Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Лично за себе си открих SeaMonkey. Особено, когато става дума за по-старички машини е по-лека и от Опера 12.17. Или поне така го усещам. С една добавка, като NoScript (за съжаление адекватен еквивалент за старата Опера не знам да има на добавката), перфектно. То е Мозила - без всички онези неща, които я правят тежка. Но определено липсата на "Бързо избиране" е дразнеща - имам около 40 сайта в него. Другото е, че не могат да се показват букмарките в странична лента като в старата Опера. Ако се намери някой да направи форк на SeaMonkey с бързо избиране, като на старата Опера и букмарките ще е супер...

f4b5cfcd3374031b.PNG

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

И друго - не мога да намеря начин да променя броя на иконките при режим "Бързо избиране" - колкото и да ровя, повече от 5 не мога да ги събера на един ред, а при 12 мога и мащаба да променя.

775037.jpg

Сложи отметка на "Show advanced settings", и ще видиш как се регулира броят на колоните.

Аз карах известно време с нова и стара Opera, но махнах старата. Новата работи по-добре, интерфейсът е въпрос на свикване.

Единственото, което ме дразни все още е, че много неща, които свалям от нета, нямам опция да ги отворя директно от браузъра, а трябва предварително да ги запиша някъде.

Сложи отметка на "Show advanced settings", и ще видиш как се регулира броят на колоните...

Това бе първото, което направих - да отворя разширените настройки. Нагласих ги на максимума:

jdv1409911694u.jpg

но не става, дава 5:

bfi1409911772n.jpg

Ако го прави автоматично заради размера на екрана (не съм пробвал другаде, а само на един от лаптопите - 15"), то при Опера 12 имаше опция за размера на иконите, чрез който се регулираше и броя. Тук, при 24, няма такава опция или не я намирам.

Ако задам по-малко от 5, ги прави, запазвайки същата големина.

Лично за себе си открих SeaMonkey. Особено, когато става дума за по-старички машини е по-лека и от Опера 12.17. Или поне така го усещам. ...

Ползвах го известно време на служебен компютър, докато Chrome стана годен за работа с КЕП (ел.подпис) и останах тотално разочарован от SeaMonkey.

Може и заради размера на екрана да е, не знам. При мен на монитор 1920х1200 си излизат до 9 колони:

775052.jpg

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Е, значи проблемът е в резолюцията, на тоя лаптоп, от който пиша в момента е твърде ниска - 1280х800. Ще пробвам вкъщи на 1920х1080.

Може и заради размера на екрана да е, не знам. При мен на монитор 1920х1200 си излизат до 9 колони:

775052.jpg

Е, значи проблемът е в резолюцията, на тоя лаптоп, от който пиша в момента е твърде ниска - 1280х800. Ще пробвам вкъщи на 1920х1080.

Има начин да се настрои ширината на всеки thumbnail, само че настройката е скрита. Начинът е на екрана с настройките да се натисне следната последователност от клавиши:

нагоре нагоре надолу надолу наляво надясно наляво надясно b a
Не знам как ще е точно в българоезичния интерфейс, но в англоезичния това са Power User settings, първо ще се появи диалог с предупреждение, най-долу на екрана се появява отметка винаги да се показват тези настройки (в противен случай се виждат само в текущата сесия), а по-горе, където се избира броя колонки на Speed Dial, се появява опция да се зададе ръчно ширината и височината на thumbnail-овете (мисля, че е в пиксели).

Дразни ме, че няма опция да се зададе фиксиран брой колони и просто да се стесняват при по-малък прозорец (така беше с Opera 12).

P.S. Това е валидно за Opera Dev 25, но мисля, че важи и за Stable клона, който май в момента беше на версия 23.

Последната стабилна е 24.0.1558.53, поне на официалния сайт е тя.

...Дразни ме, че няма опция да се зададе фиксиран брой колони и просто да се стесняват при по-малък прозорец (така беше с Opera 12)...

И мен, защото това решение, което даваш е чудесно, но трябва да настройвам програмата на всеки монитор/дисплей поотделно и индивидуално с проби и грешки, а и при промяна броя на линковете за бързо избиране е много вероятно пак да се наложат промени. Дано го оправят и да е автоматично, като при старите версии - в крайна сметка тук използваният енжин няма връзка.

Здравейте, имам нужда от помощ... напоследък като търся картинки в Google  и интерфейсът ми излиза по този начин  http://prikachi.com/images.php?images/800/7593800x.png        с Opera 12.17  съм... четох доста неща в различни форуми но не мисля че схванах нещата , много ще съм благодарна ако някой ми помогне ^^ 

Здравейте, имам нужда от помощ... напоследък като търся картинки в Google  и интерфейсът ми излиза по този начин  http://prikachi.com/images.php?images/800/7593800x.png        с Opera 12.17  съм... четох доста неща в различни форуми но не мисля че схванах нещата , много ще съм благодарна ако някой ми помогне ^^ 

Върни се две страници назад в темата - тук .

Здравейте,

Използвам опера от 2007 г. и за съжаление нещата след 12,16 изобщо не ми допадат, но това е въпрос на лични предпочитания, така че нямам да се впускам в подробности.

За мен изключително полезна функция в Гугъл беше опцията да търся във форумите. Незнайно защо я премахнаха изобщо. Наскоро видях обаче, че има разширение за хрома "Discussions button for Google Search", което добавя в търсачката на гугъл възможност резултатите да се филтрират само по тези от форумите.

Това разширение обаче не може да се инсталира на "новата" опера, а и аз ако ще ползвам нея, по-добре да премина направо към хрома- все не ми харесват.

Забелязах обаче, че в полето за търсене след като филтрирам да търси само във форумите, след думата и фразата за търсене се появява това:     inurl:forum|viewthread|showthread|viewtopic|showtopic|"index.php?topic" | intext:"reading this topic"|"next thread"|"next topic"|"send private message"

Установих, че ако пред този израз напиша друга дума за търсене или фраза, то отново ще търси във форумите. Тъй като ползвам опера 12.16 единственото, което се сетих е да пейстна този израз в гугъл търсачката и след това да го запиша като таб от speed dial-а. Така, когато искам да търся във форумите, избирам таба с гугъл търсачката и пейстнатото в нея и после пред израза пиша думата, която търся. 

Както виждате, си е малко хамалогия и затова се обръщам към вас ако някой има идея за по-лесен начин да ползвам филтъра за търсене във форуми?

До 12.16 Операта ми беше любимия браузър. След това се отказах. Хубавото е, че тези дни се появи и версия за Windows Phone. Значи все пак проекта се развива и има надежда.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Немога да гледам дадени предавания от сайта на нова плей...показва се плеара, но не тръгва, а ми изписва It seems your computer is running ad blocker software. Please disable your ad blocker for play.novatv.bg to star waching our shows.  Какво значи това и как да го оправя? Благодаря предваритело на всеки, който би могъл да ми помогне :)

Здравейте! Немога да гледам дадени предавания от сайта на нова плей...показва се плеара, но не тръгва, а ми изписва It seems your computer is running ad blocker software. Please disable your ad blocker for play.novatv.bg to star waching our shows.  Какво значи това и как да го оправя? Благодаря предваритело на всеки, който би могъл да ми помогне :)

С Opera 12.17  не ми се отваря,  но  с Opera 26 DEv  е ОК.

Ами тези, които ползваме старата Опера ще срещаме все по-често неподдръжка на разни неща. В случая ви пише, че трябва да деактивирате ад-блокъра си. Аз пък БНТ не мога да гледам с нея, затова използвам Файърфокс. Просто Мрежата се развива, Опера 12.17 - не.

Ами тези, които ползваме старата Опера ще срещаме все по-често неподдръжка на разни неща. В случая ви пише, че трябва да деактивирате ад-блокъра си. Аз пък БНТ не мога да гледам с нея, затова използвам Файърфокс. Просто Мрежата се развива, Опера 12.17 - не.

А от къде трябва да го деактивирам този ад блокер?

А от къде трябва да го деактивирам този ад блокер?

Не знаете ли имате ли инсталиран такъв? С Опера 12.17 сте, нали? Инструменти -> Разширения -> Организиране на разширенията. Там, ако имате разширения ще видите бутони "Активирай", "Изключи", "Деактивирай". Натискате "деактивирай" и рефрешвате страницата.

Между другото сега пробвах Нова Плей. С Ghostery като блокатор съм. С него не тръгва видеото, без него - тръгва.

Не знаете ли имате ли инсталиран такъв? С Опера 12.17 сте, нали? Инструменти -> Разширения -> Организиране на разширенията. Там, ако имате разширения ще видите бутони "Активирай", "Изключи", "Деактивирай". Натискате "деактивирай" и рефрешвате страницата.

Между другото сега пробвах Нова Плей. С Ghostery като блокатор съм. С него не тръгва видеото, без него - тръгва.

Методи Дамянов, проблема се оправи,хиляди благодарности  :) 

Ами тези, които ползваме старата Опера ще срещаме все по-често неподдръжка на разни неща...

И аз съм на същото мнение - 12.17 вече ми създава повече проблеми, отколкото улеснения и на 3 от 4-те компютъра вече минах към 24. Не че няма кусури, но поне нямам проблем със зареждането на страници, които са вече проблемни за серия 12.

Имам питане - при 24 как се нарича файлът, който пази данните за бързото избиране - рових на обичайното за серия 12 място, но в папката няма speeddeal.ini, там са гугълските bookmark-файлове, те ли са хранилището?

Имам проблем -с опера 12.17 съм днес пазарувах от чужди сайтове ,не ми се отваря пейпал ,не мога да извърша транзакция излиза ми   TRUSTED линкът на пейпал   (със  зелено и катинар) в адресната лента,  оправих се със друг браузър......та възможно ли е от това демаскиране да се получава това ....от тогава не съм пазарувала и не знаех за проблема ....моля за помощ

даже изобщо не мога да се логна изчезва всичко и това е някой ако има идея какво е ...

Всички се оплаквате от 12.17, но никаде не видях и под какво ОС възникват проблемите! Ако сте все още на ХР Sp-2, то всичко е лесно обяснимо. Аз лично не изпитвам абсолютно никакви проблеми с въпросната версия. Не, че всичко е О.К. с нея т.е има си своите трески за делкане и не е далеч времето когато ще има раздяла!

Намалете добавките до нужният минимум и редовно почиствайте кеша, бисквитки и пр! Забравете за маскиране и демаскиране! Не допускайте в машините си "гадинки"!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

с уинд. 7 съм......ето това пише "

The connection to www.paypal.com is secure.You can use it to send sensitive information.The communication is encrypted and it can be guaranteen that you are actually connected to www.paypal.com.the sertificate presented also shows that signing company has made efforts to ensure that the informacion in the certificate is correct."

Принципно Opera сигнализира когато има проблем със сертификат или иска да добави нов! Трябва само да се следват указанията на на изкочилите прозорци!

След като сте с Win 7, то излиза, че машината ви съвсем не е немощна ,че да не позволява използването на по - новите версии на Opera! Бързо се свиква!

ами незнам какво да кажа освен това че изобщо не съм веща в тези неща -ще се пробвам да изчистя всичко-от кеша ,бисквтките ,защото незнам могат ли да се трият избирателно....и ще се пробвам ако мога де да се върна на положението преди маскирането ....или  незнам вече ...

всъщност проблема с "олд скуул" версията стои ли още или се оправиха нещата????

Както казах, не изпитвам каквито и да е било проблеми под Vista ОС.

Бих ви дал следните съвети:

- Инсталирайте си CCleaner

- Деинсталирайте Opera и почистете с гореописаният инструмент. Инсталирайте отново Opera

- Разрешете ъпдейтите на вашата система!

- Използването на CCleaner периодично ще премахва ненужното насъбрано от браузването

- Прочетете темата свързана с работата на отдела за борба с "вирусите" тук във форума и последвайте съветите им!

www.kaldata.com/forums/topic/132819-системата-ми-е-инфектирана-какво-да-правя-сега/

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.