Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

ако проблемите след маскирането продължат ,как да се върнем към стария начин на работа .....може би да чакаме нещата да се оправят 

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

ако проблемите след маскирането продължат ,как да се върнем към стария начин на работа .....може би да чакаме нещата да се оправят

Демаскирането е обратната процедура на маскирането, т.е премахвате въведеното и запаметявате

П.П. Изобщо това маскиране е страшна глупост водещо до повече проблеми!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Е, вече е официално. Ходът им има логика, но все пак ми се струва и някакси нечестно... "Търсачката си е наша, ще ви я представяме във вид, в който си искаме".

Демаскирането е обратната процедура на маскирането, т.е премахвате въведеното и запаметявате

П.П. Изобщо това маскиране е страшна глупост водещо до повече проблеми!

Какви проблеми имате предвид? По отношение на сигурност, да си с морално остарял браузър е глупост - да, осъзнавам ъова, което правя. Всъщност, може да го пъхнеш в сендбокси и тогава няма значение толкова или да използваш друг инструмент като bufferzone... Как да е, аз Опера сигурно скоро няма да я сменя, и други хора няма да го направят, поне докато не откажат всички сайтове да работят, но съм убеден, че Гугъл няма да спрат дотук. Те са стигнали момент, в който могат да контролират напълно браузването ти. Това е безумно. Don't be evil? Да бе, да.

Когато Хромът и Лисицата ми предложат тази функционалност и лекота, която ми предлага 12.17 на Опера, може и да размисля - дотогава - тцъ.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Какви проблеми имате предвид?

След маскирането се промени и начина на визуализаця, преводача спря да работи, скороста на браузване падна, набедих форума в беди дето си ги сътворих сам! Не ми издържаха нервите за да разкривам още проблеми и демаскирах! Извинявайте, но за да реша един проблем не ща да туря на главата си нови 10

На крато -значи ако искаме гугъл да си работи по стария начин -остава маскирането ( с малки неудобства -изброени по горе ),иначе   ще работи по новия начин ....?

На крато -значи ако искаме гугъл да си работи по стария начин -остава маскирането ( с малки неудобства -изброени по горе ),иначе   ще работи по новия начин ....?

Честно казано аз не изпитвам проблем в момента като вашия. За мен той бе кратковременен и отмина. Изобщо никъде не описвате под каква ОС се изразява вашият проблем. Актуализирайте си ОС и качете най - новите SP-та за съответната ОС. Не работете с настройки по подразбиране на брузерите си! 

Екс Пи, инсталация... на не знам колко години, тъй като това е имидж на двугодишна система, правен преди не знам, две години - нещо такова. Не помня точно.

Настройките ми на Опера 12.17. Нищо особено не съм променял - д не ме следят сайтове, задействане на приставките при поискване, неприемане на външни бисквитки. Добавка към браузъра - единствено Ghostery. Плюс това има някои тежки сайтове и понякога на тях изключвам JavaScript (като Huffington Post, да речем) поддръжката. Нямам Java или .net Framework инсталирани. Чистя с CCleaner почти всяка вечер, след като се набраузвам.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Аз съм с Vista sp-2 и браузер opera 12.17 т.е не изпитвам в момента вашият проблем!

Ако си с XP sp-2, то качи sp-3  Направи  някои настройки на браузера си и не използвай тези, подразбиращите се. Както виждам обаче ти си предприел необходимото по настройките. 

Аз съм с Win7 ,опера 12.17 -без някакви специални настройки,нямам никакви проблеми след маскирането ,единстено от дясно на някои линкове има стрелка ,която като я цъкна излиза керширана версия,подобни ,споделяне.Това е за сега....смятам да остана така докато мога и всичко е наред ,после ще чета тук и ще видя -не се отказвам от Опера 

Здравейте,имам следния проблем с  Opera ,версия 23 : появи се обновление до  версия 25 ,приех го и работеше нормално първоначално.След известно време обаче ,просто замръзна.Отварям я зарежда си първоначалната страница и до там ,не може да се направи никакво действие ,нито да се напише адрес или пък да се зареди страница .Лаптопа ми е с Win 7 .Изтеглих същата версия на Опера и на настолния компютър ,там работи без проблем.Преинсталирах я сигурно 100 пъти ,но проблема си остава .

Изписано ми е това във папката с инсталацията на браузъра

[0903/060236:ERROR:resource_bundle.cc(659)] Failed to load C:\Program Files\Opera\23.0.1522.77\opera_100_percent.pak
Some features may not be available.
[0903/060236:WARNING:resource_bundle.cc(296)] locale_file_path.empty()

Може ли някой да ми помогне със съвет какво да правя?Благодаря .

Редактирано от hristina666 (преглед на промените)

Имам следния проблем-сложих на лаптопа SSD.Поразрових се из нета да видя кактрябва да настроя системата си за да бъде всичко ОК.В общи линии се справих,но с нахстройването на Опера/24,0 е при мен/ срещам затруднения.От настройките на браузера успях да променя папката в която да се съхраняват изтеглените файлове-вече не е в дял С/който всъщност е  SSD-то/.Но никъде не мога да открия настройка,която да ми позволи да променя мястото,в което се съхранява кеша на браузера :mad:

Опитвах с това ръководство,но не успявам да се справя http://skesov.ru/kak-izmenit-mesto-hraneniya-kesha-brauzerov-firefox-chrome-opera-internet-explorer/

hristina666 - деинсталирай сегашната ти Opera, почисти регистрите, изтрий ръчно всичките ѝ останали папки от дял C: . След това си изтегли от официалния сайт последната версия, и я инсталирай на чисто.

Свилен Т - за какво ти е да буташ кеша на браузъра?... Ползвай CCleaner честичко, и няма да имаш проблеми.

Мисля, че няма такава настройка (поне на пръв поглед не виждам нищо в opera://flags) и начинът би бил примерно Opera да се инсталира като портативна на дял, който е на харддиска (а може и така да не се получи, понеже част от нещата си стоят в потребителската папка, която в общия случай пак е на C:\).

Opera 12 позволяваше такива заигравки, даже в мобилната такава можеше примерно да си преместиш кеша на SD картата вместо на вътрешната памет на телефона.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Здравейте,имам следния проблем с  Opera ,версия 23 : появи се обновление до  версия 25 ,приех го и работеше нормално първоначално.След известно време обаче ,просто замръзна.Отварям я зарежда си първоначалната страница и до там ,не може да се направи никакво действие ,нито да се напише адрес или пък да се зареди страница .Лаптопа ми е с Win 7 .Изтеглих същата версия на Опера и на настолния компютър ,там работи без проблем.Преинсталирах я сигурно 100 пъти ,но проблема си остава .

Изписано ми е това във папката с инсталацията на браузъра

[0903/060236:ERROR:resource_bundle.cc(659)] Failed to load C:\Program Files\Opera\23.0.1522.77\opera_100_percent.pak

Some features may not be available.

[0903/060236:WARNING:resource_bundle.cc(296)] locale_file_path.empty()

Може ли някой да ми помогне със съвет какво да правя?Благодаря .

Деинсталирах ,изтрих всичко останало ръчно и проблема е същия ,зарежда първа страница и всичко спира ,никаква активност.

Деинсталирах ,изтрих всичко останало ръчно и проблема е същия ,зарежда първа страница и всичко спира ,никаква активност.

Не можете ли да се върнете на по-стара версия и да видите как е, като преди това, разбира се, деинсталирайте настоящата. Ако няма на официалния сайт, може да изтеглите оттук. (Filehippo)

Направете си икона на десктопа с пряк път до launcher.exe --disk-cache-dir"d:\cache" --disk-cache-size=304857600  за кеширане в D:\cache и размер 300MB

Не можете ли да се върнете на по-стара версия и да видите как е, като преди това, разбира се, деинсталирайте настоящата. Ако няма на официалния сайт, може да изтеглите оттук. (Filehippo)

На по стара версия(под 19 ) се връщам без проблем ,но ми се губят отметки и пароли ,които няма как да изнеса от неработещата нова версия.На старата версия се възтановяват само отметки които съм ползвала когато съм била с тази старата версия.Всички версии след 19 пробвах ,едно и също -не работят.Благодаря за отговорите на всички.

Редактирано от hristina666 (преглед на промените)

На по стара версия се връщам без проблем ,но ми се губят отметки и пароли ,които няма как да изнеса от неработещата нова версия.На старата версия се възтановяват само отметки които съм ползвала когато съм била с тази старата версия.Благодаря за отговорите на всички.

На новите версии липсва ли функцията за синхронизиране или не сте се възползвали от нея преди и сега. ????

Доста полезна функция, която ви спестява ядове с внасяне и изнасяне на отметки, пароли и пр.

На новите версии липсва ли функцията за синхронизиране или не сте се възползвали от нея преди и сега. ????

Доста полезна функция, която ви спестява ядове с внасяне и изнасяне на отметки, пароли и пр.

За съжаление разбрах за тази функция,твърде късно,и няма как да я ползвам сега.

Не ми е ясно как да го направя това...но си сложих портабле версия на Опера и за сега не ми се напрупва кеш в дял :С

Направете си икона на десктопа с пряк път до launcher.exe --disk-cache-dir"d:\cache" --disk-cache-size=304857600  за кеширане в D:\cache и размер 300MB

В момента тествам на (сравнително) слаб лаптоп Опера 24, последната, запазвайки и 12.17. По-рано бях доста негативно настроен към новия енжин, но доста са се променили нещата от версиите, които пробвах преди време - може би 15-17, там някъде, ако не греша. Напоследък 12.17 ми създава проблеми при зареждане на ежедневно посещавани сайтове, което с 24 не се случва - зарежда много бързо, макар че във всеки вариант чистя кеша при затваряне. За мен това е основната слабост на новите версии, в случая 24 - липсата на автоматично изтриване на кеша, което при 12 е налично. Да, може да се ползва шпионския режим, но кое да помня по-напред...

И друго - не мога да намеря начин да променя броя на иконките при режим "Бързо избиране" - колкото и да ровя, повече от 5 не мога да ги събера на един ред, а при 12 мога и мащаба да променя.

И друго - не мога да намеря начин да променя броя на иконките при режим "Бързо избиране" - колкото и да ровя, повече от 5 не мога да ги събера на един ред, а при 12 мога и мащаба да променя.

Явно от Opera не желаят да решат тази проблем, който съществува още от самото начало на създаване на новите версии!

Мен лично това ме дразни! А, и казваш " новия енжи", та в случая защо не ползваш доста по - подреденият и олекотен Chromium.

Към момента обаче като алтернатива на браузер за слаби машини не виждам нищо друго освен Opera 12.17

А, и казваш " новия енжи", та в случая защо не ползваш доста по - подреденият и олекотен Chromium.

Към момента обаче като алтернатива на браузер за слаби машини не виждам нищо друго освен Opera 12.17

Chrome, Chromium и десетките производни, ползващи същия енжин... Единици са браузърите, които поддържат "Бързо избиране" - това е почти единствената причина да ползвам Опера - изискванията ми към браузърите се свеждат до 2 основни - бързо избиране и възможност за проверка на български. От това, което съм пробвал, само Опера поддържа и двете трайно (бързо избиране имат и други, например Safari, но то изчезва след почистване с CCleaner, да речем). За слаб компютър, а и за мощен, дори и за таблет - Maxthon e супер (и с бързо избиране, което се запазва), но пък не поддържа спелинг на български...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.