Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Ако правилно съм разбрал какво питаш - става, но първо трябва да сложиш линка в Отметките си (Bookmarks). После можеш да преместиш линка от страницата с отметки (Ctrl+Shift+B).

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Един въпрос, откъде да изтегля последната версия на Опера с престо.

Портативна версия:

http://www.portablefreeware.com/index.php?id=507

Не знам защо някой специално трябва да прави портативна версия, когато стандартният инсталатор си поддържаше такава още от версия 10 или 11, ако не се лъжа.

Има ги тук - ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/ (или съответно в друга директория, ако говорим за Linux, OS X и т.н. - има ги едно ниво нагоре).

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Здравейте на всички!

Все още ползвам добрата стара Опера - версия 12.17. Днес когато отворих браузъра ми излезе съобщение, че има нова версия, но без да пише в прозореца за уведомяване номера на версията, а само размера, който е 32 МВ, което ме навежда на мисълта, че това е Opera версия 28, защото нейният размер е 31,1 МВ, което си е приблизително 32 МВ. Опера версия 12.17 е приблизително 13 МВ.

Въпросът ми е към всички, които все още ползват Опера 12.17 дали и при тях се появява уведомлението за този ъпдейт?

А към всички ползващи, която и да е версия на Опера бих искал да попитам дали биха ми правили "конфликт" инсталираната ми версия 12.17 и ако инсталирам версия 28? С Windows XP SP3 съм.

И още един въпрос - държи ли се добре Опера 28 на ОС Windows XP или прави бъгове?

Предварително благодаря за отговорите!

Редактирано от HERUVIM (преглед на промените)

Здравейте на всички!

Все още ползвам добрата стара Опера - версия 12.17. Днес когато отворих браузъра ми излезе съобщение, че има нова версия, но без да пише в прозореца за уведомяване номера на версията, а само размера, който е 32 МВ, което ме навежда на мисълта, че това е Opera версия 28, защото нейният размер е 31,1 МВ, което си е приблизително 32 МВ. Опера версия 12.17 е приблизително 13 МВ.

Въпросът ми е към всички, които все още ползват Опера 12.17 дали и при тях се появява уведомлението за този ъпдейт?

А към всички ползващи, която и да е версия на Опера бих искал да попитам дали биха ми правили "конфликт" инсталираната ми версия 12.17 и ако инсталирам версия 28? С Windows XP SP3 съм.

И още един въпрос - държи ли се добре Опера 28 на ОС Windows XP или прави бъгове?

Предварително благодаря за отговорите!

На Win  7,  28-цата се инсталира независимо от 12-ката, и си работят и двете, дори едновременно ако ги пуснеш...Мислех да махна 12-ката , но по навик все още седи, нищо че не я ползвам изобщо ..поне на моя лаптоп е така...

За XP не мога да кажа .. предполагам е същото ...Иначе уведомлението си се появяваше редовно, а аз дълго време го игнорирах ..

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

На Win  7,  28-цата се инсталира независимо от 12-ката, и си работят и двете, дори едновременно ако ги пуснеш...Мислех да махна 12-ката , но по навик все още седи, нищо че не я ползвам изобщо ..поне на моя лаптоп е така...

За XP не мога да кажа .. предполагам е същото ...Иначе уведомлението си се появяваше редовно, а аз дълго време го игнорирах ..

Благодаря Sinbad_! На този етап и аз ще го игнорирам, защото все още 12-ката работи добре със сайтовете, които посещавам, но за съжаление рано или късно е неминуемо преминаването към Хроперата. Вече 28-мицата я ползвам наравно с 12-та на смартфона, а и тази вечер като потърсих в Google Play 12-та... не я намерих, а преди около 2 месеца все още беше там. Монополиста Google бавно, но сигурно "погребва" Presto.

Редактирано от HERUVIM (преглед на промените)

Благодаря Sinbad_! На този етап и аз ще го игнорирам, защото все още 12-ката работи добре със сайтовете, които посещавам, но за съжаление рано или късно е неминуемо преминаването към Хроперата. Вече 28-мицата я ползвам наравно с 12-та на смартфона, а и тази вечер като потърсих в Google Play 12-та... не я намерих, а преди около 2 месеца все още беше там.

Ти си решаваш, успех :)

Операта(12.17)започна да се държи много лошо,започна с лаг и цепене на клиповете в тубата а сега не мога да инсталирам адобе флаша.Бутона Install now тук https://get.adobe.com/flashplayer/се скрива секунда след като заредя страницата..... 

• 3 седмици по-късно...

Машаала, току що ми се актуализира Опера  и вече е 29. Изненада. Бързото избиране вече е заредено на момента. Няколко месеца се мъчих с предните две версии на Опера, но най-накрая са го оправили това след многото критики и увъртания, как тъмбнейлите били големи и зареждали бавно. Ние от луната падаме. Бавно, бавно, колко да се бави едно SSD?  Дано няма новоизлюпени проблеми, сега ще проверя.

ПП: Първия проблем - тъмбнейлите са по-прости. Аман. Вече почвам на турски да говоря от яд.  

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Машаала, току що ми се актуализира Опера  и вече е 29. Изненада. Бързото избиране вече е заредено на момента. Няколко месеца се мъчих с предните две версии на Опера, но най-накрая са го оправили това след многото критики и увъртания, как тъмбнейлите били големи и зареждали бавно. Ние от луната падаме. Бавно, бавно, колко да се бави едно SSD?  Дано няма новоизлюпени проблеми, сега ще проверя.

ПП: Първия проблем - тъмбнейлите са по-прости. Аман. Вече почвам на турски да говоря от яд.

"It's not a bug, it's a feature."

Можеш да променяш какво да се показва на тъмнейлите, ама е малко завъртяно - трябва да отвориш дадения сайт, да щракнеш на иконката със сърце (която трябва да е червена, т.е. да "познава", че го имаш запомнен в Speed Dial) и в появилия се pop-up със стрелките да си избереш картинката. Кофти е, че май не работи със сайтове, които правят някакво пренасочване, но мисля, че е окей, когато си запаметиш пренасочения адрес.

"It's not a bug, it's a feature."

Можеш да променяш какво да се показва на тъмнейлите, ама е малко завъртяно - трябва да отвориш дадения сайт, да щракнеш на иконката със сърце (която трябва да е червена, т.е. да "познава", че го имаш запомнен в Speed Dial) и в появилия се pop-up със стрелките да си избереш картинката. Кофти е, че май не работи със сайтове, които правят някакво пренасочване, но мисля, че е окей, когато си запаметиш пренасочения адрес.

Ще го пробвам. Сега след ъпдейта се показаха старите тъмнейли, но при нова инсталация не става. А ме дразнят тия едноцветни квадрати. Каква мода настана навсякъде, направо съм потресен. Навсякъде или един цвят, правоъгълници , все едно играеш Tetris или Minecraft. По отворените са направили сайтовете си като минно поле - където и да поставиш мишката - бомба. Търсиш ли нещо, трябва един тон нерви да изхабиш, докато накрая не им теглиш една майна и спреш да посещаваш сайта им. Например официалния сайт на F1. Ето каква мизерия е. Opera  и те да не останат назад, залитат в някаква крайност. Защо никой не ебава средата? 

И на мен ми се ъпдейтна.. 

Обаче с големината на иконите в спийд диала не се разбрахме ,но намерих решение от форума на опера ...

http://forums.opera.com/discussion/1864781/configure-speed-dial-in-v29

последните два поста ... Ctr + mouse wheel   или Ctr + " + " или " - "

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Обаче с големината на иконите в спийд диала не се разбрахме ,но намерих решение от форума на опера ...

Пак не важи - в Opera 12 има опция да се увеличат до наличното пространство и да не се променя броя колони при по-малък прозорец...

Пак не важи - в Opera 12 има опция да се увеличат до наличното пространство и да не се променя броя колони при по-малък прозорец...

Като няма риба, и рака е риба ... за съжаление нещата се променят.... 

За съжаление нещата не винаги се променят в правилната посока, макар при новите браузери да има доста неща, които ми харесват. 

Това работи, благодарско! Че тъкмо се чудех как да пренареждам отново бързото избиране.

Като няма риба, и рака е риба ... за съжаление нещата се променят....

За съжаление нещата не винаги се променят в правилната посока, макар при новите браузери да има доста неща, които ми харесват.

Би трябвало в сегашния случай нещата да са много по-лесни, тъй като доколкото знам целият интерфейс (включая и Speed Dial) се рисува чрез HTML и CSS. Но пък не съм и чувал (чел) кой знае колко хора да се оплакват...

И 29-ката крашва като предишните - като разцъкам набързо няколко отворени таба и е готова (W7 x86).

Може ли по някакъв начин   да влача линковете на вън   от  новата версия на Opera  със новите версии не се получава .

Би трябвало в сегашния случай нещата да са много по-лесни, тъй като доколкото знам целият интерфейс (включая и Speed Dial) се рисува чрез HTML и CSS. Но пък не съм и чувал (чел) кой знае колко хора да се оплакват...

Дразни ме графиката на Speed Dial. Преди беше как да го кажа, по релефна сякаш. Сега е плоска, както при XP  навремето. А  мен тия неща ме дразнят, както и многото ненужна шарения. И не мога да разбера, защо темите са толкова прости и открито гадно изглеждащи за мен. Това ме навежда на мисълта, че и самите разработчици са с такова странно мислене, а това не обещава нищо добро за мен. В предните версии имаше повече анимацияна speed dial. Сега просто всичко е квадратно и плоско. Дразни ме. 

Дразни ме графиката на Speed Dial. Преди беше как да го кажа, по релефна сякаш. Сега е плоска, както при XP  навремето. А  мен тия неща ме дразнят, както и многото ненужна шарения. И не мога да разбера, защо темите са толкова прости и открито гадно изглеждащи за мен. Това ме навежда на мисълта, че и самите разработчици са с такова странно мислене, а това не обещава нищо добро за мен. В предните версии имаше повече анимацияна speed dial. Сега просто всичко е квадратно и плоско. Дразни ме.

То разработчици не останаха, ти за разработчици говориш - четох, че още хора са напуснали или са били освободени от Desktop Team-а на Opera.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте на всички!
Бих искал да попитам дали в Опера 29 има начин за ръчно обновяване?

Задавам въпроса, защото съм все още с Опера 28 и не се е обновила до 29. Преобърнах всичките настройки, но не открих от къде мога да я обновя ръчно. Единствено като вляза в Настройки --> "За Опера", за секунди се изписва текст "Проверка за актуализации" в дясно от номера на версията, след което се изписва текст на същото място "Няма актуализации". С ОС ХP SP3 съм.

Не ми се инсталира наново ехе-то на 29, тъй като понаправих някои настройки, а така с автоматичното обновяване те ще се запазят.

Предварително благодаря!

Здравейте на всички!

Бих искал да попитам дали в Опера 29 има начин за ръчно обновяване?

Задавам въпроса, защото съм все още с Опера 28 и не се е обновила до 29. Преобърнах всичките настройки, но не открих от къде мога да я обновя ръчно. Единствено като вляза в Настройки --> "За Опера", за секунди се изписва текст "Проверка за актуализации" в дясно от номера на версията, след което се изписва текст на същото място "Няма актуализации". С ОС ХP SP3 съм.

Не ми се инсталира наново ехе-то на 29, тъй като понаправих някои настройки, а така с автоматичното обновяване те ще се запазят.

Предварително благодаря!

Инсталация "отгоре" на новата версия с инсталатора, свален от сайта.

Инсталация "отгоре" на новата версия с инсталатора, свален от сайта.

А дали няма да се обнови сама, макар и след време?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.