в.12. При положение, че имам поне няколко стотина запаметени сайта, групирани в различни папки, не виждам как мога да  ги сложа в модула за бързо набиране и да са ми удобни за търсене.

Тъжно, но факт. Отметки, които ще приличат на тези в 12 щяло да има във версия 18, доколкото чета. Но като цяло май философията на Opera Software в момента е, че повече ще спечелят от нови потребители, отколкото ще изгубят от стари, които ще минат на друг браузър. Money talks and people listen.

Chromium май си имаше някаква що-годе функционална имплементация, но разработчиците на Opera явно или са на мнение, че трябва да се правят на интересни, или наистина не е имало как да пренесат тази функционалност...

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.