Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Ами нали ви казвам не съм я ползвал. Нека някой който я ползва да се включи. :)

Не ме разбрахте исках да попитам при Опера,къде е!За Opera next знам!

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

На Opera 18 съм (18.0.1) и не мога да намеря откъде да задам настройки за теглене на торренти. Сега запазвам .торрент файла и си отваярм utorrent и от там open file, но на предишни версии направо ми отваряше в utorrent... как мога да го оправя този проблем? (също така от utorrent-a не ми дава възможност да цъкна "Associate with torrent files")

bump

На Opera 18 съм (18.0.1) и не мога да намеря откъде да задам настройки за теглене на торренти. Сега запазвам .торрент файла и си отваярм utorrent и от там open file, но на предишни версии направо ми отваряше в utorrent... как мога да го оправя този проблем? (също така от utorrent-a не ми дава възможност да цъкна "Associate with torrent files")

Не можеш. Махнали са тази възможност - даден тип свалящ се файл да се отвори директно с някаква програма. А беше полезно нещо.

Начинът е, след като свалиш даден торент - не ти ли излиза "балон" горе вдясно? Кликни там два пъти върху торента, и ще го заредиш в клиента.

А след като в uTorrent не ти дава да промениш асоциирането - значи няма нужда.

Странното е че нямам такова меню отметки.И аз го виждах този сайт,ама не намирам такива опции!Здраве да е ще си карам с Next! :)

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

12.16  има отметки, новата 18 няма, както няма и много други неща.

Всъщност и в 18 има отметки, просто са направени по радикално различен начин и не са достъпни от менюто или от панел вляво, а само от лента под адресната. Потресающо нефункционални за всеки, който е малко повече на "ти" с Opera 12 и по-старите версии.

Не знам нормално ли е ,но в диспечера на задачи бразуера ми има цели 5 процеса.Някой може л ида каже това така ли трябва да бъде и ако не как да се оправи?

Публикувано изображение

Последната нормална Opera е v12.16. От v15 браузърът използва енджина на google chrome, поради тази причина за всеки един таб и всяко активно разширение се стартира отделен процес. Ето при мен как е с няколко отворени таба и няколко разширения.

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

здравейте имам проблем със най-новата версия на Опера (19) на някои сайтове ми отваря мобилната версия,какво да направя за да ми отваря нормалната версия на даден сайт :) благодаря ви предварително :)

Кои версии на Опера имат вграден торент клиент и премахнат ли е в новите версии.Благодаря предварително и лека ве4ер!(не ми работи един клавиш заради това е 4)

Може би трябваше да отворя нова тема, но:

- Бихте ли ми казали как да си създам своя / персонална папка в Opera mail????

Кои версии на Опера имат вграден торент клиент и премахнат ли е в новите версии.Благодаря предварително и лека ве4ер!(не ми работи един клавиш заради това е 4)

Всички до Opera 12 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Всички до Opera 12

До 12.16 включително

Здравейте,нова съм във форума и да отбележа не съм толкова на "ти " с компютрите ...нуждая се от помощ..

Работя с Опера12.16...обаче имам големи проблеми с този браузър.От 4 дни нещо се случи с шрифта ...опитвам се да го настроя обаче не ми се получава старата визия  буквите на линковете са големи дебели ...шрифта в пощите ми ,шрифта на всички линкове ,гугъли т.н Ако ми кажете настройки на приличнен шрифт , изобщо всички неща които трябват за да оправя тази бъркотия .Отварям други браузъри ...там всичко е наред....

tools<prefereces< fons <advanced........ако може по точни настройки ,всички изброени съм слагаала на различни шрифтове доли горе проба -грешка 

Благодаря ви предварително ...

CTRL+0.

това не ми върши работа пробвах го просто шрифтовете са скапани times new roman, consolas, tahoma .,verdana и още  много шрифтове има ...сменям ги и е гадно защото ги правя наслуки ....някакви по точни ако може или скрийншот да направя за да ми помогнете .....

CTRL+0.

ами не мога да сложа скрийншота тук 

Изтрий тогава Operaprefs.ini , който се намира в Appdata->Opera->Opera. Това ще върне настройките на Opera по подразбиране. Можеш и да я деинсталираш, да изтриеш остатъците в Appdata и Program Files директориите и да я инсталираш наново.

Appdata - този файл ...го няма не го намирам 

преди малко я деинсталирах и отново инсталирах всичко е както беше никаква промяна ....а този файл до преди 4 дни  (Appdata) се виждаше сега го няма от тогава всичко се обърка ...изчезна и акаунта ми в змаунда ...направих нов за да вляза ....има някаквъв проблем 

Да не би просто да е променен Zoom-ът? При мен например при 120% някои нормални шрифтове изглеждат като болднати. Връщането на zoom-а до 100% става с "*" (от цифровия блок или Shift+8).

Редактирано от killchain (преглед на промените)

благодаря ...на този който си пише с мен ..(. %appdata%/opera) няма папка  Appdata пак по този начин я търсих няма  няма няма не знам къде е

Кой Windows ползваш? Appdata е директория, която по принцип е скрита. В интернет можеш да намериш описани местоположенията при различните версии на Windows.А акаунта ти в замунда не е изчезнал, трябва просто да напишеш наново данните за влизане - потребителско име и парола.

Да не би просто да е променен Zoom-ът? При мен например при 120% процента някои нормални шрифтове изглеждат като болднати. Връщането на zoom-а до 100% става с "*" (от цифровия блок или Shift+8).

Ако беше така, CTRL+0 трябва да върне Zooma на 100%

Редактирано от Гост (преглед на промените)

не не на 100% си е  .... самите шрифтове -които аз произволна нашляках защото незнам какви да сложа и са различни които изобщо не отговарят на визията която искам и са различни направи скрийншот на word файл и на paint файл не мога да го кача тук за да видите .....а наистина тази папка appdata е изчезнала ....какво да правя моля пишете ако има някой от пловдив който може да помогне ...около мен има само компютърни гений които обаче не работят с опера и не им се занимава ...

и знам че е скрита директория ....с win.7 съм  търсих я постандартен начин както е описано по горе обаче не ...не съм добра толкова като всички във форума ....обичамм да работя с опера вече 7 год. всеки път е голяма мъка при преинсталиране на win всичко наново -незнам как да си запазвам настройките ...имам бързи бутони които са ми страшно удобни...отметките пароли...които другите браузъри не ми дават 

погледнете във fonts>advanced какви шрифтове сте дали ....размер ...поне така да се опитам да оправя нещата ...

леле успях да я намеря проклетата директория 

UsersDESAppDataRoamingOperaOperaoperaprefs.ini сега ако изтрия    последното ще се зпазят ли другите настройки само шрифтовете ли ще са по подразбиране

Всички настройки се връщат по подразбиране.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.