Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Update chromium to 1547.76.

Гади ми се от тази безгръбначност!

...

В старата можеш да си групираш отметките по папки.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 225,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не, имам предвид speed-dial, аз иначе съм си ги подредил така (виж на миналата страница шота ми - пост 1195) и навигирам от страничната лента без грижи.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

В новия Speed Dial можеш да имаш папки, но без подпапки, и една такава папка не те води към нов Speed Dial, ами просто ти показва какво има вътре.

А това отметките да са хоризонтално подредени в лента е поредната лудост. За мен е хиляди пъти по-ефективно да са във вертикален панел, както си е в Opera 12 - хем не ми се мотаят, когато не ми трябват, хем са на един клик разстояние с edge toggle (тясната лентичка по ръба на екрана, която може да се щракне, за да се покаже панелът). Харесвам минимализма в интерфейсите, но не чак в степен като в Chrome (който е откровено тъп за моя вкус) - така си правя нещата, че хем да са използваеми и функционални, хем да не заемат място, колкото и голям екран да ползвам.

В "новата" Opera би могло да стане, ако всичко е набутано в една обща папка - дървовидната структура май може да се запази само в quick access bar-а, но той май работи само като меню, което пък ме връща в дните на IE6, който ползвах преди Opera 9...

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Момчета, с версия 17.0.1241.45 съм. Държи се прилично, но не ми позволява да изтегля речника за проверка на правописа на български език, да съм проверял връзката си с интернет или да се обърна към системния администратор, бля, бля..

Някой може ли да ми каже откъде да го сваля ръчно, че да метна в папката при английския? Или пък дали ще стане да го взема от 12.16? Свикнал съм да пиша доста бързо и без речник за проверка допускам правописни грешки. Идеи? 

Ето ти българският речник от Opera 12.16 инсталацията ми - виж в прикаченият файл. Написал съм и локацията. dict.zip

Тези речници дали са остарели вече?...

Не би следвало, речникът може да се допълва постоянно.

Ето ти българският речник от Opera 12.16 инсталацията ми - виж в прикаченият файл. Написал съм и локацията.

Публикувано изображениеdict.zip

Благодаря! Знам къде да го сложа, просто се чудех дали ще го приеме. Версия 17 е на служебния ми компютър, а вкъщи на всички машини е 12.16, само не ме питайте защо, че едва ли ще мога да дам смислен отговор.

Аз пък го играя хитър и ползвам комбиниран английски+български речник. Вече не помня дали сам съм си го сглобявал или съм го изтеглил от някъде, но принципът, доколкото си спомням, е просто да се комбинират два или повече списъка в .dic файла и да се промени името в .ini файла (и двата са в .zip-а на дадения речник).

bg+en.zip

Здравейте, бихте ли казали как да премахна тази страница "http://www.qvo6.com" , когато цъкна на операта ми излиза само тази страница.?

Здравейте, бихте ли казали как да премахна тази страница "http://www.qvo6.com" , когато цъкна на операта ми излиза само тази страница.?

Ctrl + F12 > Startup > Speed Dial А в поленцето отдолу можеш да зададеш адрес на домашна (home) страница.

Ctrl + F12 > Startup > Speed Dial

А в поленцето отдолу можеш да зададеш адрес на домашна (home) страница.

Пак е така.? Просто искам да си е като преди, когато отворя браузъра да ми излизат табовете, с сайтовете които съм поставил.

Публикувано изображение

Пак е така.? Просто искам да си е като преди, когато отворя браузъра да ми излизат табовете, с сайтовете които съм поставил.

Публикувано изображение

Я виж дали в самия пряк път към Opera случайно няма този адрес.

Я виж дали в самия пряк път към Opera случайно няма този адрес.

Смисъл, от къде точно да погледна.? Рових из настройките, не видях никаде да го има сайта.?

Смисъл, от къде точно да погледна.? Рових из настройките, не видях никаде да го има сайта.?

Properties на иконката на работния плот или таскбара, не знам от къде пускаш Opera.

Remove the Qvo6.com Browser Hijacker

http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/remove-qvo6.com-browser-hijacker

The qvo6.com adware is a browser hijacker that is bundled with certain free programs that you can download off of the Internet. This adware is considered a browser hijacker because it changes your web browser's home page and default search provider to qvo6.com without your permission. It also states on installation that you will be able uninstall this program via your Uninstall Programs or Add or Remove Programs control panel, when in reality you are unable to do so.

Tools Needed for this fix: AdwCleaner

Още по-лесно:

http://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер-hijackthis-логове/

Remove the Qvo6.com Browser Hijacker http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/remove-qvo6.com-browser-hijacker     Още по-лесно: http://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер-hijackthis-логове/

Това вирус ли е.? Леле това нещо, ми стой от два дни вече в компютъра.

Не е вирус, споко - адуер (advertising software - някой си изкарва кинти чрез инсталация на безполезни боклуци) е. Досадна въшка. Не ви краде инфо. Просто за всяка инсталация някой получава по нула цяло и еди колко си стотинки. Но за да не се занимавате вие, а и да сте сигурен, че всичко ще е ок и няма да се появи пак, минете през HJK отдела. Просто сте инсталнали нещо, което е било пакетирано с инсталация на това. Като ask тулбара, но за разлика от него деинсталацията премахването му не е толкова безпроблемна - просто с деинстал от Add/Remove...

Когато инсталвате нещо, просто кликнете следващия път не на Typical, а на Custom, за да контролирате инсталацията.

Това вирус ли е.? Леле това нещо, ми стой от два дни вече в компютъра.

Няма да стане само с премахване на програмата с какъвто и да било инструмент, виж тези указания тук  http://www.qv06.net/bg/

Премахването става комплексно, както е написано, няма значение дали е за Опера или друг браузър.

• 3 седмици по-късно...

Днес и аз установих, че имало нова версия на Опера, след като моята постоянно ми казваше, че ползвам новата версия. Сложих 17-ката, обаче голям спек момчета. Нещо не се чувствам в свои води. Виждам доста неща които ми липсват като за начало - не виждам "жезъла", нещо проблем с добавянето на темите има, не виждам опция "Opera Link", и не на последно място не ми работят жестовете на мишката. Какво става по дяволите с този браузър/!? На Chrome ли ще се правим?!?

Сега прочетох че:

"Opera Link services are not yet supported in browsers version 14 and higher. We're working to improve syncronization and integrate it with out next generation of browsers."

Бразузър от ново поколение?!?! Що за щуротии като ти ги няма основните опции. Поне за мен е недомислица да изкарваш нова версия преди да си изпипал тези основни неща.

Ммм, да! Продължавам да преоткривам липсите. Любимият ми жест за придвижване на пред и назад с натискане на "десен-ляв" бутон за назад и "ляв-десен" за напред, се оказа, че го  няма вече :(

Мисля, че flip жестовете все пак ги има от 17 или 18 нататък, но трябва изрично да ги включиш от адрес 

opera: // flags
Иначе предполагам, че за новобранци, които не са пипвали Opera 12 или друг толкова функционален браузър, всичко е окей с новите версии... Все по-реално обаче става предположението ми, че ще трябва да изчакаме до версия 28-30, че Opera пак да заприлича на нещо.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

A дали изобщо ще заприлича на нещо. Сега чета за този Chromium's OS project. И защо трябва да се съобразяваме с него? Нещо не схващам. За сега продължавам да си джъткам с v.12.16 и това е - гледам, че си съжителстват заедно със 17-ката. Но определено не съм оптимист относно бъдещето на Опера и моето бъдеще с нея :((( .... за съжаление!

Новата Opera е боза. Няма как да добавя бутони, дори да изкарам home бутон на адресната лента. Няма как да извадя менюто, което е отгоре, а само меню тип Хром. Никакви опции няма, няма отметки, download manager-а е отврат, няма теми, синхронизацията не работи като хората, няма проста опция като промяна на кодировката на страницата, която преглеждаш - ей така за съвместимост, не виждам и приложение за управление на паролите, да не говорим за отрязаният IRC и Email клиент. И на външен вид много прилича на Chrome.

Еми то си пише, че работят вече по Chromium's Project. Ама ти къде видя изобщо синхронизация във версия от 14 нагоре?

Еми то си пише, че работят вече по Chromium's Project. Ама ти къде видя изобщо синхронизация във версия от 14 нагоре?

То те въобще не работят, а небрежно копират. Затварят и my opera портала - блогове, пощи - край.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.