Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Ммм да! И това прочетох  :help:

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 2k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

привет взех си нов лаптоп и си инсталирах опера 18 но се разочаровах съвсем нов облик няма менюта табулатори, ленти а само един О - бутон та някой може ли да ми каже как да си върна лентити и стария облик на браузъра. има настройки но са толкова зле и няма изглед с български интерфейс съм. Със всяка нова версия става все по-ЗЛЕ. И за капак на всичко дори и при отваряне на сайта на Гугъла ми излиза 9 невалиден сертификат. Някой има ли идея как да оправя тези нещица освен да ми препоръчва лисицата.

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

Днеска и аз се мъча да си е настроя и така и не мога -  с Opera 1050 !

В прозореца на "Външен вид" има една отметка "Стартова" като е сложа, пък ми закрива другите прозорци (под адресната лента) и не мога да си отварям другите сайтове.

В прозореца на "Външен вид" има една отметка "Стартова" като е сложа, пък ми закрива другите прозорци (под адресната лента) и не мога да си отварям другите сайтове.

Нищо не ти разбрах  :ohmy: .

Сложи един скрийншот, или ми пиши в Скайпа.

Ами не я слагай, а си сложи бутони за отметките и др. работи . Ама стартовата лента се показва само като цъкнеш в полето за адреса, после изчезва, така че не пречи.

Редактирано от elleena (преглед на промените)

http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1749862, темата  If Opera 15 stays this way you will lose me е с близо 1700 мнения и логично има теми, като: Does Opera still deserve our loyalty?

Ревът на феновете на Опера (не на Хромпера) продължава с пълна сила. Модовете във форума продължават да спазват корпоративната политика, обяснявайки как нищо толкова не е станало. Не ли ги е малко от малко поне...

Наистина ли вече не се криптират паролите? Явно е, че голяма част от феновете на Опера са все още на 12.16. Интересно ми е дали има статистика за броя на хората изоставили Опера, като браузър...

Има и потребители, които изоставят браузъра, а а твърдят, че използват браузъра от времето още когато е бил платен.

Аз пробвах да свикна с Файърфокс, пренесох си всички букмарки от Опера, но просто не мога да свикна. Пробвах даже, браузъра на Яндекс, минах през новия Макстън (какво са му направили и на него???) и даже екзотики като Лунаскейп и Слейпнир... Ми не и не! 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Не мога да си оправя настройките "Опера" да ми сваля мп3 файлове :(

По разрових се и намерих това ;

Направи следното Ctrl +F12 горе бутона ,,Разширени'' в ляво ,,Сваляне'' махаш отметката на ,,Без управляваните от Опера типове'' в карето пишеш mp3 na ,,audio/mpeg'' средното кликаш да стане в сино после в страни бутона ,,Промяна'' слагаш зелената точка на ,,Показвай запитване за сваляне'' после доло ОК и пак ОК.

Обаче като го направя, настройките не се променят, а пак си остават същите.

На мен 12.16 ми върши работа и ако трябва ще си остана на нея доколкото е възможно.

Не на всякъде вече функционира коректно, това е проблемът и произлиза от факта, че Presto вече са го отписали разработчиците.

http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1749862, темата  If Opera 15 stays this way you will lose me е с близо 1700 мнения и логично има теми, като: Does Opera still deserve our loyalty?Ревът на феновете на Опера (не на Хромпера) продължава с пълна сила. Модовете във форума продължават да спазват корпоративната политика, обяснявайки как нищо толкова не е станало. Не ли ги е малко от малко поне...

То и аз съм писал в тая тема и ме обявиха за тесногръд. Една голяма група потребители казва нещо, а друга относително малка говори на въпреки. С цел да убеди в предимствата на новата боза и всъщност си мисля, че е конспирация и тия лица всъщност са някои платени писачи, с цел да се опитват да убедят и/или да оставят впечатление за нещо, което стои по друг начин.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не на всякъде вече функционира коректно, това е проблемът и произлиза от факта, че Presto вече са го отписали разработчиците.То и аз съм писал в тая тема и ме обявиха за тесногръд. Една голяма група потребители казва нещо, а друга относително малка говори на въпреки. С цел да убеди в предимствата на новата боза и всъщност си мисля, че е конспирация и тия лица всъщност са някои платени писачи, с цел да се опитват да убедят и/или да оставят впечатление за нещо, което стои по друг начин.

Политика на компанията. Не постъпиха никак честно и ако ставаше дума за софтуер, който лесно бих заменил, отдавна да съм забравил, че ги има. Просто за мен нямаше да има такава компания. Не разбирам на кого пречеше престовската Опера. Не ми се вярва Гугъл да са засилили края й. Просто Опера имаше мижав дял, макар и да бе веднага след големите...Мога разбира се да помисля за конспиративни теории, но тези 3-4% пазарен дял колко пък толкова променят нещо. И все пак...никога не е късно голяма част от функционалността на браузъра да се върне един ден, просто ще е с различен "двигател".

Налага ми се да обикалям много сайтове и усещам и аз, че нещо не "отразява" коректно някои по-нови страници, особено тея чаршафите, които са толкова модерни сега и които може да скролваш надолу, докъдето поискаш като Фейса, да речем. А също така има страници, които изключително много й тежат - ма те са си тежички, като да речем The Verge, Huffington...ОК, изключвам JavaScript и Приставките и заспиват, ама...

Не мога да си оправя настройките "Опера" да ми сваля мп3 файлове

Как така да ви "сваля"? Версия?

Все още съм си с 12.16 вече започнах да си търся нов браузър експлорера е ясен, Хрома е толкова постен, че неща и да го погледнаа лисичката горе долу и ако не намеря нещо по-добро ще се върна на нея. Правете предложения и описвайте своите впечатлиния за др. браузъри и да се преместваме всички колективно а Операта ще остане в историята както стана с НЕТСКЕЙПА

Здравейте.

Предполагам,че проблема е в настройките на браузера.Сайта ми се зарежда нормално при другите браузери,единствено под опера не иска да се зареди.Понеже се зарежда с https,когато изключа сертификата се зарежда нормално с http.Пробвал съм го под Мозила,Сафари и ИЕ и няма проблем.Някакви съвети къде да барна.

Използвам Opera 12.16.Благодаря.

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

Таман си мислих, че фенове на Опера не са останали и няма кои да побутва темата нагоре :D

Опитах се да инсталирам "Adblock Plus" обаче ми изписва ;  "Неуспех при инсталиране.Разширението е неизправно".

Какво да направя, че да мога да го инсталирам това нещо :rolleyes:

Таман си мислих, че фенове на Опера не са останали и няма кои да побутва темата нагоре :D

Опитах се да инсталирам "Adblock Plus" обаче ми изписва ;  "Неуспех при инсталиране.Разширението е неизправно".

Какво да направя, че да мога да го инсталирам това нещо :rolleyes:

Инсталирай си Ad Muncher, чисти рекламите на всички браузъри.

Инсталирай си Ad Muncher, чисти рекламите на всички браузъри.

Инсталирах го, но нещо не ми допада ! Благодаря за помощта :)

Отиваш на таз страница и инсталираш.https://adblockplus.org/category/adblock-plus-opera/

Точно от там го инсталирвам и ми изписва това.

Понеже си инсталирах Opera-1050 и мисля да е премахна, и да сложа тази която препоръча RudeBoy Opera 12.16 !

Бих ви препоръчал да пробвате ScriptKeeper - много лесно за ползване, три режима - строг, стандарт, отслабен, лесна редакция на бели и черни списъци и най-важното! - не блокира, забавяйки работата на браузъра. Лично аз ползвам Ghostery (за разлика от горното не блокира някои скриптове, но ми е по-удобно)... поради нарцистични  :) прични, а и то е насочено към рекламни мрежи и елементи (като бутоните за споделяне във Фейса и Гугъл+).

Например Verge и Huffington са отвратително тежки и с Ghostery, а със ScriptKeeper - заспиват.

Освен това може да изключвате просто JavaScript от "Инструменти", "Бързи предпочитания" - върши работа, но може и в някои сайтове да имате грижи.

Здравейте, смених си монитора с по-голям и изненадващо, но в YouTube клиповете не се зареждат с FlashPlayer, а с HTML5 и съответно клипа изобщо не тръгва. С всички останали бразузъри клипа си се зарежда с AdobeFlashPLayer. Някакви идеи защо е така? И ще помоля да се въздържате от към съвети за това кой браузър е добър и кой не!Ще вмъкна че стария монитор на този компютър беше от квадратните!

Проблема не е станал от смяна на монитора. Деинсталирай Opera и FlashPlayer за този браузър с програмата CC Cleaner, рестартирай компютъра. След това инсталирай последната версия на браузъра и флашплеъра. Това трябва да разреши проблема.

но в YouTube клиповете не се зареждат с FlashPlayer, а с HTML5 и съответно клипа изобщо не тръгва.

Как така не тръгва, какво става ?

Нали HTML5 се ползва точно за гледане, не ти трябва смотания флаш.

Как така не тръгва, какво става ?

Нали HTML5 се ползва точно за гледане, не ти трябва смотания флаш.

Ами дава ми идикация, че зарежда клипа, но така стои изключително дълго време. Колкото до HTML5 като цъкнах на него, пък показа, че не поддържа някои неща за Opera.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.