Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Само дето не знам какво повече виждаш в Опера 15 от Опера 27(последната). Виж с новата версия дали не става.

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добър ден.Аз съм с опера и искам да попитам дали има такова разширение като при Google Chrome да си превежда автоматично страниците - примерно от английски към български? Ако има такава тема моля да бъда пренасочен. Благодаря предварително!

Добър ден.Аз съм с опера и искам да попитам дали има такова разширение като при Google Chrome да си превежда автоматично страниците - примерно от английски към български? Ако има такава тема моля да бъда пренасочен. Благодаря предварително!

има.   https://addons.opera.com/bg/extensions/details/translate-4/?display=bg

Здравейте, имам такъв проблем с новата Опера - в някои сайтове лентата /вдясно на екрана/ за превъртане надолу спира до първите десетина резултата. В старата опера 12.17 няма такъв проблем, както и в Гугъл Кром и ИЕ, дали пък няма някакво приложение което да улеснява този процес?

Здравейте, инсталирах си последната версия на Опера.

Имам няколко въпроса - относно синхронизацията, които не мога да реша сам :)

Логвам се и след това...., влизам си в менюто opera link - speed dial - празно, bookmarks - празно, а имам такива? Не разбирам?

Прави впечетление, че дали ще изляза или не от профила си нищо не се променя. 
С други думи искам, след като изляза от профила си да ми се нулират "bookmarks", "speed dial" и т.н., точно както в Хром.

Ако бъркам някъде поправете ме.

Благодаря.

• 2 седмици по-късно...

Опера 28.0.1750.40 нещо хич не я бива при мен, през 2-3 сайта крашва на W7 x86. На х64 под W8.1 върви добре.

Ами май само на х86 прави проблем, щото колегата се жалва от крашване при същите условия. 

Здравей те,сега инсталирах Опера и търся разширение за футбол при добавките но удрям на камък.Някой ако знае имали да сподели.Благодаря

Я да ви попитам нещо. Как е при вас бързото избиране? Появяват ли се бързо иконите или чакате да заредят? Защото до по-предната версия на Опера иконите на сайтовете се появяваха моментално, докато сега след всеки рестарт чакам по 15-20 секунди да се заредят всички, което ме дразни. Ако търся нещо от бързото избиране, ща не ща чакам да се появи и картинката, че без картинка трудно се сещам за мястото му. Дали аз съм направил нещо и проблемът е при мен или просто новите Опера работят по тоя начин? Благодаря предварително!

Ами значи ще трябва да търся къде е проблема. То и аз съм с SSD. Имам чувството, че тъмбнейлите, както им казвате, се зареждат от нета и затова се бави. Търсех да видя някаква опция, свързана с кеша, но тая нова Опера дори след 15 версии, е много постна и неразбираема за мен. Например така и не можах да намеря опция, как с ляв бутон на мишката да се отваря в нов прозорец винаги, а не в същия. Изобщо, това чудо Опера настройва ли се? От 2004 година съм с нея, но всичко става все по гадно с малки изключения.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Колеги привет. Аз имам следното питане. Как се мести директория за кеш на Опера 28?

В старите версии:

URL: opera:config

раздел User Prefs

Cache Directory4 =d:\Temp\Opera\

В 28.

opera.exe –disk-cache-dir=d:\path

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Здравейте,някой знае ли защо при отваряне на само два сайта наслагва снимки и текстове ? С Опера 12.16 съм.А същите сайтове с мозила и хром ги отваря без грешка.

Opera 12.16 е стар браузър и за съжаление малко по малко ще става все по-неизползваем и по-неизползваем.

Разбирам ,но при новата версия не мога да заредя opera:config и най-вече няма история на заредени страници-стрелкичката в края на адресната лента?

Редактирано от bvitanov (преглед на промените)

Като кликнете с десния бутон на мишката върху някой от табовете има възможност за "Върни затворения раздел". Неудобно е спрямо старата версия, тъй като, ако искаш да отвориш не последния таб, ами например предпоследния, се налага да се рови в историята. Скапаха браузъра и туй-то. А пък тоя новият Vivaldi... Жалко, че Microsoft не следват политиката на Apple. Ако бяха патентовали плочките, сега нямаше да се налага да гледаме подобни грозотии.

Неудобно е спрямо старата версия, тъй като, ако искаш да отвориш не последния таб, ами например предпоследния, се налага да се рови в историята. 

Не се налага. Цъкваш на Opera --> Recent tabs, и си избираш предпоследния.

Като кликнете с десния бутон на мишката върху някой от табовете има възможност за "Върни затворения раздел". Неудобно е спрямо старата версия, тъй като, ако искаш да отвориш не последния таб, ами например предпоследния, се налага да се рови в историята. Скапаха браузъра и туй-то. А пък тоя новият Vivaldi... Жалко, че Microsoft не следват политиката на Apple. Ако бяха патентовали плочките, сега нямаше да се налага да гледаме подобни грозотии.

Грозотия или не е въпрос на личен вкус. Аз без да изразявам мнение, ще кажа, че интерфейсът на Vivaldi се рисува с HTML, CSS и JavaScript, което в момента, в който дойде време за скинове, ще дава много по-големи възможности от сегашните псевдотеми в Opera.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте от скоро съм  съм  браузъра Опера   и съм доволен но има един проблем  не знам как да направя настройките  така че  да изваждам линковете  например на десктопа  със другите браузери  когато хвана линка и може  да го   извадя  пробвах с  по стара версия на Опера  и се получава но с новата версия не става явно е от настройките   пробвах  но не става ако някой знае от къде се настройва моля за помощ .

така че  да изваждам линковете  например на десктопа

Да не би да имаш предвид запазването на уеб страница на компютъра, завършващи на .htm /.html? Във Firefox с десен бутон е "Запис на страницата като...", а в Opera - "Запиши като ... Ctrl+S". Би трябвало браузърът да пита къде точно на компютъра да запише уеб страницата...

Здравейте от скоро съм  съм  браузъра Опера   и съм доволен но има един проблем  не знам как да направя настройките  така че  да изваждам линковете  например на десктопа  със другите браузери  когато хвана линка и може  да го   извадя  пробвах с  по стара версия на Опера  и се получава но с новата версия не става явно е от настройките   пробвах  но не става ако някой знае от къде се настройва моля за помощ .

Има специална тема за този продукт и вашата се добавя към нея

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.